Jump to content
Shipfriends

Διάφορες ασυνήθιστες ναυτικές ειδήσεις


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ.

Recommended Posts

Ψαχνοντας στα θεματα της τοπικης εφημεριδας ΡΟΔΙΑΚΗ μεταξυ αλλων βρηκα αυτο το τελειως κουφο , και για αυτο ανοιγω το νεο θεμα και σας παραθετω τα παρακατω.......

Aυτοκίνητο συγκρούστηκε με ...βάρκα μέσα στη θάλασσα!

Λίγο μετά τα γραφεία της ΔΕΗ και ενώ έπρεπε κανονικά να στρίψουν δεξιά και να συνεχίσουν κανονικά την πορεία τους, αυτοί συνέχισαν ευθεία με αποτέλεσμα, αυτοκίνητο και επιβάτες να βρεθούν αρχικά πάνω σε αραγμένη στο σημείο εκείνο βάρκα και στη συνέχεια στη θάλασσα. Χωρίς να πανικοβληθούν οι δύο νεαροί αλλοδαποί βγήκαν έξω από το όχημα, πήγαν μέχρι το ξενοδοχείο όπου διέμεναν, άλλαξαν ρούχα και ενώπιον της Λιμενικής αρχής της περιοχής μας, η οποία έχει αναλάβει την όλη υπόθεση, ισχυρίστηκαν ότι το αυτοκίνητο τους είχε κλαπεί και ότι οι ίδιοι ουδεμία σχέση με το περιστατικό είχαν. Η κατάθεσή τους αυτή όμως δεν έγινε πιστευτή, με αποτέλεσμα και να συλληφθούν. Χθες το μεσημέρι οι δύο Ολλανδοί συνοδευόμενοι από το συνήγορο τους κ. Στέλιο Αλεξανδρή, προσάχθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Γιώργου Οικονόμου, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, στο μεν 23χρονο για πρόληψη ατυχήματος, εγκατάλειψη χώρου, οδήγηση άνευ αδείας και ψευδή δήλωση και στον μεν 22χρονο για πρόληψη ατυχήματος και εγκατάλειψη χώρου, παραπέμποντάς τους να δικαστούν σήμερα από το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το ατύχημα σοβαρές ζημιές υπέστησαν τόσο το αυτοκίνητο όσο και η βάρκα, η οποία είναι η τέταρτη φορά που «πέφτει» πάνω της ι.χ. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Τι αλλο θα ακουσουμε.........

Link to comment
Share on other sites

Αυτο που με εκανε να γελασω περισσοτερο παντως ειναι

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το ατύχημα σοβαρές ζημιές υπέστησαν τόσο το αυτοκίνητο όσο και η βάρκα, η οποία είναι η τέταρτη φορά που «πέφτει» πάνω της ι.χ.

Ρε φιλε μετα απο τρια τρακαρισματα που ειχες γιατι δεν την αλλαζεις θεση..Αφου δε σε παει :P

Link to comment
Share on other sites

Λίγο μετά τα γραφεία της ΔΕΗ και ενώ έπρεπε κανονικά να στρίψουν δεξιά και να συνεχίσουν κανονικά την πορεία τους, αυτοί συνέχισαν ευθεία με αποτέλεσμα, αυτοκίνητο και επιβάτες να βρεθούν αρχικά πάνω σε αραγμένη στο σημείο εκείνο βάρκα και στη συνέχεια στη θάλασσα

Η στη θαλλασα , γιατι απο οτι καταλαβα ηταν μαλλον σε καμια αμμουδια ....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά τη διάρκεια πρυμνοδέτησης του Ε/Γ-Ο/Γ «ΔΑΙΔΑΛΟΣ» Ν. Ηρακλείου 18 στο λιμάνι της Σύρου πρωινές ώρες σήμερα 40χρονος επιβάτης του πλοίου, πέταξε δύο χειραποσκευές στη θάλασσα και στη συνέχεια παρά τις προσπάθειες μελών του πληρώματος να τον συγκρατήσουν, έπεσε και ο ίδιος στο νερό.

Άμεσα ο πλοίαρχος ακινητοποίησε το πλοίο και μέλη του πληρώματος πέταξαν σωσίβια στη θάλασσα.

