Jump to content
Shipfriends

Stelio Montomoli (IMO 8706739)


Recommended Posts

Να ανοίξουμε εδώ ένα θέμα για το Stelio Montomoli, κι όχι το Στέλιο Καζαντζίδη:P. Το όνομα σίγουρα δεν σας είναι γνωστό, πρόκειται για το νέο όνομα του μικρού φέρρυ Aethalia το οποίο και είχαμε γνωρίσει μέσω της gallerie μας το 2010. Τότε το είδαμε να αντικαθιστά το Liburna στη γραμμή Livorno - Capraia. Πλήν όμως, η μόνιμή του γραμμή είναι ανάμεσα στο Piombino και το μεγαλύτερο λιμάνι της νήσου Elba, το Portoferraio. Από 2010 γραμμή δεν έχει αλλάξει, έχουν όμως αλλάξει τα σινιάλα του, φορώντας το 2013 τα καινούρια σινιάλα της Toremar. Εδώ το βλέπουμε το καλοκαίρι του 2013 να αφίκνυται στο Portoferraio λουσμένο στον ήλιο, κι εδώ το βλέπουμε να ανοίγει σιγά-σιγά το visor για να ξεκινήσει την εκφόρτωση.

 

Από το Νοέμβρη του 2016, το πλοίο έχει πια μετονομαστεί σε Stelio Montomoli, όπως βλέπουμε εδώ. Η εύλογη απορία είναι ποιός είναι αυτός ο κύριος και γιατί πήρε το όνομά του το πλοίο. Πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο της Toremar μετά την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας και την αγορά της από την οικογένεια Onorato, ο οποίος και απεβίωσε τον Ιούνιο του 2016, αφήνοντας πίσω του μεταξύ άλλων και συγγραφικό έργο 10 βιβλίων. Πρός τιμήν του λοιπόν, μετονομάστηκε το 26-χρονο Aethalia, χτισμένο το 1991 στη Finncantieri του Palermo.

______________________________________________-

(1991, ex-Aethalia) 

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 months later...

Και εδώ και λίγες μέρες επέστρεψε στη γνωστή γραμμή Piombino - Portoferraio, όπου και το βλέπουμε σε μια καταπληκτική μέρα απο πλευράς καιρού με φόντο την Elba. Δεν βλέπω καμιά εξωτερική αλλαγή στο πλοίο πέραν της μετονομασίας, να το και σε μια πιο κοντινή λήψη. Τα σινιάλα της Toremar στη σημερινή τους μορφή θεωρώ πως του πάνε πολύ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 7 months later...

Το Stelio Montomoli σταμάτησε για τη χειμερινή του ακινησία στις 18 Σεπτεμβρίου και βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι του Λιβόρνο.  Να προσθέσω ότι το καλοκαίρι δούλευε στη γραμμή Piombino Portoferraio. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • 2 months later...
  • 6 months later...
  • 2 years later...

Το ωραιότατο πλοίο εξακολουθεί να κοσμεί με την παρουσία του τη γραμμή Piombino - Portoferraio. Στο τελευταίο το βλέπουμε κι εμείς σε μια ηλιόλουστη λήψη καθώς πλησιάζει για να δέσει με την πλώρη. Και εδώ ενώ το πλοίο έχει δέσει ασφαλώς και φορτώνει πια από την πλώρη.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...