Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Η Happag Lloyd Cruises έχει στο στόλο της 4 κρουαζιερόπλοια

  • 1.     Europa
  • 2.     Europa 2
  • 3.     Hanseatic
  • 4.     Bremen

Η Hapag Lloyd ανακοίνωσε την παραγγελία δύο νέων πλοίων, μεσαίου μεγέθους τα οποία αναμένεται να παραληφθούν μέσα στο 2019. Η κατασκευή θα γίνει στα νορβηγικά ναυπηγεία VARD, του ομίλου Fincantieri, θα είναι 16.100 τόνων και στις 120 σουίτες θα φιλοξενούν 240 επιβάτες. Το ένα πλοίο θα εξυπηρετεί το γερμανόφωνο κοινό και το άλλο το αγγλόφωνο ενώ τα δύο πλοία θα είναι κατάλληλα για να ταξιδεύουν ακόμα και στους πόλους.

 

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Η Happag Lloyd Cruises ανακοίνωσε τα ονόματα των δύο πλοίων που κατασκευάζει στα ναυπηγεία Vard. Πρόκειται για το Hanseatic Nature και Hanseatic Inspiration, όπου αναμένεται να παραδοθούν τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο του 2019 αντίστοιχα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 month later...
  • 6 months later...
  • 1 year later...

H ΤUI συμφώνησε την πώληση της Hapag-Lloyd Cruises στην TUI Cruises, την κοινοπραξία που διατηρεί σε συνεργασία με την Royal Caribbean Cruises. Η TUI θα συνεχίσει να έχει μερίδιο 50% στα κέρδη της Hapag-Lloyd Cruises και το συμβόλαιο που υπογράφηκε σήμερα αποτιμά την αξία του πολυτελούς brand σε 1,2 δισ. ευρώ. 

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι και σημαίνει την επέκταση του τμήματος κρουαζιέρας της TUI. Λόγω περιορισμένης δυνατότητα των ναυπηγείων παγκοσμίως, ο στόλος Mein Schiff θα αυξηθεί και πάλι το 2023, 2024 και 2026.

Ο συνδυασμός των Hapag-Lloyd Cruises και TUI Cruises υπό την ομπρέλα της κοινοπραξίας, δημιουργεί έναν στόλο 12 πλοίων. Οι TUI Cruises και Hapag-Lloyd Cruises θα διατηρήσουν το κόνσεπτ προϊόντος τους. Η TUI Cruises θα συνεχίσει να εξυπηρετεί το premium κομμάτι των γερμανόφωνων αγορών και η Hapag-Lloyd Cruises παραμένει στον κλάδο πολυτελείας.

Η συναλλαγή δεν θα αλλάξει την επιτυχημένη συνεργασία με τους συνεργάτες πωλήσεων, αναφέρει η Hapag-Lloyd Cruises.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Η Happag Lloyd Cruises ανακοίνωσε ότι τα Hanseatic Nature, το Hanseatic Inspiration, το Europa και το Europa 2 θα επιστρέψουν στο Αμβούργο για παροπλισμό μέχρι νεωτέρας εξαιτίας του Covid 19. Το Hanseatic Nature έφτασε σήμερα στο Αμβούργο και τα αλλά τρία πλοία αναμένονται στις 2 Μαΐου στο Αμβούργο. Το Bremen θα παραμείνει στο Auckland της Νέας Ζηλανδίας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Νέος ιδιοκτήτης για την εταιρεία, είναι η TUI Cruises με τίμημα 1.3 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό περιλαμβάνει 2 luxury κρουαζιερόπλοια και 3 expedition αλλά και τις δανειακές υποχρεώσεις της εταιρείας(400 εκατομμύρια). Η νέα μαμά εταιρεία λέει πως κάνει βέβαια κραττει όσον αφορά οποιαδήποτε περαιτέρω ανάπτυξη της θυγαρτικής, μέχρι να αλάξουν οι συνθήκες στην αγορά. Τάδε έφη Tradewinds.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορεί να είναι ακριβώς έτσι ...

Η TUI προήλθε από τη Hapag-Lloyd (υπερωκεάνια -> κοντέινερ -> κρουαζερόπλοια -> TUI).

Η μητρική εταιρεία εξακολουθεί να είναι η Hapag-Lloyd.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...