Jump to content
Shipfriends

Το Μ/V Munzur πιάστηκε στο Παλέρμο με 13,5 τόνους κάνναβη


Recommended Posts

Το Μ/V Munzur πιάστηκε στο Παλέρμο με 13,5 τόνους κάνναβη!!

Στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης καταστολής της διακίνησης ναρκωτικών στην Μεσόγειο θάλασσα, το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή σε συνεργασία με τις Ισπανικές ΑρχέςCuerpo Nacional de Policia (CNP) and Vigilancia Aduanera (D.A.V.A.), Vigilancia Aduanera (D.A.V.A.), το M.A.O.C.-N1 και την Europol, συνέδραμε τις Ιταλικές Αρχές (Guardia di Finanza και η D.C.S.A.2) στον εντοπισμό πρωινές ώρες της 02 Δεκεμβρίου, στη θαλάσσια περιοχή 10ν.μ. από τις νοτιοανατολικές ακτές της νήσου Pantelleria Ιταλίας, του φορτηγού πλοίου M/V MUNZURσημαίας Παναμά στην κατάσχεση περισσότερων από 13,5 τόννους κάνναβης (cannabis resin)και στη σύλληψη των έντεκα (11) μελών του πληρώματός του Ουκρανικής και Γεωργιανής εθνικότητας.

Η συντονιστική δομή της εν λόγω διεθνούς επιχείρησης με την κωδική ονομασία“Libeccio International που συγκροτήθηκε στο Παλέρμο της Ιταλίας, πλαισιώθηκε από αξιωματικούς του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., της Ισπανίας και της Europol και από τον Ιούνιο του 2015, έχει αποφέρει την κατάσχεση συνολικά 60 τόννων κάνναβης και τη σύλληψη 46 ατόμων.

Η εν λόγω διεθνής δράση του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεών του ενάντια σε κάθε μορφή οργανωμένης εγκληματικότητας και ιδιαίτερα της διεθνούς διακίνησης ναρκωτικών στη Μεσόγειο θάλασσα.

 

Πηγη: ΥΕΝ

post-1850-0-40569900-1449481202_thumb.jp

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...