Jump to content
Shipfriends

Silja Europa (IMO 8919805)


Recommended Posts

Aυτή την περίοδο το Silja Europa υφίσταται μεγάλες βελτιώσεις στο accommodation του (κοινόχρηστοι χώροι και καμπίνες) που με την ολοκλήρωσή τους, και σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις της περασμένης άνοιξης, θα συνιστούν ένα τελείως νέο πλοίο στο κομμάτι του ξενοχοδειακού. Τις εργασίες έχει αναλάβει η Apocos και θα κοστίσουν €16 εκατομμύρια! Αυτή η κίνηση του ομίλου Tallink μάλλον αποδεικνύεται αναγκαστική, δεδομένης της δυσκολίας να ξεφορτωθεί το πλοίο αυτό με το πολύ μεγάλο ξενοδοχειακό και κατ' επέκταση της ανάγκης να το ανανεώσει για να κάνει τις κρουαζιέρες του στο Helsinki-Tallinn πιο ελκυστικές και να το καταστήσει αντάξιο του υπολοίπου στόλου της, επειτά και από τις ριζικές αλλαγές που έγιναν και στα αδελφά Silja Symphony και Silja Serenade.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι το πλοίο ξεκίνησε να ναυπηγείται το 1991 ως Europa στα Meyer Werft για τo εμπορικό σήμα της Viking Line, ως ένα Viking Grace της εποχής. Ωστόσο, λόγω της υποτίμησης της σουηδικής κορόνας το 1992 και του συμβολαίου ναπήγησης που ήταν σε γερμανικά μάρκα, το κόστος της ναυπήγησης αυξήθηκε, η εταιρεία του, Slite, αδυνατούσε να αποπληρώσει, η τράπεζα αρνούταν να τη δανείσει περαιτέρω και η παράδοση ακυρώθηκε, με την Slite να πτωχεύει και το πλοίο να περνά λίγο μετά στον μεγάλο ανταγωνιστή Silja Line, αρχικά ναυλωμένο. Το 2003 πέρασε στην κατοχή στης Silja και το 2006 στην Tallink (που εξαγόρασε τη Silja). To Silja Europa έχει μήκος 201.80, πλάτος 32.60 και βύθισμα 6.80 μέτρα και μεταφέρει πάνω από 3000 επιβάτες.

Εικόνες από το νέο accommodation, οσονούπω.

9172a86507ed57b632061e1184ded4c0

 

YΓ:  (1993, launched as Europa)

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 months later...
On 11/26/2016 at 3:31 PM, .voyager said:

Aυτή την περίοδο το Silja Europa υφίσταται μεγάλες βελτιώσεις στο accommodation του (στους κοινόχρηστους χώρους και στις καμπίνες) που με την ολοκλήρωσή τους, και σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις της περασμένης άνοιξης, θα συνιστούν ένα τελείως νέο πλοίο στο κομμάτι του ξενοδοχειακού. Τις εργασίες έχει αναλάβει η Apocos και θα κοστίσουν €16 εκατομμύρια! Εικόνες από το νέο accommodation, οσονούπω.

Λίγες εικόνες και στη gallery από τους ανανεωμένους χώρους του Silja Europa που πράγματι εσωτερικά θυμίζει πλέον ένα σχεδόν νεότευκτο πλοίο. Όταν βρω χρόνο θα ανεβάσω στο 500px και θα κάνω share εδώ φωτογραφίες από τη μηχανή.

Το πλοίο το καλοκαίρι θα εκτελέσει κάποιες ειδικές κρουαζιέρες από Ελσίνκι για Visby. Άραγε αναγνωριστική η κίνηση; Θεωρώ, πάντως, δεδομένων των άπειρων καμπινών και των on board παροχών, ότι θα έπρεπε να δραστηριοποιείται σε μεγαλύτερες κρουαζιέρες από αυτή των 22 ωρών στο Ελσίνκι-Τάλιν-Ελσίνκι. Δηλαδή, σε ένα δρομολόγιο όπως το Αγία Πετρούπολη-Ελσίνκι-Τάλιν-Στοκχόλμη ή σε κάποιο νέο προϊόν-δρομολόγιο που θα περιελάμβανε όμορφα μέρη των Βαλτικών και Σκανδιναβικών χωρών (και με το Visby να περιλαμβάνεται στους προορισμούς το καλοκαίρι οπωσδήποτε).

9c94c581beb1276169704aa10fbde7bd

 

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Μετά την πολύ καλή πληρότητα που παρουσίασε η κρουαζιέρα Ελσίνκι-Ρίγα-Ελσίνκι που πραγματοποίησε το πλοίο, η Tallink εξετάζει το ενδεχόμενο καθιέρωσης της συγκεκριμένης γραμμής.

