Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Στον Πειραιά βρίσκεται απο σήμερα το πρωί μια απο τις μεγαλύτερες θαλαμηγούς του κόσμου και συγκεκριμένα το Prince Abdulaziz που ανήκει στη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας. To έχουμε δει και στο Λαύριο,και στην Αυλίδα και τελευταία στο Βόλο. Η θαλαμηγός έχει κατασκευαστεί το 1984 στα ναυπηγεία Helsingør Værft στη Δανία και διατηρούσε το ρεκόρ του μεγαλύτερου σκάφους στο κόσμο μέχρι το 2006 οπότε και το “εχασε” απο το σκάφος “Dubai” .

Έχει μήκος 147 μέτρα,πλάτος 18,3 και βύθισμα 4,9. Έχει 2 μηχανές Pielstick , οι οποίες του δίνουν τη δυνατότητα να πλέει με μέγιστη ταχύτητα 22 κόμβους.Το πλήρωμα του αποτελείται απο 60 μέχρι 65 άτομα ενω φιλοξενεί σχεδόν ισάριθμους “υψηλούς” καλεσμένους.

 

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Το Prince Abdulaziz θυμάμαι πέρυσι να το είχα πετύχει στο λιμάνι του Βόλου. Ο σκοπός της καθόδου στο Πειραιά (έδεσε στο προλιμένα) είναι ο δεξαμενισμός του στη μεγάλη δεξαμενή του Βασιλειάδη, που ήταν προγραμματισμένο για σήμερα αλλά λόγω της καθυστέρησης του Superferry II, θα μπει την Κυριακή στη δεξαμενή. Ο δεξαμενισμός του είναι προγραμματισμένος από τις 26/03/17 έως 01/04/17.

 

Link to comment
Share on other sites

Όταν έγραφες Petros P για το μήκος (147 μετρα) του Prince Abdulaziz δεν πίστευα ότι είναι τόσο μεγάλο στο μήκος. Αλλά χθες που το είδα τη πλώρη του να ξεχειλίζει στη μεγάλη δεξαμενή του Βασιλειάδη και η πρύμη του σχεδόν να φτάνει στο θυρόπλοιο της δεξαμενής πείστηκα!! 

Link to comment
Share on other sites

Χθες από τις 11:30 γέμιζε νερά η δεξαμενή του Βασιλειάδη έτσι κατά τις 15:30 να είναι έτοιμο το Prince Abdulaziz να βγει από τη δεξαμενή με τη βοήθεια του ρυμουλκού Άτλας και να αναχωρήσει για το Βόλο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...