Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 4 months later...
  • 2 weeks later...

Το Stefamar είχε ξεκινήσει δρομολόγια στη γραμμή Κω Bodrum την προηγούμενη εβδομάδα και χθες το απόγευμα ξεκίνησε από τη Κω για τη Κέρκυρα που θα παραδοθεί στην νέα εταιρεία του την Joy Cruises.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Από το τεχνικό γραφείου του κ. Κηπουροπουλου μαθαίνουμε ότι το Στεφαμαρ, το οποίο εκτελεί πλόες μικρής ακτοπλοΐας. Η κατασκευή του έγινε στη Θεσσαλονίκη το 1979 και μετασκευάστηκε στο Πέραµα. Η μετασκευή αφορούσε την επιμύκηνσή του κατά 8,7 µέτρα και την αλλαγή των κυρίων μηχανών του. Οπότε το νέο μήκος του είναι 40,20 μέτρα.

 

Το Stefamar (IMO No: 7939896) είναι κατασκευασμένο το 1979. Έχει μήκους 31,58 μέτρα και πλάτος 6,51 μετρ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Σύλληψη κυβερνήτη του Ε/Γ – Τ/Ρ ΣΤΕΦΑΜΑΡ στην Κέρκυρα στις 20/07/16

Quote

Ένας 41 χρονος ημεδαπός Κυβερνήτης του Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφους “ΣΤΕΦΑΜΑΡ” Ν. ΚΩ 06 συνελήφθη βραδινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας για εκτέλεση πλου χωρίς προηγούμενο έλεγχο των ναυτιλιακών εγγράφων του σκάφους και άνευ άδειας της Λιμενικής Αρχής .

Συγκεκριμένα, σε γενόμενο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι πραγματοποίησε πλου από παραλία «ΛΙΜΝΟΠΟΥΛΑ» Κασσιώπης προς λιμένα Αγ. Σαράντα Αλβανίας χωρίς προηγούμενο έλεγχο των ναυτιλιακών εγγράφων και χορήγηση άδειας απόπλου από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

Πηγή: ΥΕΝ

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 7 months later...

Το Stefamar (νυν Cretamar) έχει κατασκευαστεί στην Ελλάδα το 1979 στη Θεσσαλονίκη και έχει επιμηκυνθεί κατά 8,70 μέτρα το 1984 στο Πέραμα. Οι διαστάσεις του είναι μήκος 40,20 μέτρα, πλάτος 6,80 μέτρα και βύθισμα 3 μέτρα. Η χωρητικότητα του είναι 350 επιβάτες και φοράει δυο κύριες μηχανές MWM (870hp) που του δίνουν ταχύτητα 13 κόμβων.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το Cretamar πλέον εφυγε από τη Κω και βρίσκεται στην Ιεράπετρα για τη καλοκαιρινή του απασχόληση  σαν εκδρομικό στη γραμμή Ιεράπετρα Χρυσή για λογαριασμό της Agapitos Lines (Βασίλης Αγαπητός)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Το πλοιο δεν εχει μετονομαστει σε CRETAMAR αλλα συνεχιζει και διατηρει το παλιο του ονομα.

Εδω το βλεπουμε δεμενο σε πλαγιοδετηση στην Ιεραπετρα ετοιμο να φορτωσει κοσμο για τη Χρυση και στη συνεχεια να αναχωρει απο το λιμανι με αναποδα

Να προσθεσουμε οτι πρεπει να ειναι το μεγαλυτερο απο τα βαπορακια που δουλευουν απο Ιεραπετρα για Χρυση

Link to comment
Share on other sites

Παρόλο που η εταιρεία του το διαφήμιζε στο facebook ως Cretamar και είχε αναρτήσει φωτογραφίες με το όνομα Cretamar. Επίσης είδα διαφημιστική αφίσα στην Ιεράπετρα με το όνομα Cretamar. Πάντως η θέση που είναι γραμμένο το άνομα του στο πλοίο έχει αλλάξει!! Παλιά ήταν γραμμένο με μεγάλα γράμματα στο καθρέπτη και στις μπάντες στο ύψος που είναι οι τσιμινιέρες!! Πλέον είναι με μικρά γράμματα στη πλώρη και μεγάλα στις μπάντες πίσω από τη γέφυρα.

Cretamar.jpg

Cretamar (2).jpg

Link to comment
Share on other sites

  • polmyt changed the title to Στεφαμάρ (IMO 7939896)
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 months later...
  • 4 weeks later...

Βλέποντας μια φωτογραφία από το λιμάνι της Κω στην εφημερίδα Δημοκρατική, βλέπουμε ότι το Στεφαμαρ έχει αλλάξει χρωματισμό εξωτερικά (κίτρινο αντί για κόκκινο) και κίτρινες τσιμινιερες, που μου θυμίζει έντονα τα χρώματα της εταιρείας του Μαρία Σταρ της οικογένειας Κελλη.

ΚΩΣ-744x558.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...