Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 9 months later...
Ανακαίνιση 55 εκατ. δολαρίων στο Century

Η CELEBRITY Cruises αποφάσισε να κάνει ένα τεράστιο άλμα μετατρέποντας έναν αιώνα (century) σε μία… χιλιετία (millennium) μέσα σε πέντε μόλις εβδομάδες. Το εγχείρημα θα γίνει σε συνεργασία με τα ναυπηγεία Fincantieri στο Παλέρμο της Ιταλίας, προκειμένου το 77.713 τόνων κρουαζιερόπλοιο Century, με "λίφτινγκ" αξίας περίπου 55 εκατομμυρίων δολαρίων, να αλλάξει φυσιογνωμία αποκτώντας πολλά από τα χαρακτηριστικά της δημοφιλούς σειράς Millennium.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί την πιο εκτεταμένη ανακαίνιση που θα κάνει σε πλοίο της και είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται απευθείας με τα ναυπηγεία Fincantieri. Αλλά και για τα ναυπηγεία Fincantieri στο Παλέρμο η εργασία αυτή θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη μετατροπή κρουαζιερόπλοιου που έχουν αναλάβει.

Το κρουαζιερόπλοιο Century –στο οποίο το ανώτερο πλήρωμα είναι Eλληνες, όπως και στα υπόλοιπα του στόλου– μετά από παραμονή 5 εβδομάδων στα ναυπηγεία, θα καθελκυστεί στις 2 Ιουνίου 2006 με 314 νέα μπαλκόνια, 14 νέες σουίτες, 10 νέα δωμάτια –εσωτερικά, με μπαλκόνι και κατηγορία ConciergeClass– ένα εξαίσιο εστιατόριο, εφάμιλλο των "Olympic", "SS United States", "Normandie" και "Ocean Liners", που λειτουργούν σε άλλα πλοία της Celebrity. Επίσης θα προστεθούν Sushi Cafe, Pasta & Pizza Bar, νέα γκαλερί τέχνης, περισσότερα ελαφρά και διαιτητικά γεύματα, νέα αίθουσα για παιδιά, ώστε να προσφέρονται επιπλέον δραστηριότητες και μία σειρά άλλων χαρακτηριστικών που προσδιορίζουν τη σειρά Millennium του στόλου.

"Αυτό αποτελεί πραγματικά ένα εγχείρημα - φαινόμενο", ανέφερε ο Dan Hanrahan, πρόεδρος της Celebrity Cruises, προσθέτοντας ότι "ήδη το Century είναι ένα καταπληκτικό πλοίο, το οποίο κατατάσσεται μεταξύ των 10 κορυφαίων στον κόσμο. Η προσπάθειά μας συνίσταται στο να το ευθυγραμμίσουμε όσο περισσότερο μπορούμε με τη σειρά Millennium, επιθυμώντας να κάνουμε το ταξίδι για κάθε επιβάτη της Celebrity μια αξέχαστη εμπειρία".

Γενικός αντιπρόσωπος της Celebrity Cruises στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι ο ταξιδιωτικός οργανισμός Navigator.

Tο άρθρο από τη χθεσινή ΕΞΠΡΕΣ σχετικά με την ανακαίνιση του CENTURY!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Συμφωνα με χθεσινο δημοσιευμα της εφημεριδας Tradewinds, ο πλοιαρχος του Century συνεληφθη απο τις Αμερικανικες αρχες διοτι σε ελεγχο που εγινε βρεθηκε μεθυσμενος. Δεν διευκρινιζεται το ονομα και η εθνικοτητα του πλοιαρχου -δεν εχει και πολλη σημασια εδω που τα λεμε- ο οποιος και θα υποστει τα προβλεπομενα απο τη νομοθεσια. Γενικα τον τελευταιο καιρο η συγκεκριμενη εταιρεια ειναι στη δημοσιοτητα για λαθος λογους(οικονομικες ατασθαλιες, μεθυσμενος πλοιαρχος, τεχνικα προβληματα και ακυρωσεις). Λετε να σηματοδοτησουν ολα αυτα εξελιξεις μεσα στον ομιλο Royal Caribbean International?

Link to comment
Share on other sites

Παλι συμφωνα με την Tradewinds και σε συνεχεια του παραπανω, ο πλοιαρχος που συνεληφθη ειναι ο 46χρονος Περικλης Πετριδης ο οποιος και συμφωνα με την εφημεριδα αντιμετωπιζει ποινη φυλακισης μεχρι και ενος ετους.

