Jump to content
Shipfriends

Connemara (IMO 9349760)


Recommended Posts

  • 1 month later...

Στενο πολυ , πιο μικρους χωρους απο το forza , αρκετες ζημιες κουβαλαει εντος (μαλλον το forza ηταν πολυ ανωτερο) ο κοσμος διαμαρτυρεται συνεχως και αρκετος κοσμος δεν θελει να ταξεδεψει ξανα με το βαπορι. Ο captain σιγα σιγα το εμπιστευεται παραπανω βλεπωντας το σε χειρισμους εντος του λιμανιου , μανουβρες.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Γεια σαs .Εναι η πρωτη φορα που γραφω,και λυπαμαι που αρχιζω με αυτον τον τροπο. Ταξιδευω πολυ συχνα ,ποτε για δουλεια,ποτε για διακοπεs ,περιπου 4-5 φορεs το χρονο.Εχω ταξιδεψει με ολα τα πλοια τηs Αδριατικηs ,απο το 2000 και μετα. Θα περιγραψω την προσωπικη μου εμπειρια απο το ΑΣΤΕΡΙΟΝ , αφου επεστρεψα με αυτο στισ 15/3 απο Ανκονα. Το πλοιο πιανει Ανκονα καθε Τριτη ,φευγονταs απο Βενετια. 
Αs αφησουμε την 2ωρη καθηστερηση ,ειναι λεπτομερεια,και συμβαινει με ολα τα πλοια τηs Αδριατικηs.Να αρχισω απο τουs κοινοχρηστουs χωρουs ,οι οποιοι ειναι σχεδον καρμπον με FORZA,SUPERFAST I και II κλπ. Η διαφορα ομωs ειναι οτι υπηρχαν το πολυ 100 καρεκλεs,ναι καρεκλεs,με τραπεζακια σαν καφενειο τηs δεκαετιαs του 60, με αποτελεσμα οι επιβατεs να καθονται και στο εστιατοριο,με το οποιο δεν υπηρχε κανεναs διαχωρισμοs . Οταν λοιπον ερχοταν η ωρα του φαγητου,επρεπε να εισαι πολυ τυχεροs να βρειs καπου να καθισειs,η να παρακαλεσειs καποιουs που ειχαν ΄΄καταλαβει΄΄ενα τραπεζι να καθισειs διπλα τουs για να φαs. Περιφεροσουν λοιπον αρκετη ωρα ,με τον δισκο στο χερι...Παμε τωρα στιs καμπινεs. Ατμοσφαιρα πλοιου δεκαετιαs 60 . Παντου φθορεs,τουλαχιστον στην δικη μαs .Και το κακο ηταν οτι επρεπε να εισαι εκει σε ολο το ταξιδι,μιαs και στο ΄΄σαλονι χα χα ΄΄ δεν υπηρχε περιπτωση.....Αυτο που θα τονισω ,ειναι οτι το πληρωμα ,με επικεφαληs τον αρχιθαλαμηπολο,εκαναν οτι μπορουσαν για να ασθανεται ο κοσμοs ανετα ,αλλα δεν τουs το επετρεπε το ιδιο το πλοιο. Το μονο που εγινε οταν το εφεραν ,ηταν να το βαψουν εξωτερικα . Μεσα το χαοs.
Δεν ειχε τιποτα θετικο ?? Ειχε.....ενα και μοναδικο.Πολυ καλη πλευση ,ακομη και σε καποια ΄΄πονηρα ΄΄ σημεια που το κουνημα εινα αναποφευκτο,για τετοιου ειδουs κατασκευη ( οσοι ειχατε ταξιδεψει με το FORZA ξερετε).
Τι μπορω να πω για το SPIRIT,το CHAMPION,και παλαιοτερα τον ΣΟΦΟΚΛΗ,τα ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ, αυτα τα αρχοντοκαραβα,ακομα,ακομα και για τα ΚΡΗΤΗ ?? Ισωs αν εκαναν μια γενικοτερη επισκευη του πλοιου ,τα πραγματα να ηταν πολυ καλυτερα. Και σιγουρα θελει ενα σαλονι οπωs τα SUPRFAST του Μπαρι... 
Συγχαρητηρια και παλι στο πληρωμα ,που προσπαθουσε για το καλυτερο.

