Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 1 month later...

Το Shipping Italy αναφέρει πως η Moby σταματά τη γραμμή ρορό ανάμεσα στο Livorno και το Cagliari, γραμμή στην οποία βρίσκαμε το Pietro Manunta. Σαν δικαιολογία το άρθρο αναφέρει την έλευση του Moby Legacy και το ότι πρέπει τώρα να γεμίζουν τα δύο τέρατα. Από την άλλη όμως, Olbia και Cagliari έχουν απόσταση 3 ωρών με το ΙΧ, με το φορτηγό πολύ περισσότερο. Οπότε θεωρώ πρόσχημα τη συγκεκριμένη δικαιολογία, είναι μια άλλη αγορά. Όπως και να έχει, σύμφωνα με το άρθρο θέλουν να επικεντρωθούν στα ro-pax τους. Οπότε υπάρχει πολύ σύντομα διαθέσιμο roro, κατά τα φαινόμενα.

Link to comment
Share on other sites

Τράμπα στις γραμμές τους έκαναν χθες τα Sharden και Moby Vinci. Το Sharden πήγε στη γραμμή Livorno-Olbia και το Moby Vinci πήγε στη θέση του στη γραμμή Civitavecchia-Olbia.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Με την αποδημία του Eurocargo Sicilia για την Balearia, για πολλοστή φορά η Grimaldi αφήνει τη γραμμή Genova Porto Torres που το Eurocargo Sicilia εκτελούσε 3 φορές την εβδομάδα. Οπότε εκεί μένει η GNV και η Moby που είναι πια ο ίδιος ιδιοκτήτης επί της ουσίας. Αναρωτιέμαι αν θα αφήσει η Grimaldi Lines εντελώς τη γραμμή ή θα μπεί κάποιο άλλο πλοίο, έστω και ως τσόντα για 1-2 φορές την εβδομάδα.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά φαίνεται να ξεκίνησε από την περασμένη εβδομάδα ήδη, όταν ήταν στη La Spezia το Eurocargo Sicilia. Αρχικά έκανε Palermo - Porto Torres - Genova στο ανέβασμα από τη Σικελία και μετά στο κατέβασμα έκανε Genova - Porto Torres - Cagliari - Salerno - Palermo. Από χθές το βράδυ ανεβαίνει καρφί για τη Genova οπότε φαντάζομαι ότι το Porto Torres μπαίνει τσόντα στο δρομολόγιο του πλοίου. Μέχρι ίσως να βρεθεί κάποιο πλοίο για αποκλειστική απασχόληση. 

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι πως το Eurocargo Palermo είναι αρκετά μεγάλο για τα δεδομένα της γραμμής, με βάση πάντα το ιστορικό των πλοίων που έχουν χρησιμοποιηθεί εκεί από τη Grimaldi. Επίσης το Cruise Bonaria στη γραμμή Livorno-Palermo χρειάζεται οπωσδήποτε στήριξη από τα Eurocargo Palermo & Ravenna. Θα έχει ενδιαφέρον ο αντικαταστάτης, λογικά θα πάμε σε καμιά ναύλωση καθώς η Finnlines δε νομίζω ότι έχει κάτι άλλο να στείλει.

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να υπάρξουν αλλαγές πλοίων απο άλλες γραμμές πχ Ancona που άρχισαν κάποιες φήμες περί αλλαγής των Florencia - Venezia και μετακόμισης του σε άλλες γραμμές..

Link to comment
Share on other sites

Πάντως στη συγκεκριμένη γραμμή(Genova - Porto Torres) η Grimaldi όποτε είχε παρουσία ήταν με ro-ro ή με πλοία που λειτουργούσαν σαν ro-ro, αν δεν με απατά η μνήμη μου. Υπενθυμίζω ότι η γραμμή έχει καθημερινά δρομολόγια σε κάθε κατεύθυνση για όλο το χρόνο από την Moby Lines ενώ για 4-5 μήνες την καλοκαιρινή σεζόν υπάρχει και πλοίο από την GNV.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...