Link to comment
Share on other sites

egw pali pisteuw oti einai polemos enantiwn twn Ellhnwn mesa sthn Celebrity. Gnwsto oti Norbhgoi kai Ellnhes den tairiazoun.

kai pou8ena den ma8ame poso tois ekato panw apo to orio htan. H mhpws pia sta trapezia twn ploiarxwn mesa sta cruise vessels den paizei alkool?

Link to comment
Share on other sites

Celebrity Cruises’ Century re-entered service today in Barcelona after a $55m makeover at Fincantieri’s Palermo shipyard. Celebrity president Dan Hanrahan called the project ‘miraculous, technically and otherwise -- particularly the veranda program.’

A total of 314 verandas were added during the five-week drydock, the most extensive refurbishment ever undertaken by Celebrity. Also, it was the largest cruise ship modification completed by the Italian yard.

In addition to the verandas, the work included adding 14 suites and 10 staterooms, ranging from inside to veranda categories. The number of ConciergeClass category accommodations was expanded.

The 1995-built Century gained a specialty restaurant, Murano, decorated with chandeliers of Murano glass. The menu was designed by culinary consultant Michel Roux, and service and cuisine will follow the style of Celebrity’s Millennium-class specialty dining venues. Among a host of of other food and beverage changes, Century’s two-level Grand Restaurant was fully refurbished, and a casual, 76-seat Sushi Bar was added to the list of dining spots.

The AquaSpa was expanded with a new reception area featuring a 42-inch LCD TV highlighting spa services, 10 new treatment rooms, new locker rooms with lounge seating, a new beauty salon, a new Persian Garden with Turkish steam room, three tropical showers, infrared and Finnish saunas, and Celebrity's first barber shop. A 54-seat Spa Café was added.

Further changes were the addition of dedicated space for ‘High Seas Computing’ classes, a teen lounge and video arcade, an art gallery and the first ‘ice bar’ at sea within the Martini Bar.

Source: Seatrade

Σχολιο Φ-Ε: Κατ' αρχην λυπαμαι διοτι δεν εχω το χρονο για μεταφραση του παραπανω, αν μπορει καποιος να το κανει, ευχαριστουμε εκ των προτερων. Οσον αφορα το περιεχομενο και χωρις να εχω μπει ποτε μεσα στο συγκεκριμενο πλοιο, μου δημιουργειται μια εικονα σαν ενα σπιτι με 10 δωματια τα οποια ειναι διακοσμημενα το καθενα με ενα διαφορετικο τροπο. Δεν μπορει να κολλανε το Murano restaurant με τη gourmet κουζινα διπλα στο sushi bar . το art gallery και το teen lounge. Μου κανει για πλωτο πολιτιστικο συνοθυλευμα με κοινο του νεοπλουτους εραστες του kitch και της γκλαμουριας.

Link to comment
Share on other sites

Το μόνο που εγώ έχω ακούσει είναι ότι τα πλοία της Celebrity δεν είναι τόσο glitzy (χρησιμοποιώ ορολογία Φ-Ε), όσο άλλων εταιριών...

(αλήθεια μπορεί κανείς να επισκευτεί τα πλοία αυτά όταν είναι στον Πειραιά?)

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως η επισκεψη ειναι εξω απο την ερωτηση(out of the question) ακομα και πριν την φτωση των Πυργωνε στη Νεα Υορκη. Οποτε οπως καταλαβαινεις τωρα ειδικα, δεν ανεβαινεις επανω not even with bullets(ουτε με σφαιρες).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Παραγγελία νέου πλοίου από τη Celebrity Cruises:confused:

Απο την ΕΞΠΡΕΣ

Η Celebrity Cruises ανακοίνωσε την παραγγελία του τρίτου κρουαζιερόπλοιου της κατηγορίας Solstice, χωρητικότητας 118.000 τόνων, ενισχύοντας τη δέσμευση της εταιρίας για καινοτόμα ανάπτυξη της Celebrity.

Το γερμανικό ναυπηγείο Meyer Werft θα κατασκευάσει το νέο σε χωρητικότητα Celebrity Solstice, το οποίο θα παραδοθεί το φθινόπωρο του 2008, ενώ το Celebrity Equinox θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2009. Το τρίτο κρουαζιερόπλοιο της κατηγορίας Solstice θα καταπλεύσει τον Ιούνιο του 2010. Καθένα από τα τρία πλοία θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 2.850 επιβατών, με μήκος που φθάνει τα 314,86 μέτρα και πλάτος 36,88 μέτρα, με μεγαλύτερες καμπίνες, μεγαλύτερο ποσοστό μπαλκονιών και με πληθώρα παροχών και ανέσεων για τους καλεσμένους.

