Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 1 month later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ ''CHAMPION JET 1'' στην Μήλο

 

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μήλου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''CHAMPION JET 1'' Σημαίας Κύπρου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Σίφνο – Μήλο – Ίο – Σαντορίνη, ότι μετά τον κατάπλου του πλοίου στον οικείο λιμένα, με 217 (διακόσιους δεκαεπτά) επιβάτες, παρουσιάστηκε δυσλειτουργία στη δεξιά κύρια μηχανή λόγω απορρόφησης αντικειμένου σε αυτήν.

Από τη Λιμενική Αρχή Μήλου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''CHAMPION JET 1'', ενώ στην συνέχεια, κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα, επετράπη ο απόπλους του, για Ίο – Σαντορίνη – Ίο – Μήλο – Σίφνο -Πειραιά, με 224 (διακόσιους είκοσι τέσσερις) επιβάτες.

www.hcg.gr

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

On 2/10/2016 at 9:43 AM, Champion Jet_2 said:

Προχτές το πλοίο έπαθε βλάβη μετά την αναχώριση από την Σαντορίνη,και εχτες μια που είχε ρεπό εκτέλεσε ένα δοκιμαστικό ανοιχτά του Ηρακλείου για να δουν αν αντιμετωπίστηκε η βλάβη.Σήμερα το πλοίο δεν έχει ανεβάσει ταχύτητα πάνω από 31 kn και τώρα φαίνεται να πλέει με ταχύτητες 23-24+ kn.

Η ανακοίνωση του υπουργείου για τη χθεσινή μηχανική βλάβη του Champion Jet 1 στη Νάξο

Quote

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νάξου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ – Τ/Χ πλοίου “ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΤΖΕΤ 1” σημαίας Κύπρου ότι μετά τον απόπλου του πλοίου, με διακόσιους ογδόντα (280) επιβάτες,  από το λιμένα της Ίου εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο για Νάξο – Μύκονο – Πάρο – Νάξο – Ίο – Θήρα - Ηράκλειο, διαπιστώθηκε μηχανική βλάβη σε μία εκ των τεσσάρων μηχανών (δεξιά κύρια εσωτερική).

Το “ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΤΖΕΤ 1” κατέπλευσε στο λιμένα της Νάξου προερχόμενο από Ηράκλειο – Θήρα – Ίο,  και  αποβίβασε με ασφάλεια επιβάτες και οχήματα, ενώ μετά από προσκόμιση στη Λιμενική Αρχή Νάξου βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, το ανωτέρω πλοίο  απέπλευσε προς συνέχιση του δρομολογίου του.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Πρέπει να έβγαλε πάλι βλάβη το πλοίο πριν την άφιξη στην Νάξο!Αυτή την στιγμή κινείται με 26+- kn και στην Μύκονο ανέβαινε το στενό με 16(!!!)-18kn! 

 

Edited by Champion Jet_2
Link to comment
Share on other sites

Τις κανονικές ταχύτητες σήμερα τις είχε για την περισσότερη ώρα αλλά έχει τρομερές αστάθειες!Ανέβαινε το σκέλος Νάξος Μύκονος με 18.6-22kn.Τώρα βέβαια πάει φυσιολογικά με 35.Μου θυμίζει την πρώτη σεζόν του στο Αιγαίο που πέρασε ένα καλοκαίρι συνεχόμενα με βλάβες!

Edited by Champion Jet_2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
 
Quote

 

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά,  από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-ΚΑΤ ''CHAMPIONS JET 1'' σημαίας Κύπρου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μύκονο για Πειραιά με 820 επιβάτες, ότι ενώ το πλοίο έπλεε 4,7 ν.μ. νότια ν. Γυάρου διαπιστώθηκε η ύπαρξη ξένου αντικειμένου στον υδροπροωθητήρα της αριστερής εξωτερικής μηχανής. 
Το πλοίο κατέπλευσε με ίδιες δυνάμεις στο λιμάνι του Πειραιά και αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες και τα οχήματα.
Από τη Λιμενική Αρχή Πειραιά απαγορεύτηκε αρχικά η  συνέχιση πλόων του ανωτέρω πλοίου, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ κατόπιν προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού, επιτράπηκε η συνέχιση των εγκεκριμένων πλόων του πλοίου

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δηλάδη θα κανει δρομολογια με αυτες τις ταχυτητες;Γιατι δεν βαζουν το Naxos Jet ωστε να το επισκευασουν,εκτος και αν ειναι πολυ μεγαλη ζημια που θελει χρονο...

Link to comment
Share on other sites

Δυο μηνες τι κανουν;Το πλοιο προοριζοταν για αμοιβο και τωρα δεν ειναι ετοιμο.Το Naxos Jet νομιζω πως 27 28 kn θα εβγαζε απο τα 24 25 kn του 1

To Champion 2 τώρα πάει για Νάξο ενώ κανονικά έπρεπε να πήγαινε Πάρο.Μήπως έγινε τράμπα με το αδερφό;

Edited by Champion Jet_2
Link to comment
Share on other sites

Το Champion 2 τώρα που είδα στο σύστημα το δίνει από Μύκονο Ναξο Σαντορίνη Ηράκλειο!Πιθανολογώ ότι θα το κάνει το Champion 1

Τελικά το Champion 1 πήγε μέχρι Νάξο και επιστρέφει για Μύκονο και Πειραιά

Edited by Champion Jet_2
Link to comment
Share on other sites

Ταλαιπωρία εκατοντάδων επιβατών, κυρίως ξένων τουριστών, είχαμε χθες το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, λόγω της βλάβης του Champion Jet 1, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 7 το πρωί κάνοντας το δρομολόγιο Μύκονο-Νάξο-Σαντορίνη και παράμενε αγκυροβολημένο στο λιμάνι. Στις 07:30 το πλήρωμα ενημέρωσε τον κόσμο, ότι το πλοίο βρίσκεται σε έκτακτη επιθεώρηση από τις 5 το πρωί και θα αναχωρήσει έπειτα από περίπου μισή ώρα, δηλαδή με καθυστέρηση τουλάχιστον μιας ώρας. Οι τουρίστες δυσφόρησαν με την καθυστέρηση και αρκετοί ξάπλωσαν στο τσιμέντο, αν και αναγκάστηκαν κάποια στιγμή να σηκωθούν για να περάσει ανάμεσά τους ένα απορριμματοφόρο. Για την ιστορία χθες το Champion Jet 1 δεν πήγε μέχρι τη Σαντορίνη που είχε κανονικά στο πρόγραμμά του την Σαντορίνη, αλλά έφτασε μέχρι στη Νάξο λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι (αντί στις 2 που είχε αναχώρηση από το νησί της Νάξου) και άμεσα γύρισε προς Πειραιά με ενδιάμεσο σταθμό την Μύκονο. Όσο για τους επιβάτες προς Σαντορίνη; Πήραν το δρόμο με άλλο πλοίο της εταιρείας.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...