Jump to content
Shipfriends

Απεργίες (ναυτικών, λιμενεργατών και λοιπών που επηρεάζουν την ακτοπλοΐα)


Recommended Posts

  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Οι αγρότες της Κρήτης θα συγκεντρωθούν απόψε στο Ηράκλειο, ώστε για άλλη μια φορά με τον ψευτοτσαμπουκά τους να φορτώσουν τα ζαρζαβατικά σε πλοίο της γραμμής.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, AQUA JEWEL said:

.... ώστε για άλλη μια φορά με τον ψευτοτσαμπουκά τους να φορτώσουν τα ζαρζαβατικά σε πλοίο της γραμμής.

Καλά και από την άλλη πλευρά (την ΠΝΟ, ΠΕΝΕΝ, ΠΕΜΕΝ ,κλπ δημοκρατικές δυνάμεις εννοώ), δεν υπάρχουν και τίποτα αγνοί, ακομμάτιστοι, ανεξάρτητοι και άδολοι αγωνιστές της προόδου και της διαφάνειας. Τσαρλατανισμοί, άμφω... 

Link to comment
Share on other sites

Πριν λίγο πήρε απόφαση η ΠΝΟ να σταματήσει η απεργία των ναυτικών στις 24:00. Όποτε θα ξεκινήσουν τα πλοία σήμερα το βράδυ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΝΟ - 19/05/2017

Quote

 

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία συνήλθε σήμερα προκειμένου να εξετάσει και να εκτιμήσει την όλη κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί από την 4ήμερη μέχρι σήμερα απεργιακή της κινητοποίηση, αποφάσισε τα ακόλουθα:

1. Πρώτα απ’ όλα θεωρεί πρώτιστη υποχρέωσή της να ευχαριστήσει τα πληρώματα των πλοίων και όλους τους ναυτεργάτες, οι οποίοι μαζικά, αγωνιστικά και δυναμικά ύψωσαν το ανάστημα τους, συσπειρωμένοι γύρω από την Διοίκηση της Ομοσπονδίας για την επιτυχία της απεργιακής μας κινητοποίησης. 
Θα ήταν παράλειψη δε να μην απευθύνει και τις ευχαριστίες της και στο επιβατικό κοινό, για την πλήρη κατανόηση του στο δίκαιο αγώνα μας.

2. Εφιστά την προσοχή στην Κυβέρνηση και ιδιαιτέρα στους αρμόδιους Υπουργούς να λάβουν σοβαρά υπόψη τους το κυρίαρχο μήνυμα της απεργίας μας ότι δηλαδή 
ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ και να προβούν στην άμεση αντιμετώπιση των δίκαιων και καυτών αιτημάτων μας και να κατανοήσουν μια για πάντα ότι οι ναυτεργάτες δεν ζητούν τίποτε νέο αλλά απλά αγωνίζονται να διασώσουν όσα τους έχουν απομείνει μετά τις συνεχείς περικοπές, που δέχτηκε ο κλάδος από τα αλλεπάλληλα κτυπήματα της Τρόικας και των μέχρι σήμερα Κυβερνήσεων.

Και ναι μεν οι διαβεβαιώσεις, του Υπουργού Ναυτιλίας και του Υφυπουργού Εργασίας, λειτούργησαν προς το παρόν ως κατ’ αρχή πυροσβεστικό μέσο, πλην όμως σαφέστατα και αναμφισβήτητα δεν αποτελούν και ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Το θέμα του κοινωνικοασφαλιστικού και τα καθαρά εργασιακά θέματα είναι στην πρώτη γραμμή και απαιτούν άμεσες λύσεις.

Αναμένουμε τις γραπτές απαντήσεις και διευκρινήσεις που υποσχέθηκαν.

Ας μην επαναπαύονται λοιπόν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι ότι ο αγώνας μας τελείωσε.

Αντίθετα η 4ήμερη απεργία μας αποτελεί απαρχή νέων αγώνων.

Τα προβλήματα είναι πολλά, είναι καυτά και ζητούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις.

3. Με την πεποίθηση ότι οι αρμόδιοι έλαβαν τα μηνύματα της απεργίας μας και με την κατανόηση των εγγενών προβλημάτων των νησιωτών μας, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ την μη συνέχιση της απεργιακής μας κινητοποίησης η οποία και λήγει απόψε τα μεσάνυχτα.

Παραμένουμε σε επιφυλακή περιμένοντας χειροπιαστές αποδείξεις από τους κυβερνώντες για την επίλυση των προβλημάτων μας, σύμφωνα με τις διατυπωθείσες δηλώσεις τους.

Διακηρύσσει επίσης ότι αν σύντομα δεν υπάρξουν ουσιαστικές λύσεις στα αιτήματα του κλάδου μας, θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα μας.

