Jump to content
Shipfriends

Leve Ferries


Recommended Posts

  • 2 weeks later...

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΨΕΥΔΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΤΡΙΤΩΝ


Κυρίες και κύριοι,

Σήμερα 28 Μαΐου 2016 ορισμένοι εκ των έως σήμερα επιβατών μας, μας ανέφεραν με έκπληξη πως είχαν πληροφορηθεί απο διαφόρους εργαζόμενους στο λιμάνι του Πειραιά της πύλης Ε8(πλοία Αργοσαρωνικού) ότι υπήρχε βλάβη στο πλοίο μας ΙΟΝΙΣ.
Σκοπός αυτής της κίνησης όπως οι ίδιοι οι επιβάτες μας μεταφέρουν ήταν η παρότρυνση να ταξιδέψουν με άλλα πλοία για το νησί της Αίγινας.
Η εταιρεία μας θα ήθελε λοιπόν προς αποκατάσταση της αλήθειας,της τάξης και του υγιούς ανταγωνισμού που πιστεύουμε ότι συμμετέχουμε:
1ον να σας ενημερώσει ότι ουδεμία βλάβη έχει υποστεί το πλήρως ανακαινισμένο πλοίο ΙΟΝΙΣ απο την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε τα προγραμματισμένα του δρομολόγια (1η Μαρτίου 2016)
2ον να σας επισημάνει ότι θεωρούμε το συμβάν γεγονός πλάνης των ατόμων που έκαναν την ενημέρωση στους επιβάτες της Αίγινας
3ον να τονίσουμε πως πιστεύουμε ότι τα άτομα αυτά δεν αποτελούν εργαζόμενους άλλων εταιρειών που ταξιδεύουν στην Αίγινα καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν ανήθικο και κακόβουλο σαν πράξη που δεν αρμόζει στην ελληνική ακτοπλοΐα
4ον να δηλώσουμε ότι μένουμε άναυδοι που μια εταιρεία τριών μηνών προκαλεί τρίτους να την υπονομεύουν ενώ εμείς κάνουμε λιτά και σωστά ότι πρέπει και πάντα μέσα σε πλαίσια απολύτου νομιμότητος.
Είμαστε ένας λαός που αγωνίζεται με πενιχρά μέσα και περιουσία την ιστορική αντοχή του απέναντι στη λιτότητα και αν τέτοιες ενέργειες αποτελούσαν κινήσεις αθέμιτου ανταγωνισμού στην αρχή της τουριστικής περιόδου που αποτελεί την βαριά βιομηχανία του τόπου μας,αυτο θα ήταν τουλάχιστον ντροπιαστικό.
Σκοπός μας είναι απλά η αποκατάσταση της αλήθειας και καμία άλλη πρόθεση δεν έχουμε.
Μετα τιμής
ΛΕΒΕ ΦΕΡΡΙΣ Ν.Ε.

Edited by proud_ionian
link
Link to comment
Share on other sites

Η Leve Ferries θα απορροφήσει την αύξηση του ΦΠΑ

"H Leve Ferries από την πρώτη μέρα ίδρυσής της, έμπρακτα και αδιάκοπα αποδεικνύει τη στήριξη της προς το επιβατικό κοινό που μας επιλέγει για τη μεταφορά του από, αλλά και προς την Αίγινα.

Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που η διοίκηση της εταιρείας θεώρησε πράξη αυτονόητη την απορρόφηση της αύξησης του Φ.Π.Α. σε όλα τα εισιτήρια της γραμμής, ως ελάχιστη συνεισφορά στις συνεχόμενες και ραγδαίες αυξήσεις της εποχής.

Με εκτίμηση

ΛΕΒΕ ΦΕΡΡΙΣ Ν.Ε."

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 month later...