«Η κατηγορία Celebrity Solstice είναι κάτι παραπάνω από μία σειρά νέων κρουαζιερόπλοιων, είναι μία νέα κατηγορία που εισάγει προγράμματα που θα διαφοροποιήσουν το brand Celebrity», είπε ο κ. Richard D. Fain, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι καλεσμένοι και οι συνεργάτες μας θα ενθουσιαστούν με την εμπειρία που θα παράσχουμε εν πλω. Είμαστε επίσης ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που επεκτείνουμε την συνεργασία μας με τη Meyer Werft στην παραγωγή αυτών των εξαιρετικών νέων πλοίων».

«Η Meyer Werft είναι περήφανη που συνεργάζεται με τη Celebrity, αυτή την περίοδο ανάπτυξης και εξάπλωσης της εταιρίας», είπε ο κ. Bernard Meyer, σύμβουλος Διοίκησης της Meyer Werft. «Τα εντυπωσιακά νέα πλοία αντικατοπτρίζουν με τον πιο ζωηρό τρόπο την παράδοση της Celebrity στον επαναστατικό σχεδιασμό και στις κυρίαρχες καινοτομίες».

Η Celebrity υπολογίζει το συνολικό κόστος του πλοίου να φθάσει περίπου στα 245.000 δολ. ανά κλίνη, βασιζόμενη στις τρέχουσες ισοτιμίες.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Aνοιγμα στη διεθνή αγορά κρουαζιέρας με νέα εταιρία η Celebrity Cruises

Πηγη ΕΞΠΡΕΣ

Nέα εταιρία υπερπολυτελών κρουαζιέρων με την ονομασία «Azamara Cruises», που στόχο έχει να προσφέρει υπερπολυτελείς κρουαζιέρες σε προορισμούς σε Ευρώπη, Νότια Αμερική και Ασία την επόμενη τριετία, δημιούργησε η Celebrity Cruises.

Στα σχέδια της εταιρίας, που παρουσιάστηκαν χθες στον Πειραιά, περιλαμβάνονται και κρουαζιέρες που θα πραγματοποιούν τον γύρο του κόσμου. Με στόλο αποτελούμενο από δύο κρουαζιερόπλοια χωρητικότητας 30.277 τόνων και δυνατότητα φιλοξενίας 710 επιβατών το καθένα –το Azamara Journey και το Azamara Quest– η Azamara Cruises θα επισκέπτεται περισσότερους από 200 προορισμούς σε 70 και πλέον χώρες, παρέχοντας εν πλω εκλεπτυσμένες υπηρεσίες και προϊόντα σε δρομολόγια και προορισμούς που μέχρι σήμερα ήταν δυσπρόσιτοι σε όσους επιθυμούσαν κάτι περισσότερο από τα τετριμμένα.

Σύμφωνα με τον Dan Hanrahan, πρόεδρο των εταιριών Azamara Cruises και Celebrity Cruises, «η Azamara Cruises έχει σχεδιαστεί ειδικά για ταξιδιώτες που εκτιμούν το προϊόν της κρουαζιέρας ως είδος διακοπών, αλλά αποζητούν κάτι παραπάνω, κάτι πιο εξειδικευμένο. Αυτό ακριβώς παρέχει η Azamara Cruises: ένα προϊόν που συνδυάζει άψογη εξυπηρέτηση, εξαιρετική κουζίνα και προορισμούς πέρα από τους καθιερωμένους, με εκδρομές πραγματικά μοναδικές». «Δημιουργήσαμε την Azamara Cruises προκειμένου να ανταποκριθούμε στις ανάγκες συγκεκριμένου μεριδίου της αγοράς, το οποίο έως σήμερα θεωρούμε πως δεν είχε τύχει της απαιτούμενης προσοχής. Το προϊόν που προσφέρουμε είναι η απάντηση σε όσους αποζητούν κάτι ξεχωριστό, που να συνδυάζει την απόλυτη πολυτέλεια, τη διακριτικότητα και τη μοναδικότητα» δήλωσε ο Richard Fain, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Royal Caribbean Cruises Limited, μητρικής εταιρίας της Azamara Cruises. «Η Azamara Cruises ήρθε να ανατρέψει όσα γνωρίζουμε για την κρουαζιέρα».