4. Καλεί τους ναυτεργάτες, όπου και αν ευρίσκονται, εν ενεργεία και συνταξιούχους, να παραμείνουν συσπειρωμένοι και σε διαρκή ετοιμότητα για να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας για νέους αγώνες.

Μέχρι τότε οργανωνόμαστε και προετοιμαζόμαστε για την ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία του αγώνα.
Με εντολή Διοίκησης

Γιάννης Χαλάς
Γενικός Γραμματέας ΠΝΟ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 months later...

Ναυτεργάτες έτοιμοι για απεργία στη Κέρκυρα – Τα αιτήματα και η άκαρπη συνάντηση 

Quote

Με απεργιακές κινητοποιήσεις φέρεται πως θα απαντήσουν οι ναυτεργάτες της Κέρκυρας στο πρώτο «ναυάγιο» των συζητήσεων μεταξύ της ΠΝΟ και της Ένωσης Πορθμείων Εσωτερικού, καθώς όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας, Χρήστος Βιτουλαδίτης, «η πρώτη «άκαρπη» συνάντηση των ομοσπονδιών δεν έφερε «λευκό» καπνό». «Τους ζητήσαμε 3% αύξηση, ελάχιστη αύξηση του χρόνου της μηνιαίας αδείας και, κυρίως όσον αφορά την Κέρκυρα, να τοποθετηθεί ένας επιπλέον μηχανοδηγός και να λειτουργήσουν οι ακτοπλοϊκές γραμμές με πλοία κλειστού τύπου, εκ των οποίων κάποια δέσανε ήδη στο λιμάνι. Η απάντηση ήταν ότι αντί για αύξηση μισθού, προβλέπουν μείωση μισθού κατά 2% και μείωση των μηνιαίων υπαρχόντων ημερών αδείας. Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, εντός δεκαπέντε ημερών, θα πάμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πρόεδρος του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας, Χρήστος Βιτουλαδίτης.

«Την ίδια ώρα που η αύξηση του τουρισμού έχει φτάσει στο ζενίθ της, την ίδια ώρα που όλος ο τουριστικός κόσμος προσβλέπει στην παράταση της τουριστικής περιόδου, εμείς βρισκόμαστε κάτω από το καθεστώς των απειλών και δεχόμαστε ακόμη ένα πλήγμα στον κλάδο μας» επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βιτουλαδίτης

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

«Δένουν τα πλοία στα λιμάνια» οι ναυτεργάτες της Κέρκυρας

Quote

Τετράωρες στάσεις εργασίας ανακοίνωσαν για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, οι ναυτεργάτες της Κέρκυρας , αντιδρώντας στην «αδιαφορία» όπως τη χαρακτηρίζουν, των πλοιοκτητών για διάλογο, προς επίλυση ζωτικών ζητημάτων που αφορούν την τοπική κοινωνία αλλά και τους ίδιους. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Σωματείου των Ναυτεργατών «Άγιος Σπυρίδων», τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια την ερχόμενη Δευτέρα από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι και την ερχόμενη Τρίτη από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 4 το απόγευμα.

Η απόφαση αυτή των ναυτεργατών επήλθε μετά την «άκαρπη» όπως τη χαρακτηρίζουν συνάντηση με τους πλοιοκτήτες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Κέρκυρας και της Ηγουμενίτσας, για θέματα που αφορούν τη συλλογική σύμβαση εργασία των πορθμείων εσωτερικού, εργασιακά, αλλά και την ακινησία πλοίων κλειστού τύπου. Στη συνάντηση, όπως καταγγέλλει το σωματείο ναυτεργατών στην ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος Χρήστος Βιτουλαδίτης, «οι πλοιοκτήτες δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, ενώ δύο εξ αυτών έστειλαν αναρμόδιους για τα θέματα εκπροσώπους τους».

Να σημειωθεί ότι οι ναυτεργάτες της περιοχής είχαν προειδοποιήσει προ ημερών ότι θα προβούν σε κινητοποιήσεις, μετά την πρώτη συνάντηση που είχε προηγηθεί τον περασμένο μήνα με εκπροσώπους της Ένωσης Εφοπλιστών Πορθμείων με την ΠΝΟ και τα ναυτεργατικά σωματεία στην Αθήνα, όπου και τότε η συνάντηση δεν έβγαλε «λευκό» καπνό.

Η ανακοίνωση των ναυτεργατών της Κέρκυρας

Μετά την πρώτη άκαρπη συνάντηση της ένωσης εφοπλιστών πορθμείων με την ΠΝΟ και τα ναυτεργατικά σωματεία, το σωματείο μας ζήτησε συνάντηση με τους πλοιοκτήτες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, για την επίλυση διαφορών που αφορούν τη συλλογική σύμβαση εργασίας πορθμείων εσωτερικού, εργασιακά ζητήματα και την ακινησία πλοίων κλειστού τύπου.

