Jump to content
Shipfriends

Shipfriends @ Teens


Recommended Posts

Χρονια μας πολλα, once again:).

03.03.2017 το shipfriends κλεινει τα 12 και μπαινει στην εφηβεια, ελπιζω χωρις την ορμονολογικη και συναισθηματικη ασταθεια που αυτο συνεπαγεται:D.

τα εχουμε ξαναπει σε προηγουμενες επετειους και πραγματικα δεν εχω να συμπληρωσω κατι περισσοτερο, περα απο θερμοτατες ευχαριστιες σε ολους, για μια ακομη φορα.

 

On 3/3/2016 at 0:19 AM, proud_ionian said:

01.03.2005 εγιναν τα δοκιμαστικα και 03.03.2005 σαλπαραμε. εγιναν πολλα απο τοτε, περασαν πολλα και περασαμε πολλα, αλλα εξακολουθουμε να ταξιδευουμε, παρα τις γενικοτερες αντιξοοτητες.
 
Την ιστορικη αναδρομη, την καναμε περσυ, αλλα για αλλη μια φορα θελουμε να ευχαριστησουμε ολους οσους συνεβαλαν ολα αυτα τα χρονια, ο καθενας με τον τροπο του, ωστε να καθιερωθει και να επιτυχει το Shipfriends και να γινει σημειο συναντησης ολων των "συνασθενων".

 

 

On 3/3/2015 at 11:47 PM, proud_ionian said:

Οσοι μεγαλωσαμε στις 10ετιες '70 & '80 (ορισμενοι εδω μεσα και πιο παλια), εχουμε ζησει "πετρινα" χρονια οσον αφορα την κοινη μας... ασθενεια.

το χομπυ ηταν καθαρα για solo καριερα, ενω ετσι και ανοιγοσουν λιγο αντιμετωπιζες ειρωνεια και χλευη, ακομη και απο τους στενους συγγενεις και τους κολλητους φιλους.

μοναχικες οι βολτες, σπανιες οι φωτογραφισεις (η μηχανη ηταν της οικογενειας και δεν την ειχες παντα και τα φιλμ και η εμφανιση τους ροκανιζαν το παιδικο και εφηβικο χαρτζηλικι), ανυπαρκτα εντυπα (εκανες σαφαρι στην αργω, τα ναυτικα χρονικα, τα φυλλαδια των εταιρειων και τους τουριστικους οδηγους, για μια ειδηση ή μια φωτογραφια).

ουτε θεματικα περιοδικα υπηρχαν, ουτε λεσχες απο ferry enthousiasts, ουτε κατι αλλο σχετικο που θα εφερνε τον κοσμο κοντα.

προσωπικα δεν στερηθηκα τα ταξιδια και την επαφη με τα πλοια και τη θαλασσα εκεινα τα χρονια. κατι που ο μπαμπας ηταν καπετανιος της ποντοπορου, κατι η νησιωτικη καταγωγη και των δυο γονιων και ορισμενων στενων συγγενων, καθε χρονο ειχα την ευκαιρια για αρκετα μιλια εν πλω. επισης η πατρα μπορει να μην ειναι πειραιας, αλλα συνεχεια, ειδικα τα καλοκαιρια απολαμβανες μεγαλη γκαμα απο ferries (τοτε, γιατι τωρα χεσε μεσα). μια βολτα μετα το σχολειο, πριν το φροντιστηριο ή μετα το μπανιο το καλοκαιρι, ηταν αρκετη για να μην παθει στερητικο συνδρομο ο... ασθενης.  ολα αυτα οπως ειπα, ηταν μοναχικο σπορ.

το 1993 που εμφανισθηκε ο Εφοπλιστης, ηταν ενα βημα προς τα μπρος, γιατι αποτελεσε σημειο αναφορας για ολους, στην προ ιντερνετ εποχη, αλλα παλι δεν ηταν αρκετο για να ερθει κοντα ο κοσμος που ειχε την ιδια "λοξα".

το ιντερνετ ηταν που μας εφερε ολους κοντα.

η παρεα που ξεκινησε το shipfriends δεν γνωριστηκε στους ντοκους, ουτε στο σχολειο. σε προηγουμενο βραχυβιο μαγαζι γνωριστηκε και ανακαλυψε οτι υπαρχουν και αλλοι που γουσταρουν τα πλοια και τη θαλασσα, που και αυτοι ειναι κανονικοι ανθρωποι (λεμε τωρα) και που γλυκαθηκε οταν ειδε οτι μπορεις να μαθαινεις νεα και να κουβεντιαζεις για την κ@@λα με τα πλοια απ'ευθειας με ανθρωπους που εχουν το ιδιο μερακι, χωρις να μεσολαβει αλλος.

