Jump to content
Shipfriends

Med Star (IMO 7528659)


Recommended Posts

51 minutes ago, Neptune said:

Σωστα απλα εχει πεσει μετασκευη καργα εδω

παλια ηταν χτισμενο με accomodation και το πανω μερος του γκαραζ που ομως αφαιρεθηκε.(εαν συγκρινεται φωτο θα το διαπιστωσετε)

 

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, vat61 said:

Αδερφάκι του Πελαγίτη ή κάνω τόσο λάθος;

Από τις μεγαλύτερες σειρές RoRo που βγήκαν ποτέ για μια εταιρεία (Stena). Νομίζω ήταν 10 όλα πανομοιότυπα τα οποία όμως με το που άρχισαν να ναυλώνονται άρχισαν να διαφοροποιούνται σε εμφάνιση/χαρακτηριστικά και να προσαρμόζονται στις απαιτήσεις των ναυλωτών τους (επιμηκύνσεις, sponsons, προσθήκη decks κλπ.) Ο Pelagitis είναι ίσως αυτό που μετασκευάστηκε ελάχιστα σε σχέση με τα άλλα. Άλλα της σειράς που δούλεψαν στην γραμμή Βόλος/Συρία ήταν τα ομόνυμα (Hellas/Syria). Τα περισσότερα της σειράς έχουν "γίνει καρφίτσες" και ίσως Pelagitis/Med Star να είναι τα τελευταία. Άλλο ενδιαφέρον είναι ότι ήταν (από) τα πρώτα RoRo που κατασκευάστηκαν στην Κορέα.

Link to comment
Share on other sites

Εικαστική παρέμβαση για να πούμε πως στο θέμα προσετέθησαν στην αρχή 2 παλιότερα posts που αναφέρονται στο πλοίο, μια και είναι παλιός γνώριμος. Επίσης στη gallerie προσετέθησαν οι παλιότερες φωτογραφίες του που έχουμε, σαν Strada Corsa. Τέλος, να το δούμε και με τα χρώματα της Stena από τον φαιδρό-εγκάθετο, το μακρυνό 2008 που δεν είχαμε μνημόνιο και ριζοσπαστική κυβέρνηση, όταν και εκτελούσε δρομολόγια για λογαριασμό της προαναφερθείσας εταιρείας μεταξύ Rotterdam και Harwich.  

Link to comment
Share on other sites

On 2/6/2017 at 9:12 PM, Neptune said:

Πηρε το μεγαλο μου αυτι οτι απο το κολπο αποχωρησε ο Στριντζης και αναζητειται ο αντικαταστατης του. 

Αυτό το "φεύγω" μου ακούγεται σαν αυτό που θέλει να πεί ο Αλαφούζος στην ομάδα του, αλλά δεν μπορεί. Κι εδώ κολλάει η ερώτηση του αδαούς: για να μπορεί όμως να πεί "φεύγω" τόσο εύκολα ο Στρίντζης, πάει να πεί πως δεν είχε χρηματική συμμετοχή στο εγχείρημα? Κι αν δεν είχε, η συμμετοχή του τελικά ήταν μόνο σε επίπεδο διοικητικό/τεχνογνωσίας?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Στο Med Star έχουν βγάλει μια εξάτμιση από το γκαράζ (λογικά από κάποιο αεροσυμπιεστή) και έχει μαυρίσει όλο το αριστερό ρεμέτζο κάτω από το οκιο των κάβων. Επίσης έχουν βγάλει την αριστερή σωσίβια λέμβο από τη θέση της.

Link to comment
Share on other sites

On 9/3/2017 at 1:14 AM, Panagia Ekatontapiliani said:

Είναι σε αναζήτηση πλοίου είναι η αλήθεια!! Αλλά φέτος δεν θα είναι διαθέσιμο το Κρήτη Ι για να ξελασπωσει τη κατάσταση!! Από χθες έχω ακούσει από 2-3 διαφορετικές πηγές ότι θα κινηθούν να ναυλωσουν το Med Star για 3 μήνες το καλοκαίρι!!

46 minutes ago, AEGEAN said:

blue star??

Εάν αληθεύουν οι πληροφορίες μου θα είναι οριστικά έξτρα πλοίο στα Δωδεκάνησα για την Blue Star Ferries. Άλλα το μπλε μπορεί να είναι και επιλογή της πλοιοκτητριας εταιρείας του.

Link to comment
Share on other sites

Απορία ψάλτου βέβαια,αλλα απο τη στιγμή που έχει έστω ενα μικρό πρωτοκολλο (250?) θα θεωρείται ρο/ρο (αρα Κερατσινι) η επιβατηγο (αρα Πειραιας)?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Από ότι μαθαίνω η Blue Star Ferries αναμένεται να αιτηθει τα εξής δρομολόγια για το Med Star. Δευτέρα από Πειραιά για Σαντορίνη Καρπαθο Ρόδο. Τετάρτη για Σαντορίνη Ρόδο, Παρασκευή για Μύκονο Ρόδο και τη Κυριακή για Κυκλάδες (νομίζω Σύρο Πάρο Νάξο Σαντορίνη). Οι αναχωρήσεις θέλουν να γίνονται από τη Γ1 πύλη (δηλαδή στη Δραπετσώνα μαζί με το Πελαγιτης και Ταλως), οπότε θα υπάρξει συνωστισμος για να δεσουν τα πλοία αλλά και στη φόρτωση ειδικά Δευτέρα και Παρασκευή.

Link to comment
Share on other sites

Όπως βλέπουμε επί της ουσίας,η BS σαν καθαρο οχηματαγωγό θα το δρομολογησει..

Μηπως λοιπόν θα έπρεπε να πάει στην κατηγορια αυτή;

Edited by Stratos
Link to comment
Share on other sites

20 hours ago, Panagia Ekatontapiliani said:

οπότε θα υπάρξει συνωστισμος για να δεσουν τα πλοία αλλά και στη φόρτωση ειδικά Δευτέρα και Παρασκευή.

Και τα 3 μαζί να δέσουν αποκλείεται, οπότε κάποιος το πρωί θα μπαίνει μέσα, θα ξεφορτώνει και θα μεθορμεί κάπου αλλού. Η λογική λέει πως η 1 εκ των 3 αναχωρήσεων εκείνων των ημερών, είτε πρέπει να γίνεται νωρίς το μεσημέρι(1500-1600), είτε πιο αργά το βράδυ, μετά τις 2100. 

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο σύμφωνα με το AIS αναχωρεί αυτή την στιγμή από τον Ν.Μ.Δ με την βοήθεια των ρυμουλκών Vernicos Mermaid και Atlas.Λογικά βγαίνει για δοκιμαστικό!

Edited by Champion Jet_2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...