Jump to content
Shipfriends

Media & Ναυτιλία


Recommended Posts

  • 3 months later...
  • Replies 316
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 2 weeks later...

μια αναρτηση του διονυση ζακυνθινου, για τη μοιρα της αγιου νικολαου, να ξεμενουν κατασχεμενα πλοια και γκρινιαζει που ακομη δεν υπαρχει κινητοποιηση για την απομακρυνση του.

bella maria, mediterranean sky & queen.

το bella maria δεν ηταν πριν 20 χρονια αλλα πριν 35 (79-81 αν δεν κανω λαθος). το queen κοντευει διετια.

το γνωστο για το σεβασμο του στα πνευματικα δικαιωματα, thebest.gr που φιλοξενει την αναρτηση, "δανειζεται" για μια ακομη φορα φωτογραφια απο τη gallery χωρις να το αναφερει <_<

 

στη σημερινη πελοποννησο και με αφορμη την απομακρυνση του queen, επαναλαμβανεται το παραπανω αρθρο, με διορθωμενη την ημερομηνια που το bella maria μας ειχε ξεμεινει και εμπλουτισμενο με λεπτομερειες και στοιχεια, κυριως για το mediterranean sky.

 

στοιχεια, που εχουμε ξαναδει.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Αξίζουν συγχαρητήρια στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Kefalonian Lines Σπυράγγελο Λυκούδη που προσπαθεί να φέρει νέα ήθη και μοντέρνες αντιλήψεις στα ναυτιλιακά δρώμενα των νησιών μας, καθώς και στην αδελφή του Αλεξάνδρα Λυκούδη η οποία παρότι τελειώνει το διδακτορικό της στη Γενετική είναι η ψυχή της εταιρίας, ενώ επιμελήθηκε η ίδια το νέο design του πλοίου.

ελεος
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...

http://www.emprosnet.gr/article/83356-arhes-ioyli-anamenetai-nisos-samos

Πραγματικά αυτά που γράφουν μερικές φορές οι δημοσιογράφοι για τα ακτοπλοϊκά είναι ότι να ναι. Όπως εδώ που γράφει ότι το πλοίο πήρε άγονη επιδοτούμενη γραμμή και ότι θα επιβληθεί πρόστιμο στην εταιρεία αν δεν ξεκινήσει άμεσα δρομολόγια.

Ας το ξεκαθαρίσουμε. Το πλοίο δρομολογείται σε ελεύθερη γραμμή, αφού η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά δεν επιδοτείται από το κράτος τα τελευταία δύο χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

ισχυει οτι ειπε ο sfX παραπανω.

βαζουμε οτι ψαρεψαμε απο εδω και απο εκει, με λιγη σαλτσα.

μεχρι και τη photoshop φωτο, απο την ανακοινωση της εταιρειας εχουν παρει και εχουν βαλει το υδατρογραφημα τους :D , "ενω οι πληροφοριες" ειναι cp απο το ελληνοφωνο ιντερνετ ^_^

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Διαβάζοντας αυτό το άρθρο του ΕΜΠΡΟΣΝΕΤ σχετικά με τα δρομολόγια του Νήσος Σάμος και γενικά για την κατάσταση του πλοίου και για την επένδυση στο πλοιο, είναι σαν διαβάζω το σχετικό θέμα του πλοίου στο forum!!!

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Εκτός από τον Γεράσιμο Αγούδημο, ο οποίος κινδυνεύει πλέον να συλληφθεί, στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται για χρέη προς το Δημόσιο οι υπεύθυνοι και άλλων ακτοπλοϊκών εταιρειών οι οποίες πτώχευσαν τα τελευταία χρόνια.

Μεταξύ αυτών, στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν οι πρώην υπεύθυνοι της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου, που επίσης έχει καταρρεύσει οικονομικά, Μιλτιάδης Βάγγερ και Ιωάννης Αβραντίνης, για φοροδιαφυγή που αφορά τη μη απόδοση του ΦΠΑ και την παρακράτηση φόρων κατά συρροή.

Κατηγορούμενος είναι, επίσης, ο ιδιοκτήτης της Ventouris Sea Lines, Ευάγγελος Βεντούρης, για μη απόδοση ΦΠΑ κατ’ εξακολούθηση, που υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ ανά φορολογικό έτος, μη απόδοση φόρου πληρωμάτων και εισφοράς αλληλεγγύης στο Δημόσιο που τελέστηκε στον Πειραιά το 2012 και 2013 και υπερβαίνει το ποσό των 50.000 ευρώ ανά φορολογικό έτος.

