Jump to content
Shipfriends

Ciudad de Ibiza (ΙΜΟ 9263370)


Recommended Posts

To Superfast Galicia (ΙΜΟ Νο: 9263370) έχει κατασκευαστεί το 2003 στο ναυπηγείο Hijos de J. Barreras στο Vigo της Ισπανίας. Το 2005 πουλήθηκε στη Acciona Trasmediterranea και πήρε το όνομα Superfast Galicia. Το πλοίο έχει μήκος 157,70 μέτρα, πλάτος 23,20 μέτρα και φοράει δυο κύριες μηχανές Wartsila (12V46). Το πλοίο τα τελευταία χρόνια δούλευε στο Trinidad & Tobago, αλλά στις 22 Απριλίου ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής στην Ευρώπη (πήγε στο Γιβραλτάρ για δεξαμενισμό). Πολύ πιθανό με την επιστροφή του Superfast Galicia να το δούμε στη γραμμή Valencia-Ibiza.

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

H Acciona διαρρέει πως η ανακαίνιση του Ciudad de Ibiza κόστισε 5 εκατομμύρια ευρώ και αποτελείται από πλήρη ανακαίνιση των εσωτερικών του χώρων και εξοπλισμό τους με καινούρια τεχνολογία και μοντέρνα αρχιτεκτονική. Led φωτισμός, internet υψηλής ταχύτητας, τηλεόραση σε όλες τις καμπίνες(και γαμώ τις πρωτοπορίες μιλάμε:D), συνολικά ανακαινίσθηκαν 1,000τμ καμπινών και κοινόχρηστων χώρων, συνολικής χωρητικότητας 29 επιβατών. Καλά όλα αυτά αν έχουν γίνει, αλλά 5 εκατομμύρια ευρώ? Δε σας κρύβω πως μου φαίνεται κομματάκι μουσαντένιο:D το ποσό.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μέσα σε 20 ημέρες ολοκληρώθηκε η εσωτερική ανακαίνιση του Ciudad de Ibiza από την εταιρεία Oliver Design, στις καμπίνες, σαλόνια, εστιατόρια, διάδρομους, υποδοχή του πλοίου, χώρους πληρώματος, συνολικής έκτασης περίπου 1000 τμ. Το τελικό αποτέλεσμα δείχνει αρκετά ενδιαφέρον.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 year later...
  • 5 months later...

Το πλοίο προφανώς και βρίσκεται πάλι στις επάλξεις, τη δεδομένη χρονική στιγμή κάνει δρομολόγια ανάμεσα στη Mahon της νήσου Menorca, και τη Βαρκελώνη. Εμείς να του κάνουμε εγκαίνια στην gallerie μας βλέποντάς το στο ομώνυμό του λιμάνι, την Ibiza. Τω καιρώ εκείνω(Απρίλιος 2019) έκανε δρομολόγια ανάμεσα στην Ibiza και την Valencia, σε μια τέτοια αναχώρησή του το βλέπουμε κι εμείς εδώ. Σε αυτές τις γραμμές το μοτίβο είναι βραδυνή αναχώρηση από την ηπειρωτική Ισπανία και άφιξη αξημέρωτα στα νησιά. Από τα νησιά αναχώρηση πρωί ή μεσημέρι για την ηπειρωτική Ισπανία, αναχώρηση 1300 είχε και το Ciudad de Ibiza εκείνη την ημέρα.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
  • 1 year later...

Aπό τις 22 Σεπτεμβρίου το πλοίο βρίσκεται στο Γιβραλτάρ, για να πραγματοποιηθούν οι εργασίες συντήρησης του και η ακινησία του. Μέχρι πριν λίγες εβδομάδες, δούλευε στα Κανάρια, στις γραμμές Las Palmas - Arrecife & Puerto del Rosario. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Επιστροφή στην ενεργό δράση για το Ciudad de Ibiza, ξανά στα Κανάρια. Αυτή τη φορά όμως στη γραμμή του Cadiz με ro-ro δρομολόγια, ενισχύοντας έτσι την παρουσία της εταιρείας του στη γραμμή (είναι ήδη δρομολογημένα τα Ciudad de Valencia και Villa de Tazacorte). Στο πρώτο και μοναδικό δρομολόγιο που έχει κάνει μέχρι στιγμής, προσέγγισε μόνο στην Τενερίφη και στη Las Palmas, θα δούμε αν θα προστεθούν και άλλα λιμάνια στην πορεία.

Link to comment
Share on other sites

Έτσι ακριβώς όπως τα λές εν Χριστώ αδελφέ. Στο ΛαςΕ ΠάλμαςΕ το πέτυχα και εγώ το καλοκαίρι που μας πέρασε, κι αν θυμάμαι καλά ήταν άφιξη καρφί από την ηπειρωτική Ισπανία. Παρά το γεγονός ότι έκανα τον Markku Alen μέσα στο λιμάνι δεν προλάβαμε ολόκληρη τη μανούβρα, νομίζω όμως πως έστω κι έτσι είναι συμπαθητικό το αποτέλεσμα, από ένα πλοίο που δεν είναι καθόλου άσχημο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τα roro δρομολόγια από το Cadiz ολοκληρώθηκαν και πλέον δουλεύει στη γραμμή (Tenerife) - Las Palmas - Puerto del Rosario (λιμάνια στα Κανάρια), με δυνατότητα μεταφοράς επιβατών. Καλύπτει το κενό που άφησε το Al Andalus Express.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...