Jump to content
Shipfriends

Margaritaville At Sea Paradise (IMO 8716502)


Recommended Posts

Φωτιά, που σχεδόν άμεσα κατασβέστηκε, εκδηλώθηκε το πρωί της Τετάρτης στην πρύμνη του κρουαζιερόπλοιου Costa Classica, την ώρα που έπλεε στον Αργοσαρωνικό, ανοιχτά του Πόρου.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Θάλαμο Επιχειρήσεων του ΥΕΝ. Σύμφωνα με τη ΝΕΤ, επιτόπου έσπευσαν δυνάμεις του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο Super Puma και παραπλέοντα σκάφη, τα οποία κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Το πλοίο, με 1585 επιβάτες και 583 μέλη πληρώματος, καταπλέει συνοδεία σκαφών του Λιμενικού στο λιμάνι του Πειραιά.

Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται.

news.in.gr

 

___________________________________________________________________

(1991, ex-Costa Classica, Costa neoClassica)

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

Πυρκαγιά σε Κρουαζιερόπλοιο

24-08-2005

Σήμερα, περί ώρα 10:20, το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ενημερώθηκε από κυβερνήτη αεροσκάφους C-130, ότι στο κρουαζιερόπλοιο «COSTA CLASSICA» σημαίας Ιταλίας, το οποίο έπλεε εφτά ναυτικά μίλια ανατολικά από τον Πόρο, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο χώρο αποθήκευσης σχοινιών πρόσδεσης (κάβων) στην πρύμη του πλοίου.

Άμεσα έσπευσαν στην περιοχή δύο (02) περιπολικά σκάφη και αεροσκάφος του Λιμενικού Σώματος, η φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ» και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο Super Puma, καθώς και το παραπλέον Ε/Γ – Ο/Γ «ΚΡΗΤΗ 1».

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από μέλη του πληρώματος.

Επί του πλοίου επιβαίνουν 1585 επιβάτες και 583 μέλη πληρώματος, όλοι καλά στην υγεία τους, ενώ δεν προκλήθηκε ρύπανση. Το κρουαζιερόπλοιο εκτελούσε κρουαζιέρα από Ανκώνα για Πειραιά.

Το πλοίο κατευθύνεται προς το αγκυροβόλιο του λιμένα Πειραιά, συνοδεία των δύο περιπολικών σκαφών του Λιμενικού Σώματος.

www.yen.gr

Link to comment
Share on other sites

Το πλοιο οντως κατεπλευσε στον Πειραια συνοδεια αστυνομικων οργανων, τα οποια δεν καταλαβα τι ρολο βαραγαν. Φωτια επιασε το πλοιο, πυροσβεστικα επρεπε να το συνοδευουν κι οχι περιπολικα. Τελος παντων, το πλοιο ειναι μεσα στην παγοδα και κατα πασα πιθανοτητα θα αποβιβασει τους επιβατες και θα κανει τις απαραιτητες επισκευες αγνωστο που. Δειχνει σα να του εχουν μαυρισει τον ποπο, δεστε τη φωτο:

post-22-128326955215_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Βλεποντας τα ρεπορταζ στις ειδησεις μου εκανε εντυπωση το γεγονος οτι ολοι οι επιβατες δηλωναν οτι δεν υπηρχε κανενα προβλημα και οτι ολοι ηταν ψυχραιμοι χωρις να υπαρχει ιχνος πανικου.Περριτο να πω τι θα ειχαμε ακουσει αν κατι αναλογο γινοταν σε καποιο βαπορι της ακτοπλοιας.

Με τα παραπανω δεν θελω να υποβαθμισω το συμβαν απλα εχω την εντυπωση οτι υπαρχει μεγαλη διαφορα νοοτροπιας μεταξυ Ελληνων και ξενων επιβατων

Link to comment
Share on other sites

Θεωρο αυτο που λες σωστο .... Αν ηταν πλοιο της ακτοπλοιας μας , ακομα οι ειδησης θα δειχναν για αυτο...

Το θεμα ομως με τους Ελληνες οι Ξενους επιβατες εχει να κανει (πιστευω) και με την εκταση του γεγονοτος και την αντιμετοπηση του εκαστοτε πληρωματος του πλοιου.

Αν οι επιβατες του COSTA CLASSICA ειδαν την εγκυρη αντιμετωπιση της φωτιας και της σχετικα αμμεσης κατασβεση που ειχαν , δεν ειχαν λογω να πανικοβληθουν η οτιδηποτε αλλο .....

Πιστευω και Ελληνες να ηταν καπως ετσι θα συμπεριφεροντουσαν στο συγκεκεριμενο συμβαν....

Link to comment
Share on other sites

Αποδειξη οτι μετα το ατυχημα με το αεροπλανο ακομα και για πιπι να παει ο πιλοτος μιας πτησης το μαθαινουμε.

Εκτος απο αυτα που ειπατε εσεις πρεπει να τονιστει πως η διαφορες στο safety ενος πλοιου της ακτοπλοιας με ενα κρουαζιεροπλοιο ειναι χαωδης.. Και η εκπαιδευση του πληρωματος αλλα και των επιβατων με τα γυμνασια εν πλω..

Στην ακτοπλοια μονο ο Μαμιδης κανει γυμνασια εν πλω και ο Τρεσσος μεχρι που εμπλεξε με κατι επιβατες μυστηριους. Ενω στις κρουαζιερες επιβαλεται ενα γυμνασιο απο το προγραμμα της κρουαζιερας

Link to comment
Share on other sites

Εμένα πάλι σήμερα μου έμεινε η αντιμετώπιση από τα κανάλια.Δεν ξέρανε που να στηθούνε στο λιμάνι για να πάρουν ένα καλό πλάνο και το κυριότερο, ο ΑΥΤΟΠΤΗΣ ;) μάρτυς, επιβάτης του ΛΑΤΩ που μας έδωσε την συγκλονιστική είδηση ότι το πλοίο είναι Ιταλικό. Μπράβο και πάλι .