οταν υπηρξε κενο, πηραμε την αποφαση και συνεχισαμε μονοι μας. δυσκολα στην αρχη, γιατι εκει που ψαχναμε να μαθαινουμε για τα πλοια, βρεθηκαμε να ψαχνουμε για site, host, λογισμικα και τα σχετικα, αλλα το αποτελεσμα μας δικαιωσε.

ναι το shipfriends δεν ηταν το πρωτο σχετικο site/forum στο ελληνοφωνο internet. και λοιπον; κανεις δεν ειναι.

η επιτυχια ανηκει σε ολους οσους συμμετειχαν ολα αυτα τα χρονια, αυθορμητα και ανυστεροβουλα και συμμεριζονταν ολα αυτα που πρεσβευει το shipfriends και τα προασπιστηκαν.

συμμετοχη ειναι ακομη και η απλη αναγνωση, οταν γινεται απο εμπιστοσυνη και εκτιμηση προς το site και το περιεχομενο του, χωρις δευτερες σκεψεις.

περα απο τα μελη που συμμετεχουν σταθερα 10 χρονια και αποτελεσαν τη ραχοκοκαλια σε δυσκολες εποχες, δεν θα ειχαμε διατηρησει τη ζωντανια μας, αν δεν ειχαν γραφτει τα τελευταια χρονια πολλα νεωτερα μελη, που συμμετεχουν με περισσοτερο δυναμισμο, διαθεση, γνωση και χιουμορ. μεγαλο μεριδιο στην επιτυχια εχουν και μελη που πια μπορει να μη συμμετεχουν, αλλα που στηριξαν το shipfriends, το βοηθησαν να καθιερωθει και να αντεξει και που οταν αλλαξαν ενδιαφεροντα, συνεχισαν να σεβονται οσα ειχαν προσφερει εδω.

 

θελω να ευχηθω σε ολους μας να εχουμε πρωτα απο ολα την υγεια μας, εμεις και οι δικοι μας και να συνεχισουμε αντεχουμε στις δυσκολες εποχες που περναμε.

ελπιζω να συνεχισουμε να εχουμε τη διαθεση και την ορεξη να συμμετεχουμε ολοι μας και βεβαιως να συνεχισουν και στο μελλον να ερχονται νεοι φιλοι με την ιδια διαθεση, το ιδιο κεφι, τα ιδια πιστευω και την ιδια αγαπη για τα πλοια για να συνεχισει το Shipfriends.

ΥΓ1: ξερω οτι ο χρονος δεν περισσευει σε κανεναν, αλλα θα αξιζε να κανετε εναν γυρο στα παλιοτερα τοπικ γενεθλιων, στο τοπικ της ψυχαναλυσης και στις ταξιδιωτικες αναφορες, για να θυμηθειτε οι παλιοτεροι και να μαθετε οι νεωτεροι :D

ΥΓ2: αγνωστο ποσο θα συνεχισουν τα αγαπημενα ηλικιωμενα πλοια του καθενος μας, αλλα ευχομαι να φυγουν εγκαιρως, με το κεφαλι ψηλα, χωρις (αλλο) εξευτελισμο.

ΥΓ3: μακαρι τα 11α γενεθλια να τα γιορτασουμε με τη γραμμη πατρα σαμη ιθακη ξανα ζωντανη :)

 

On 28/2/2015 at 7:57 PM, Nick the Greek said:

Σημασία για την ταπεινότητά μου, έχει η συνέπεια και ο σεβασμός των αρχών που έχεις βάλει στον εαυτό σου, προσωπικά και συνολικά. Αν μιλήσω συνολικά για την ομάδα που ξεκίνησε το εγχείρημα και για όσους το στήριξαν εις το διηνεκές(τι έγραψες πάλι αγόρι μου, ο Στέφανος Χίος είσαι? :D), χαίρομαι και γιορτάζω τα 10 χρόνια αυτά γιατί θεωρώ πως αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία που έχουμε καταφέρει με τη συνδρομή σας. Η παρούσα ιστοσελίδα, τότε όπως και τώρα, δεν κάνει διαφήμιση σε εταιρείες, δεν φτιάχτηκε για την προσωπική προβολή των συμμετεχόντων, δεν σκοπεύει στην προσέλκυσή σας σε παράπλευρες οικονομικές μας δραστηριότητες, δεν δημιουργήθηκε για να κερδίζουμε δωρεάν ταξίδια με τα ακτοπλοικά πλοία, δεν αποβλέπει στο να αποκτήσουμε κοινωνικές επαφές με πλοιάρχους, πληρώματα και στελέχη των εταιρειών, δεν αποβλέπει στο να μας ανοίξει την πόρτα καμιάς βαρδιόλας της ακτοπλοίας, δεν έχει σκοπό την εμπορία φωτογραφιών ή εκδόσεων :D, δεν σκοπεύει στο να αγιοποιεί πλοιάρχους και εταιρείες, ούτε να αναλώνεται σε διάφορα κλισέ περί του μεγαλείου της ελληνικής ναυτιλίας και των ναυτικών της, δεν έχει γενικά κανένα άμεσο ή έμμεσο εμπορικό ή ιδιοτελή σκοπό. Δημιουργήθηκε και συνεχίζει για έναν και μόνο λόγο: γιατί μας φάνηκε καλή ιδέα εκείνη την εποχή, ώστε να κάνουμε το κέφι μας.