Στη συνάντηση εκτός του κεντρικού λιμενάρχη Ηγουμενίτσας και εκπροσώπου του κεντρικού λιμεναρχείου Κέρκυρας προσήλθαν εκπρόσωπος μιας μόνο εταιρείας της γραμμής Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας και μιας εταιρείας της γραμμής Ηγουμενίτσα – Λευκίμμη, οι οποίοι δεν ήταν εξουσιοδοτημένοι να απαντήσουν και θα έπρεπε να μεταφέρουν τα αιτήματα. Όπως είναι προφανές η παντελής αδιαφορία για διάλογο προς επίλυση ζωτικών θεμάτων που μας απασχολούν αλλά και την τοπική κοινωνία, από την υποβάθμιση της γραμμής με την απομάκρυνση των κλειστού τύπου πλοίων, τις πεντάμηνες ακινησίες κατά τη χειμερινή περίοδο και την άνιση κατανομή δρομολογίων, μας αναγκάζει να αντιδράσουμε αρχικά με τετράωρες στάσεις εργασίας τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 από ώρα 8π.μ. έως 12 μεσημέρι και την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 από ώρα 12 μεσημέρι έως 4μ.μ. Καλούμε τα μέλη μας σε γενικές συνελεύσεις τη Δευτέρα στις 9 το πρωί και την Τρίτη στη 1 το μεσημέρι στην αίθουσα συνελεύσεων του ΟΛΚΕ.

Τέλος ζητάμε την κατανόηση του επιβατηγού κοινού για την ταλαιπωρία που θα του προξενήσουμε, πρέπει όμως όλοι να αντιληφθούν ότι τα αιτήματα δεν αφορούν μόνο τους ναυτεργάτες αλλά και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

«Δεμένα» τουλάχιστον μέχρι και το Σάββατο το πρωί θα παραμείνουν τελικά τα πλοία, ανοιχτού και κλειστού τύπου, σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα, μετά και τη νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που ανακοίνωσαν νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης οι ναυτεργάτες της Κέρκυρας.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας «’Αγιος Σπυρίδων», Χρήστος Βιτουλαδίτης, παρά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχαν εκπρόσωποι του Σωματείου τους με τους τέσσερις πλοιοκτήτες της Κέρκυρας, από τους οποίους ο ένας φέρεται να μην συμφωνεί με τα αιτήματα των ναυτεργατών, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να αποφασίσουν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.

Βασικό αίτημα – μεταξύ άλλων – των ναυτεργατών είναι να μην ακινητοποιηθούν τα πλοία κλειστού τύπου κατά τη χειμερινή περίοδο, καθώς όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βιτουλαδίτης «τα πλοία ανοιχτού τύπου δεν επαρκούν για τις ανάγκες του επιβατικού κοινού, που έχει αυξηθεί», αλλά την ίδια ώρα, όπως λέει «είναι αναγκαία η πλεύση τους στις δύσκολες καιρικές συνθήκες του χειμώνα».

Η νέα απεργία των ναυτεργατών θα λήξει, εκτός απροόπτου, το Σάββατο στις 6 το πρωί. 

Link to comment
Share on other sites

Η απεργία συνεχίζεται καθώς, το Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας «Ο Άγιος Σπυρίδων» γνωστοποίησε πως αποφάσισε να συνεχίσει την απεργία του μέχρι το πρωί (6πμ) της Δευτέρας, έπειτα, από την, όπως λέει, άκαρπη συζήτηση στο υπουργείο ναυτιλίας

Η ανακοίνωση του Σωματείου:
Η διοίκηση του σωματείου μετά  από ομόφωνη απόφαση σε σημερινή γενική συνέλευση, έπειτα από νέα άκαρπη συζήτηση στο υπουργείο ναυτιλίας αποφάσισε την περαιτέρω κλιμάκωση της τοπικής απεργίας για άλλες 48 ώρες, με έναρξη το Σάββατο 4 Νοεμβρίου και ώρα 06:00 έως τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου και ώρα 06:00 με προοπτική κλιμάκωσης.

