Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Το πλοίο ενώ σήμερα θα είχε δρομολόγιο, βρίσκεται στο χώρο των ναυπηγείων στη Σύρο, ενώ παρουσιάζεται και στη λίστα των πλοίων υπό επισκευή του ΟΛΠ στο Πέραμα. Σύντομο πέρασμα η άγονη;

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο ενώ σήμερα θα είχε δρομολόγιο, βρίσκεται στο χώρο των ναυπηγείων στη Σύρο

 

οι ακτοπλοοι μιλουν για προβλημα στην αγκυρα.

 

τωρα για να ειναι στο νεωρειο δυο μερες, αυτο μπορει να σημαινει απο "εχασε την αγκυρα" μεχρι και οτι "ξηλωσε τη μπομπα"

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνα με το cyclades24 εχασε την αγκυρα του και τη ζημια την εκανε το SUPERFAST XII

 

Ατύχημα σημειώθηκε στο λιμάνι της Ερμούπολης τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.

 

Περίπου στις 4 τα ξημερωμάτα το Superfast XII κατά τους ελιγμούς πρόσδεσης στο λιμάνι προκάλεσε ζημιά στο Hellenic Wind που ήταν δεμένο.

Συγκεκριμένα, πιθανότατα με την προπέλα του έκοψε το συρματόσχοινο που συγκρατούσε την άγκυρα του ταχύπλοου που εκτελεί τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το Hellenic Wind δεν πραγματοποίησε το προγραμματισμένο δρομολόγιό του την Δευτέρα και οδηγήθηκε στο ναυπηγείο του Νεωρίου, προκειμένου να τοποθετηθεί νέα άγκυρα και να επιδιορθωθούν τυχόν άλλες μικροφθορές.

Το πλοίο αναμένεται να επανέλθει στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια από την Πέμπτη.

 

Link to comment
Share on other sites

Πάντως είναι απορίας άξιο ότι δεν έγινε καμία ανακοίνωση από το Υπουργείο για αυτό το περιστατικό!!! Ούτε καν έλεγχος δεν έγινε στο Superfast XII με δύτη στις προπέλες μήπως είχε κάποια ζημιά??

Link to comment
Share on other sites

Μιάς και δεν τα κατέχω αυτά τα θέματα, ήθελα να ρωτήσω "τίς πταίει ?" σε αυτές τις περιπτώσεις.

 

Ο κάθε εισερχόμενος οφείλει να γνωρίζει ή να υπολογίσει που και πόσο μακρυά είναι η άγκυρα του κάθε δεμένου πλοίου, ο αγκυροβολημένος πρέπει να ενημερώσει, πρέπει να συνεννοηθούν τα δύο πλοία, υπάρχουν κανόνες αγκυροβολίας για το κάθε λιμάνι και την κάθε θέση κοκ?

 

ΥΓ Τι ψάχνεις να βρεις βρε Π100 με τις ανακοινώσεις του Λιμενικού, εάν δεν ανέβαινε δεξαμενή το Ρόδος θα είχαμε μάθει τίποτε?

Link to comment
Share on other sites

Χθες το πλοιο μεθορμισε απο το ναυπηγειο της Συρου στο τελωνειο. Σε ποια θεση ηταν δεμενο το Hellenic Wind στο λιμανι της Συρου οταν εγινε το περιστατικο με το Superfast XII?? Γιατι εαν ηταν στη θεση που δενουν συνηθως τα πλοια της αγονης της Συρου ειναι αρκετα μακρια απο το χωρο που δενουν τα υπολοιπα πλοια της γραμμης!!

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Ξεκίνησε σήμερα άλλα έβγαλε ήδη βλάβη το Hellenic Highspeed 

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας , από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ-Τ/Χ “HELLENIC HIGHSPEED” Ν.Π. 12331, το οποίο έπλεε από Τήνο για Ραφήνα με εβδομήντα ένα (71) επιβάτες, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μύκονο για Τήνο – Ραφήνα, ότι  παρουσιάστηκε έντονος καπνισμός από τη δεξιά τσιμινιέρα, με αποτέλεσμα να τεθούν, από το πλήρωμα για λόγους ασφαλείας, εκτός λειτουργίας οι δύο (02) δεξιές κύριες μηχανές και να συνεχιστεί ο πλους με τη λειτουργία των δύο (02) αριστερών κύριων μηχανών.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Ραφήνας και αποβίβασε  με ασφάλεια τους επιβάτες του και τα οχήματα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ράφήνας απαγορεύτηκε ο απόπλους του  HELLENIC HIGHSPEED” μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ Hellenic Highspeed στη Σύρο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σύρου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ''HELLENIC HIGHSPEED'' Ν.Π. 12331 ότι μετά τον απόπλου από τον λιμένα ν. Κύθνου με προορισμό τον λιμένα ν. Σύρου, παρουσιάστηκε δυσλειτουργία στο σύστημα πρόωσης της δεξιάς κύριας μηχανής.

Το εν λόγω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Λαύριο – Κέα – Κύθνο – Σύρο – Πάρο – Νάξο - ΄Ιο – Σίκινο – Φολέγανδρο – Κίμωλο - Μήλο, με δεκαπέντε (15) επιβάτες και τρία (03) Ι.Χ.Ε. οχήματα, κατέπλευσε στο λιμένα Σύρου, όπου και προσδέθηκε με ασφάλεια.

Άμεσα στο πλοίο μετέβη επιθεωρητής μηχανολογικού τομέα του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων, ενώ από το Λιμεναρχείο Σύρου αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, ενώ κατόπιν προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, απέπλευσε προς συνέχιση προγραμματισμένου δρομολογίου του.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...