Jump to content
Shipfriends

Marco Polo (IMO 9019080)


Recommended Posts

Επιτέλους μπροστά στο φακό, το Άγιο Δισκοπότηρο των ρορό της Tirrenia :P, μια και το κυνηγούσα πάρα πολύ καιρό. Ολλανδέζα του 1993 από τα ίδια ναυπηγεία των Blue Star 1 και 2 αν δεν με απατά η μνήμη μου. Είναι από τα πλοία που έχουν κάνει κάμποσες ναυλώσεις εκτός Tirrenia, αν και τα τελευταία χρόνια είχε σταθεροποιηθεί στη γραμμή Ravenna - Catania. Πέρυσι ακολούθησε και αυτό το δρόμο του Puglia και δούλεψε τόσο στο Algeciras - Tanger Med, όσο και σαν παρτενέρ του Νήσος Χίος στο Denia - Ibiza και ενίοτε Palma σε συνέχεια μετά την Ibiza. Και το καλύτερο είναι πως φαίνεται να είναι το μόνο που έχει κρατήσει ακόμα τα παλιά, πορτοκαλί σινιάλα του.

_______________________________________________________________________________________

(1993, ex-Via Ionio, Espresso Ravenna, Barbara Krahulik)

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
Just now, Nick the Greek said:

αλλά απέκτησε το απεχθές όνομα που ανέφερες παραπάνω, το οποίο μου θυμίζει Γερμανό σκηνοθέτη σαδο-μαζοχιστικών ταινιών :D.

Αφού είδαμε λοιπόν το σκηνοθέτη, πάμε να δούμε και την πρωταγωνίστρια :D. Ενώ ο σκηνοθέτης είναι φούλ της Tirrenia, τη Barbie η Moby αποφάσισε να την ντύσει στα λευκά και να της βάλει φουγάρο Moby και επιγραφή Tirrenia στα πλάγια. Επιπροσθέτως, έχουμε και ένα Catania - Malta νά(μετά συχωρήσεως) και ένα περίεργο σύμβολο με 1 κεφάλι και 3 πόδια. Κι επειδή δε νομίζω πως απλά κάνουν τέχνη οι αθρώποι, αναρωτιέμαι αν μπορεί να μας διαφωτίσει κανείς περί τίνος πρόκειται. Άφιξη στο Livorno προερχόμενη από Γένοβα και με αναχώρηση αργότερα την ίδια ημέρα για την Catania. 

 

Link to comment
Share on other sites

ειναι κατι σαν το triskele/triskelion που εχουν και τα παπορια των manxmen.

το συγκεκριμενο ειναι η σημαια της σικελιας

το συγκεκριμενο συμβολο, εχει να κανει και με την αρχαϊκη ονομασια της νησου. (trinacria)

Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι μια καλή ερώτηση μια και τα ρορό της Moby δεν έχουν πουθενά δημοσιευμένο πρόγραμμα, τουλάχιστον όχι κάτι που να έχω δεί εγώ. Δες το θέμα γραμμών Μάλτας για ένα χοντρικό πλάνο. Σαββάτο θα έρχεται σίγουρα κάτι θεωρώ, αλλά νομίζω πως όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι θα έχει παραπάνω προσεγγίσεις.

Link to comment
Share on other sites

Μαζί δε νομίζω να έρχονται. Ίδωμεν πως θα δουλέψει αλλά αν δεν το δούμε στο σύστημα κρατήσεων, θα είναι σαν ρορό. Γενικά, ακόμα και οι Ιταλοί οι ίδιοι έχουν χάσει λίγο τη μπάλα με τα τεκταινόμενα στη Moby, ειδικά στο κομμάτι με τα ρορο και τις δρομολογήσεις, αλλά και την εξωτερική τους εμφάνιση. Δεν είναι δηλαδή ότι εμείς είμαστε μακριά και δεν ξέρουμε τη γλώσσα που μπερδευόμαστε.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Όπως ανέφερα και στο topic του Wedellsborg,το πλοίο έκανε το πρώτο του δρομολόγιο για την Valletta,από την άλλη όμως η Βαρβαρα φαίνεται ετοιμη για δρομολόγια προς τα δω,χωρίς όμως να έχει φανεί ακόμα :P

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Όπως είπαμε και αλλού, το πλοίο για φέτος το καλοκαίρι θα δραστηριοποιηθεί μεταξύ Catania και Malta με 4 αναχωρήσεις σε κάθε κατεύθυνση μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου, μάλιστα παίρνοντας επιβάτες και ΙΧ. Εμείς το πετυχαίνουμε εδώ στο Livorno σε μια από τις αναχωρήσεις του πρός την Catania πρίν το γυρίσει σε ro-pax, εδώ έχει πια αποβιβάσει τον πλοηγό και ετοιμάζεται να στρέψει δεξιά.

 

Για τους παρατηρητικούς, παραπάνω είδαμε την αριστερή πλευρά του πλοίου σε αναχώρηση, ενώ νωρίτερα φέτος είδαμε την δεξιά. Μαντέψτε, δεν είναι ίδιες:D. Οι διαφορές έγκειται στο ότι ενώ η δεξιά λέει Catania - Malta, η αριστερή προφανώς λέει Malta - Catania. Και ενώ στη δεξιά πλευρά ανάμεσα στη γραμμή και στο logo της Tirrenia έχουμε την σημαία της Σικελίας(όπως μας διαφώτισε παραπάνω ο Proud), στην αριστερή έχουμε τη σημαία της Μάλτας που επί της ουσίας είναι ο σταυρός των Ιωαννιτών Ιπποτών. Ακόμα και στα ρορό λοιπόν η Moby κάνει όπως πάντα παραλλαγές. Αλλά γι αυτές θα μιλήσουμε πιο αναλυτικά.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...