Συναντήθηκαν με το Δήμαρχο

Εν τω μεταξύ, με το σωματείο των ναυτεργατών συναντήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος.
Ο Δήμαρχος εξέφρασε τη στήριξή του στα δίκαια αιτήματα και τον  αγώνα των ναυτεργατών που επιδιώκουν την καλή λειτουργία  της πορθμειακής γραμμής, την προστασία της ασφάλειας των επιβατών και την απρόσκοπτη επικοινωνία της Κέρκυρας με την ηπειρωτική Ελλάδα που τίθεται σε κίνδυνο στη διάρκεια του χειμώνα με την αποδρομολόγηση πορθμείων κλειστού τύπου, θέμα που θα έπρεπε να αποτελεί αίτημα του συνόλου της κερκυραϊκής κοινωνίας.
Επίσης, καταδίκασε την αδιαλλαξία ενός εκ των πλοιοκτητών της γραμμής,  εξαιτίας της οποίας βρίσκονται – για τέταρτη ημέρα  – σε ομηρεία οι κάτοικοι, οι επισκέπτες και οι επαγγελματίες της Κέρκυρας.
Τέλος, ο  Δήμαρχος καλεί τα εμπλεκόμενα μέρη, Υπουργείο, πλοιοκτήτες και ναυτεργάτες,  να βρουν κοινωνικά δίκαιη λύση επωφελεία της Κέρκυρας, ενώ δεσμεύτηκε να ασκήσει κάθε δυνατή πίεση προς την Κυβέρνηση στην κατεύθυνση αυτή.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Με τον ίδιο τρόπο ταξίδεψαν κάποιες τοπικές ομάδες της Κέρκυρας για να αγωνιστούν στα πρωταθλήματα τους!! Εάν και πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι λύνεται από τα ξημερώματα (06;00) η απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατών που κράτησε το νησί αποκλεισμένο για πέντε 24ωρα, ωστόσο, η αναστολή ενδέχεται να είναι προσωρινή καθώς μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να αποφασίσουν αν θα κλιμακώσουν τη στάση τους.

Quote

Η απόφαση ελήφθη σε μία γεμάτη ένταση συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, αφού μερίδα των ναυτεργατών της Κέρκυρας ζήτησαν τη λήξη της απεργίας με την ηγεσία του σωματείου να επιθυμεί να κρατήσει μία πιο σκληρή στάση, ακόμα και με περαιτέρω συνέχισή της από τη Δευτέρα.
Τελικά, η απόφαση ελήφθη μετά και από παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Παυλίδη, ο οποίος μάλιστα δέχθηκε να συμμετάσχει στις νέες διαβουλεύσεις που θα υπάρξουν με τους πλοιοκτήτες της γραμμής.
Μάλιστα, δίνουν προθεσμία για επίτευξη συμφωνίας με τους ιδιοκτήτες των πλοίων έως την επόμενη Πέμπτη, αλλιώς θα προχωρήσουν σε νέο αποκλεισμό της πορθμειακής γραμμής από τις 6 το πρωί της ημέρας αυτής.
Ας σημειωθεί ότι από χθες, το σωματείο είχε λάβει έγγραφες διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο Ναυτιλίας για θετική στάση απέναντι στα θεσμικά τους αιτήματα και για αυτά που το Υπουργείο έχει αρμοδιότητα, θα υπάρξουν σύντομα νομοθετικές πρωτοβουλίες.
Οι εργαζόμενοι στη γραμμή ζητούν επαναφορά της ωριαίας διακοπής στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας-Ηγουμενίτσας (η οποία μετατράπηκε μόνο για όσους δουλεύουν στην εν λόγω γραμμή σε 35 λεπτά, αντίθετα με όλη την υπόλοιπη Ελλάδα), καταβολή επιδόματος νυκτερινής εργασίας, κατάργηση της μεταφοράς ακινησίας δρομολογίων σε άλλα πλοία της ίδιας κοινοπραξίας και συνέχιση της δρομολόγησης των πλοίων κλειστού τύπου κατά τους χειμερινούς μήνες, πλην των μέγιστων επιτρεπόμενων εβδομάδων ακινησίας.

 

Link to comment
Share on other sites

Σκληρή ανακοίνωση όσον αφορά τις κινητοποίησεις των Ναυτεργατών σε τοπικό επίπεδο έδωσε στην δημοσιότητα με δελτίο τύπου ο πρόεδρος του Δ.Σ. της «Κοινοπραξίας Πλοίων Κέρκυρας». Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Quote

‘’Η «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΠΛΟΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» είναι πάντα στο πλευρό των ναυτεργατών και στηρίζει τους δίκαιους αγώνες τους. Καταγγέλλει όμως, τις επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις του τοπικού ναυτεργατικού σωματείου οι οποίες σκοπό έχουν την εξυπηρέτηση, ξένων με την Κέρκυρα, συμφερόντων με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. Καταγγέλλουμε, λοιπόν, τον πρόεδρο του Σωματείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ» κύριο Βιτουλαδίτη Χρήστο γιατί παραπληροφορεί τους ναυτεργάτες χρησιμοποιώντας το ναυτεργατικό κίνημα σαν ασπίδα πίσω από την οποία κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες προκατόχου του μετατρέποντας, έτσι την πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας-Ηγουμενίτσας σε πεδίο μάχης μεταξύ της ΠΝΟ με την ΠΕΝΕΝ αδιαφορώντας για την εξυπηρέτηση των συγκοινωνιακών αναγκών του επιβατικού κοινού. Καλούμε, λοιπόν, τον πρόεδρο να αναστείλει άμεσα τις παράνομες και καταχρηστικές απεργιακές κινητοποιήσεις. Ο Πρόεδρος της Κοινοπραξίας’’