Link to comment
Share on other sites

Καλωσήρθες καταρχήν. Από τον καιρό που μπήκε το πρώτο τέτοιου είδους πλοίο στις γραμμές της Αδριατικής τα είχαμε δει και συζητήσει στο φόρουμ οι..... "παλαιότεροι" αυτά που λες. Ευτυχώς ή δυστυχώς αυτά τα πλοία είναι πλέον πιο συμφέροντα για αυτές τις γραμμές. Μια και ταξιδεύεις από το 2000 σίγουρα θα θυμάσαι τι πλοία υπήρχαν τότε (που πολύ σωστά τα αναφέρεις άλλωστε), τι αποπειράθηκαν να μπουν (πχ Προμηθέας, Ωκεανός κλπ) και τι πλοία ήρθαν τελικά στις μέρες μας, πάντα λόγω των συγκυριών. Για να μην παρεξηγηθώ, μιλάω για τις δρομολογήσεις σαν σκαριά, όχι για τα παιχνίδια που έπαιξαν και παίζουν κατά καιρούς οι εταιρίες (χρηματιστήρια, πιέσεις ανταγωνισμού κλπ). Κατά τη γνώμη μου η γραμμή θα χρειαζόταν κάτι σαν τα "Κρήτη*" που πάνω κάτω τα Visentini τα προσεγγίζουν σε χαρακτηριστικά αν εξαιρέσει κανείς τους χώρους τους που είναι κάπως πιο λίγοι. Βέβαια τα παραπάνω δεν αποτελούν άλλοθι για τυχόν εγκατάλειψη (που απ ότι μας περιγράφεις από πλευράς πληρώματος ευτυχώς δεν υπάρχει).

 

 

*(εννοώ τα χαρακτηριστικά τους, όχι τα ίδια τα 37χρονα πλέον σκαριά) 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 months later...

To Αστερίων προσεγγίζοντας το νέο της Πάτρας το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια του οποίου και λόγω της μεγάλης διάρκειας της ημέρας μπορεί κανείς να δει την άφιξή του υπό το φως της ημέρας. Στην Ηγουμενίτσα φτάνει μεσημέρι στον πλου του γυρισμού, πρωί στο "πήγαινε".

 

3a7f775b0c02768db86c4bab781e5629

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Βλέπω τον Αστερίωνα να πλησιάζει την Κέρκυρα σήμερα με μεγάλη καθυστέρηση για την Κυριακάτική του άφιξη από τη Serenissima. επί τη ευκαιρία λοιπόν, να δούμε ένα ακόμη καμάρι της Visentini με τα χρώματα της ΑΝΕΚ να πλησιάζει την Ηγουμενίτσα. Θεωρώ πως τα σινιάλα του πάνε τρέλα, αλλά διαβάζοντας τα σχόλια για το πως είναι το πλοίο εσωτερικά μάλλον δεν έχει και πολλή σημασία αν του πάνε τα σινιάλα. Στο συγκεκριμένο ταξίδι το πλοίο ήταν πίτα από garage όπως φαίνεται κι εδώ, παραδόξως όμως δεν βλέπω πολύ κόσμο έξω. Όπως και να το κάνεις σε ένα τέτοιο πλοίο, το πολύωρο ταξίδι από τη Βενετία πρέπει να είναι ιδιαίτερα βαρετό. Και μια άποψη της πρύμης κατά την αναχώρηση.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
On 17/1/2016 at 10:07 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Πιθανολογώ πως όχι για να βάλουν Ελληνικό πλήρωμα. Η ναύλωση μάλλον θα έχει διάρκεια 3 χρόνια 

Όταν ναυλώθηκε το Αστερίων είχα ακούσει ότι έχει ναυλωθεί για 3 χρόνια αλλά τελευταία ακούω ότι τον Ιανουάριο λήγει η ναύλωση του, αλλά γίνονται συζητήσεις για την παράταση της ναύλωσης του πλοίου

Link to comment
Share on other sites

Ίσα ισα ψάχνουν κάτι άλλο εδώ και καιρό για να το παραδώσουν. Δεν  έχουν  μείνει και τόσο ευχαριστημένοι. Παίζει έως το τέλος της χρονιάς να μας αφήσει !

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
8 hours ago, .voyager said:

Για να δούμε ποιό θα πάει τελικά. Noμίζω θα είναι ανατροπή...

Ως Connemara, λοιπόν, στη Brittany, για το Santander-Cork από Απρίλη.

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το Αστερίων θα ολοκληρώσει τη παρουσία του με τα χρώματα της ANEK Lines (ουσιαστικά για τη κοινοπραξία ΑΝΕΚ-Superfast), μιας και δεν επετεύχθη συμφωνία για την ανανέωση του. Το θέμα είναι να δούμε ποιο πλοίο θα το αντικαταστήσει στη γραμμή της Βενετίας!! Το πιθανότερο σενάριο θα είναι με πλοίο της κοινοπραξίας (ιδανικό για μένα θα ήταν το Blue Galaxy που έχει ξανά δουλέψει στη γραμμή) και να μπει στα Χανιά κάποιο άλλο πλοίο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...