Jump to content
Shipfriends

Falcon (IMO 5402291)


enas chiotis

Recommended Posts

Κατάσχεση οινοπνευματωδών ποτών και σύλληψη πληρώματος του Ρ/Κ “FALCON”, σημαίας Τogo, στο Ηράκλειο.

 

Quote

Στο πλαίσιο καταπολέμησης των οργανωμένων μορφών της εγκληματικότητας, Λιμενικές και Τελωνειακές Αρχές της Κρήτης, με τη συνεργασία αρμόδιων Διευθύνσεων του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και του Υπουργείου Οικονομικών, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες, προέβησαν σε έλεγχο, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρυμουλκού πλοίου «FALCON», σημαίας Togo, που μετέφερε εμπορευματοκιβώτιο με φορτίο 19.524 (δέκα εννέα χιλιάδων πεντακοσίων είκοσι τεσσάρων) φιαλών ουίσκι.

        Από τον έλεγχο, ο οποίος ολοκληρώθηκε με την εκφόρτωση του εμπορευματοκιβωτίου στο λιμένα Ηρακλείου την 06-06-2014 και την καταμέτρηση του φορτίου, προέκυψε ηαπουσία νόμιμων παραστατικών για αυτό. Αμφότερα το πλοίο και το φορτίο κατασχέθηκαν, το οκταμελές πλήρωμα (αλλοδαποί υπήκοοι) συνελήφθησαν και σχηματίστηκε εις βάρος τους δικογραφία από το Κ.Λ. Ηρακλείου για λαθρεμπορία οινοπνευματωδών ποτών.

     Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι του φορτίου ανέρχονται στο ποσό των 216.392,55 ευρώ (διακοσίων δεκαέξι χιλιάδων τριακοσίων ενενήντα δύο ευρώ και πενήντα πέντε λεπτών).

           Οι συλληφθέντες μαζί με τη σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν σε κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου σήμερα, 07-06-2014, ο οποίος τους παρέπεμψε για κύρια ανάκριση προκειμένου απολογηθούν.

 

hcg.gr

 

 

Όπως προκύπτει από το equasis, πρόκειται για το πρώην ιταλικό ρκ Cala Azzura.

 

20140606_065015s.jpg

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • polmyt changed the title to Falcon (IMO 5402291)
  • 3 years later...

Το Falcon έχει συμπληρώσει 7 χρόνια παροπλισμένο στο λιμάνι του Ηρακλείου. Μου κάνει εντύπωση πως ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου δεν έχει κάνει κάποια κίνηση για την απομάκρυνση από το λιμάνι.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...