Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Tο λιμάνι του Ελσίνκι είναι αυτό με τη μεγαλύτερη κίνηση επιβατών στη Φινλανδία, με το Turku να ακολουθεί, και παρέχει σύνδεση με τη Στοκχόλμη, την Αγία Πετρούπολη, το Travemünde, το Rostock και φυσικά το Ταλιν για το οποίο τη high season υπάρχουν έως και 17 αναχωρήσεις καθημερινά. Τα πλοία για Σουηδία αναχωρούν από τον ανατολικό λιμένα και τα Olympia και Katajanokka terminals, ενώ oi αναχωρήσεις για Εστονία γίνοται τόσο από τον δυτικό λιμένα και το Makasiini Terminal όσο και από το Terminal Katajanokka. Τα πλοία για Αγία Πετρούπολη αναχωρούν από το δυτικό λιμάνι, ενώ τα δρομολόγια για Γερμανία και την Πολωνία πραγματοποιούνται από το Hansa Terminal στο Vuosaari.

Πάμε να δούμε μερικές εικόνες από εκεί, με το κρουαζιερόπλοιο της P&O Aurora και το νέο του livery, το Princess Maria της St. Peter Line που εκτελεί το Αγία Πετρούπολη-Ελσίνκι, το αγαπημένο Star της Tallink έχοντας μόλις αναχωρήσει, το Finlandia πρυμνοδετημένο στον δυτικό λιμένα, το Gabriella επιστρέφοντας στις 17:00 από Tallinn ώστε να αναχωρήσει μία ώρα μετά για Στοκχόλμη και το θηριάκι Silja Serenade έτοιμο να αναχωρήσει επίσης για Στοκχόλμη στις 17:00 (μια ώρα νωρίτερα από την ανταγωνίστρια Viking δηλαδή).

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • Nick the Greek changed the title to Δελτίο Φινλανδίας

Μεταφερόμαστε στο δοκιμαζόμενο από τον καύσωνα:D Naantali της Φινλανδίας για να συναντήσουμε το Johann τον Essberger (IMO 9480980) ενώ κάνει οπερέσιο, περιτριγυρισμένο από τον πάγο. Χημικό τάνκερ του 2011 από το Eregli Cemi Insa(24) της Τουρκίας με μία κύρια μηχανή ΜΑΝ. Όνομα δεν έχει αλλάξει ποτέ, σημαία Πορτογαλίας.

 

Fun fact: Από τους πλοιοκτήτες του Johann Essberger, δηλαδή την John T Essberger GmbH, έχουμε δεί επίσης στο παρελθόν τον Theodor, την Elsa και την sweet Caroline.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Κουφόβραση, σκάνε και οι πέτρες στο Naantali. Σε ένα τέτοιο σκηνικό λοιπόν κάνει οπερέσιο και το τανκεράκι Saana (IMO 9739836). Χτίστηκε το 2018 σαν Fure Valo και πήρε το σημερινό του όνομα μόλις πρίν λίγους μήνες. Έχει ναυπηγηθεί στο AVIC Dingheng(AD 0029), στο Guangzhou της Κίνας με κύρια μηχανή Wartsila. Ο ναυλωτής του είναι η Neste, στις εγκαταστάσεις της οποίας βρίσκεται το πλοίο, ενώ οι πλοιοκτήτες είναι Φινλανδοί και λέγονται Navidom.

Link to comment
Share on other sites

Ηλιοθεραπεία κάνουν οι αθρώποι, με daiquiri φραγκόσυκο σε παγουρίνο πάνε στη δουλειά οι λιμενεργάτες :D. Αυτά συμβαίνουν στους -2 βαθμούς και το ηλιόλουστο Naantali όπου το coaster RMS Neudorf (ΙΜΟ 8920256) φορτώνει σταράκι. Ετών 34 το πλοίο, ναυπήγηση του 1990 στο BV Scheepswerf Damen Bergum με μία κύρια μηχανή MaK και dwt στους 2,620 τόνους. Πρώτο του όνομα το Rosemarie, ελάχιστους μήνες αργότερα γίνεται Sagitta, ως το 2007 οπότε και πήρε το σημερινό του όνομα. Αξιοσημείωτο και σπάνιο για το μέγεθός του, το ότι φέρει σημαία Liberia.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...