Jump to content
Shipfriends

Καπετάν Χρήστος (IMO 7026613)


Recommended Posts

On 1/2/2017 at 3:05 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Αυτό το δρομολόγιο δεν είναι για αντικατάσταση του Τάλως αλλά είναι ανεξάρτητο από αυτό. Από ότι κατάλαβα ζητάει να κάνει δρομολόγια στη γραμμή της Χίου Μυτιλήνης.

Το Καπεταν Χρήστος κάνει ελεύθερα δρομολόγια στη γραμμή Χίο Μυτιλήνη Θεσσαλονίκη, οπότε δεν μεταφέρει μόνο οχήματα το ΕΣ!!

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι να πάρει την έγκριση των δρομολογίων που έχει αιτηθεί, το Καπεταν Χρήστος αναχωρεί σαν ολική ναύλωση συνήθως κάθε Δεύτερα από την Ελευσίνα για Χίο Μυτιλήνη όπου φτάνει τη Τρίτη το μεσημέρι. Μετά από κανένα 3ωρο αναχωρεί για Λήμνο Θεσσαλονίκη όπου φτάνει τη Τετάρτη το μεσημέρι. Από τη Θεσσαλονίκη αναχωρεί το βράδυ της Τετάρτης και από τη Μυτιλήνη αναχωρεί το απόγευμα της Πέμπτης για Χίο Ελευσίνα. Μέχρι στιγμής η κίνηση του πλοίου είναι γύρω στα 10-15 ΦΓ από την Ελευσίνα ενώ για τη Θεσσαλονίκη γύρω στα 20-23 ΦΓ. Η ολική χωρητικότητα του πλοίου είναι γύρω στα 30 ΦΓ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το Καπετάν Χρήστος στο δίαυλο του Περάματος κατά την επιστροφή του από το δρομολόγιο του. Όπως βλέπουμε στο πάνω γκαράζ δεν υπήρχε δείγμα για φορτηγό!!

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Πρόσκρουση του Καπεταν Χρήστος τα ξημερώματα στο λιμάνι της Μύρινας αλλά πλέον συνεχίζει το δρομολόγιο του κανονικά.

Quote

Το παλιό λιμάνι της Μύρινας επιχείρησε να προσεγγίσει τα ξημερώματα σήμερα το φορτηγό πλοίο «Καπετάν Χρήστος», το οποίο μετέφερε 19 φορτηγά, όμως για άγνωστη για την ώρα αιτία το πλοίο προσέκρουσε στην προβλήτα.

Το πλοίο από την πρόσκρουση υπέστη στρέβλωση κάτω από το ζωνάρι στη πρύμνη δεξιά, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του προσωρινά έως την αποκατάσταση της ζημιάς και αξίζει να αναφερθεί ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός

Το πλοίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη, Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο και Ελευσίνα.

 

17495822_1388184294536712_106731433_n.jpg

17496187_1388184297870045_1607064808_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη χθεσινή πρόσκρουση του Φ/Γ-Ο/Γ Καπεταν Χρήστος στη Μύρινα

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μύρινας, πρωινές ώρες σήμερα, ότι το Φ/Γ-Ο/Γ ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΡΗΣΤΟΣ'' Ν.Π. 12421, προσέκρουσε κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του στην παλαιά προβλήτα του λιμένα Μύρινας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε εισροή υδάτων ή θαλάσσια ρύπανση.

Στο ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη για Λήμνο – Μυτιλήνη – Χίο – Ελευσίνα, επέβαιναν εννέα (09) μέλη πληρώματος, ενώ αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η δημιουργία στρέβλωσης στο πρυμναίο δεξί τμήμα κάτω από το κύριο κατάστρωμα και περίπου 1m πάνω από την έμφορτο ίσαλο γραμμή.

Από το Λιμεναρχείο Μύρινας απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΡΗΣΤΟΣ'', ο οποίος στη συνέχεια και κατόπιν ελέγχου από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα του επετράπη.

Ιδιαίτερη εντύπωση μου κάνει ο αριθμός πληρώματος του πλοίου!! Μόλις 9 άτομα όταν σε άλλο Ro-Ro που ξέρω έχει 13 άτομα πλήρωμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 5 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 5 weeks later...
  • 4 weeks later...
On 19/8/2017 at 11:38 AM, Nikos_Chania said:

Με ναυλώσεις δουλεύει το πλοίο; Δεν έχει ακόμα δρομολόγια;

Το Καπετάν Χρήστος δεν είχε δρομολόγηση αλλά έκανε δρομολόγια με ολική ναύλωση από την ΕΚΟ!! Για αυτό το είδαμε να κάνει δρομολόγια σε διαφορετικά νησιά, ενώ σχεδόν σε όλα τα δρομολόγια του είχε προσέγγιση στη Μύκονο!!

Έτσι στις 29/08/17 πέτυχα το Καπετάν Χρήστος να είναι δεμένο στο νέο λιμάνι της Μύκονου και να φορτώνει βυτία. Μετά από 15 λεπτά παραμονής το Καπετάν Χρήστος αναχώρησε με το Highspeed 7 να φτάνει στη Μύκονο για να πάει στη Νο: 1 θέση. Το Καπεταν Χρήστος συνέχιζε να βιράρει την αριστερή του άγκυρα, που είχε καβαλήσει τη πλώρη του. Έτσι το Καπετάν Χρήστος άρχισε να γυρνάει δεξιά με αποτέλεσμα να έρθει σχετικά κοντά με το Highspeed 7, που είχε γυρίσει για να δέσει στη θέση του. Το Καπετάν Χρήστος ήρθε με τη πλώρη προς τη προβλήτα και συνέχιζε να γυρνάει μέχρι 270 μοίρες από την θέση της πρόσδεσης, πήρε πάνω την άγκυρα του μετά από 7 λεπτά. Όποτε ξεκίνησε για να φύγει από μπροστά από τη μαρίνα της Μυκόνου γιατί έφτασε το Tera Jet που πέρασε από τη πρύμη του.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

στη νεα καρβαλη εχει εργοστασιο λιπασματων παντως ;) 

απο νεα καρβαλη για κορινθο, δεν μπορω να φανταστω τι αμυντικο υλικο μεταφερει.

οταν ο παλιος καπεταν χρηστος εκανε δρομολογια για το στρατο, ταξιδευε κυριως απο τη στυλιδα για τα νησια και τη θρακη

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...