Jump to content
Shipfriends

Stena Freighter (IMO 9138795)


Recommended Posts

Μια που είδαμε το Ark Forwarder, να ρίξουμε μια ματιά και στο αδελφό Stena Freighter που και αυτό βγάζει πρός το παρόν το ψωμί του σε ιταλικά νερά. Χτισμένο και αυτό στο Viareggio, σε ναυπηγεία(SEC) που δε νομίζω πως υπάρχουν πια, ή τέλος πάντων δεν χτίζουν πλοία αυτού του τύπου/μεγέθους. Τα πρώτα χρόνια της καριέρας του, απασχολήθηκε σε χρονοναύλωση στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης της Αγγλίας. Όταν αυτή η δουλειά τελείωσε, το πλοίο βγήκε στη spot αγορά και έχει περάσει από μια σειρά ναυλωτές και γραμμές στη βόρειο Ευρώπη και στη Μεσόγειο. Το πρωτοείδα τον Ιούλιο του 2012 στο Rotterdam, σε γραμμή της Stena(Harwich - Rotterdam). Τα τελευταία 2.5 χρόνια είναι ναυλωμένο στη Gruppo Grendi και συνδέει από το τέλος Απριλίου την Marina di Carrara με το Cagliari, 3 φορές την εβδομάδα σε κάθε κατεύθυνση.

 

Εδώ το βλέπουμε να βάζει πλώρη πρός την έξοδο της Marina di Carrara και να κάνει αριστερή στροφή για να πάρει πορεία πρός τα έξω. Από εκεί και πέρα σχεδόν ευθεία πρός το νότιο-ανατολικό άκρο της Σαρδηνίας.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 3 months later...

Νομίζω θα το βλέπεις πιο συχνά Μάριε, φαίνεται πως θα παραμείνει στη ναύλωση της Grendi, τουλάχιστον πρός το παρόν με δρομολόγια πρός Μάλτα και Τυνησία από το Κάλιαρι. Τα δρομολόγιά του από το Κάλιαρι πρός τη Μαρίνα ντι Καρράρα τα ανέλαβε πια το νεότευκτο, Rosa dei Venti. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σωστά είχες προβλέψει.Το πλοιο μέχρι τώρα προσέγγιζει το νησί 2 φορές την εβδομάδα,κάθε Τρίτη απόγευμα με διανυκτερευση και αναχώρηση την επόμενη καθώς και κάθε Σάββατο ακολουθώντας το ίδιο πρόγραμμα. Ας το δούμε λοιπόν κατα δεύτερη άφιξη του στο Marsaxlokk όπου και είχα την ευκαιρία να απαθανατισω το εντυπωσιακό Ro-Ro μανουβραροντας.Μετα το τελος της μανουβρας βλέπουμε το πλοιο να κάνει ανάποδα προς τον ντοκο, αμέσως μετά,αφού το πλοιο έφτασε τον ντοκο,κατέβασε τον μεγάλο καταπελτη του ολοκληρονοντας ετσι την άφιξη του,επειτα βλέπουμε μια πλωρατη του και τέλος μια ακόμα φώτο με το όμορφο Ro-Ro πλέον δεμένο υπο το τελευταίο φως της ημέρας.

 

Edited by Marios Superfast
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Το Stena Freighter έφτασε στο λιμάνι της Pensacola τη Πέμπτη 18 Οκτωβρίου. Μάλλον το Stena Freighter θα χρησιμοποιηθεί σαν πλατφόρμα προσγείωσης πυραύλων για το νέο σχεδιασμό του πυραύλου Glenn, που αναμένεται να απογειωθεί το 2020 για την πρώτη δοκιμαστική πτήση. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Blue Origin, Bob Smith, επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της Aerospace Futures Alliance στις 10 Οκτωβρίου ότι το Stena Freighter θα χρησιμοποιηθεί για τη πλατφόρμα προσγείωσης πυραύλων. Εάν η Blue Origins οικοδομήσει τον πύραυλο, θα είναι η δεύτερη εταιρεία που θα εκτοξεύσει επαναχρησιμοποιήσιμα πυραύλους και θα τα προσγειωθεί στη θάλασσα. Το SpaceX έγινε η πρώτη εταιρεία που προσγειώθηκε το πρώτο στάδιο ενός πυραύλου σε πλοίο στη θάλασσα το 2016, όταν ο πύραυλος Falcon 9 άγγιξε το μη επανδρωμένο πλοίο Of Course I Still Love You από τις ακτές της Φλόριντα. Σε αντίθεση με το SpaceX, του οποίου οι πύραυλοι προσγειώνονται σε μια ακίνητη φορτηγίδα, οι ρουκέτες της Blue Origin θα μπορούν να προσγειώνονται σε ένα κινούμενο.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • Nick the Greek changed the title to Jacklyn (IMO 9138795)
  • 5 weeks later...
  • 9 months later...

Στο παραπάνω link έχουν προστεθεί ακόμη περισσότερες φωτογραφίες σχετικά με το πως του βγάζουν τα μάτια έξω, οι Αμερικάνοι. Όσο για εμάς, να το θυμηθούμε τότε που ήταν καλλίγραμο και φορούσε εκείνο το πολύ ωραίο μπλέ του. Ιούλιος του 2016 στο Cagliari.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Πως να πάει καλά το project οταν οι μισές φωτογραφίες και το θέμα είναι του @Nick the Greek ???

Για σκράπ (στις ΗΠΑ) πωλήθηκε το πλοίο αφου είδε ο Ζαφείρης ο Μπέζος 😛 οτι δεν τον πολυσυμφέρει το ολο προτζεκτ. Τουλάχιστον χάρηκε η μαμά του οτι της έδωσε ο κανακάρης της το ονομα στο πλοίο... άντε και σε καμια βαρκούλα πλέον  "Τζακλινούλα" σε κανένα απο τα "ξοχικά" του.

Link to comment
Share on other sites

  • Nick the Greek changed the title to Stena Freighter (IMO 9138795)

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...