Jump to content
Shipfriends

Eurocargo Patrasso (IMO 9131527)


Recommended Posts

  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Εχει παρει θεση στο νεο λιμανι για να κανει σημερα το πρωτο του δρομολογιο.

 

Οπως φαινεται το συγκεκριμενο θα ειναι αυτο που θα πιανει και στο Μπαρι πριν τη Βενετια.

 

Απ οτι εμαθα τα πλοια αυτα περα απο τα φορτηγα που παιρνουν απο την Πατρα φορτωνουν και απο το ενα λιμανι της Ιταλιας για το αλλο

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Πρόσκρουση Ο/Γ-Φ/Γ πλοίου στην Πάτρα

Προσέκρουσε, βραδινές ώρες χθες,  κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης το Ο/Γ – Φ/Γ  πλοίο «EUROCARGO PATRASSO» σημαίας Μάλτας στο νέο λιμένα Πάτρας προερχόμενο από Μπάρι Ιταλίας, με την πρυμναία αριστερή πλευρά του και πάνω από την ίσαλο γραμμή στη θέση Α της λιμενικής εγκατάστασης νοτίου (νέου) λιμένα.

Το ανωτέρω πλοίο πλαγιοδέτησε με ασφάλεια, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και θαλάσσια ρύπανση.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «EUROCARGO PATRASSO» μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας  από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

 
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στις 8 Δεκεμβριου εγινε ενα μικροατυχημα στην Βενετια οταν λογω της πυκνης ομιχλης που επικρατουσε εκεινη τη μερα επεσε πανω στο Patrasso ενα κοντεινεραδικο προκαλωντας καποιες ζημιες.Αυτες παει να επισκευασει στη Δραπετσωνα και οχι ζημιες στο λιμανι της Πατρας οπως γραφει καποιο αλλο site.

Link to comment
Share on other sites

Μιλτιάδη, εγώ ομως μπορώ να σου δείξω πως το 16μετρο σκίσιμο συν τα γδαρσίματα που έγιναν απο την στουκα, επισκευαστηκαν 12/12 στην Βενετία όπου και βρισκόταν το πλοίο

Ιδού

image-e43dc217f1f4d93331fafad86586f8df3a

Link to comment
Share on other sites

Αυτο ειναι το μπαλωμα που εγινε για να φυγει.Δες τις φωτογραφιες που ανεβηκαν στο διαδικτυο απο την αφιξη του πλοιου και θα δεις τις τσαλακωμενες ακομα λαμαρινες η' πηγαινε να το διαπιστωσεις ιδιοις ομμασι στο ΝΜΔ. B)


χρονια πολλα

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 months later...

Είναι αξιοσημείωτο γι' αυτό το πλοίο πως προτού περάσει στα χέρια του Grimaldi, από το 2011 εώς το 2015 έμεινε παροπλισμένο στην Almeria της Ισπανίας. Αυτό δεν είναι από μόνο του περίεργο, πρίν τον παροπλισμό έσκασε άλλωστε και η φούσκα της Ισπανίας. Το αξιοσημείωτο είναι πως την ίδια στιγμή η πλοιοκτήτριά του εταιρεία, Acciona Trasmediterranea(ο Μανώλης Μαυρομμάτης προφέρει το πρώτο συνθετικό "Ακθιόνα") ναύλωνε άλλα φορτηγά οχηματαγωγά για τις ανάγκες της, επιλέγοντας το Super-fast Canarias και το Super-fast Andalucia να παραμένουν δεμένα στην όμορφη Almeria. Φαντάζομαι πως το κόστος του οπερέσιο ήταν απαγορευτικό. Την ίδια στιγμή όμως, τουλάχιστον όταν τα επισκέφθηκα εγώ, ήταν και τα 2, αν το πιστεύετε, αναμμένα! Η αγορά από τον Grimaldi δεν είχε γίνει, οπότε πρόκειτα για εντυπωσιακό γεγονός.

 

Για το αρχείο το δικό σας και της gallery του site, το Super-fast Canarias δεμένο στην Almeria, καλοκαίρι του 2014.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...