Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

χορτασαν ξυλο οι χιωτες που αντιδρουν στο hotspot σημερα. τουλαχιστον ηταν απο αριστερη κυβερνηση B)

 

ο μπενυ πηγε μυτιληνη τελικα και τωρα παει βολο

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 404
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Σύμφωνα με το site της frontex, τρέχει διαγωνισμός για τα πλοία της επαναπροώθησης, με λήξη στις 15/04.

Charter of ferries for re-admission purposes between Greece and Turkey.

Date of launch 2016-03-31

Deadline for expressions of interests 2016-04-15

 

Link to comment
Share on other sites

Μια παρατήρηση έχω να κάνω μόνο. Στον Πειραιά είναι σχεδόν όσος κόσμος (ίσως 500-700 άτομα πιο πολλά) από αυτούς που βρίσκονται στο Ελληνικό. Αν έχετε δει κανένα πλάνο από τους μετανάστες στο Ελληνικό μετά την πρώτη μέρα που πήγαν, πείτε το να το δούμε κι εμείς. Αντίθετα ο Πειραιάς είναι σε ζωντανή σύνδεση 24/7 από τα κανάλια, που άλλο δε θέλουν.

Από την άλλη, δε μπορείς να έχεις τους μετανάστες και να αρνούνται να πάνε σε άλλα σημεία επειδή δεν τους αρέσουν, καταλαμβάνοντας υποδομές του κράτους. Φυσικό να μη θέλουν, αφού έχουν το wifi του ΟΛΠ, είναι δίπλα στον Πειραιά και με τον ηλεκτρικό 20' από την Ομόνοια κλπ. Που αλλού θα τα βρουν αυτά. Όμως, από τη στιγμή που μένουν σε σκηνές, είτε είναι στην Ε1 ή απέξω στα λιπάσματα, δε νομίζω ότι θα τους έκανε και μεγάλη διαφορά. Μπορείς να τους μετακινήσεις εκεί, και μετά άσε τους να κάνουν ότι θέλουν και να τους στηρίζουν όσοι το επιθυμούν.

Link to comment
Share on other sites

 

Από την άλλη, δε μπορείς να έχεις τους μετανάστες και να αρνούνται να πάνε σε άλλα σημεία επειδή δεν τους αρέσουν, καταλαμβάνοντας υποδομές του κράτους.

 

εκει ειναι το θεμα

Link to comment
Share on other sites

Με αλληλέγγυους να κάνουν κουμάντο .. Και οι περισσότεροι της κυβέρνησης που ανήκαν πριν γίνουν βουλευτές ;; Σε συνδικαλιστικά και αλληλέγγυα μηνύματα .. Ενας μανδύας ειναι ολα ... Βέβαια και ΜΚΟ άγνωστης πολιτικής προελεύσεως εχουν κανει πάρτυ τοσο καιρο

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
3 hours ago, Panagia Ekatontapiliani said:

Ισχύει! Αυτό ήταν το πλοίο με το πιο γρήγορα αντανακλαστικα στο διαγωνισμό 

Οσο προλαβα να διαβάσω την προκυρηξη ,χρειάζεται που και που να κανει ταξιδια αυτον τον εναμηνα? (δε γράφει προς νησια ή προς Πειραια)

Πολυ καλο το τιμημα (ακομα και με τις κρατησεις)

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Δεν ήταν δυνατό μέσα σε μια ημέρα να βγει η εγγυητικη!! Γενικά ο διαγωνισμός ήταν πολύ fast track χωρίς να δώσουν λίγο χρόνο στις εταιρείες να ετοιμάσουν πλήρες φάκελο με τα δικαιολογητικά!!

Link to comment
Share on other sites

Η δημιουργία ενός πλωτού κέντρου φιλοξενίας που θα βρίσκεται για μεγάλο χρονικό διάστημα στο κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης μας βρίσκει αντίθετους γράφει στην επιστολή του ο δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Γαληνος προς τον Υπουργό Ναυτιλίας

.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Quote

 

«Περίεργα πράγματα» συνέβησαν με τον διαγωνισμό (ή μάλλον τους διαγωνισμούς) για τη σύναψη σύμβασης με πλοίο που θα βοηθήσει στην «έκτακτη, άμεση και επείγουσα ανάγκη φιλοξενίας και σίτισης» μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε εντός του κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στη Μόρια Λέσβου. Μάλιστα, το ενδιαφέρον για την περίπτωση έγινε μεγαλύτερο από τη στιγμή που τελικά τον «μάζεψαν» τον διαγωνισμό και είπαν «άσε, δε χρειάζεται πλοίο». Τι συνέβη; «Βγήκε» ένας διαγωνισμός ένα μεσημέρι πριν από μερικές ημέρες με την προθεσμία του να λήγει το... ίδιο βράδυ. Καμία από τις μεγάλες ελληνικές εταιρείες δεν ενημερώθηκε επισήμως, ούτε ο σύνδεσμός τους, αλλά ένας Ελλην πλοιοκτήτης –ελάχιστα γνωστός στο ευρύ κοινό– εμφανίστηκε ανάδοχος, αργά το απόγευμα, με πλοίο του που ήταν στο Μπρίντιζι. Πώς έμαθε για τον διαγωνισμό και πώς πρόλαβε να «κατεβάσει» προσφορά κανείς δεν κατάλαβε, αλλά επειδή το πλοίο ήταν μακριά και πού να φτάσει στη Λέσβο (...) και ίσως επειδή «ξεσηκώθηκε» όλο το λιμάνι, ακυρώθηκε ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, «ξαναβγήκε» άλλος, με μεγαλύτερη προθεσμία, που τελικά ακυρώθηκε εξ ολοκλήρου.... Να και το καλύτερο: ημερήσιος ναύλος 37.400 ευρώ. Η σύμβαση αφορούσε χρονική περίοδο ενός μήνα με δυνατότητα παράτασης για έναν ακόμη.

Καθημερινή

 

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις,  αναμένονται  τα αποτελέσματα του αντίστοιχου  ηλεκτρονικού διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Link to comment
Share on other sites

Και τι διαφορά έχει στο τίμημα και τη φύση του διαγωνισμου σε σχέση με αυτον που βγηκε και ακυρωθηκε εις διπλουν?

Εκτος του οτι δεν γράφει οτι πρέπει να κινείται μονο του που έγραφε το άλλο...Πολυ φωτογραφικος μου φαίνεται

Link to comment
Share on other sites

Συνωστισμός συμμετοχών στον διαγωνισμό: Ελ. Βενιζέλος, Β. Κορνάρος, Πρέβελης, Αριάδνη, Tera Jet & Champion Jet 2 είναι τα πλοία που κατέθεσαν προσφορές.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...