Παρά τις διαβεβαιώσεις που υπήρξαν από το αρμόδιο υπουργείο οι οποίες σύμφωνα με τους βουλευτές Κέρκυρας ικανοποίησαν εν μέρη τα αιτήματα τους, οι ναυτεργάτες της Κέρκυρας πριν από λίγο πήραν απόφαση να προχωρήσουν κανονικά στην 48ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Quote

‘’Μετά και την τετραήμερη αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων όπου δόθηκε χρόνος για διαπραγματεύσεις στα αιτήματά μας, δεν υπάρχει σαφής και έγγραφη δέσμευση όπως είχαμε ζητήσει από το Υπουργείο Ναυτιλίας και την Ένωση Πορθμείων για τα ακόλουθα αιτήματά μας. Να οριστεί στη ΣΣΕ χρόνος ανάπαυσης και σίτισης των πληρωμάτων σε 1 ώρα από 35 λεπτά που ισχύουν τώρα. Ζητάμε αύξηση 3% επί της ΣΣΕ Να μειωθούν οι ακινησίες των πλοίων που φτάνουν έως και τους 5 μήνες ετησίως. Να δοθεί σε όλα τα πληρώματα το νυκτερινό επίδομα εργασίας. Να προστεθεί ένας βοηθός μηχανής σε ανοικτού τύπου πλοία. Να προστίθεται κατά την θερινή περίοδο ένας επιπλέον επίκουρος στα κυλικεία των πλοίων ανοικτού τύπου. Μετά από συνεδρίαση του Δ.Σ του Σωματείου μας αποφασίστηκε να προχωρήσουμε, όπως είχαμε προαναγγείλει, από αύριο Πέμπτη 9/11/2017 και με ώρα έναρξης 6.00 π.μ, σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις έως την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας”.

 

Link to comment
Share on other sites

Νέα ανακοίνωση της Κοινοπραξία Πλοίων Κέρκυρας: ”Στηρίζουμε τα αιτήματα των ναυτεργατών – Καταγγέλλουμε πρακτικές ξένες”.

Quote

Στον απόηχο της απεργίας των ναυτεργατών η Κοινοπραξία Πλοίων Κέρκυρας με ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα, ξεκαθαρίζει ότι στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα των ναυτεργατών, ωστόσο όπως τονίζει καταγγέλλει δράσεις και πρακτικές ξένες με τα συμφέροντα της Κέρκυρας που ταλαιπωρούν το επιβατικό κοινό και τραυματίζουν τις σχέσεις μας με την κοινωνία. Ολόκληρη η ανακοίνωση. ” Μετά τα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας- Ηγουμενίτσας, τα οποία ταλαιπώρησαν το επιβατικό κοινό και τραυμάτισαν τις σχέσεις μας με την κοινωνία της Κέρκυρας δηλώνουμε τα εξής: Η Κοινοπραξία πλοίων Κέρκυρας είχε έγκαιρα πληροφορήσει τους αρμόδιους φορείς για τα κακώς κείμενα, την ανυπαρξία κανονισμών λειτουργίας και τον άδικο τρόπο κατανομής δρομολογίων, τα οποία αποτελούν τροχοπέδη στην αναβάθμιση της πορθμειακής γραμμής και την ανάπτυξη του νησιού μας. Η αρχή της αναλογικότητας που προτείναμε στις αρμόδιες αρχές, βάσει της οποίας τα δρομολόγια κάθε πλοίου πρέπει να είναι ανάλογα με την προσφορά του στην εξυπηρέτηση των συγκοινωνιακών αναγκών δεν έτυχε εφαρμογής, με αποτέλεσμα τη χθεσινή ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. Συγχρόνως, η εμμονή ανταγωνίστριας εταιρείας, με την ανοχή των λιμενικών αρχών, να διεκδικήσει πληθώρα δρομολογίων μέχρι εξαντλήσεως των πληρωμάτων, με πλοία που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν, οδήγησε σε αδιέξοδο την πορθμειακή γραμμή. Η Κοινοπραξία πλοίων Κέρκυρας στηρίζει τα δίκαια αιτήματα του τοπικού  σωματείου ναυτεργατών«Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ» είναι όμως υποχρεωμένη να καταγγείλει δράσεις και πρακτικές ξένες με τα συμφέροντα της Κέρκυρας που ταλαιπωρούν το επιβατικό κοινό και τραυματίζουν τις σχέσεις μας με την κοινωνία. Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων,  το Δήμο Κερκυραίων, το Δήμο Παξών, το Επιμελητήριο Κέρκυρας, τον Εμπορικό Σύλλογο Κέρκυρας, το Σύλλογο Τουριστικών Πρακτόρων και όλους τους άλλους φορείς που στηρίζουν τον αγώνα της Κοινοπραξίας πλοίων Κέρκυρας για την αναβάθμιση της πορθμειακής γραμμής και την ανάπτυξη του νησιού μας”.

