Jump to content
Shipfriends

Ανακατατάξεις Πλοιάρχων


Recommended Posts

  • Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ειναι αξιοσημειωτο στατιστικα.

Για 13.5 χρονια, σχεδον ποτε (αν οχι ποτε), το βαπορι δεν ειχε κανει εμπορικο δρομολογιο χωρις τον καπεταν Δημητρη Λαδα στα χειριστηρια και μεσα σε λιγο καιρο εχουν περασει απο τις βαρδιολες του τρεις πλοιαρχοι (Δριβας-Σκαμαγκας-Ξυλογιαννοπουλος).

Link to comment
Share on other sites

Δέν νομίζω ότι αυτό οφείλεται σε ανικανότητα τών τριών πλοιάρχων έναντι τής ικανότητας τού κ.Λαδά.Και οι τέσσερεις πλοίαρχοι είναι ικανότατοι και έμπειροι.Μάλλον υπάρχουν άλλοι λόγοι-προσωπικοί ίσως;-που συνετέλεσαν στο να αλλάξη το βαπόρι πλοίαρχο τρείς φορές σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Είναι πθανόν,εξ άλλου,ο κ.Λαδάς να έχη συνταξιοδοτηθεί (οι γνωρίζοντες περισσότερα άς μάς ενημερώσουν) και η εξεύρεση "διαθεσίμων" πλοιάρχων αυτήν την εποχή είναι δύσκολη.Η δέ ΛΑΝΕ δέν είναι και καμμιά μεγάλη εταιρία ώστε να έχη πολλά πλοία και πλοιάρχους γιά να κάνη "τράμπες".

 

 

Edited by Neptune
double post
Link to comment
Share on other sites

Εννοειται οτι ολοι τους ειναι αξιοι και εμπειροι χωρις καμια αμφιβολια.

Τον τελευταιο καιρο επιασαν και οι αλλοι τρεις τα χειριστηρια του βαποριου για δυο λογους. Πρωτον γιατι επρεπε να εχει δυο πλοιαρχους στη γραμμη της Κασοκαρπαθιας και δευτερον γιατι οι δυο που ξεκινησαν (Λαδας-Δριβας) βγηκαν σε αδεια.

Ο καπεταν Δημητρης Λαδας δεν εχει βγει στη συνταξη.

Απλα μου εκανε εντυπωση το στατιστικο παραδοξο να υπαρχει τεραστια σταθεροτητα για 13.5 χρονια και μεσα σε λιγες μερες να το εχουν μανουβραρει αλλοι τρεις πλοιαρχοι.

Link to comment
Share on other sites

Η στατιστική δεν λέει πάντα την αλήθεια. Αναφέρεται σε "συχνότητες" και "πιθανότητες", όχι σε αιτιατές καταστάσεις που θα μπορούσαν να καταδείξουν με σαφήνεια και αξιοπιστία λάθη, παραλείψιες ή πραγματικότητες...

Κάποτε όλα συμβαίνουν για πρώτη φορά. Δεν είναι "τραγικό", άλλωστε, να βγει σε άδεια ένας πλοίαρχος και να δούμε συνακόλουθες εναλλαγές συναδέλφων του στη θέση αυτή σε μικρό χρονικό διάστημα...

Θα γίνω λίγο γραφικός αναφέροντας ένα άλλο παράδειγμα, για 5 χρόνια ήταν πλοίαρχος στο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ο καπετάν Γιάννης Δοκιανάκης και μέσα σε λίγους μήνες, αργότερα, έγινε συνεχής εναλλαγή των πλοιάρχων κ.κ. Στ. Παραδείση, Γ. Δουρουντουδάκη, Κ. Δημάκη, Γ. Λουκίσσα κλπ., Μ. Ράλλη, Γ. Ντινιόζου, Ν. Χάλαρη κλπ κλπ...  Αν γινόταν κάποιο ατύχημα, ή αν έφταιγε κάποια κακιά στιγμή, θα τα ρίχναμε όλα στην αλλαγή του μακροβιότερου πλοιάρχου???

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Παλιότερα ήταν λιγώτερο συχνές οι αλλαγές πλοιάρχων εν γένει στα επιβατηγά.Θυμάμαι,π.χ. τον Μιχάλη Μιγαδάκη (που είχε ξεκινήσει το ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ από την παραλαβή του) επί πολλά χρόνια (διότι ταξίδευα πολύ συχνά μ'αυτό στα νησιά τού Αργοσαρωνικού) ή τον Βασίλη Γεροντάκη (στο ΕΞΠΡΕΣ ΔΑΝΑΗ).Ωστόσο νομίζω ότι απέχουμε ακόμη ώς κράτος απ'το "εννιά μήνες μέσα και τρείς έξω" που βλέπω να ισχύη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (γιά όλους τους ναυτικούς).

Ασφαλώς και οι πλοίαρχοι,ώς εργαζόμενοι,πρέπει να παίρνουν άδειες-δέν είναι σκλάβοι οι άνθρωποι :D.Τί να έλεγε και ο μακαρίτης ο Μιχάλης Μπενάς που ήταν τριάντα χρόνια καπετάνιος στο STELLA SOLARIS και τα περισσότερα απ'αυτά δέν είχε πάρει καμμιά άδεια;

 

Link to comment
Share on other sites

..,.Και πριν το STELLA SOLARIS, ήταν πλοίαρχος του ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ πριν την καταραμένη μέρα (νύχτα!!!) της 8ης Δεκεμβρίου 1966, οπότε και είχε παραδώσει την πλοιαρχία στον Βερνίκο!!!

Συγγνώμη για το off topic!

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει αλλάξει ο πλοίαρχος του Blue Star Delos από το προηγούμενο μήνα όποτε παραμένει ο cpt Κυριάκος Χωριανόπουλος.

On 11/12/2016 at 10:57 PM, Sf_X said:

Καλησπέρα, γνωρίζουμε ποιός είναι στο BS Patmos ?

Στο Blue Star Patmos παραμένει ο cpt Παναγιώτης Καραμόσχος.

O cpt Νίκος Γρηγορόπουλος στο Blue Star Paros στη θέση του cpt Ηλία Βερβενιώτη

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...