Jump to content
Shipfriends

Πρωτοπόρος Χ (IMO 9825960)


Recommended Posts

Ξεκίνησε η κατασκευή του Πρωτοπόρος ΧΙΙ στο ναυπηγείο του Κανέλλου, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η κατασκευή του Πρωτοπόρος Χ στο ναυπηγείο του Κουρή στην Αμαλιάπολη από το καλοκαίρι.

 

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Η τρόπιδα του Πρωτοπόρος Χ τοποθετήθηκε το Φεβρουάριο του 2016 στο ναυπηγείο Κουρή στην Αμαλιαπολη και αναμένεται να καθελκυστεί τον Απρίλιο του 2017. Οι διαστάσεις του θα είναι μήκος 109,50 μέτρα, πλάτος 18 μέτρα, και βύθισμα 2,85 μέτρα. Θα φέρει 4 κύριες μηχανές Caterpillar (1000hp) με Veth ελικοπηδάλια (που θα του δίνουν μια ταχύτητα γύρω στα 14-16 κόμβους) και 4 ηλεκτρομηχανές Caterpillar. Η χωρητικότητα στα γκαράζ θα είναι 210 ΙΧ και θα έχει χωρητικότητα σε επιβάτες 1000 άτομα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 8/2/2017 at 11:52 AM, Panagia Ekatontapiliani said:

Το Πρωτοπόρος Χ ανήκει στην εταιρεία Ευβοϊκός Χ Ν.Ε και έχει νηολόγιο Πειραιά 12325 και προορίζεται για τη γραμμή Πέραμα Παλούκια.

Το Πρωτοπόρος Χ από ότι μαθαίνω προορίζεται για τη γραμμή Ωρωπού Ερέτρια φέτος το καλοκαίρι.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...

Μετά την αυριανή καθέλκυση του Πρωτοπόρος ΧΙΙΙ στο ναυπηγείο του Κανελλου θα ακολουθήσει η καθέλκυση του Πρωτοπόρος Χ τις επόμενες ημέρες στο ναυπηγείο της Αμαλιάπολης. Θυμίζοντας λίγο τις καθελκύσεις του Πρωτοπόρος VIII Και Πρωτοπόρος ΙΧ, που είχαν γίνει με 2-3 ημέρες διαφορά πέρυσι το Μάιο.

Link to comment
Share on other sites

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η καθέλκυση του Πρωτοπόρος Χ στο ναυπηγείο της Αμαλιαπολης. Όπως βλέπουμε το Πρωτοπόρος Χ είναι βαμμένος όλο κόκκινο όπως και το Πρωτοπόρος ΧΙΙΙ.

 

 

 

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • polmyt changed the title to Πρωτοπόρος Χ (IMO 9825960)

Στο Πρωτοπόρος Χ έχει γραφτεί το όνομα της εταιρείας (Tsokos Lines) στις μπάντες με άσπρα χοντρά γράμματα εκτός από το «Ι» που είναι με κίτρινο χρώμα, όπως μπορούμε σε φωτογραφία που έχει ανεβάσει η Κα. Τσωκου στο Facebook. Επισης μπορούμε να δούμε ότι στο Πρωτοπόρος Χ υπάρχει το ανάγλυφο "Τ" του σινιαλου της Tsokos Lines σε αντίθεση με το Πρωτοπορος ΧΙΙΙ.

FB_IMG_1500200950159.jpg

Link to comment
Share on other sites

Χθες το Πρωτοπόρος Χ έκανε μια μεθόρμιση από το κυματοθραύστη στη προβλήτα του λιμανιού και το απόγευμα επέστρεψε στο κυματοθραύστη. Μια άλλη διαφορά με το Πρωτοπόρος ΧΙΙΙ είναι ότι τα γράμματα του ονόματος είναι γραμμένα άσπρα σε αντίθεση με το άλλο που είναι μαύρα. Το Πρωτοπόρος Χ σήμερα το πρωί έφυγε από την Ερέτρια (το τόπο καταγωγής της οικογένειας Τσωκου) και κατεβαίνει για τη Σαλαμίνα.

Link to comment
Share on other sites

Το Πρωτοπόρος Χ παραμένει δεμένο στα Παλούκια και δεν έχει ξεκινήσει ακόμα δρομολόγια. Το πλοίο ξεχωρίζει λόγω του μεγέθους του, πέρα από το διαφορετικό χρωματισμό από τα υπόλοιπα αμφίπλευρα της γραμμής Πέραμα Παλούκια. 

On 28/6/2017 at 9:49 AM, Panagia Ekatontapiliani said:

Το Πρωτοπόρος Χ πλέον γίνεται το μεγαλύτερο αμφίπλωρο πλοίο στην Ελλάδα σε μήκος με τα 109,5 μέτρα.

Το Πρωτοπόρος Χ έχει τελικά μήκος 108 μέτρα αντί για 109,50 μέτρα αλλά πάλι παραμένει το μεγαλύτερο σε μήκος αμφίπλωρο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Το Πρωτοπόρος Χ έχει μια διαφορά στα ανάγλυφα σινιάλα που υπάρχουν στους δυο καταπέλτες του. Στο ένα καταπέλτη το σινιάλο (Τριήρης) είναι άσπρη με κόκκινο φόντο και στον άλλο καταπέλτη είναι κόκκινη με άσπρο φόντο!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Στο Πρωτοπόρος Χ υπάρχει η δυνατότητα στους επιβάτες να φτάσουν και στις δυο πλώρες, (είναι ελεύθερη η πρόσβαση σε αντίθεση με αλλά αμφιπλωρα που υπάρχει η δυνατότητα αλλά έχουν απαγορεύσει τη πρόσβαση)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...