Ο επιβάτης κολύμπησε προς τον προβλήτα όπου ανασύρθηκε με τη βοήθεια προσωπικού του Λιμενικού Σώματος και καβοδετών.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Από το ΑΠΕ.

Πολύ παράξενο και πρωτάκουστο γεγονός.

Ειλικρινά θα ήθελα να μάθω αν έγιναν έτσι τα γεγονότα και τον λόγο. Προσπάθησα να το ερμηνεύσω , αλλά δεν στέκει καμμιά υπόθεση.

Εκτός και αν τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως δείχνουν, όπως είπε και ο proud για την υπόθεση του Κροάτου «ασθενούς»!

.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τη Δευτέρα στο Εξπρές Απόλλων έπεσε πολύ ξύλο!!!

Ήταν ένα ζευγάρι που θα ταξίδευε για Σύρο (μια κοπελιά και ένας νεαρός), όταν πήγαινε ανέβει στα σκαλιά ήταν και οι γονείς της κοπέλας που άρχισαν στις γρήγορες το νεαρό!! Αφού επενέβη το πλήρωμα και ο λιμενικός βγήκαν έξω για να συνεχίσουν έξω από το πλοίο της διάφορες τους!! Εκεί συνέχισε ο ξυλοδαρμός της κόρης τους!!

Από ότι κατάλαβα η κοπέλα την έχει κοπανήσει από το σπίτι με αυτόν και τη ψάχνανε κανένα δίμηνο!!! Και από τη στιγμή που τη βρήκαν λέγανε ότι δε θα την αφήνανε να ταξιδέψει μαζί του δια αλλιώς θα είχαν ξεμπερδέματα!!

Link to comment
Share on other sites

Έρωτες, κάψες και πάθη εν πλω! ;)

Γυμνή στο πλοίο

Η ερωτική έξαψη "τύφλωσε" μία 26χρονη Ηρακλειώτισσα που για τα μάτια ενός Ιρακινού - τον οποίο είχε γνωρίσει λίγο πριν - δε δίσταζε να κυκλοφορεί ολόγυμνη στους κοινόχρηστους χώρους του πλοίου με το οποίο ταξίδευε, προκειμένου να τον βρει και να του... τραγουδήσει "πριβέ" στην καμπίνα "εγώ Χριστός, εσύ Αλλάχ".

Όπως ήταν αναμενόμενο, η αδαμιαία περιβολή τής κοπέλας - ανεξάρτητα αν είχε τυλιχτεί σε ένα λευκό σεντονάκι - εξέπληξε πλήρωμα και επιβάτες, που παρακολουθούσαν άφωνοι την παθιασμένη αναζήτησή της. Μέλη του πληρώματος μάζεψαν την... ατίθαση Ηρακλειώτισσα, ενώ λίγο αργότερα βρήκαν και τον 22χρονο Ιρακινό που, όπως αποκαλύφτηκε, της είχε... πλασαριστεί ως «Σικελός εραστής».

Όλα αυτά συνέβησαν εν πλω, στο δρομολόγιο που εκτελούσε πλοίο της γραμμής από Πειραιά προς Ηράκλειο, το οποίο μόνο βαρετό και μονότονο δεν ήταν, όπως αποδείχτηκε.

Σύμφωνα με το Τμήμα Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, η 26χρονη Ηρακλειώτισσα και ο 22χρονος Ιρακινός είχαν γνωριστεί τυχαία στο πλοίο. Εκείνος της συστήθηκε ως Ιταλός και εκείνη τον ακολούθησε στην καμπίνα, όπου φέρεται να έκαναν πράξη τον... έρωτά τους, που, όμως, έμελλε να έχει επεισοδιακή συνέχεια.

Για άγνωστους λόγους καβγάδισαν, και ο 22χρονος έφυγε από την καμπίνα. Λίγο αργότερα η νεαρή κοπέλα αποφάσισε να τον αναζητήσει και να τον πείσει να επιστρέψει στην αγκαλιά της. Η δίψα της ήταν τέτοια, που βγήκε στους διαδρόμους ολόγυμνη, μόνο με ένα σεντονάκι που έκρυβε και δεν έκρυβε το κορμί της στην κατάσταση που βρισκόταν. Από το κύκλωμα κλειστής τηλεόρασης, το πλήρωμα του πλοίου υπέστη το πρώτο σοκ...

