Jump to content
Shipfriends

Aπεργίες Λιμενεργατών σε Νέα Υόρκη και... Νέα Υερσέη


Recommended Posts

Σε ολα τα εμπορικα λιμανια Νεας Υορκης και Νιου... Τζερση απεργουν οι λιμενεργατες διεκδικωντας καλυτερες εργασιακες συνθηκες.
 



Οι εμπορευματικοί λιμένες της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσει έκλεισαν χθες όταν περισσότεροι από 1.000 φορτοεκφορτωτές προχώρησαν σε απεργία, σταματώντας τη λειτουργία ενός εκ των μεγαλυτέρων λιμενικών συστημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής

 
Μετα απο ολονυκτιες συζητησεις μαλλον ομαλοποιειται η κατασταση
 

A spokeswoman for the New York Shipping Association said that after an emergency contract board meeting was called Friday afternoon, an arbitrator ruled that the work stoppage was a violation of a no strike provision in the contract with the longshoremen.


παρανομη και καταχρηστικη βγηκε και εκει

Link to comment
Share on other sites

Γιατι, υπάρχει απεργία που να θεωρείται νόμιμη στις ΗΠΑ;

Ας δούμε μερικά πράγματα που θα μας θυμίσουν το παρελθόν της χώρας μας αλλα και κάποια που θα μας δείξουν το μέλλον..

Η λιμενική αρχή της Νέας Υόρκης και του Νιού Τζέρσει http://www.panynj.gov/port-authority-ny-nj.html ειναι μια κοινοπραξια ανάμεσα στις 2 πολιτείες που ειναι ο,τι και ο ΟΛΠ. Με τη διαφορα οτι ειναι πολυ πιο τεράστιος φορέας.. Ελέγχει όχι μονο τα λιμάνια αλλα και τα 3 αεροδρόμια της περιοχής, τον υπόγειο σιδηρόδρομο που ενώνει Νέα Υόρκη και Νιού Τζέρσει και επιπλέον του ανήκει και η έκταση στην οποία βρίσκονταν οι δίδυμοι πύργοι και η οποία βρίσκεται χρονια τωρα υπό ανάπλαση.. Στην έκταση θα οικοδομηθούν συνολικά 7 νέα κτίρια (ενα απο τα οποία ειναι και το One World Trade Center, το οποίο εχει ολοκληρωθεί και ειναι πλέον ο ψηλότερος ουρανοξύστης στη χώρα) αλλα κι ένας νέος σταθμός του υπογείου σιδηροδρόμου που προανέφερα με οροφή κατασκευασμένη απο τον Σαντιαγο Καλατραβα.... Ολα αυτα τα πρότζεκτ εξ αιτίας της τεράστιας διαφθοράς που βασιλεύει μεσα σε αυτόν τον τεράστιο οργανισμό έχουν κοστίσει δισεκατομμύρια δολάρια παραπάνω απ οσο είχε αρχικά υπολογιστεί, χρηματα τα οποία τα πληρώνει φυσικά ο φορολογούμενος αφου το γλέντι με τους contractors που τα τρώνε και πιθανόν δίνουν μίζα στους εκάστοτε κυβερνήτες ειναι κρατικό...

Ε ναι, η απεργία ειναι παράνομη, κάθε δικαίωμα εχει καταπατηθεί... Ιδιωτικοποίηση δεν παίζει αλλα εδω τα πράγματα ειναι πολυ μπροστά.. Δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη. Ειναι ολα ήδη ξεπουλημένα σε ενα κράτος που νταραβεριζεται συνεχώς με τεράστιες επιχείρησεις και με το λόμπινγκ να πηγαίνει σύννεφο.. Advanced capitalism (fascism) coming near you..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...