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 year later...

Από την ηλεκτρονική έκδοση της Tradewinds:

Quote

Two bodies have been discovered on a Tallink ro-pax in Estonia.

Police said the deceased were a 21-year-old man and a 25-year-old woman, both Finnish citizens.

They added that the deaths appear unrelated and the passengers did not know each other, according to News Now.

A spokesperson for Tallink told the website the 60,000-gt Silja Europa (built 1993) was on a 22-hour cruise from Helsinki to Tallinn, calling at the port on Saturday night.

The bodies were discovered in separate cabins two hours apart on Sunday morning.

 

No signs of violence were detected, but the causes of death have yet to be established.

 

Για όσους δεν μιλάνε τη γλώσσα του Brexit:D, την περασμένη Κυριακή το πρωί 2 επιβάτες βρέθηκαν νεκροί επάνω στο Silja Europa, σε διάστημα 2 ωρών ο ένας από τον άλλο. Κατά πως φαίνεται οι 2 Φινλανδοί υπήκοοι δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους και δεν γνωρίζονταν. Τα πτώματα δεν φέρουν ίχνη βίας αλλά βέβαια αυτό δεν αποκλείει την πιθανή εγκληματική ενέργεια. Πόσες πιθανότητες είχε να συμβεί αυτό? Λέτε να έχει φωτογραφίσει το πλοίο πρόσφατα κανένας γκαντέμης? :D

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Εξτραδάκι για το πλοίο η ναύλωσή του σαν αστυνομικάδικο:D από την Αστυνομία του Devon & Cornwall για 10 μέρες, ένεκα της συνόδου των G7. Υπάρχει όμως και μια περιβαλλοντική οργάνωση που διαμαρτύρεται για τις εκπομπές ρύπων του ταξιδιού από την Εσθονία πρός την Αγγλία, οπότε αναμένονται αντιδράσεις τοπικά με στόχο το πλοίο.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Η Tallink Group προχώρησε στη ναύλωση του Silja Europa, για να προσφέρει διαμονή στο 26ο United Nations Climate Change Conference of the Parties (COP26) στη Γλασκώβη, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 31/10/2021 έως 12/11/2021. Οπότε η ναύλωση θα είναι από τις 17/10/21 έως τις 17/11/21.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Δε μπορούσαν και στο δικό μας προσφυγικό προ ετών να ναύλωναν πλοία που καθόντουσαν μόνο χτίζανε (και ακόμα χτίζουν) κατασκηνώσεις στα νησιά..? Αλλά πως θα φάνε και οι ΜΚΟ το κατιτίς τους αν τους μαντρώσουν μέσα σε πλοία... 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 3 months later...
  • 4 months later...

Και όχι μόνο μέχρι τις 19 Ιουνίου, Παναγία μου. Κι αυτό γιατί οι πρόσφυγες αποτελούν big business τη σήμερον ημέρα. Επεκτάθηκε λοιπόν η χρήση του Silja Europa σαν προσφυγόπλοιο για τους επόμενους 18 μήνες, με το πλοίο να αλλάζει λιμάνι όμως. Από το Amsterdam πήγε στο Waalhaven του Rotterdam και εκεί θα βρίσκεται μέχρι το τέλος του 2024. Εμείς είχαμε την τύχη να το συναντήσουμε κατά την είσοδό του στο μεγάλο λιμάνι της Ολλανδίας, ποιός να φανταζόταν τέτοιο ρόλο για το πλοίο πρίν λίγα χρόνια. Μια πολύ μικρή παρατήρηση σε σχέση με παλιότερές του φωτογραφίες που έχουμε στην gallerie, είναι επίσης πως αν προσέξει κανείς λίγο πίσω από εκεί που είναι γραμμένο το όνομά του στην πλώρη, έχει προστεθεί ένα μικρό logo. Δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι, κάτι σαν αρκουδάκι απεικονίζει? Φαντάζομαι πως αναφέρεται σε κάποια αγαθοεργία που υποστηρίζει η Tallink.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Nick the Greek said:

A very small observation in relation to his older photos that we have in the gallery , is also that if one notices a little behind where his name is written on the bow, a small logo has been added. I can not understand what it is, something like a teddy bear depicts; I imagine it refers to some charity that Tallink supports.

I think it is the Official Carrier of the Moomins logo that the other Silja ships have.

19143836_1246139828830433_8548271990964093265_o.png

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...