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Με αφορμή αυτή την ενδιαφέρουσα ανάρτηση για τα κρουαζιερόπλοια που κάποτε έπιαναν στα Κύθηρα, είδα ότι το πλοίο στις 19 Ιουλίου του 1997 (και όχι 1998, όπως αναφέρει η ανάρτηση) είχε μια ανώδυνη προσάραξη στο Καψάλι. Όντας αγκυροβολημένο και κάποιοι επιβάτες είχαν πάει εκδρομή, ο αέρας έκοψε την δεξιά καδένα, το πλοίο γύρισε και έπεσε ομαλά στα βράχια, Την άλλη μέρα αποκολλήθηκε με ρυμουλκά και καθώς δεν είχε ζημιές συνέχισε την κρουαζιέρα. Πολλές και ενδιαφέρουσες φωτό από την προσάραξη υπάρχουν εδώ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Παρατηρω και ελπιζω οσο πλεει ακομα σε χωρικα υδατα δικα μας να μη παθει τιποτα..δεν του πολυπηγαινει η χωρα μας φαινεται..οπως με ενημερωσε και ενας φιλος ,ειχε να ρθει 5 χρονακια...Οπως φαινεται και απο τη φωτογραφια του TankerShip το πλοιο πραγματικα ηρθε σε πολυ ωραια "φωτογραφικη" ωρα!! :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 7 months later...

Ακυρωνονται οι κρουαζιερες της Costa Classica απο το Σεπτεμβριο και μετα καθοτι το πλοιο θα υποστει ριζικη ανακαινιση και νεο ονομα: Costa NeoClassica!!!

Link to comment
Share on other sites

Mέχρι να .,..ασχημυνει και αυτο,ας δουμε μια ομορφη αριστεροστροφη που εκανε στον Πειραια τον περασμενηο Μαη

 

 

 θελανε να το πουλησουν παντως αλλα μαλλον ειδαν πως με την neo..ποιηση θα προσελκυσουν περισσοτερους επιβατες...επειδη εχω μπει μεσα στο πλοιο ,για να μπορεσει να τους προσελκυσει αυτους τους περισσοτερους που λεω παραπανω...θα πρεπει να γινει "τρελη" ανακαινιση εντος γιατι ειναι πολυ costa paliomoditica μεσα :P

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Ψιλοτσουρουφλιστηκε, στην πρωτη της κρουαζιερα μετα την ανακαινιση της, οσο ηταν εν πλω για το Aqaba της Ιορδανιας! Η φωτια σβηστηκε με ιδια μεσα, χωρις να υπαρξουν τραυματισμοι!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Το πλοίο ήταν σήμερα στον Πειραιά και έφυγε γύρω στις 14:05. Εξωτερικά δεν υπάρχει καμία απολύτως αλλαγή όπως στο αδερφό του εκτός από το όνομα που πλέον είναι COSTA NEOCLASSICA όπως ειπώθηκε και παραπάνω. Οπότε από ότι καταλαβαίνω έγινε μεν ανακαίνιση αλλά στους ήδη υπάρχοντες εσωτερικούς χώρους.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Mε home port το λιμάνι της Καλαμάτας, θα ξεκινήσει στις 28 Νοεμβρίου το κρουαζιερόπλοιο επταήμερη κρουαζιέρα στη Δυτική Μεσόγειο. Πρώτη φορά η Καλαμάτα θα γίνει home port και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την ανταπόκριση του επιβατικού κοινού και αν υπάρξει προοπτική στο μέλλον για το λιμάνι της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με τον πράκτορα του πλοίου, η 7ήμερη κρουαζιέρα θα ξεκινήσει από την Καλαμάτα στις 7 το απόγευμα της 28ης Νοεμβρίου. Το "Costa Neoclassica" προβλέπεται να πιάσει Βαλέτα στις 30 Νοεμβρίου, Βαρκελώνη στις 2 Δεκεμβρίου, Μασσαλία στις 3 και Σαβόνα στις 4 Δεκεμβρίου. Από εκεί προβλέπεται μεταφορά και ξενάγηση στο Μιλάνο. Μετά την ξενάγηση έχει προγραμματιστεί μεταφορά στο αεροδρόμιο του Μιλάνου για την πτήση επιστροφής στην Ελλάδα.​

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μετά από 26 χρόνια στην Costa Crociere, το Costa Neoclassica αποχωρεί από την εταιρεία. Η εταιρεία ανακοίνωσε την πώληση του πλοίου χωρίς όμως να ονομάσει τον αγοραστή και την τιμή πώλησης.Το πλοίο θα πραγματοποιήσει την τελευταία του κρουαζιέρα το Μάρτιο με την ολοκλήρωση των ταξιδιών στις Μαλδίβες ενώ το πρόγραμμά του στην ανατολική Μεσόγειο θα αναλάβει το Costa Neoriviera που με τη σειρά του θα αντικατασταθεί από το Costa Victoria.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Μάρτης μεν, μυρωδιά από καλοκαίρι, άσε που δε βλέπω να έχουμε παρά μόνο μια φώτο με το Costa NeoClassica στην gallerie μας. Να την δούμε λοιπόν αρόδου στη Μύκονο με τις άγκυρες μουστάκια. Είναι πρωί και η αποβίβαση των επιβατών έχει αρχίσει, ένα πλοίο που εδώ και πολλά χρόνια το βλέπουμε στην Ελλάδα, η ξεχωριστή του σιλουέτα με τα φουγάρα της Costa, θα λείψει.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...