Jump to content
Shipfriends

Πρόσκρουση του BLUE STAR PAROS στο λιμάνι του Πειραιά


Recommended Posts

Το Cyclades24 μιλαει για προσκρουση του πλοιου στον Πειραια.Εχει και φωτο με τον βολβο τσαλακωμενο

 

Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους επιβάτες του Blue Star Paros στο τέλος του σημερινού τους ταξιδιού…

Το πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Μύκονος–Τήνος–Σύρος-Πειραιάς, προσέκρουσε στην προβλήτα του λιμανιού κατά τους ελιγμούς πρόσδεσης που πραγματοποιούσε.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών του πλοίου στο Cyclades24 το τράνταγμα από την πρόσκρουση ήταν ιδιαίτερα δυνατό, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάσωση στους επιβάτες, αλλά να σημειωθούν και κάποιοι μικροτραυματισμοί, καθώς αρκετός κόσμος βρισκόταν στις σκάλες και περίμενε να αποβιβασθεί.

Το γεγονός ότι υπήρξαν μικροτραυματισμοί και αναστάτωση επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι από τα μεγάφωνα του πλοίου έγινε ανακοίνωση για γιατρό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πλοίο έχει υποστεί ζημιά στην πλώρη (στη «μπάλα» όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες), ενώ όπως ήταν λογικό καθυστέρησε για αρκετά λεπτά η αποβίβαση των επιβατών και των οχημάτων.

Αυτή την ώρα ειδικό κλιμάκιο επιθεωρεί το πλοίο για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Απ' τη φωτογραφία καταλαβαίνουμε ότι το πλοίο θα χρειαστεί σίγουρα δεξαμενή. Μένει τώρα να δούμε αν θα μπει το Blue Star Patmos στη θέση του για όσο χρειαστεί. Έτσι κι αλλιώς κάθεται που κάθεται άπραγο τις τελευταίες ημέρες.

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί και να μην χρειάζεται δεξαμενή.Αν δεν τίθεται θέμα ασφαλείας του σκάφους, αυτό μπορεί να γίνει στην επισκευή του.Άλλωστε το πλοίο τώρα τον χειμώνα πλέει με μειωμένη ταχύτητα, δεν είναι θέμα να πάει με 23 και να εμποδίζει ή χτυπημένη μπάλα .Αν βέβαια κρίνουν οτι πρέπει να ανέβει δεξαμενή, σιγουρα θα ανέβει Υ.Γ.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Προς το παρόν δεν έχει κριθεί αναγκαία η αντικατάστασή του από άλλο πλοίο και παίρνει κανονικά πετρέλαια.


Update: αφαιρέθηκαν τα δρομολόγια από το σύστημα κρατήσεων της εταιρείας έως και τις 17/01

Edited by Nikos_Chania
Link to comment
Share on other sites

Τελικά ποτε ακριβώς χτύπησε? Στην τελική μανούβρα πριν το ανάποδα ή πιό πριν? Γιατί καπου διάβασα και για λιμενοβραχίονα, αν και μου φάνηκε σαν δημοσιογραφική ανακρίβεια.

Link to comment
Share on other sites

Με τα Blue Star 1 και Blue Star 2 θα εξυπηρετείται η Σύρος και η Μύκονος στο πρωινό δρομολόγιο μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή. Απορώ γιατί δεν βάζει το Blue Star Patmos ώστε να εξυπηρετείται και η Τήνος, αλλά και τα ωράρια να βγαίνουν πιο ξεκούραστα. Μήπως έχει ξεκινήσει επισκευή?

Εγώ ξέρω να πω, πως αν η Τήνος ήταν νησί εισβολής μεταναστών η εταιρεία θα ναυτολογούσε πλήρωμα στη στιγμή για δρομολόγιο. Βέβαια για να επιστρατεύει ένα πιο δαπανηρό πλοίο, να αφήνει έξω την Τήνο και να κάνει σαλάτα πύλες αναχώρησης και ωράρια προς Β.Α Αιγαίο, Δωδεκάνησα σημαίνει ότι δεν μπορούσε να βάλει το Πάτμος.

Μέχρι την Κυριακή θα είναι στη δεξαμενή!

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη πρόσκρουση του Blue Star Paros 

To A' Λιμενικό Τμήμα της Λιμενικής Αρχής Πειραιά ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, ότι Ε/Γ - Ο/Γ ''BLUE STAR PAROS'' Ν.Π. 10990 κατά τη διάρκεια  χειρισμών πρόσδεσης κατά τον κατάπλου του στο λιμένα Πειραιά,  προσέκρουσε με το πρωραίο τμήμα του (βολβός) στον προβλήτα.
Το ανωτέρω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μύκονο για Τήνο – Σύρο – Πειραιά με 274 επιβάτες.
Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο πρωραίο τμήμα του πλοίου, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση .Στη συνέχεια μετά την ασφαλή πρόσδεση του πλοίου στο λιμένα και την αποβίβαση των επιβατών,  μία επιβάτης του πλοίου δήλωσε στην οικεία Λιμενική Αρχή τον τραυματισμό της ιδίας και της μητέρας της από πτώση έτερου επιβάτη στα πόδια τους  κατά την αποβίβαση των επιβατών.
Από το Ά Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''BLUE STAR PAROS'' μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
Link to comment
Share on other sites

Το Blue Star Paros είναι προγραμματισμένο να μείνει στη δεξαμενή μέχρι τις 17/01/16. Μάλλον κάποια προσωρινή λύση θα δώσουν τωρα και στο μέλλον θα βάλουν το νέο βολβό που θα χρειαστεί να κατασκευάσουν, γιατί δεν πιστεύω ότι θα είναι τόσο σύντομα έτοιμος.

Link to comment
Share on other sites

Από ότι καταλαβαίνω το πλοίο δεν χτύπησε με το βολβο στη προβλήτα στην Ακτή Κονδυλη (έτσι ακούστηκε στην αρχή) αλλά αφού είχε κάνει το γύρισμα βρήκε με τη πλώρη στα Λεμοναδικα ανάμεσα στις μπιντες 148-149 (στο ύψος της πεζογεφυρας), οπότε αποφευχθηκε χειρότερη ζημιά στο βολβο και πιθανόν παραπάνω τραυματισμους επιβατών, που ήταν ήδη στα κλιμακοστασια

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρακτηριστική φωτογραφία από το Αρχιπέλαγος και τον χρήστη Δ. Δρακόπουλο, όπου από τον βολβό έχει πλέον αποκοπεί το τμήμα που στρεβλώθηκε.

 

12491770_542442609248110_605096304695831

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...