 

Link to comment
Share on other sites

Άκαρπη η συνάντηση ναυτεργατών – πλοιοκτητών και νέο ραντεβού τη Δευτέρα

Quote

Χωρίς κανένα αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση των ναυτεργατών της Κέρκυρας και της ΠΝΟ με την Ένωση Εφοπλιστών Πορθμείου Εσωτερικού με αποτέλεσμα, αν και η νέα συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα αποβεί άγονη, να είναι ορατός ο κίνδυνος νέας απεργίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με συμμετοχή εκπροσώπων των πλοιοκτητών της Κέρκυρας, με αντικείμενο την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους ναυτεργάτες των πορθμείων.
Πληροφορίες αναφέρουν πως μία μόνο μερίδα των πλοιοκτητών της γραμμής εξακολουθούν και κρατάνε σκληρή στάση και δεν κάνουν αποδεκτό κανένα από τα αιτήματα των εργαζομένων, ωστόσο, αν δεν υπάρξει μεταβολή στάσης, τότε νέα απεργία διαρκείας είναι πλέον ορατή

Η ανακοίνωση των ναυτεργατών

Άκαρπη για άλλη μία φορά απέβη η χθεσινή συνάντηση της ένωσης εφοπλιστών πορθμείων εσωτερικού με την ΠΝΟ και τα ναυτεργατικά σωματεία για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας πληρωμάτων πορθμείων εσωτερικού και θα επαναληφθεί την ερχόμενη Δευτέρα.
Ευελπιστούμε να επικρατήσει σοβαρότητα, να πρυτανεύσει η λογική, άλλωστε τα αιτήματα είναι πασιφανές πως είναι δίκαια και να δοθεί τέλος στις συμπαιγνίες σε βάρος των ναυτεργατών και της ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού.
Η περαιτέρω μας στάση θα καθοριστεί μετά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της νέας συνάντησης.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Οι Ναυτεργάτες της Κέρκυρας αναφέρουν ότι ακόμη δεν έχει υπάρξει εξέλιξη στα αιτήματα τους, και τονίζουν πως αν δεν προκύψει λύση εντός της εβδομάδας, θα ξαναρχίσουν απεργιακές κινητοποιήσεις. 

Quote

Παρά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις εκπροσώπων του ΔΣ με τον ΥΝΑΝΠ Κο Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον ΓΓ Κο Διονύση Καλαματιανό, την ΠΝΟ, τα ναυτεργατικά σωματεία και την ένωση εφοπλιστών πορθμείων εσωτερικού, εξακολουθούν μέχρι σήμερα να μην δίνονται λύσεις στα χρόνια προβλήματα που μας απασχολούν ενώ ο πρόσφατος πολυήμερος απεργιακός μας αγώνας ανεστάλη δύο φορές, με σκοπό να δοθεί επαρκής χρόνος για διαβουλεύσεις.

Επί της ουσίας η συλλογική σύμβαση πληρωμάτων πορθμείων εσωτερικού δεν έχει επικυρωθεί επίσης τα θεσμικά και εργασιακά αιτήματα παραμένουν άλυτα. Ζητάμε να μας ενημερώσετε εάν υπάρχουν πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τα αιτήματα μας προκειμένου να καθορίσουμε την στάση μας, σας υπενθυμίζουμε ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν ανασταλεί προσωρινά σαν δείγμα καλής θέλησης θα συνεχιστούν τις αρχές Δεκεμβρίου εφόσον δεν προκύψει λύση κατά την τρέχουσα εβδομάδα, επίσης σας γνωρίζουμε ότι ζητήσαμε κατ΄ ιδίαν συνάντηση από τον πρωθυπουργό Κο Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψης του στην Κέρκυρα 4–5 Δεκεμβρίου, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τα αιτήματα των ναυτεργατών στις γραμμές Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Λευκίμμης, Παξών και διαποντίων νήσων.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Με το δικό της διεκδικητικό πλαίσιο η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ στις 14/12/17. Στη σχετική ανακοίνωση της η ΠΝΟ αναφέρει τα ακόλουθα:

Quote

«Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κατά την σημερινή συνεδρίασή της και διαπιστώνοντας για μια ακόμη φορά ότι δυστυχώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος των ναυτεργατών, όχι μόνον δεν επιλύονται εκ μέρους των Κυβερνώντων, αλλά αντίθετα θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τα νέα προαπαιτούμενα και με τις προωθούμενες νέες ρυθμίσεις και περικοπές κατ’ εντολή του τρίτου μνημονίου,
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Σ Ε
Την συμμετοχή της Ομοσπονδίας μας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ για τις 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΚΑΙ ΑΠΟ ΩΡΑ 00.01 ΕΩΣ 24.00.
Η διάλυση του ΝΑΤ και η αρπαγή κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, τ η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών, οι φημολογούμενες νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές καθώς και οι νέες περικοπές στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και στις εφάπαξ παροχές, τόσο στους αξιωματικούς όσο και στα κατώτερα πληρώματα και η επιχειρούμενη με κάθε τρόπο και μέσο προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου μας, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα.

