Jump to content
Shipfriends

European Star (IMO 7813949)


Recommended Posts

To IBN BATOUTA ξεκίνησε προχθές ρυμουλκούμενο από το Algeciras, μετά από 4 χρόνια παροπλισμού. Στη φωτό του shipspotting αναφέρουν ότι προορισμός είναι το Δυρράχιο. Θα διπλώσει το bari ή θα κάνει παρέα στο Selim;

 

__________________________________________________________________________________________

(1981, ex-St Christopher, Stena Antrim, Ibn Batouta)

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω την κατάστασή του στο μηχανικό μέρος, αλλά σαν αδελφό πλοίο του Μπαρι, για το οποίο δεν έχει ακουστεί το παραμικρό όσο δουλευει στη 'δικιά' μας γραμμή, νομίζω οτι ακόμα μπορεί να προσφέρει.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επι της ευκαιριας το Brucoli που πήγαινε το Ibn Batouta, έλεγε απο την αρχή Durres οπου και πηγε τελικα...Ξερουμε τι γινεται με αυτο το παπορο ? ηταν απο τα 4 που εκπλειστηριαστηκανεκει αρχες του καλοκαιριου,άλλα εφυγε πιο ακριβα απο ολους.. Λέτε να το πηρε κανεις εκει ? Είτε δικός μας είτε ..γείτονας ?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το Ibn Batouta ειναι το νεο αποκτημα της Red Star Ferries που δραστηριοποειται στην Αδριατικη.Ειναι αδερφακι με το Bari του Βεντουρη και ανηκε στην Comanav.Τον περασμενο Ιουλιο βγηκε στο σφυρι και το χτυπησαν οι Ιταλοι για 1.027.000 ευρω.Για να δουμε αν θα το δουμε το επομενο καλοκαιρι και στο Ιονιο..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μια που πιάσαμε τα φέρρυ που με το ενάμησι πόδι στον τάφο ξεγέλασαν το Χάρο με τη φλόγα του οξυγόνου :D, ας ρίξουμε μια ματιά και στο Ibn Batouta λίγο πρίν ξεκινήσει το ταξίδι του για τη χώρα του Φάτος Νάνο. Το πλοίο βρισκόταν παρατημένο σε ένα ναυπηγείο της La Linea, στην ανατολική πλευρά του κόλπου του Algeciras. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στο τέλος του περασμένου Ιουλίου. Ραντεβού το καλοκαίρι του 2016 λοιπόν. 

Link to comment
Share on other sites

το δρομο τον ειχε ανοιξει το bari. :P

 

το Ιbn Batouta, ειχε πρωτο ονομα St Christopher, απο τον γνωστο αγιο χριστοφορο. για την ακριβεια εννια αγιοι ειχαν αυτο το ονομα, αλλα ο πιο γνωστος και πιο δημοφιλης ειναι ο Μεγαλομαρτυρας που γιορταζεται στις εννια μαϊου. (υπαρχει και η σχετικη... ευχη ".... το χριστοφορο μου ^_^ )

δευτερο ονομα ειχε το Stena Antrim, oπου Antrim ειναι μια απο τις εξι κομητειες του Ulster (βορειος ιρλανδια)

τελευταιο ονομα το Ibn Batouta, απο τον ομωνυμο (Ibn Battuta με αγγλικο spelling), Βερβερο εξερευνητη του 14ου αιωνα.

 

αν και ειναι λιγο ατζουμπαλα εξωτερικα, εμενα αυτη η πορταδα μου αρεσει και ειδικα με χρωμα και οχι λευκα (οπως πχ το Bari) δειχνουν ομορφοτερα

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ Proud, είναι κατά παράξενο τρόπο όμορφα :)

Σου συνιστώ ανεπιφύλακτα ένα μικρό ταξιδάκι με το Bari ή το Ibn του χρόνου. Κλασσική αγγλική διαμόρφωση εσωτερικά, δηλαδή ολίγον μπερδεμένα, πολύ ξύλο και στιβαρή κατασκευή. Όχι όπως κάποια νεότερα που είναι σκέτο πλαστικό ...

Link to comment
Share on other sites

πραγματικα πιστευω οτι καποιο (ή καποια) απο αυτα ειχε ερθει στην ελλαδα μια αλλη εποχη, θα ειχε φτιαξει πολυ καλο ονομα, σε γραμμες πχ οπως η ραφηνα ή ακομη και το PSI στις καλες εποχες.

 

ομως οταν αυτα αρχισαν να φευγουν απο πανω (1998 & 1999), εδω ξεκιναγε η φρενιτιδα των νεοτευκτων συμβατικων και ταχυπλοων και ειχαμε απειρα παλιοτερα συμβατικα που περισσευαν (χωρια που το PSI ειχε ηδη βαπορα :P ).

Link to comment
Share on other sites

Σωστή σκέψη Proud. Το φαντάζεσαι δύο τέτοια στην Κεφαλλονιά και το Θιάκι ...; Θα ταίριαζαν πανέμορφα με το τοπίο αλλά βεβαίως και τη γραμμή ... :) Μεγάλο και άνετο γκαράζ, όμορφα και μεγάλα σαλόνια, πολύς χώρος για περπάτημα και ήσυχα στη θάλασσα!

Τουλάχιστον μας ήρθαν, έστω και καθυστερημένα και σε λάθος γραμμή :P

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

υπαρχει καμια νεωτερη πληροφορια για τον Μπατούτα;

ειναι σε καποιο ναυπηγειο; γινονται εργασιες; θα ταξιδεψει φετους

 

@ ariadne

οι αγγλοφωνοι συνασθενεις ανεφεραν οτι το rif πουληθηκε σε πλειστηριασμο

Link to comment
Share on other sites

Ειχα διαβασει στο navi πριν απο καποιο διαστημα οτι η red star το πουλησε με τη σειρα της λιγο μετα που το αγορασε οποτε αν ισχυει δεν θα το δουμε.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 4 months later...

Εχουν αλλαξει πολλους τονους λαμαρινας. Τουλαχιστον ειχαν ξεκινησει και αλλαζαν. Δεν ξερω αν στην πορεια σταματησαν γιατι απογοητευτηκαν

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 5 months later...

On 2/9/2018 at 3:51 PM, Petros P said:

Το Christos XXIV πήρε κάτι απο Δυρράχιο και το πάει η Τούζλα, η υπόθεση που κάνω εγώ ειναι πως ειναι το Ibn Batouta.Εχει κανεις φίλο στη γείτονα να μας το επιβεβαιώσει?

Τωόντι

5a806a4473f93_ibnbatouta.thumb.jpg.72bb435dff98a3888c1d754ca8ff4736.jpg

Φωτογραφος Σ.Βοζίκης στο Αρχιπέλαγος

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...