Jump to content
Shipfriends

Ανδρέας Κάλβος (ΙΜΟ 8500484)


Recommended Posts

  • 3 weeks later...
  • Replies 629
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου πλοίο για τις δυτικές Κυκλάδες. Το πλοίο απο χθες το βράδυ είναι σταματημένο στο λιμάνι της Μήλου με πάνω απο 50 επιβάτες και  όχι επειδή έχει εκδοθεί κάποιο απαγορευτικό απόπλου λόγο καιρού αλλα γιατί ο πλοίαρχος έκρινε ότι δεν είναι ασφαλές να συνεχίσει το ταξίδι με το συγκεκριμένο πλοίο. και δεν μιλάμε για κάποιον τυχαίο πλοίαρχο αλλα για έναν απο τους καλύτερους που έχουμε και ίσως τον εμπειρότερο στα λιμάνια των δυτικών Κυκλάδων, τον cpt Ισίδωρο Λιγνό. Και μέχρι αυτή την στιγμή κανένα αλλο πλοίο δεν έχει σταματήσει λόγο καιρού, ακόμα και το Άρτεμις και το Aqua Spirit ξεκίνησαν κανονικά απο την Σύρο για τα ίδια σχεδόν λιμάνια με αυτά που έχει να πάει το Κάλβος. Φανταστείτε την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου πλοίου όχι μόνο επειδή δεν έχει σαλόνια και καμπίνες (όπως θα έπρεπε για να κάνει την άγονη βάση τις σύμβασης) και όλος αυτός ο κόσμος την έχει βγάλει στους καναπέδες του πλοίου, αλλα πλέον και στην ασφάλεια των επιβατών σε περίπτωση άσχημου καιρού. Ως πότε άραγε θα ταλαιπωρούνται οι δυτικές Κυκλάδες με πλοία τρίτης κατηγορίας και ακατάλληλα να εξυπηρετήσουν τους κατοίκων των νησιών μας;

Να πω σε αυτό το σημείο ότι το πλήρωμα προσπαθεί να βοηθήσει όπως μπορεί του επιβάτες ενώ απο το μπαρ του πλοίου παρέχονται δωρεών καφέδες και σνακς.

Link to comment
Share on other sites

Μην τα βάζεις όλα σε ένα βαρέλι!! Το Άρτεμις δεν συνέχιζε κάτω από τη Μήλο, ενώ το Aqua Spirit ταξίδευε σε άλλο τμήμα της θάλασσας του Αιγαίου. Μπορεί η θάλασσα να είναι χειρότερη από τη πρόβλεψη που έχει κάνει η ΕΜΥ (νομίζω έδινε 7-8 μποφόρ), έτσι ώστε ο πλοίαρχος να κρίνει ότι δεν θα είναι ασφαλής η συνέχιση του ταξιδίου όχι στο ταξίδι αλλά στη διαδικασία πρόσδεσης και παραμονής στα λιμάνια του υπόλοιπου δρομολογίου του.

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, speedrunner said:

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου πλοίο για τις δυτικές Κυκλάδες. Το πλοίο απο χθες το βράδυ είναι σταματημένο στο λιμάνι της Μήλου με πάνω απο 50 επιβάτες και  όχι επειδή έχει εκδοθεί κάποιο απαγορευτικό απόπλου λόγο καιρού αλλα γιατί ο πλοίαρχος έκρινε ότι δεν είναι ασφαλές να συνεχίσει το ταξίδι με το συγκεκριμένο πλοίο. και δεν μιλάμε για κάποιον τυχαίο πλοίαρχο αλλα για έναν απο τους καλύτερους που έχουμε και ίσως τον εμπειρότερο στα λιμάνια των δυτικών Κυκλάδων, τον cpt Ισίδωρο Λιγνό.[...]

Να πω σε αυτό το σημείο ότι το πλήρωμα προσπαθεί να βοηθήσει όπως μπορεί του επιβάτες ενώ απο το μπαρ του πλοίου παρέχονται δωρεών καφέδες και σνακς.

Έχεις απόλυτο δίκιο, η μοίρα των Δυτικών ειναι αυτή .........

