Jump to content
Shipfriends

Zenith (IMO 8306395)


Recommended Posts

Μετά τον παροπλισμό του Φ/Γ ΙΩΑΝΝΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ στα ναυπηγεία της Αμαλιάπολης, η εταιρεία του, ΧΑΚ με έδρα την Αλόννησο αγόρασε το Φ/Γ ΖΕΝΙΘ ΒΟΛΟΥ. Πριν την Μ. Εβδομάδα κατέβηκε στο Πέραμα, όπου και προσέθεσε έναν γερανό για να μπορεί να κάνει εύκολα τις φορτωεκφορτώσεις του. Χθες ήρθε για πρώτη φορά στο λιμάνι της Σκιάθου.

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

Να δουμε το νεο αποκτημα το διαστημα που ηταν στο Περαμα.

Βλεπουμε οτι ο γερανος εχει ηδη τοποθετηθει ενω το ονομα και το νηολογιο ειναι προχειρογραμμενο,ουσιαστικα προσθεσανε το BΟΛΟΥ στο ηδη γραμμενο ΖΕΝΙΘ.

Το πλοιο ειναι κατασκευης του 1983 ενω φαινεται να εχει παρει και το ονομα BLUE STAR αν και μαλλον δεν γραφτηκε ποτε στο πλοιο.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 3 months later...

Σήμερα για πρώτη φορά έπιασε στο Μαντούδι και νομίζω ό, τι έχει πάααααρα πολύ καιρό να δέσει πλοίο με ελληνική σημαία στο λιμάνι. Για το 2017 μόνο την περασμένη Πέμπτη είχε έρθει για να φορτώσει ένα φορτηγο.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Η εταιρεία του Ζενίθ Βόλου πως λέγεται;Αξιοσημείωτο είναι πως στα μέσα Γενάρη ήρθε το βαποράκι Σαντορίνη και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε θέμα  οργάνωσης εκφόρτωσης του φορτίου του.Έκανε τη διαφορά σε σχέση με τα άλλα που έρχονται.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 11 months later...
  • 2 weeks later...

Τραυματισμός ναυτικού του Φ/Γ Ζενίθ Βόλου στη Θεσσαλονίκη

Quote

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα  η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης για τον τραυματισμό 46χρονου ημεδαπού ναυτικού (ειδικότητας ναύτη), στο Φ/Γ ''ΖΕΝΙΘ ΒΟΛΟΥ'' Ν.ΒΟΛΟΥ 67  κατά τη διάρκεια εργασιών, στο λιμένα Θεσσαλονίκης DOCK 10).

Ο ναυτικός μεταφέρθηκε στη Βιοκλινική Θεσσαλονίκης, όπου πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο δεξί άνω άκρο του.

Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Αυτήν την ώρα το πλοίο κινείται προς Δάφνη Αγίου Όρους... Εξαιρετικά σπάνιες οι περιπτώσεις φορτηγών πλοίων να παίρνουν άδεια για απευθείας προσέγγιση εκεί, μια και το λιμάνι εξυπηρετείται από συγκεκριμένα πλοία με τα οποία γίνεται μεταφορά εμπορευμάτων και συνήθως γίνεται πρώτα μεταφόρτωση σε αυτά..

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 3 months later...

Το Ζενίθ Βόλου βρίσκεται για εργασίες δεξαμενισμου στο ναυπηγείο του Κουρή στην Αμαλιάπολη από τις 22 Δεκεμβρίου. Στο πλοίο αλλάχτηκαν αρκετές λαμαρίνες και πλέον βάφτηκε κόκκινο. Οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα του ιδιοκτήτη του ναυπηγείου.

FB_IMG_1613500026090.jpg

FB_IMG_1613500050978.jpg

FB_IMG_1613500063657.jpg

FB_IMG_1613500069244.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 1 month later...

Στη Σκαλα Πολιχνιτου Λεσβου βρεθηκε το πλοιο την προηγουμενη Κυριακη

To πλοιο κανει πλαγιοδετηση σε ενα ντοκο,οποιος δεν μπορει να φιλοξενησει πολυ μεγαλυτερα πλοια.Οπως μπορουμε να δουμε και απο την καταπλωρη φωτο το πλοιο ειναι τελειως ξεφορτωτο.Ο λογος της επισκεψης ηταν να φορτωσει αλατι απο τις τοπικες αλυκες

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 10 months later...
  • Nick the Greek changed the title to Zenith (IMO 8306395)
  • 2 months later...

To Zenith είναι δεμένο στη προβλήτα 1 του Περάματος από τις 20 Ιανουαρίου, ενώ στο AIS φαίνεται ότι έχει σημαία Καμερούν.. Στη πρύμη δεν έχει σβηστεί η λέξη Βόλου από το όνομα του, όπως και το νηολόγιο Βόλου, σε αντίθεση με τη πλώρη που είναι σκέτο Zenith.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Αυτό το πλοίο και γενικά αυτά τα μικρά φορτηγά μπορουν να φορτωθούν εξ' ολοκλήρου με παλέτες;

Ας πουμε οτι οι παλετες μπορουν να φορτωθούν η μία πάνω στην άλλη, τότε γίνεται να μπουν στον χώρο αποθήκευσης και να φορτωθουν/εκφορτωθουν με τον εκσκαφέα;
Αλλιώς, γίνεται αυτός ο εκσκαφέας να φορτώσει/εκφορτώσει 20άρια container και αυτα τα container να φορτωθούν σε αυτό το πλοίο;

Link to comment
Share on other sites

Το συγκεκριμένο φόρτωνε και παλέτες,θυμάμαι με τούβλα κ.α.Τα κλαρκ φορτώνουν τις παλέτες (2 η 4)σε ένα καλάθι το οποίο το μεταφέρει ο εκσκαφέας εντός ή εκτός ανάλογα αν φορτώνει η ξεφορτώνει.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...