 

υγεια σε ολους μας, ψυχικη και σωματικη, για να αντεχουμε στα δυσκολα, αλλα και για να εχουμε χρονο και διαθεση και για τα υπολοιπα.

Still Loving You

large.gallery_1817_723_237651.jpg.495eb2ca2709f0ff51c9a152da69149e.jpg

ΥΓ: πραγματικα, ειναι απο... αλλο κοσμο, αν κατσει να σκεφτει κανεις ποσα πραγματα εχουν αλλαξει τοσα χρονια, στη χωρα, στη ναυτιλια, αλλα και στις ζωες μας, με το shipfriends, να παραμενει ενα απο τα λιγα σταθερα στοιχεια της καθημερινοτητας μας.

 

 

Edited by proud_ionian
με ΠΑΣΟΚ, το ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ πηγαινε 21 ακατεβατα :P
Link to comment
Share on other sites

Χρόνια μας πολλά και να φτάσουμε τα χρόνια του Νήσος Κεφαλονιά!!! Να είμαστε καλά για να ενημερώνουμε τους φίλους των πλοίων αλλά και τους εκπροσώπους των εταιρειών, πριν γίνουν γνωστά και αναπαραχθούν σαν αποκλειστικότητες αλλού!!

Link to comment
Share on other sites

Χρονια Πολλα στο αγαπημενο μας φορουμ. Αντε τα 12 τα φαγαμε παμε ολοταχως για τα 13 τα τυχερα για να σκασουν οι οχτροι μας. Αναζητειται γρουσουζης να ευχηθει για του χρονου :P

Link to comment
Share on other sites

Χρονια πολλα και από μενα ,εστω και λιγο καθυστερημενα,αν και όπως λενε οι γιορτες κρατανε 40 μερες αρα παλι μεσα είμαι :D:D

Θα ηθελα να πω και ένα ξεχωριστο ευχαριστώ σε οσους εχουν ανεβασει φωτογραφιες στην gallery με αποτέλεσμα να υπαρχουν ηδη σχεδόν 28000 φωτογραφιες και μαλιστα χωρις υδατογραφημα,κανοντας την,την μεγαλυτερη gallery με πλοια στην Ελλαδα.

Και του χρονου καλα να ειμαστε

 

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Πολλές πολλές ευχές για μακροημέρευση, αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ για το αμείωτο κέφι των συμμετεχόντων που κάνουν το forum αυτό που είναι.

Link to comment
Share on other sites

Χρόνια πολλά και καλά. μιας και έχω μια λατρεία στον αριθμό 12, ελπίζω να είναι ο καλύτερος ..έτος για το site και τα μέλη του :D

υ.γ. και η Πηγασάρα να ταξιδεύει (απο τον Πειραιά ξανα)

Link to comment
Share on other sites

Χρόνια πολλά και από μένα, μαζί με ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσους βάζουν τη διάθεση και το μεράκι τους για να λειτουργήσει αυτό το site.

Άντε και στα 13 πάρτυ στο Πρέβελης :P !

Link to comment
Share on other sites

Στο ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ θα γίνει το πάρτυ που παίζει να είναι ακόμα εδώ μέχρι τότε :P

Χρόνια πολλά! Τα ποστ του Π100 να φτάσουμε.:D

Link to comment
Share on other sites

ένα μεγάλο μπράβο σε όσους προσφέρουν στο Shipfriends την δυνατότητα να συνεχίζει την πορεία του χωρίς να χάνει το ενδιαφέρον και την σοβαρότητά του.

Link to comment
Share on other sites

Χρόνια πολλά, χρόνια δημιουργικά να έχουμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που στηρίζουν αυτή τη κοινότητα με τον οποιονδήποτε τρόπο.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...