Jump to content
Shipfriends

Tiiu (IMO 9762687)


Recommended Posts

Ένα ακόμα αμφίδρομο για τη Βαλτική για λογαριασμό της Εσθονικής εταιρεία TS Laevad OÜ (θυγατρική εταιρεία του λιμένος του Tallin), κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία Safine  στη Yalova της Τουρκίας. Λέγεται Tiiu (IMO No: 9762687) έχει μήκος 114 μέτρα και, πλάτος 20 μέτρα. Θα ταξιδεύει με τα σινιάλα της Praamid στη γραμμή Rohuküla-Heltermaa. Χθες πραγματοποίησε τα πρώτα θαλάσσια δοκιμαστικά του. 

Ένα βίντεο από τη καθέλκυση του Tiiu που έγινε μέσω μιας πλωτής δεξαμενής

 

Tiiu.jpg

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Σήμερα το απόγευμα το Tiiu ξεκίνησε το ταξίδι του από την Τουρκία προς την Εσθονία. Πρώτος προορισμός του ταξιδιού είναι η Μεσσινα της Ιταλίας για ανεφοδιασμου. Η λογική είναι ότι θα κάνει 4 στάσεις για ανεφοδιασμο (Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία) μέχρι να φτάσει στην Εσθονία σε περίπου 4 εβδομάδες (καιρού επιτρεποντος)!!!

Link to comment
Share on other sites

Μετά τη στάση στη Brest για ανεφοδιασμό το Tiiu αναμένεται να βάλει πορεία για το κανάλι του Κίελου και στη συνέχεια για την Εσθονία. Το πλήρωμα του Tiiu αποτελείται από 13 άτομα με πλοίαρχο τον Guldar Kivro.

Link to comment
Share on other sites

Το Tiiu έφτασε σήμερα στο λιμάνι του Ταλλίν μετά από ταξίδι 22 ημερών και 4297 ναυτικών μιλίων. Το πλοίο θα παραμείνει για λίγες ημέρες στο Ταλλίν και μετά θα ξεκινήσει δρομολόγια στη γραμμή Rohuküla – Heltermaa.

 

Link to comment
Share on other sites

Η τελετή βάφτισης του Tiiu αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 8 Απριλίου και η νονά του πλοίου θα είναι η Εσθονικής καταγωγής κα. Helen Kommus, (επιστήμονας του λαογραφικού μουσείου του Tallin)

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...