Όπως προέκυψε στην πορεία, ο 22χρονος δεν ήταν Σικελός αλλά Ιρακινός. Ταξίδευε στο Ηράκλειο, καθώς σήμερα το πρωί θα πετούσε για Ιράκ με πτήση τσάρτερ, απευθείας από το αεροδρόμιο "Ν. Καζαντζάκης". Σε βάρος του έχει εκδοθεί διαταγή απέλασής του.

Όσο για την κοπέλα, σύμφωνα με το Τμήμα Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές Αρχές. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης η ίδια ισχυρίστηκε ότι ο 22χρονος την είχε βάλει να κλέψει κάποια πράγματα από επιβάτες. Στην κατοχή της βρέθηκαν τρία-τέσσερα κινητά τηλέφωνα, μία τσάντα και ρούχα, τα οποία και αποδόθηκαν στους κατόχους, που δε θέλησαν να υποβάλουν σε βάρος των δύο νεαρών μήνυση.

ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΑΡΕΚΛΑΚΗ

Εφημερίδα Νέα Κρήτη (4/11/2005)
Link to comment
Share on other sites

Αφαίρεσαν περίστροφο Λιμενικού!

...Εσπασαν το πίσω τζάμι του ΙΧ του , που ήταν παρκαρισμένο στην Τριών Ναυάρχων , κοντά στο νυχτερινό κέντρο « Αστέρια » και στη συνέχεια αφαίρεσαν το προσωπικό του περίστροφο , έξι πιστωτικές κάρτες με τους τετραψήφιους κωδικούς καθώς και διάφορα υπηρεσιακά έγγραφα !

Θύμα της επίθεσης έπεσε ένας 38χρονος λιμενικός , που υπηρετεί στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών και η κλοπή προσδιορίζεται ότι έγινε μεταξύ 1 και 3:30 ξημερώματα Πέμπτης.

Το περίστροφο δεν ήταν υπηρεσιακό , είχε εκδοθεί γι’ αυτό άδεια οπλοφορίας και ο Λιμενικός το είχε προμηθευτεί για να προστατεύσει τη σωματική του ακεραιότητα.

Οι δράστες εκτός από το περίστροφο πήραν από τις πιστωτικές κάρτες του 38χρονου και 700 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.

Η υπόθεση κρίνεται ως ιδιαιτέρως σοβαρή από την Ασφάλεια που διεξάγει τις έρευνες και ζητούμενο είναι πώς οι δράστες γνώριζαν ότι ο Λιμενικός είχε το περίστροφο στο ΙΧ του μαζί με τις κάρτες ανάληψης.

Το σημείο όπου έγινε η διάρρηξη ήταν σκοτεινό και οι δράστες ήταν αποφασισμένοι και μάλιστα δεν δίστασαν να σπάσουν το τζάμι του ΙΧ.

Οι έρευνες συνεχίζονταν μέχρι και αργά χθες το βράδυ προκειμένου να εντοπιστούν ίχνη των δραστών.

Η ιστορια ειναι περιεργη και απο τους βαρεις και ανθυγιεινους δεν βγαινει αχνα. Τι λογο ειχε ο τυπος να οπλοφορει;

Link to comment
Share on other sites

Τι λογο ειχε ο τυπος να οπλοφορει;
Καλά αυτό δεν είναι και πολύ περίεργο.

Πολλοί αστυνομικοί, λιμενικοί, στρατιωτικοί και γενικώς όσοι μπορούν να έχουν νόμιμα άδεια οπλοφορίας, έχουν και δεύτερο προσωπικό όπλο.

Με το συμπάθειο, όμως, δεν θα την χαρακτήριζα και πολύ ναυτική την ιστορία, εάν εξαιρέσεις το ότι ο παθών είναι λιμενικός και το συμβάν έγινε στην Τριών Ναυάρχων!!!

Εκτός και εάν η υπόθεση έχει και ουρά και κυρίως σε σχέση με τα κλαπέντα υπηρεσιακά έγγραφα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Με ένα πτώμα στο...σαλόνι του πλοίου

"Αγκαλιά" με ένα πτώμα βρίσκονταν επί ώρες χθες δεκάδες επιβάτες πλοίου της γραμμής, χωρίς φυσικά να το έχουν αντιληφθεί, αφού πίστευαν ότι ο συνεπιβάτης τους απλά... κοιμόταν. Το απίστευτο περιστατικό συνέβη χθες, στο πλοίο "Φαιστός Παλάς" των "Μινωικών Γραμμών", που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο.