Η Leve Ferries έβγαλε μια ανακοίνωση σήμερα στη σελίδα της ότι εξασφάλισε για το επιβατικό της κοινό έκτακτα δρομολόγια τη Τρίτη 8/11 και Τετάρτη 9/11 (4 δρομολόγια) προς τιμήν της εορτής του Αγίου Νεκταρίου! Μόνο που δεν είναι ακριβώς έκτακτα αλλά προγραμματισμένα δρομολόγια όπως έχω ήδη αναφέρει. Επίσης αναφέρει ότι τη Δευτέρα 7/11 ειδικές τιμές ΣΟΚ για επιβάτες και οχήματα προς τιμήν του Αγίου! Μια εικονική κράτηση δεν μου βγάζει κάποια τιμή ΣΟΚ, αλλά τις ίδιες τιμές που έχει τόσο καιρό!! Δηλαδή 8€ τον επιβάτη και 20 το ΙΧ (που πλέον όλες οι εταιρείες έχουν την ίδια τιμή με τη μείωση των τιμών της κοινοπραξίας)!! Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έβγαλαν αυτή την ανακοίνωση, που ουσιαστικά προσπαθούν να φανούν καλοί αλλά μάλλον κοροϊδεύουν το επιβατικό κοινό!!!

Link to comment
Share on other sites

Ίσως οι αυριανές τιμές σοκ να μην διατίθενται για κρατήσεις από συνεργαζόμενα πρακτορεία και συστήματα κρατήσεων, αλλά μόνο απ' το κιόσκι της προβλήτας. Επίσης, μπορεί να μην θέλουν να τις ανακοινώσουν και τις μάθουν οι ανταγωνιστές και κάνουν και οι άλλοι τις ίδιες προσφορές. Άρα, όποιος υποψήφιος επιβάτης κατέβει αύριο στο λιμάνι για Αίγινα θα τις μάθει εκεί.

Link to comment
Share on other sites

Αληθεια πως θα της μάθει ο επιβάτης?? Θα πάει να ρωτήσει στο πρακτορείο χωρίς να υπάρχει μια πινακίδα που να λέει τις τιμές σοκ???Θα είναι πρώτη φορά που θα γίνει να δίνετε άλλη τιμή από πρακτορείο σε πρακτορείο!!! Εκτός εάν συμβεί σκηνικό όπως φέτος το καλοκαίρι, όπου άνθρωποι της εταιρείας έπιαναν τους επιβάτες και τους έλεγαν ελάτε μαζί μας και θα σας κόψουμε φοιτητικό ή μισό εισιτήριο!!

Αλήθεια οι τιμές ΣΟΚ θα είναι μόνο για τη Δευτέρα?? Ή θα ισχύουν για τη παραμονή και ανήμερα της γιορτής του Αγίου Νεκτάριου που μετακινουνται οι περισσότεροι πιστοί?

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως το δελτίο τύπου είναι σαφές ως προς την ημέρα παροχής της extra έκπτωσης ή τιμής σοκ ή όπως θέλεις πες της. Μόνο για σήμερα 7/11

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Με νεότερη ανακοίνωση η Leve Ferries για τα δρομολόγια στις 08-09/11/16 ισχύουν οι τιμές 6,5€ το άτομο και 16€ το ΙΧ, από 8€ και 20€ αντίστοιχα.

Μια διόρθωση στη τιμή για το ΙΧ είναι 36€ στα μετά επιστροφής.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ανακοίνωση της Leve Ferries για το σταμάτημα για το τέλος της πρώτης σεζόν της εταιρείας.

Quote

"Ένα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων αρχίζει με ένα βήμα." Λάο Τσε
Το πρώτο βήμα για το ταξίδι της Leve Ferries έγινε με κινητήρια δύναμη την εμπιστοσύνη σας...πάμε για τα χίλια χιλιόμετρα λοιπόν!!!
Σας ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη!