Η συνεχιζόμενη και διογκούμενη αδιέξοδη και ανάλγητη συμπεριφορά του «κουαρτέτο» και της Κυβέρνησης δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές.

Η ΠΝΟ ενώνει την φωνή της και τις δυνάμεις της με το σύνολο των λοιπών εργαζομένων και συνταξιούχων όλης της Χώρας και βροντοφωνάζει:

Κάτω τα χέρια από τους ναυτεργάτες και τα κεκτημένα του κλάδου.
Καλεί την κυβέρνηση να δώσει επιτέλους λύσεις στα προβλήματα και να αφήσει κατά μέρος τις υποσχέσεις και τα ευχολόγια.
Η συμμετοχή όλων μας στην νέα απεργιακή μας κινητοποίηση είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε.

ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ».

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Θα το ξαναρωτήσω πάλι και ίσως έχει αυτή τη φορά κάποιος μια λογική απάντηση για το φτωχό μυαλουδάκι μου:

Γιατί απεργία το χειμώνα που ταλαιπωρεί μόνο τους μόνιμους κατοίκους των νησιών και όχι π.χ. τον Αύγουστο που θα δημιουργούσε προβλήματα και πολλή μεγαλύτερη πίεση και στην εκάστοτε κυβέρνηση αλλά και στους πλοιοκτήτες;

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Η πρόταση για κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, όταν η κυβέρνηση φέρει προς ψήφιση στη Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, στις 10 το πρωί της Τρίτης. Ήδη, δύο από τα 13 ναυτεργατικά σωματεία, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) και η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) έχουν αποφασίσει ομόφωνα την κήρυξη 24ωρης απεργίας κατά την ημέρα που θα έρθει προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο.

Link to comment
Share on other sites

Η ΠΝΟ προκήρυξε απεργία τη Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 από τις 00:01 έως 24:00

Quote

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κατά την σημερινή συνεδρίασή της διαπιστώνοντας για πολλοστή φορά ότι δυστυχώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει o ναυτικός κόσμος εξακολουθούν να ταλανίζουν τον κλάδο όχι μόνον δεν επιλύονται εκ μέρους των Κυβερνώντων, όχι μόνον δεν υπάρχει η οποιαδήποτε βούληση για την επίλυσή τους, παρά τις συνεχείς και κενές περιεχομένου υποσχέσεις τους, αλλά αντίθετα θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τα διαρκώς νέα προαπαιτούμενα και με τις προωθούμενες νέες ρυθμίσεις και περικοπές, κατ’ εντολή του τρίτου μνημονίου,

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Σ Ε

Την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για τις 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 ΚΑΙ ΑΠΟ ΩΡΑ 00.01 ΕΩΣ 24.00, με προοπτική κλιμάκωσης

Η διάλυση του ΝΑΤ και η αρπαγή κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών, η καθυστέρηση πληρωμής και η συνεχής παραβίαση των ΣΣΕ σχετικά με τον χρόνο και τρόπο καταβολής και υπολογισμού των δεδουλευμένων αποδοχών, οι φημολογούμενες νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές καθώς και οι νέες περικοπές στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και στις εφάπαξ παροχές, τόσο στους αξιωματικούς όσο και στα κατώτερα πληρώματα, καθώς και η επιχειρούμενη με κάθε τρόπο και μέσο προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των νόμιμων δικαιωμάτων του κλάδου μας, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα.

Η συνεχιζόμενη και διογκούμενη αδιέξοδη και ανάλγητη συμπεριφορά της Κυβέρνησης και τα συνεχή κτυπήματα της εργατικής τάξης δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές.

Η ΠΝΟ υψώνει την φωνή της και βροντοφωνάζει:

- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ 
- ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΥ
- ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΑΛΕΡΑΣ
- ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΟΡΘΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ

Καλεί την κυβέρνηση να δώσει επιτέλους λύσεις στα προβλήματα και να αφήσει κατά μέρος τις υποσχέσεις τον εμπαιγμό

- ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.
- ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΛΥΣΟΔΕΜΑ ΚΑΙ Η ΦΙΜΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

Η συμμετοχή όλων μας στην νέα απεργιακή μας κινητοποίηση είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε.

