Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

ημερησια εκδρομη στον Πορο προχτες, για να προσκυνησω το μερος που γυριστηκε η ταινια "Καπεταν Φαντης Μπαστουνης":D. εκτος απο μενα που εκανα το σινεφιλ καθηκον μου, χιλιαδες συνελληνες συνερρεαν απο στερια και θαλασσα για να επισκεφτουν τη σειρα των νεοσυλλεκτων του ΠΝ, υφιστανται μαρτυρικη προπαιδευση:rolleyes:.

οσοι ηρθαν απο τον πειραια (παρα πολλοι) ηρθαν με τα fc1, fd...sth, πλατυτερα των ουρανωνε και απολλων ελλας, που στην επιστροφη παρελαβε και τον κυριο ογκο οσων ηρθαν απο περαια.

εντυπωση μου εκανε και ο μεγαλος αριθμος αθηναιων (περα απο τους εκτος αττικης που δικαιολογημενα ηρθαν δια ξηρας) που ηρθαν οδικως. οι πιο λογικοι και ισορροπημενοι παρκαραν το αμαξι στο Γαλατα, εμπαιναν στις παντοφλες και περναγαν απεναντι. οι πιο ψωνισμενοι περναγαν στον πορο και τα πολυτελη τους αυτοκινητα (κλασσικα sedan, αλλα και τυπου τζιπ), για να τα θαυμασει το πανελληνιο:rolleyes:

τις παντοφλες playmobil τις ξερετε: φανερωμενη ΙΙ, δημητρακης, ελπις Ι και κυριακη. να μην ξεχασω και τα θαλασσια taksi

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Μιας και τέθηκε θέμα Πόρου, να απαντήσω στον φίλο polmyt πως αυτό το ρυμουλκό λέγεται ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ και τα έργα που γίνονται δεν είναι στο λιμάνι αλλά στη μαρίνα ακριβώς δίπλα από το Κ.Ε. ΠΟΡΟΣ.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...
  • 4 months later...

Το πρωί της Πέμπτης 13 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η ανέλκυση του βυθισμένου σκάφους από την σφοδρή καταιγίδα της Δευτέρας, και η απομάκρυνση ενός ακόμη σκάφους, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές.

Στο λιμάνι του Πόρου βρέθηκε πλωτός γερανός βαρέως τύπου, ο οποίος ολοκλήρωσε τις εργασίες και αναχώρησε από το λιμάνι του Πόρου στη 1 το μεσημέρι.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Εκατοντάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών, Ποριώτες και τουρίστες, επισκέφθηκαν τα ναρκαλιευτικά του Πολεμικού Ναυτικού, που πλαγιοδέτησαν στο λιμάνι του Πόρου, την Τετάρτη 26 Απριλίου. Τα πληρώματα των ναρκαλιευτικών «ΚΑΛΥΨΩ», «ΚΑΛΛΙΣΤΩ» και «ΕΥΡΩΠΗ» υποδέχθηκαν τους εκατοντάδες πολίτες και τους μαθητές των σχολίων του Πόρου, που θέλησαν να ξεναγηθούν και να γνωρίσουν από κοντά τους εσωτερικούς χώρους των πολεμικών πλοίων.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Τραυματισμός του Μ. Βερνίκου από ναύτη του ημερόπλοιου Πλατυτέρα των Ουρανών στο λιμάνι του Πόρου, κατόπιν έντασης σχετικά με τη θέση πρόσδεσης του πλοίου