Θέλω να δω εάν αυτά που έλεγαν πέρυσι στο ξεκίνημα της εταιρείας για δεύτερο πλοίο, επαληθευτούν μέσα στο 2017!! Γιατί το είχαν ανακοινώσει στο εκδοτήριο της Αίγινας, έκαναν ανακοινώσεις μέσα στο πλοίο για δεύτερο πλοίο που σύντομα θα έρθει στη γραμμή της Αίγινας. Σαν πρώτη χρονιά της Leve Ferries πήρε μεγαλύτερο μερίδιο από ότι επί εποχής Τυρογαλά στη γραμμή. Τώρα δεν πιστεύω ότι άφησε κέρδος γιατί οι τιμές της Leve Ferriesήταν πολύ μειωμένες σε σχέση με πέρυσι

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Η Leve Ferries έχει δηλώσει ότι θα ξεκινήσει το Ιονις στις 6/2/17 δρομολόγια, λογικά δεν θα έπρεπε να είχε αναρτήσει ήδη τα δρομολόγια της στη σελίδα της?? Γιατί πέρυσι μας είχε εντυπωσιάσει που είχε αναρτήσει όλα τα δρομολόγια της για όλη τη δρομολογιακή περίοδο.

Link to comment
Share on other sites

On 4/28/2016 at 0:52 PM, Neptune said:

Το θεμα ειναι τι τους μενει βεβαια στο τελος. Γιατι και γω αμα βαλω βαπορι και εχω το εισιτηριο 5 ευρω, τους κερναω καφε-φαι κτλ σιγουρα θα πηγαινοερχομαι γεματος αλλα δε ξερω κατα ποσο θα μου μενει τιποτα στην τσεπη.

Δεν σε άκουσαν και έτσι στο τέλος έμειναν μόνο ζημιές και οφειλές, οπότε πώς να συνεχίσουν για δεύτερη χρονιά, όταν μάλιστα το πετρέλαιο είναι στο +30% σε σχέση με πέρσι.

Link to comment
Share on other sites

Οπότε θα μείνουν στα 999 χιλιόμετρα? :P

Quote

"Ένα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων αρχίζει με ένα βήμα." Λάο Τσε
Το πρώτο βήμα για το ταξίδι της Leve Ferries έγινε με κινητήρια δύναμη την εμπιστοσύνη σας...πάμε για τα χίλια χιλιόμετρα λοιπόν!!!
Σας ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη!

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 13/1/2017 at 5:32 PM, Orestis said:

Δεν σε άκουσαν και έτσι στο τέλος έμειναν μόνο ζημιές και οφειλές,

καποιες απο τις οφειλες (πχ λιμανιατικα/ΝΑΤ) δεν κυνηγανε το πλοιο και οχι το ναυλωτη;

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Διαβάζοντας το παραπάνω, και παίρνοντας σαν υπόθεση εργασίας πως οι ισχυρισμοί της Leve αληθεύουν, σκέφτομαι τα εξής:

- Δηλαδή όταν το πήραν bareboat από τους Τυρογαλάδες, προφανώς είχαν κάνει πλημελή επιθεώρηση/συντήρηση αν φτάσαμε στο τέλος του 2016 για να κάνουν τις "ανακαλύψεις τους". Είναι δηλαδή ικανοποιημένοι από την γνώση/απόδοση όποιων έκαναν την επιθεώρηση/συντήρηση?

- Ξεγελάστηκαν δηλαδή και οι επιθεωρητές της Κλάσης του πλοίου στις αρχικές αλλά και εν συνεχεία επιθεωρήσεις. Κι αυτοί ανίκανοι να βρούν αυτά που καθιστούν το πλοίο ανασφαλές, όπως ισχυρίζεται η Leve. Δηλαδή το πλοίο ταξίδευε αναξιόπλοο εδώ και τόσους μήνες και τόσα στελέχη στη Leve, στην Κλάση και στο ΛΣ δεν πήραν χαμπάρι ποτέ και τίποτε? Δεν εξευτελίζουν τον εαυτό τους και τις Αρχές ισχυριζόμενοι κάτι τέτοιο?

