Jump to content
Shipfriends

Πρόσκρουση του ΕΓ/ΟΓ Άνω Χώρα ΙΙ, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας


Recommended Posts

Προσκρουση στην προβλητα κατα τη διαρκεια της προσδεσης στο λιμανι της Ηγουμενιτσας για το Ανω Χωρα 2 με ελαφρα τραυματιες.

http://radio-igoumenitsa-892.blogspot.gr/2015/04/binteo_29.html

Edited by proud_ionian
tag/split
Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του Λ.Σ.

Πρόσκρουση του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΝΩ ΧΩΡΑ ΙΙ'' στον προβλήτα του λιμένα Ηγουμενίτσας

 

Προσέκρουσε, πρωινές ώρες σήμερα, στον προβλήτα Νο1 του λιμένα εσωτερικού Ηγουμενίτσας το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΝΩ ΧΩΡΑ ΙΙ'' Ν.Π. 11173.

Ειδικότερα, ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο (αμφίδρομο) το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Κέρκυρα με προορισμό την Ηγουμενίτσα, κατά τη διαδικασία κατάπλου του στον ως άνω λιμένα, προσέκρουσε στον προβλήτα.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν ο τραυματισμός έντεκα (11) επιβατών οι οποίοι διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, από όπου οι τέσσερις (04) εξήλθαν και οι επτά (07) μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, από όπου οι πέντε (05) εξήλθαν και οι δύο (02) παραμένουν νοσηλευόμενοι.

Επίσης από την πρόσκρουση προκλήθηκαν ζημιές σε 05 Ι.Χ.Ε., 01 λεωφορείο και 02 Δ/Κ, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων. 

Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 187 επιβάτες, 33 Ι.Χ., 03 Φ/Γ και 05 λεωφορεία, ενώ οι επιβάτες και τα οχήματα που ανέμεναν προς επιβίβαση προωθήθηκαν στον προορισμό τους με επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης μετά από ζημιά από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ ο 37χρονος Πλοίαρχος ο οποίος είχε συλληφθεί, κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Link to comment
Share on other sites

Τιποτα το τρομερο... Πιο πολυ φασαρια απο τα ΜΜΕ. Αιτιες: Μηχανικο προβλημα σε Καταπελτη , ακομη ακουστηκε οτι "κολλησε" το προς αναποδα οι πρωτες εκτιμησεις.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...