Στις κρουαζιέρες για την περιοχή της Μεσογείου, η Azamara Cruises έχει συμπεριλάβει επτά ελληνικούς προορισμούς και συγκεκριμένα το Λαύριο (λιμάνι αναχώρησης ή άφιξης στις μεσογειακές κρουαζιέρες), το Ηράκλειο, τη Χίο, τη Σαντορίνη, το Ναύπλιο, το Γύθειο και την Ιτέα. Oπως επισήμανε ο Ανδρέας Στυλιανόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του τουριστικού οργανισμού Navigator, που αντιπροσωπεύει τη Royal Caribbean Cruises, «η Μεσόγειος απορροφά το 12,6% του παγκόσμιου μεριδίου προορισμών κρουαζιέρας και η Ελλάδα διαθέτει και το προϊόν και τη δυναμική να εξελιχθεί σε προορισμό αντίστοιχο της Καραϊβικής, η οποία απορροφά περίπου το 45% της παγκόσμιας αγοράς. Πιστεύουμε πως τα δρομολόγια της Azamara Cruises αποτελούν το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 10 months later...
  • 3 months later...
  • 9 months later...
  • 1 month later...

Τελικά η παραγγελία της Celebrity Cruises στα Ναυπηγεία MEYER WERFT για τη κατασκευή κρουαζερορόπλοιων της κατηγορίας Solstice, δεν είναι τρία πλοία αλλά πέντε.B)

The Celebrity Equinox is the second ship out of a series of five cruise ships the Papenburg shipyard is building for Celebrity Cruises.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Και τα τρία πλοία της CELEBRITY που δραστηριοποιήθηκαν φέτος το καλοκαίρι στην χώρα μας, βρίσκονται σήμερα στα "νερά" μας.

Το SUMMIT και το SOLSTICE στο μεγάλο μας λιμάνι, στην παγόδα και στον προλιμένα αντίστοιχα, και το EQUINOX εν πλω αυτή την στιγμή προς την Σαντορίνη.

Edited by proud_ionian
ενα h
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Η Celebrity Cruises γιορτάζει την 20η επέτειο της με νέες αλλαγές

Η εταιρεία σκοπεύει να ενσωματώσει στοιχεία κατηγορίας Solstice σε όλα τα κρουαζιερόπλοια. Ο νέος χρόνος φέρνει και νέα εμφάνιση για την Celebrity Cruises, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα αλλαγές με αφορμή την 20η επέτειό της. “Δεν υπάρχει καλύτερο timing από την 20η μας επέτειο για να γιορτάσουμε την εξαίσια πορεία της εταιρείας μας, καθώς επίσης και τα ολοκαίνουργια κρουαζιερόπλοια κατηγορίας Solstice.” δήλωσε ο κ. Dan Hanrahan, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Celebrity Cruises. “Όλα όσα έχουμε προσφέρει στους επιβάτες μας στα 20 χρόνια της πορείας μας και όλα όσα πρόκειται να προσφέρουμε στο μέλλον, από τις σύγχρονες εμπειρίες που προσφέρουμε εν πλω, στην εξαιρετική, παγκοσμίου φήμης κουζίνα του Jacques Van Staden και το εμπλουτισμένο πρόγραμμα Captain Club, έχουν σχεδιαστεί για απαιτητικούς επιβάτες. Συνεπώς, επικεντρωθήκαμε στην κατανόηση των αναγκών τους και στην εκπλήρωση των επιθυμιών τους, παρουσιάζοντας την νέα πλατφόρμα “Designed for you”.

“Κάνε το με τον τρόπο του Solstice”: Η κατηγορία Millennium της Celebrity Cruises θα αποκτήσει στοιχεία Solstice

“Μέσα από την πλατφόρμα Designed for You, σκοπεύουμε να εκμεταλλευτούμε το στιλάτο, μοντέρνο περιβάλλον των κρουαζιερόπλοιων κατηγορίας Solstice ακόμη περισσότερο,” σχολίασε ο κ. Hanrahan, αποκαλύπτοντας ότι η εταιρεία σχεδιάζει να ενσωματώσει στοιχεία από τα κρουαζιερόπλοια κατηγορίας Solstice στον στόλο της, καθώς σύντομα θα προχωρήσει στην ανανέωση τεσσάρων κρουαζιερόπλοιων κατηγορίας Millennium. Το Celebrity Constellation θα είναι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο του στόλου που θα ανανεωθεί και αναμένεται να μπει στο ναυπηγείο τον Απρίλιο.
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Το ανανεωμένο Celebrity Constellation ξεκινά κρουαζιέρες

Πηγη: MARINEWS

Το πρώτο από τα τέσσερα κρουαζιερόπλοια κατηγορίας Millennium μπαίνει ξανά σε λειτουργία μετά από μια μεγάλη διαδικασία ανακαίνισης

Η Celebrity Cruises παρουσίασε πρόσφατα στο Άμστερνταμ το πολυαναμενόμενο Celebrity Constellation, μετά από εκτεταμένη ανακαίνιση, κατά την οποία ενσωματώθηκαν στο κρουαζιερόπλοιο στοιχεία κατηγορίας Solstice.