- Αν έχουν από το Δεκέμβρη του 2016 απευθυνθεί στις αρμόδιες Αρχές, καταγγέλοντας το ίδιο τους το πλοίο(γιατί οι ίδιοι έχουν το technical management/ISM) κατ' ουσίαν, το πλοίο δεν πρέπει να έχει φάει detention από το port state control? Έχει γίνει κάτι τέτοιο?

- Απ' ότι διαφαίνεται, το εγχείρημά τους γενικά το κρίνουν επιτυχημένο, το μόνο πρόβλημα ήταν η ποιότητα του πλοίου. Άρα λοιπόν να αναμένουμε επαναδραστηριοποίηση με άλλο πλοίο που θα είναι σύμφωνο με τις προδιαγραφές ασφαλείας?

- Άντε κι επαναδραστηριοποιούνται με άλλο πλοίο. Από τη στιγμή που τα προβλήματα του Ιονίς δεν κατάφεραν να τα ανακαλύψουν παρά μόνο μετά από 8-9 μήνες χρήσης, εμπιστεύονται τα ίδια στελέχη που επιθεώρησαν το Ιονίς, να βρούν πιθανά κρυφά προβλήματα στο επόμενό τους πλοίο? Εμπιστεύονται την ίδια Κλάση, οι επιθεωρητές της οποίας επίσης δεν πήραν χαμπάρι όλα αυτά τα προβλήματα, να πιστοποιήσουν και το επόμενό τους πλοίο?

- Αφού λοιπόν και οφειλές δεν υπάρχουν, και έχει τέτοια σοβαρά προβλήματα το πλοίο, γιατί δεν τα δημοσιοποιούν? Από τάκτ για να μην δυσφημίσουν τους πλοιοκτήτες?

 

Ξαναλέω πως δεν έχω καμία πληροφόρηση σχετικά με το τι έχει συμβεί. Αλλά αυτή η ανακοίνωση, μάλλον εγείρει ερωτηματικά και συζήτηση, αντί να κλείνει το θέμα. Τουλάχιστον όπως εγώ την ερμηνεύω.

Link to comment
Share on other sites

απο οτι ειχε γραφτει στο θεμα του πλοιου, ειχε κανει δεξαμενισμο και special πριν παραδοθει στη leve, αλλα ετσι και αλλιως 40χρονια στην ελλαδα ειναι το πλοιο και στην ελλαδα εχει κανει τις επισκευες του και εχουμε ολοι ιδιαν αντιληψη του αν ειχε την προβλεπομενη συντηρηση ή οχι.

τα υπολοιπα θα φανουν αργα ή γρηγορα. 

Link to comment
Share on other sites

Να σημειώσω ότι η περσινή επισκευή του Ιονις έγινε από την εταιρεία του κ. Τυρογαλα και εκ των υστέρων ναυλωθηκε από τη Leve Ferries. Τώρα εάν επεβλεψαν τις εργασίες στο μηχανολογικο ή στο ναυτιλιακο τμήμα, οι άνθρωποι της Leve Ferries δεν το γνωρίζω!! Πάντως εάν υπήρχε κάποιο σοβαρό θέμα στο μηχανικό κομμάτι, θα βλέπαμε να παθαίνε κάποια ζημιά, που όσο θυμάμαι δεν έπαθε το πλοίο.

Σε ότι συμβαίνει σε αυτή την εταιρεία πάντα φταίνε οι άλλοι και οι φήμες του λιμανιού, που τις βγάζουν οι ανταγωνιστές τους για να πληξουν το πλοίο και την εταιρεία του!!! Τέλος ας δεχτώ ότι το πλοίο κρίθηκε από τους ναυλωτες δεν ήταν αξιοπλοο, τις υπόλοιπες εκκρεμότητες γιατί δεν της τακτοποιουν?? Εάν θέλουν να συνεχίσουν να προσφέρουν υψηλά standard υπηρεσιών στους επιβάτες και στους πελάτες που τους στήριξαν, γιατί δεν αγοράζουν ή ναυλωνουν κάποιο άλλο πλοίο για να επιστρέψουν στο Σαρωνικό??

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...