Αλλεπάλληλες δίκες έχει και ο ανιψιός του Γεράσιμου Αγούδημου, Αλέξανδρος, για χρέη της ακτοπλοϊκής του εταιρείας, Agoudimos Lines, που δραστηριοποιούνταν στις γραμμές της Ραφήνας.

Link to comment
Share on other sites

Σα να ακούω τη φωνή του κάπτα-Μάκη από ένα ταπεινό 2αράκι διαμέρισμα στο Lugano: "Ροδάνθήηηηηηη, αυτοί οι ******** θέλουν να με πάνε μέσα" :D.

 

Θεωρείστε τους όλους ήδη έγκλειστους στον Κορυδαλλό, όπου θα συναντήσουν και όλους τους άλλους συναδέλφους τους που βρίσκονται εκεί από τις προηγούμενες καταδίκες σε παρόμοιες υποθέσεις την τελευταία 25ετία, σε ακτοπλοία και ποντοπόρο ναυτιλία, βαριέμαι να γράφω εταιρείες και ονόματα. Μα απορώ πως πίστεψαν πως θα τη γλίτωναν.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
On 30/1/2018 at 7:19 PM, Petros P said:

Μπορεί να βγάλει ενα βίντεο μετα με την πορεία της επισκευής, και ολοι να λένε "ο μαι γκοντ γουατ ε κομπανι"...

Είπαμε ειναι μανούλες ,η έχουν προσλάβει μανούλες στο τομέα της εικόνας.

Τώρα που είναι έτοιμο το πλοίο ανέλαβε η μεγαλο-δημοσιογραφία.

Quote

 

Διαβάζουμε από το Μηνά Τσαμόπουλο και το protothema.gr

Το πλοίο ξεκινά δρομολόγια στα Δωδεκάνησα από την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου

Στα δρομολόγια επιστρέφει  το επιβατηγό - οχηματαγωγό Blue Star Patmos, το οποίο βγήκε από τη δεξαμενή των Ναυπηγείων της Ελευσίνας όπου επισκευάστηκε μετά την προσάραξή του σε ξέρα στην Ίο, στα τέλη του περασμένου Αυγούστου. 


Το πλοίο σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής ξεκινάει στο δρομολόγιο Πειραιάς-Δωδεκάνησα και ειδικότερα στα άγονα νησιά του νησιωτικού συμπλέγματος του ανατολικού Αιγαίου, από την προσεχή Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου.

Είχε υποστεί μικρορήγματα κατά την προσάραξη. Η εισροή υδάτων δεν είχε δημιουργήσει πρόβλημα στην πλευστότητά του αφού είναι ένα σύγχρονο, διπύθμενο σκαρί.     
Η Attica Group επέλεξε τα ναυπηγεία Ελευσίνας για την επισκευή ενισχύοντας την ελληνική ναυπηγοεπισκευή. Ήταν μία συνειδητή επιλογή της διοίκησης της εταιρείας να εμπιστευθεί την ελληνική τεχνογνωσία.  

Όταν το πλοίο είχε καταπλεύσει αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου στο λιμάνι του Πειραιά πήγε στην πρώτη διαθέσιμη δεξαμενή. Και αυτή ήταν του ΟΛΠ.  Εκεί η εταιρεία δεν το πήγε για να το επισκευάσει, αλλά για διαπιστωθεί τι  ζημιά είχε και να καταγραφεί το σύνολο των εργασιών που απαιτούνται. 

Στη συνέχεια έδωσαν προσφορές ακόμη και ξένα ναυπηγεία. Όμως η εταιρεία αποφάσισε να επισκευαστεί το πλοίο στην Ελλάδα αν και οι προσφορές από το εξωτερικό ήταν δελεαστικές. Από τις ελληνικές προσφορές η καλύτερη ήταν των ναυπηγείων Ελευσίνας.

...

 

Όταν σας τα 'λεγα εγώ για το ρήγμα δε με πιστεύατε.:D

On 30/1/2018 at 7:37 PM, enas chiotis said:

Εντάξει ρε παιδιά, τέσσερις μήνες είναι πάνω στη δεξαμενή το βαπόρι, ένα μέτρο το μήνα να φτιάχνανε θα ήταν τέσσερα μέτρα το ρήγμα. Πολλαπλασιασμό γνωρίζετε.

 

Βtw, για τα υπόλοιπα του άρθρου δεν έχω καμμία ένσταση.

Link to comment
Share on other sites

22 hours ago, Petros P said:

Φοβερο ρεπορτάζ κανουν εκει στο mononews :P

 

On 6/2/2018 at 10:17 PM, proud_ionian said:

το εγκριτο:rolleyes: mononews

τα μισα ειναι ρεπορταζ της λαθραναγνωσης και τα αλλα μισα ρεπορταζ του... non paper ;) 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...