Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Η Liberty Lines της οικογένειας Morace που δραστηριοποιείται στις γραμμές της Σικελίας από και πρός τα πλησίον αυτήν νησιά, μετά την εξαγορά της πρώην κρατικής Siremar, προέβη και στην εξαγορά της Traghetti delle Isole. Η τελευταία, δραστηριοποιείται στις γραμμές πρός Pantelleria, Lampedusa και Linosa, στο νότιο κομμάτι της Σικελίας δηλαδή. Στην πώληση προφανώς συμπεριλαμβάνεται ο στόλος, δηλαδή 2 φέρρυ και μια παντόφλα.

 

Συμπαθάτε με, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ σε ποιό ιταλικό μέσο το διάβασα αυτό, νωρίτερα σήμερα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Της φυλακής τα σίδερα, είναι για τον Morace. Το πιάσανε οι carabinieri το παλλουκάρι για διαφθορά που έχει σχέση και με τη ναυτιλία, στα πλαίσια της επιχείρησης Mare Nostrum. Δεν είναι ο μόνος συλληφθείς, το άρθρο αναφέρει κι άλλους οι οποίοι έχουν σχέση και με την πολιτική, και με την ποδοσφαιρική ομάδα του Trapani, αν κατάλαβα καλά. Ωραία πράγματα, να δούμε αν και πως θα επηρρεάσει αυτό την εταιρεία.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Η Σικελία κινδυνεύει να απομονωθεί μιας και στις 30 Σεπτεμβρίου, η υπηρεσία γρήγορης σύνδεσης μεταξύ Reggio Calabria και Messina που διαχειρίζεται η εταιρεία Liberty Lines, θα σταματήσει λόγω έλλειψης πόρων με αποτέλεσμα να υπάρχει διαμαρτυρία προς τον στον Υπουργό Μεταφορών Toninelli

Link to comment
Share on other sites

 Όπου και σε αυτή την περίπτωση δεν μιλάμε για καμία απομόνωση. Σα να λέμε απομονώθηκε η Κρήτη τον χειμώνα που σταματήσανε τα ταχύπλοα. Δεν είναι ότι δεν θα μπορούν να περάσουν οι νταλίκες από την ηπειρωτική χώρα.

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Σύμφωνα με τη Giornale di Sicilia, ο Αγγλικός επενδυτικός όμιλος Taconic Capital υπέβαλε μη δεσμευτική προσφορά για την Liberty Lines της οικογενείας Morace. H Liberty Lines έχει ιδρυθεί το 1993 από τον Vittorio Morace και έχει στο στόλο της 32 δελφίνια, ένα ναυπηγείο στο Trapani για ταχύπλοα και απασχολεί 650 εργαζομένους.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 2 years later...

Η εταιρεία αρχίζει την ανανέωση του στόλου της και παρήγγειλε 9 x υβριδικά ταχύπλοα στο ισπανικό ναυπηγείο Armon. Παράδοση ανάμεσα σε 2023 και 2026 ενώ υπάρχει και επιλογή της εταιρείας για άλλα 9 κομμάτια με παράδοση ανάμεσα σε 2027 και 2030. Τα πλοία θα έχουν 2 μηχανές Rolls Royce που θα μπορούν να λειτουργούν και με παραδοσιακό καύσιμο αλλά και με μπαταρίες. Αυτό θα τους επιτρέπει είσοδο, έξοδο και παραμονη στα λιμάνια σε full electric mode και συμβατική πλεύση με υπηρεσιακή ταχύτητα 30 κόμβων. Πλέον τούτων, οι μηχανές θα είναι έτοιμες για την καύση υδρογόνου, αν και εφ' όσον αυτό αποφασιστεί στο μέλλον.

Link to comment
Share on other sites

Εννοείς στα υβριδικά, σωστά; Μπορεί, ομολογώ πως δεν το γνωρίζω.

Γιατί, από κανονικά ταχύπλοα, πιστεύω οι Iταλοί να γνωρίζουν πολλά παραπάνω από τους Ισπανούς.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 year later...
On 4/26/2022 at 9:07 PM, Nick the Greek said:

Η εταιρεία αρχίζει την ανανέωση του στόλου της και παρήγγειλε 9 x υβριδικά ταχύπλοα στο ισπανικό ναυπηγείο Armon. 

Καθελκύστηκε πριν 5 μέρες το πρώτο από τα εννέα υβριδικά ταχύπλοα της εταιρείας, με όνομα Vittorio Morace. Το όνομα του το πήρε από τον ιδρυτή της εταιρείας, ο οποίος έφυγε από την ζωή ένα χρόνο πριν, όπως αναφέρει ο Panagia Ekatontapiliani παραπάνω. Έχει μήκος 39,5 μέτρα, χωρητικότητα 251 επιβατών και ταχύτητα 30 κόμβων. Αναμένεται να ξεκινήσει δρομολόγια των Απρίλιο του επόμενου έτους, μετά τις δοκιμές του στο ναυπηγείο και την επίσημη παρουσίασή του στο Παλέρμο. Περισσότερες πληροφορίες και όμορφες φωτογραφίες μπορεί να βρει κανείς εδώ και εδώ.

image.thumb.png.0a4aee9716a9d857c6089b570899af97.png

Edited by BS CHIOS
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...