Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Για να μην βαζουμε σημαινει ότι μας ζητηθηκε και ειμαστε υποχρεωμένοι να το σεβαστουμε.Λες να μην θελαμε να βαλουμε;

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

21 Φεβρουαρίου  έγινε  ο αγιασμος  του πλοίου. Απαίτηση  του πλοιοκτητη είναι να  μην  υπάρξει  τίποτα  σχετικά  με  φωτογραφίες  ή πληροφορίες  για την  μικρή  παντόφλα  έως  ότου  είναι έτοιμη να  αποπλευσει. Λογικά  την άλλη εβδομάδα θα  έχουμε  οπτικό  υλικό από το  πλοίο  καθως προβλέπεται να  είναι  καθ'όλα  έτοιμη  για  αναχώρηση!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Όπως βλέπουμε στα θέματα του ΣΑΣ, το Νικητής ζητάει παράταση της ακινησίας από τις 16/03/17 έως 14/05/17, κάνοντας χρήση των ημερών ακινησίας του Στέλιος Φιλιάγκος. Οπότε έχει ημέρες ακόμα μπροστά του μέχρι να ανέβει στη Θάσο. 

Link to comment
Share on other sites

On 16/10/2016 at 11:58 AM, thanosp said:

Και ευελπιστούν να το βάλουν στη γραμμή Κεραμωτή - Θάσο? Για να εξυπηρετήσει τι? Ποδήλατα? Το μέγεθος του, φαίνεται πολύ μικρό για την γραμμή.

Είχαν δωθεί στο παρελθόν κάτι νούμερα σχετικά με τα μεγέθη του αλλά σβήστηκαν. Πολύ μυστικοπάθεια γύρω από το project (λες και θα έχει τεχνολογία stealth) αλλά δεν βλέπω τίποτα το αξιόλογο σαν αποτέλεσμα. Η παραπάνω ερώτηση για την καταλληλότητα του στη γραμμή που προορίζεται παραμένει επίκαιρη.

Link to comment
Share on other sites

Το Νικητής έχει σκάλες επιβίβασης από πλώρα και από τις δυο πλευρές ενώ υπάρχει μια σκάλα από πρύμα μόνο (εγκάρσια) από την αριστερή πλευρά. Στο κατάστρωμα του σαλονιού πρύμη είναι το ανοικτό κατάστρωμα με άσπρους πάγκους.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • polmyt changed the title to Νικητής (ΙΜΟ 9817975)
  • 5 weeks later...

Σε ένα ακόμα ΣΑΣ υπήρξε ένταση σχετικά με τα δρομολόγια των γραμμών της Θάσου και σχετικά με το Νικητής. Όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι θέμα ημερών (ή, το πολύ, εβδομάδων) μέχρις ότου καταπλεύσει στην περιοχή το Νικητής  για να εκτελεί δρομολόγια, ωστόσο μέχρι τώρα υπάρχουν αρκετά αναπάντητα ερωτήματα όσον αφορά τις διαστάσεις του και τη χωρητικότητά του (λέγεται ότι έχει μήκος 39 μέτρα και δε μπορεί να χωρέσει περισσότερα από 50 αυτοκίνητα), αλλά και το κατά πόσο είναι σε θέση να εκτελέσει δρομολόγια στη γραμμή Καβάλας-Πρίνου. Πάντως στο ΣΑΣ δόθηκε η τελευταία προθεσμία στην εταιρεία του μέχρι τον Ιούνιο για να ξεκινήσει τα δρομολόγια.

Link to comment
Share on other sites

Στις αποφάσεις του ΣΑΣ βλέπουμε ότι η προθεσμία που δόθηκε στο Νικητής για να ξεκινήσει δρομολόγια στη γραμμή Καβάλα Πρίνο είναι μέχρι τις 11/06/17, αλλιώς θα ανακληθεί η άδεια του.

Quote

ΟΜΟΦΩΝΑ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ Ε/Γ-Ο/Γ ΝΙΚΗΤΗΣ Ν.Π.12354 ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ Ν.Ε.» ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ 11/06/2017 ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΑ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΒΑΛΑ - ΠΡΙΝΟΣ

 

Link to comment
Share on other sites

Ας δούμε μερικές φωτογραφίες από τη κατασκευή του Νικητής στο ναυπηγείο του Μπεκρή. Το Νικητής είναι από χάλυβα κατασκευασμένο μέχρι το ύψος του κομοδεσίου και το κομοδέσιο και πάνω είναι από αλουμίνιο όπως φαίνεται πίσω τον Οκτώβριο. Το Νοέμβριο βλέπουμε ότι η υπερκατασκευή του Νικητής είχε ολοκληρωθεί. Το Δεκέμβριο βλέπουμε ότι είχε ξεκινήσει το μινιάρισμα των χαλύβδινων επιφανειών με πράσινο μίνιο. Τον Ιανουάριο βλέπουμε ότι είχε ξεκινήσει το εξωτερικό βάψιμο των επιφανειών με μπλε χρώμα και με γκρι τα ύφαλα του. Το Φεβρουάριο είχαμε τη καθέλκυση του Νικητής και τον Μάρτιο το βλέπουμε δεμένο στη προβλήτα του ναυπηγείο του Μπεκρή για τα εσωτερικά τελειώματα ενώ είχαν βαφεί άσπρες οι υπερκατασκευές του. Τον Απρίλιο βλέπουμε να συνεχίζονται οι εργασίες στο Νικητής στη προβλήτα του ναυπηγείο του Μπεκρή ενώ έχουν αρχίσει να τοποθετούνται οι πάγκοι στα καταστρώματα του. Τον Μάιο βλέπουμε να έχει τοποθετηθεί και ο αριθμός του IMO No: 9817975. Το Νικητής έφτασε στις 6:15 σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πρίνου αλλά δημοσιεύματα θέλουν στη προσπάθεια να δέσει στο λιμάνι του Πρίνου προσάραξε σε αβαθή με αποτέλεσμα να πάθει βλάβη και να μην μπορεί να εκτελέσει τα προγραμματισμένα δρομολόγια του.

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη προσάραξη του Ε/Γ-Ο/Γ Νικητής στη Θάσο

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πρίνου Θάσου για περιστατικό προσάραξης σε αβαθή του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΝΙΚΗΤΗΣ” Ν.Π. 12354 εντός του οικείου λιμένα, κατά τη διαδικασία προσέγγισης – πρόσδεσης, άνευ επιβατών.

Το πλοίο αποκολλήθηκε με ίδια μέσα, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι τον έλεγχο και αποκατάσταση τυχόν βλαβών και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...