Σύμφωνα με το Τμήμα Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, νεκρός είναι ένας 40χρονος κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού, ο οποίος είχε βγει με πενθήμερη άδεια.

Ο 40χρονος εξέτιε ποινή φυλάκισης 6 ετών για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

Δικαιούταν άδεια, και έτσι αυτές τις ημέρες σκόπευε να τις περάσει κοντά στους δικούς του, στο Ηράκλειο.

Προχθές το βράδυ επιβιβάστηκε στο πλοίο της γραμμής για Κρήτη. Άραξε σε ένα κάθισμα στο διάδρομο, στο σημείο όπου βρίσκονται τα καταστήματα του πλοίου, όπου και βρέθηκε νεκρός το πρωί πια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας κάποια στιγμή σηκώθηκε για λίγο από τη θέση του, προφανώς για να πάει στην τουαλέτα ή για να κάνει μια μικρή βόλτα.

Μέχρι και τις 6:30 το πρωί, οπότε το πλήρωμα αντιλήφθηκε ότι είναι νεκρός, έμοιαζε να κοιμάται. Το πλοίο όμως είχε δέσει στο λιμάνι, οι υπόλοιποι επιβάτες είχαν αποβιβαστεί και εκείνος δεν είχε κουνήσει από τη θέση του. Τον σκούντησε κάποιος για να τον ενημερώσει ότι έπρεπε να σηκωθεί, όμως απάντηση δεν έλαβε. Ο 40χρονος ήταν παγωμένος.

Λιμενικοί του Τμήματος Ασφάλειας του Λιμεναρχείου ανέβηκαν στο πλοίο και στην κατοχή του νεκρού βρήκαν, μεταξύ άλλων, μία μικροποσότητα ηρωίνης. Η σορός του μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. ;) (απο cretetv.gr)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Η είδηση, από την ΕΡΤ (07/01/2006), μπορεί να μην έχει σχέση με πλοία, αλλά έχει πλάκα. ;)

Παπάς "ψάρεψε" και ..χταπόδι στη ρίψη του σταυρού

Με κατάπληξη οι κάτοικοι της Κορόπης Πηλίου, αντίκρισαν χθες το μεσημέρι, να σύρει ο παπάς της εκκλησίας στην παραλία του χωριού, μαζί με τον σταυρό και ένα προσκολλημένο πάνω του χταπόδι βάρους ενός κιλού περίπου.

Το χταπόδι προς απογοήτευση και του παπα-Σπύρου, αποκολλήθηκε από το σταυρό μόλις δύο μέτρα από τα χέρια του, πάνω από την επιφάνεια του νερού.

Άντε παπά-Σπύρο, και του χρόνου πάρε και καμιά απόχη μαζί με τον σταυρό. :P

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Πω πω...σημάδι!!!

nafpaktos3.JPGNaypaktos1.jpg

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ / Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2006

Μικρή αλιευτική λέμβος, εισήλθε απογευματινές ώρες χθες, ακυβέρνητη με την εξωλέμβια μηχανή της σε λειτουργία, στο λιμάνι της Ναυπάκτου, όπου προσέκρουσε σε αγκυροβολημένο σκάφος, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών και στα δύο σκάφη. Αμέσως, προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Ναυπάκτου διενήργησε έρευνες, κατά τις οποίες εντόπισε και περισυνέλεξε σώο τον κυβερνήτη της ακυβέρνητης λέμβου σε απόσταση μισό ναυτικό μίλι από την ακτή.

Όπως ο ίδιος δήλωσε στη Λιμενική Αρχή, έπεσε στη θάλασσα από τη λέμβο του λόγω κυματισμού που επικρατούσε.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Ναυπάκτου.

Μισό μίλι ακυβέρνητη...και με κύμα! Ούτε με αυτόματο πιλότο να ήταν δεν θα πετύχαινε να μπεί στην μπούκα του λιμανιού!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Υπέρ συμβατικών λόγος…

93 τραυματίες…36 στο νοσοκομείο εκ των οποίων 13 σοβαρά…σε σύγκρουση ταχύπλοου…με φάλαινα!!!

