Jump to content
Shipfriends

Rhapsody of the Seas (IMO 9116864)


Recommended Posts

Το Rhapsody of the Seas (IMO No: 9116864) είναι κατασκευασμένο το 1997 στο ναυπηγείο Chantiers de l'Atlantique στο Saint Nazaire. Το πλοίο έχει μήκος 278,94μετρα και πλάτος 32,20μετρα και χωρητικοτα σε επιβάτες έχει 2417. Έχει ακόμα ένα αδελφό πλοίο που είναι το Vision of the Seas.

 

 

Τη προηγούμενη Δευτέρα 19/9/16, το Rhapsody of the Seas ενώ έπλεε στο Ιόνιο υπέστη ζημιές λόγω των ισχυρών ανεμών που έπνεαν στην περιοχή.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Αποβίβαση ασθενούς από το Κ/Ζ Rhapsody of the Seas στην Κεφαλληνία 

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, μεσημβρινές ώρες χθες, ότι το Κ/Ζ πλοίο “RHAPSODY OF THE SEAS” σημαίας Μπαχάμες κατέπλευσε εκτάκτως στο λιμάνι Αργοστολίου προκειμένου αποβιβάσει τραυματισθείσα 78χρονη επιβάτιδα .

Η ασθενής παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γ.Ν. Κεφαλληνίας, όπου παραμένει νοσηλευόμενη.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Κατά έναν περίεργο τρόπο, δεν έχουμε φωτογραφία από το Rhapsody of the Seas στην gallerie, ας βάλω εγώ την πρώτη. Βρίσκεται δεμένο στη Μύκονο, στα πλαίσια κρουαζιερών που πραγματοποιεί τον τελευταίο καιρό, σε αποκλειστική ναύλωση για Ισραηλινούς πελάτες, νομίζω μάλιστα πως ξεκινά από εκεί τις κρουαζιέρες του. Μάλιστα αν προσέξατε τους αγώνες του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα Λεμεσσού, στην πλάτη της φανέλας της Κυπριακής ομάδας υπήρχε και διαφήμιση της Royal Carribean, σημάδι ότι παίρνει κόσμο και από Κύπρο. Αυτό πρόκειται να διαρκέσει και την επόμενη εβδομάδα εξ' όσων μου μετεφέρθησαν. Το άλλο που μου μετεφέρθη, είναι πως αυτές οι προσεγγίσεις προκάλεσαν ενόχληση στο τοπικό κλιμάκιο του ΛΣ, κι αυτό διότι λόγω της εθνικότητας των ταξιδιωτών τις ημέρες που το πλοίο προσεγγίζει τον Τούρλο, πρέπει να εμφανίζονται προβλεπέ, με φούλ εξοπλισμό και να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα ασφαλείας, μια και τους παίρνει μάτι και η Μοσάντ. Άλλο κακό, να μη τους εύρει, θα πω εγώ. Όσον αφορά την τελευταία, έχει προκαλέσει επίσης γέλιο στο λιμάνι γιατί στην προσπάθειά τους να φυλάξουν τους ομοεθνείς τους, προβαίνουν και σε γελοιότητες. Όπως ενός πράκτορος που είχε ανέβει στη στέγη της εισόδου Σένγκεν και κοίταζε σαν το Θού-Βού με κυάλια τη γύρω περιοχή.

Link to comment
Share on other sites

Αποβίβαση ασθενούς από το Κ/Ζ Rhapsody of the Seas στο Ηράκλειο

Quote

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 85χρονος αλλοδαπός επιβάτης του Κ/Ζ πλοίου «RHAPSODY OF THE SEAS» σημαίας Μπαχάμες, το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Σούδα Χανίων, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Άμεσα απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και με την συνδρομή πλοηγού και Ρ/Κ ασφαλείας λιμένα Ηρακλείου παρέλαβε τον 85χρονο και τον μετέφερε στον λιμένα Ηρακλείου, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου με συμπτώματα κοιλιακού άλγους, για ιατρική περίθαλψη.

 

Αποβίβαση ασθενούς μέλους πληρώματος του Κ/Ζ Rhapsody of the Seas στη Θήρα 

Quote

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας, από τον ναυτικό πράκτορα του Κ/Ζ πλοίου ''RHAPSODY OF THE SEAS'' σημαίας Μπαχάμες, ότι 29χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος του εν λόγω πλοίου, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στον όρμο ''ΦΗΡΩΝ'' ν. Θήρας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο εν λόγω ασθενής αρχικά μεταφέρθηκε με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ'' Ν. Θήρας 69 στον οικείο λιμένα και στη συνέχεια με ιδιωτικό όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, για περαιτέρω εξετάσεις.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Αποβίβαση ασθενούς από το Κ/Ζ Rhapsody of the Seas στη Θήρα 

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Θήρας, ότι 51χρονος αλλοδαπός, επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου ''RHAPSODY OF THE SEAS'' σημαίας Μπαχάμες, το οποίο είχε καταπλεύσει στο αγκυροβόλιο ν. Θήρας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο 51χρονος μετεπιβιβάστηκε στο Ε/Γ-Λάντζα “ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Χ” Ν.Θ. 36 και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον λιμένα "ΑΘΗΝΙΟΣ" ν. Θήρας, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη σε ιδιωτική κλινική.

Το εν λόγω Κ/Ζ πλοίο, απέπλευσε προς συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του για λιμένα εξωτερικού.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...