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, JohnTinos said:

Το πλοίο ήταν να προσεγγίσει αύριο την Τήνο, αλλα λίγο το 7άρι του βοριά, λίγο το ανύπαρκτο λιμάνι, οδήγησαν το πλοίο στην Σύρο οπου θα καταπλεύσει αύριο το πρωί!

oι σιφναιοι να τα βλεπουν, που λενε οτι μονο ο αγριος καλβαρος σταματησε:P

εχει ξεκινησει απο το μεσημερι παλι το δρομολογιο του και τωρα επιστρεφει πλεοντας κατω απο φολεγανδρο

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Μολις τωρα ο Καλβος εκανε αριστερη στροφη μεσα στο λιμανι του Πορου!

Πρεπει να ειναι η πρωτη φορα που καποιο πλοιο το δοκιμαζει απο τοτε που εγινε το νεο λιμανι, εγω τουλαχιστον πρωτη φορα το ειδα..

Link to comment
Share on other sites

Όπως καταγγέλλει το "άτυπο γραφείο τύπου της Kefalonian Lines" (δηλαδή το e-kefalonia.net) σήμερα νωρίς το πρωί Ανδρέα Κάλβος αναχώρησε σε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι της Κυλλήνης στις 05.45 με 7 ΙΧ και 28 επιβάτες με προορισμό το Πόρο. Ξαφνικά και ενώ βρισκόταν 3 μίλια από το λιμάνι έκοψε ταχύτητα για αρκετό χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να φτάσει στο λιμάνι του Πόρου αρκετά καθυστερημένο και τελικά να αναχωρήσει στις 8:05 ενώ είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο στις 7:30.

Link to comment
Share on other sites

Ορίστε και η απάντηση της ZanteFerries

Quote

Σήμερα  18/04/2017  και ώρα  05.45 κατά  την  αναχώρηση  του Ε/Γ – Ο/Γ  “ΑΝΔΡΕΑΣ  ΚΑΛΒΟΣ”,  από  το  λιμάνι  της  Κυλλήνης με  προορισμό  το  λιμάνι του Πόρου  Κεφαλονιάς,  κατά  την  διδικασία  άπαρσης  των  αγκυρών  διαπιστώθηκε  ότι  η  Δεξιά άγκυρα του  πλοίου είχε πάρει,  κατά  την  ναυτική ορολογία μισή  στροφή.

Συνέπεια  ήταν  η  άγκυρα  να  σφηνώσει,  με κίνδυνο  αδυναμίας  χρήσης της άγκυρας  κατά τον  κατάπλου το πλοίου  στο λιμάνι  του Πόρου  ή  ακόμα  και  την  απώλεια  της.

Ο Πλοίαρχος του  πλοίου έκρινε,  με  δεδομένο ότι  οι καιρικές συνθήκες το  επέτρεπαν, να αποκατασταθεί αυτό το  μικρό αλλά  ουσιαστικό συμβάν  προκειμένου  το  πλοίο  να  συνεχίσει  τα  επόμενα  ταξίδια  κανονικά  όπως  άλλωστε κανει 14  χρόνια περίπου,  ιδιαίτερα  στην γραμμή  Κυλλήνης – Πόρου  Κεφαλονιάς.

Μετά  την  αποκατάσταση του  συμβάντος  το  πλοίο  συνέχισε  κανονικά  το  ταξείδι με την κανονική  ταχύτητα.

Ο  Πλοίαρχος  το πλήρωμα  και  Εταιρεία  μας  ZANTEFERRIES  –  ANMEZ, zητούμαι  την  κατανόηση  του  Επιβατηγού  κοινού  για όποια  μικρή ταλαιπωρία υπέστη ή  προκειται να  έχει  από  αυτό το μικρό συμβάν.

 

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Στα θέματα του μεθαυριανού ΣΑΣ, βλέπουμε ότι το Ανδρέας Κάλβος ζητάει ακινησία από τις 05/05/17 έως τις 30/05/17, παίρνοντας ήμερες από την ακινησία του Αδαμάντιος Κοραής. Εάν και το πλοίο από τη Παρασκευή 28/04/17 είναι δεμένο στο λιμάνι της Ζακύνθου.

Link to comment
Share on other sites

On 22/4/2017 at 6:36 PM, kerkini said:

Δεν φαίνεται σε δρομολόγια από τη Δευτέρα και μετά

 

On 25/4/2017 at 3:34 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Συνεχίζει κανονικά να ταξιδεύει 

τελικα μονο για πεντε μερες συνεχισε

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...