Monday, April 10, 2006

Another Whale Strike

From Lloyd’s List (www.lloydslist.com)

Japanese maritime officials have launched an investigation after 93 people were injured when the 281 gross tonne hydrofoil, Toppy 4, hit a marine animal, believed to be a whale, off Japan’s southern coast on Sunday evening.

Kagoshima Shosen, the ferry operator, said 36 passengers and crew remained in hospital on Monday and at least 13 were reported to be seriously injured. The ferry, carrying 109 passengers and five crew, was travelling at about 45 knots at the time of the accident which occurred at 6.05pm local time, 3km west of Cape Sata on the southern tip of Kyushu island.

The vessel, which was built by Boeing in 1979, was travelling from Yaku Island to Kagoshima. The ferry master said: ''A whale-like marine animal hit the rear part of the ferry's port side and the vessel leaned forward.'' The creature is believed to have damaged the vessel’s steering because the crew was unable to sail the ferry. Kagoshima Shosen said the vessel was transmitting an anti-whale signal at the time of the incident that should have encouraged the mammal to swim out of the path of the ferry.

Σκέψου να μην είχε και φαλαινοαπωθητικό μηχάνημα!:D

Link to comment
Share on other sites

Apo to BBC

The tradition of observing Sunday as a day of rest in the Hebridean islands of Lewis and Harris may be about to change forever.

Churches say a new seven days a week ferry service across the Sound of Harris tramples over their faith, and they don't want it.

But others in the Western Isles argue that they should be able to travel wherever and whenever they want.

Me liga logia, tous valane vapori ke tis Kyriakes alla oi perisoteroi katikoi den to theloun giati tha xalasi tin paradosiaki argia tis Kyriakes!! perisotera edo:http://news.bbc.co.uk/1/hi/scotland/4894842.stm

Vazo stixima pos katoikoi tis dikis mas agonis tha dilonan mexri ke atheoi prokimenou ne doune vapori 'zontano' na beni sta limania tus:D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Την διαφήμιση με το αυτοκίνητο που παρκάρει πάνω σε ένα βράχο την έχετε ει? Αν νομίζετε ότι αυτά γίνοντε μόνο στις διαφημίσεις δειτε και την παρακάτω φότο από το λιμάνι της Χίου :D ! Ο κάτοχος του συγκεκριμένου 4χ4 υπερέβαλε εαυτόν και πάτησε κάπως παραπάνω το γκάζι! (δείτε καλά στο μπροστά αριστερό τροχό) (η φώτο είναι από το πλοίο και είναι και από το κινητό οπότε δεν είναι και πολύ καλή ποιότητα :D !)

post-235-128326958344_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Μιά πολύ πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα (πραγματική) θαλασσινή ιστορία από τον Χρήστο Μιχαηλίδη στην Ελευθεροτυπία...σε 2 συνέχειες.

Αξίζει να την διαβάσετε...και μάλιστα με την σειρά... Μέρος Πρώτο ... Μέρος Δεύτερο .

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

δεν ξερω αν ταιριαζει απολυτα εδω αυτο που θα πω, αλλα δεν βρηκα και καπου καλυτερα.

στην επαρχιακη οδο λευκαδας καρβασαρα, καπου μεταξυ ακτιου και βονιτσας (επαρχια βαλτου δεν ειναι;) προς τη μερια του βουνου βρισκονται παρατημενα εδω και κατι χρονια 3 ταχυπλοα σκαφη απο τα οποια το ενα ειναι πρωην του ΛΣ. αχνοφαινονται και καποια διακριτικα.

φωτο δεν μου εδωσαν, αλλα και προ 4ετιας που ειχα βρεθει προς τα εκει νομιζω πως παλι στο ιδιο σημειο ηταν.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
στην επαρχιακη οδο λευκαδας καρβασαρα, καπου μεταξυ ακτιου και βονιτσας (επαρχια βαλτου δεν ειναi προς τη μερια του βουνου βρισκονται παρατημενα εδω και κατι χρονια 3 ταχυπλοα σκαφη απο τα οποια το ενα ειναι πρωην του ΛΣ. αχνοφαινονται και καποια διακριτικα...

Άλλα δυο (το ΛΣ-110 και ένα ακόμα, προς εκποίηση μάλλον) είναι σε ένα άλλο "βουνό", στα Άνω Λιόσια και φαίνονται από το τραίνο (Προαστιακό). Έχω και φωτογραφία...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...