Jump to content
Shipfriends

Προσάραξη του ΕΓ/ΟΓ Μυρτιδιώτισσα στη Σκόπελο, την 29.01.2017


Recommended Posts

Το Μυρτιδιωτισσα πρέπει να έχει κολλήσει στα αβαθη στην είσοδο του λιμανιού της Σκοπέλου, όπως βλέπω από μια webcam στη Σκόπελο. Λογικα οι βοριαδες των τελευταίων ημερών έχουν συγκεντρώσει άμμο στον δίαυλο της εισόδου.

FB_IMG_1485696378348.jpg

Link to comment
Share on other sites

Εκεί θεωρητικά έχει βυθισμα 7-8 μέτρα ενώ το Μυρτιδιωτισσα έχει βυθισμα 4,6 μέτρα. Πέρυσι όταν ήμουν στη Σκόπελο και έβλεπα τις αφίξεις των πλοίων, παρατήρησα ότι δεν πλησιαζαν το κόκκινο φανο (υπάρχει τσαμαδουρα μετά το φανο). Ρωτώντας έναν πλοίαρχο της γραμμής μου είπε ότι υπάρχουν αβαθη και μπαζωνει το λιμάνι με τους βοριαδες. Επίσης να προσθέσω ότι στην είσοδο του λιμανιού καταλήγει ένα ρέμα που διασχίζει τη πόλη της Σκοπέλου και τον έχουν σκεπασει για να μεγαλώσουν το δρόμο εξόδου από τη πόλη, οπότε θα προσθέτει φερτα υλικά στην μπούκα του λιμανιού.

Τέλος να προσθέσω ότι ο άνεμος ήταν στη μπάντα κατά την είσοδο του πλοίου στο λιμάνι της Σκοπέλου.

https://efimerida-sporades.blogspot.gr/2017/01/blog-post_38.html?m=1

Update: Το πλοίο κατάφερε να ξεκολλήσει από τα αβαθη με δικά του μέσα και τη βοήθεια των καβων που έδωσε στη πλευρά του πρασίνου φανου του λιμανιού.

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη προσάραξη Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου σε αμμώδη βυθό στην Σκόπελο

Quote

Προσάραξε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, σε αμμώδη αβαθή έξωθεν του λιμένα ν. Σκοπέλου, το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ» Ν. Π. 9465, κατά τη διαδικασία εισόδου του στο λιμάνι.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο κυκλικό δρομολόγιο από Αγ. Κωνσταντίνο για Σκιάθο – Σκόπελο και Αλόννησο με τρεις (03) επιβάτες. Ανωτέρω πλοίο αποκολλήθηκε με ίδιες δυνάμεις και κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Σκοπέλου αποβιβάζοντας τους επιβάτες.

Από την προσάραξη δεν υπήρξε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Σκοπέλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

On 29/1/2017 at 4:43 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

 

Τέλος να προσθέσω ότι ο άνεμος ήταν στη μπάντα κατά την είσοδο του πλοίου στο λιμάνι της Σκοπέλου.

 

καλα δεν ειχε και μουσωνες.

σε οσες φωτο εχουν κυκλοφορησει, η θαλασσα ειναι μπουνατσα.

μερικες απο το skopelosnews.

mir.jpeg?w=1400&h=&crop=1

mir1.jpeg?w=1400&h=&crop=1

Link to comment
Share on other sites

τα μετεωρολογικα στοιχεια ειναι απο τον ΕΕΑ και καλα κανει και τα δινει ο Π100 για μια πιο πληρη αναφορα ( εμεινε 1 1/2 ωρα κολλημενο αν αυτος ο ανεμος δυναμωνε θα λεγαμε αλλα τωρα ) , ακριβως γιαυτο το λογο χρειαζονται τα στοιχεια , ο λογος ηταν οτι εχουν να σκαψουν το λιμανι χρονια και η πλημμυρα και ο βαρυς χειμωνας εχει φερει πολυ υλικο στο βυθο . Να δουμε αν τωρα θα κανουν ενεργειες να το σκαψουν.

τελευταια φορα αν δεν κανω λαθος.. το εσκαψαν.. το 2011 ( με καθε επιφυλλαξη αυτη η πληροφορια μου ). Σεπ 2015 ηταν η πλημμυρα.

Edited by wysiwid
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...