Μετά από μια περίοδο ανανέωσης 15 ημερών, κατά την οποία το κρουαζιερόπλοιο παρέμεινε στο ναυπηγείο, το Celebrity Constellation περιλαμβάνει πλέον μερικά από τα πιο δημοφιλή μέρη που υπάρχουν και στα κρουαζιερόπλοια κατηγορίας Solstice, όπως το δελεαστικό εστιατόριο Tuscan Grille, την κρεπερί Bistro on Five, το δροσερό, γεμάτο πάγο Martini Bar, το Café al Bacio and Gelateria και το wine bar Cellarmasters, πλήρως εξοπλισμένο με το υπερσύγχρονο σύστημα σερβιρίσματος κρασιού “Enomatics”, που επιτρέπει στους επιβάτες να επιλέξουν το κρασί της αρεσκείας τους με το πάτημα ενός κουμπιού. Από την άλλη οι πολυτελείς σουίτες, με τα νέα έπιπλα, τις επίπεδες τηλεοράσεις, τα νέα λευκά ήδη και μοκέτες, καθώς και η προσθήκη αντίστοιχων στοιχείων σε κάθε κοινόχρηστο χώρο αντανακλούν το στυλ και το γούστο της κατηγορίας Solstice.

“Το ανακαινισμένο Celebrity Constellation αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα του μεγέθους της πλατφόρμας “Designed for you”, η οποία έχει χτιστεί γύρω από την μακρόχρονη δέσμευσή μας να αναγνωρίζουμε τις ανάγκες και να σχεδιάζουμε ακριβώς αυτό που θέλουν οι επιβάτες μας,” δήλωσε ο κ. Dan Hanrahan, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Celebrity Cruises.

“Με την προσθήκη στοιχείων κατηγορίας Solstice, στοιχεία που γνωρίζουμε ότι οι επιβάτες μας λατρεύουν, σε όλο τον στόλο κρουαζιερόπλοιων κατηγορίας Millennium είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας, να εξυπηρετήσουμε δηλαδή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους επιβάτες μας.”

To Celebrity Constellation είναι το πρώτο από τα τέσσερα κρουαζιερόπλοια κατηγορίας Millennium που ανακαινίζεται με αυτό τον τρόπο, ενώ θα ακολουθήσουν τα Celebrity Infinity και Celebrity Summit το 2011 και το Celebrity Millennium το 2012.

Η ανανέωση αποτελεί μέρος της πλατφόρμας Designed for you, η οποία, σε συνδυασμό με τις παροχές των προγραμμάτων Celebrity Life και Captain’s Club αντικατοπτρίζει μια επένδυση 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μετά τις κρουαζιέρες 7 νυχτών στα μαγευτικά Νορβηγικά Φιόρδ, το Celebrity Constellation θα πραγματοποιήσει μια σειρά κρουαζιέρων 12 νυχτών σε Σκανδιναβία και Ρωσία, 8 νυχτών σε Βόρεια Ευρώπη και Μεσόγειο, 7 νυχτών στην Μεσόγειο, καθώς επίσης και ένα υπερατλαντικό ταξίδι 14 νυχτών με αφετηρία την Βαρκελώνη και προορισμό το Μαϊάμι. Έπειτα το κρουαζιερόπλοιο θα κάνει κρουαζιέρες στην Καραϊβική, τον Παναμά και το Σαν Ντιέγκο.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Μετά το CELEBRITY SOLSTICE, CELEBRITY EQUINOX, CELEBRITY ECLIPSE που κατασκευάστηκαν στα Ναυπηγεία του Meyer Werft, το τέταρτο πλοίο που θα παραδοθεί σύντομα έχει ονομαστεί CELEBRITY SILHOUETTE και το πέμπτο πλοίο που κατασκευάζεται θα ονομαστεί CELEBRITY REFLECTION με παράδοση το Νοέμβριο του 2012.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...