Quote

Ένα σοβαρό περιστατικό σημάδεψε την άφιξη των παραδοσιακών σκαφών στο λιμάνι του Πόρου, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου. Το μεσημέρι της Παρασκευής, το ημερόπλοιο “Πλατυτέρα των Ουρανών” προσέγγισε στο λιμάνι του Πόρου και παρά τις διαμαρτυρίες των διοργανωτών του Ναυτικού Σαλονιού, προσέδεσε στον χώρο που είχε καθορισθεί για την πρόσδεση των παραδοσιακών σκαφών του 5ου Ναυτικού Σαλονιού Παραδοσιακών Σκαφών, που φιλοξενείται αυτό το Σαββατοκύριακο στο νησί.
Στο σημείο βρίσκονταν άνθρωποι της διοργάνωσης του Ναυτικού Σαλονιού, ανάμεσα τους ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πόρου κ. Αλέξανδρος Δημητριάδης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών κ.κ. Μάνος Βερνίκος και Αννίκα Μπαρμπαρίγου. Αξίζει να σημειωθεί πως, παρά την άφιξη των παραδοσιακών σκαφών σήμερα στο λιμάνι, κανείς από το Λιμεναρχείο Πόρου δεν βρισκόταν στον χώρο για να διασφαλίσει τον σωστό ελλιμενισμό των σκαφών του Σαλονιού, όπως αποφασίστηκε χθες από το ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου, αλλά και του ημερόπλοιου, το οποίο θα έπρεπε να δέσει κοντά στο περίπτερο.
Βλέποντας το ημερόπλοιο να δένει στην καρδιά της έκθεσης, και αφού εκείνοι που έπρεπε να είναι στον χώρο για να κάνουν την δουλειά αυτή δεν εμφανίστηκαν, παρά την άφιξη και την μη – προβλεπόμενη πρόσδεση του πλοίου, οι διοργανωτές πλησίασαν διαμαρτυρόμενοι ζητώντας από τους αξιωματικούς του πλοίου, να δέσουν στο προβλεπόμενο σημείο εκτός της έκθεσης.
Ξαφνικά, μέλος του πληρώματος του “Πλατυτέρα” έσπρωξε με δύναμη τον κ. Μάνο Βερνίκο, ο οποίος σωριάστηκε στο έδαφος και τραυματίστηκε, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και άλλα μέλη του πληρώματος, αλλά και ο καπετάνιος του, ήταν ιδιαίτερα εριστικοί βρίζοντας τους διοργανωτές, αλλά και το νησί του Πόρου (!) και απειλώντας ότι το πλοίο τους δεν θα έρθει ξανά.
Όπως ήταν φυσικό, δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση ανάμεσα στους ανθρώπους του Λ.Τ. Πόρου και τα πληρώματα των παραδοσιακών σκαφών, με το πλήρωμα του “Πλατυτέρα”. Παρά την ένταση και παρά την παραβίαση του υποδεικνυόμενου χώρου πρόσδεσης από το Πλατυτέρα, το Λιμεναρχείο εξακολουθούσε να είναι απόν από τον χώρο και τελικά όργανά του, έφτασαν στο σημείο μόνο αφού οι διοργανωτές τηλεφώνησαν και κατήγγειλαν την βιαιοπραγία κατά του κ. Βερνίκου και την αυθαίρετη πρόσδεση του πλοίου.
Στο σημείο έφτασαν άμεσα ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Γιώργος Αλιφέρης και ο Αντιδήμαρχος Τάσος Παπαχρήστου, καθώς η εντεταλμένη σύμβουλος υγείας του Δήμου Μαρία Βαρβάρου και ο ιατρός Χριστόφορος Αναστασάκης, προκειμένου να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στον κ. Βερνίκο. Όπως αποδείχθηκε, ο τραυματισμός του είναι αρκετά σοβαρός και χρειάστηκε η διακομιδή του με ασθενοφόρο του Δήμου καταρχήν στο Κ.Υ. Γαλατά και στη συνέχεια σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στην Αθήνα.
Από την πλευρά τους οι λιμενικοί συνέλαβαν με την διαδικασία του αυτοφώρου τον ναύτη του “Πλατυτέρα”, ο οποίος αρχικά κρύφτηκε στο εσωτερικό του σκάφους.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατά την άφιξη του, το ημερόπλοιο έπρεπε να λάβει εντολή από το VHF από το Λιμεναρχείο να δέσει στην θέση μπροστά από το περίπτερο, στην πιάτσα των ταξί. Ωστόσο, είτε το Λιμεναρχείο δεν έδωσε ποτέ την εντολή αυτή, είτε την έδωσε καθυστερημένα, είτε την έδωσε μεν, αλλά αδιαφόρησε παντελώς δε για το αν το πλοίο την τήρησε. Σε κάθε περίπτωση, το Λιμεναρχείο θα όφειλε να είχε συνεχή παρουσία στον χώρο του Σαλονιού και καταρτισμένο ειδικό σχέδιο έκτακτων μέτρων για την περιφρούρηση της διοργάνωσης.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του πορθμού μεταξύ Γαλατά - ν.Πόρου

Quote

Γίνεται γνωστό ότι το στενό του πορθμού μεταξύ Γαλατά – ν. Πόρου θα παραμείνει κλειστό και δεν θα λειτουργεί για την εξυπηρέτηση αναγκών ναυσιπλοΐας πρωινές ώρες έως βραδινές ώρες της 18/09/19, καθώς και πρωινές έως απογευματινές ώρες της 19/09/2019, λόγω εργασιών συντήρησης στο εναέριο δίκτυο μέσης τάσης που διέρχεται πάνω από εν λόγω θαλάσσιο στενό. 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...