Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Πτώση ατόμων στη θάλασσα από το Ε/Γ -Δ/Ρ Κωνσταντής στη Θεσσαλονίκη

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης για την πτώση τριών ατόμων στη θάλασσα κατά τη διάρκεια επιβίβασής τους στο Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ'' Ν.Π. 11710, στη θαλάσσια περιοχή του Θερμαϊκού κόλπου.

Συγκεκριμένα πριν τον απόπλου του πλοίου για την εκτέλεση του δρομολογίου του από τον Λευκό Πύργο για Νέους Επιβάτες και  Περαία, οι ανωτέρω  έπεσαν στη θάλασσα από το πλοίο το οποίο δεν είχε προσδέσει ασφαλώς επί του κρηπιδώματος και στη συνέχεια ο ένας εξήλθε μόνος του, ενώ οι δύο εξήλθαν με τη βοήθεια μέλους πληρώματος, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ'' μέχρι προσκόμιση βεβαίωσης συνέχισης αξιοπλοΐας και συνελήφθη ο Κυβερνήτης του.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Panagia Ekatontapiliani said:

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ'' μέχρι προσκόμιση βεβαίωσης συνέχισης αξιοπλοΐας και συνελήφθη ο Κυβερνήτης του.

 

Καλό κι αυτό. Αν η αιτία του ατυχήματος είναι πως "δεν είχε προσδέσει ασφαλώς επί του κρηπιδώματος", αυτό είναι θέμα που άπτεται των χειρισμών του πληρώματος. Που κολλάει η αξιοπλοία?

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 6 months later...
  • 6 months later...

Την Παρασκευή 29 Μαΐου θα σαλπάρει ο Κωνσταντής στον Θερμαΐκό

Quote

Την άγκυρα του σηκώνει αυτή την εβδομάδα το καραβάκι Κωνσταντής στη Θεσσαλονίκη και βάζει πλώρη για Περαία και Νέους Επιβάτες, σημαίνοντας έτσι την έναρξη της θαλάσσιας συγκοινωνίας για τη φετινή σεζόν στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου.

Από την ερχόμενη Παρασκευή, 29 Μαΐου, ο Κωνσταντής ξεκινάει δρομολόγια από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τον Λευκό Πύργο, συνδέοντας ακτοπλοϊκά για ακόμη μία χρονιά τον κεντρικό δήμο με τις βραβευμένες με «Γαλάζια Σημαία» παραλίες του δήμου Θερμαϊκού, ενώ προσεχώς αναμένεται και η έναρξη των δρομολογίων από το καραβάκι Καλυψώ.

Λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία του κορωνοϊού, ο Κωνσταντής θα πραγματοποιεί φέτος συνολικά οκτώ δρομολόγια (4 από Θεσσαλονίκη και 4 από Νέους Επιβάτες), ενώ ο αριθμός των επιβατών θα είναι μειωμένος κατά 50%, όπως προβλέπεται από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Voria.gr η υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρείας Karavakia Thessaloniki Waterbus, Πέλλυ Πασχαλίδου, από τους 185 επιβάτες που δύναται να μεταφέρει ο Κωνσταντής, θα επιβιβάζονται πλέον 80 άτομα, ενώ σε κάθε αποβίβαση θα πραγματοποιείται απολύμανση του χώρου.

«Η απολύμανση θα γίνεται με τη μέθοδο του ψεκασμού σε κάθε αποβίβαση και σε όλους τους χώρους» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Πασχαλίδου, προσθέτοντας πως το προσωπικό θα φοράει γάντια και μάσκες, ενώ θα υπάρχουν και αντισηπτικά στον χώρο. Παράλληλα, κατά την επιβίβαση θα διαμοιράζεται το ειδικό έντυπο του ΕΟΔΥ για την κατάσταση υγείας των επιβατών, το οποίο θα παραδίδεται στους υπευθύνους του πλοίου στην αποβίβασή τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τιμές των εισιτηρίων θα μείνουν οι ίδιες, ενώ η αρχή των δρομολογίων θα γίνει με ηλεκτρονικά εισιτήρια. «Τα εκδοτήρια και τα infokiosk θα βγουν μετέπειτα σε λειτουργία, ενώ οι επιβάτες θα μπορούν να εκδίδουν ηλεκτρονικά εισιτήρια ή να βγάζουν εισιτήρια πάνω στο πλοίο» σημείωσε η κ. Πασχαλίδου, επισημαίνοντας πως η δυνατότητα ηλεκτρονικού εισιτηρίου αποτρέπει αφενός τον συνωστισμό έξω από τα καραβάκια, παρέχει αφετέρου μεγαλύτερη άνεση στους επιβάτες. Ακόμη, παραμένουν σε ισχύ οι κάρτες πολλαπλών διαδρομών, ενώ επισημαίνεται πως τα καραβάκια έχουν ράμπες για την πρόσβαση ΑμεΑ.

«Κάθε χρόνο τα καραβάκια δουλεύουν με ξένους τουρίστες σε ποσοστό 70% και το υπόλοιπο προέρχεται από τη Βόρεια Ελλάδα» σημείωσε καταληκτικά η κ. Πασχαλίδου, εκφράζοντας ωστόσο τις ελπίδες της πως οι πολίτες και οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης θα ανταποκριθούν στο εγχείρημα της εταιρείας για μία εν πλω εμπειρία στα νερά του Θερμαϊκού.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 7 months later...
  • 4 months later...
  • 3 months later...
  • 3 months later...
  • 4 weeks later...

Στις 31/05/22 δεν θα εκτελεστούν οι αναχωρήσεις από Νέους Επιβάτες 13:45, Περαία 14:00, καθώς και τα επόμενα δύο δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς και από Νέους Επιβάτες και Περαία, προκειμένου το Κωνσταντής να καλύψει ανάγκες μετακίνησης του Οικουμενικου Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, κατά την επίσημη επίσκεψή του στον Δήμο Θερμαϊκού.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Το Κωνσταντής ολοκλήρωσε τα δρομολόγια στη Θεσσαλονίκη την 1η Οκτωβρίου και βρίσκεται τραβηγμένο έξω στο ναυπηγείο Βασιλάκη στη Θεσσαλονίκη.

Πρώτο ξεκίνησε δρομολόγια και τέλειωσε τελευταίο τα δρομολόγια από τα υπόλοιπα πλοιάρια στη παραλία της Θεσσαλονίκης.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την εκδήλωση πυρκαγιάς στα σκάφη Κωνσταντής και Βασιλιάς Αλέξανδρος σε ναυπηγείο στη Θεσσαλονίκη

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, από το Πυροσβεστικό Σώμα, για εκδήλωση πυρκαγιάς σε ναυπηγείο, το οποίο βρίσκεται στον Δήμο Πυλαίας, κατά την οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς ένα Ε/Γ -Δ/Ρ και ένα Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφος.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο, όπου εντόπισαν σε παρακείμενο θαλάσσιο χώρο ιριδίζον φιλμ πετρελαιοειδών, έκτασης περίπου 100 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο προήλθε από την εκροή στη θάλασσα του νερού της πυρόσβεσης. Στη συνέχεια ιδιωτική εταιρεία αντιρρύπανσης ανέλαβε την αντιμετώπιση - εξουδετέρωση της εν λόγω ρύπανσης με τη χρήση απορροφητικών υλικών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμου και δεν παρατηρήθηκε ζημιά στην υλικοτεχνική υποδομή του ναυπηγείου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...