Με εντολή Διοίκησης

Γιάννης Χαλάς
Γενικός Γραμματέας ΠΝΟ

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

24ωρη  πανελλαδική απεργία σε όλες τις  κατηγορίες πλοίων για τις 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 και από ώρα 06.00 με  προοπτική  κλιμάκωσης

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής  Ομοσπονδίας    κατά  την σημερινή έκτακτη  συνεδρίασή  της, επ’ ευκαιρία σχεδίου Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Ναυτιλίας με την οποία ανοίγει η κερκόπορτα για την άλωση των ενδομεταφορών από πλοία με σημαία τρίτου κράτους, και  διαπιστώνοντας για πολλοστή φορά ότι  δυστυχώς   τα  προβλήματα  που  αντιμετωπίζει o  ναυτικός  κόσμος όχι μόνο εξακολουθούν   να ταλανίζουν τον   κλάδο, όχι  μόνον  δεν  επιλύονται  εκ  μέρους  των   Κυβερνώντων, όχι  μόνον  δεν  υπάρχει η οποιαδήποτε  βούληση  για  την επίλυσή  τους, παρά  τις  συνεχείς και κενές  περιεχομένου  υποσχέσεις  τους,   αλλά αντίθετα   θεριεύουν  και   οξύνονται   ακόμη  περισσότερο  με  τις διαρκώς  προωθούμενες νέες   «ρυθμίσεις»  και συνεχείς περικοπές,  

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Σ Ε

Την πραγματοποίηση    24ωρης   πανελλαδικής  απεργίας σε  όλες  τις  κατηγορίες  πλοίων για  τις   18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ   2018    ΚΑΙ  ΑΠΟ  ΩΡΑ    06.00    με  προοπτική  κλιμάκωσης
 
Η   διάλυση του  ΝΑΤ   και  η  αρπαγή  κάθε κινητής  και  ακίνητης περιουσίας  του,  η  κατεδάφιση του  ΚΕΑΝ,  η αποψίλωση  των  οργανικών   συνθέσεων   των επιβατηγών  πλοίων,  ο  ευτελισμός  των  συντάξεων, η οξυνόμενη  και  διογκούμενη συνεχώς    ανεργία  του  κλάδου, η  μαύρη  ανασφάλιστη  εργασία, η  συνεχής  παραβίαση  των όρων εργασίας,  η συνεχής   υποβάθμιση  των κοινωνικών  ασφαλιστικών  δικαιωμάτων  και της  ιατροφαρμακευτικής  περίθαλψης  των  εν  ενεργεία και  συνταξιούχων  ναυτεργατών,  η  καθυστέρηση πληρωμής και η  συνεχής   παραβίαση  των  ΣΣΕ  σχετικά με  τον  χρόνο  και  τρόπο  καταβολής και υπολογισμού   των  δεδουλευμένων  αποδοχών, οι   περικοπές   στις  κύριες  και  επικουρικές μας  συντάξεις  και  στις   εφάπαξ παροχές,  τόσο στους  αξιωματικούς  όσο  και  στα  κατώτερα  πληρώματα,  καθώς και   η  επιχειρούμενη  με  κάθε  τρόπο και  μέσο  προσπάθεια  εξάρθρωσης  και  εκμηδενισμού των νόμιμων δικαιωμάτων   του  κλάδου  μας και η συνεχής προσπάθεια εξαφάνισης των Ελλήνων ναυτεργατών,  δεν  μπορούν και  δεν  πρέπει να  μείνουν  αναπάντητα.

Η  συνεχιζόμενη  και  διογκούμενη αδιέξοδη και  ανάλγητη  συμπεριφορά της  Κυβέρνησης   και  τα  συνεχή  κτυπήματα της  εργατικής  τάξης  δεν  αφήνουν   περιθώρια  για  άλλες  επιλογές.

Η  ΠΝΟ  υψώνει  την  φωνή  της  και  βροντοφωνάζει:

- ΚΑΤΩ  ΤΑ  ΧΕΡΙΑ  ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ  
- ΑΜΕΣΗ  ΕΠΙΛΥΣΗ  ΤΟΥ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 4387/16
- ΤΕΡΜΑ ΟΙ  ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ  ΚΑΙ  ΕΙΔΙΚΕΣ  ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ  ΚΑΙ  ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ   ΓΑΛΕΡΑΣ ΜΕ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ν. 4150/2013 ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
- ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΥΝΑΠ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΝΔΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΠΛΟΙΑ ΜΕ ΣΗΜΑΙΑ ΤΡΙΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ 
- ΝΕΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ
-  ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ  ΟΡΘΗ  ΠΛΗΡΩΜΗ  ΤΩΝ  ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ

Καλεί  την  κυβέρνηση να  δώσει  επιτέλους λύσεις στα  προβλήματα και  να  αφήσει  κατά  μέρος τις  υποσχέσεις και τον  εμπαιγμό

- ΦΤΑΝΟΥΝ  ΤΑ ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΕ  ΒΑΡΟΣ  ΤΗΣ  ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ  ΤΑΞΗΣ.

Η  συμμετοχή  όλων  μας στην  νέα  απεργιακή   μας  κινητοποίηση  είναι  απαραίτητη  όσο ποτέ  άλλοτε.  

Με  εντολή  Διοίκησης

Γιάννης  Χαλάς
Γενικός Γραμματέας ΠΝΟ

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...