Jump to content
Shipfriends

10 Χρόνια Shipfriends ή αλλιώς "Βάλε κι Άλλο Κάρβουνο"


Recommended Posts

Αγαπητά μου παιδιά,

 

Η έλευση του Μαρτίου 2015, συγκεκριμένα η 3η του μέρα, σηματοδοτεί και την 10ετή παρουσία του φόρουμ τούτου στη "Ζούγκλα του μαυροπίνακα", ή αλλιώς του διαδικτύου. Αν και η προσωρινή μου απουσία κατέστη τελικά μακρόχρονη, θα μου επιτρέψετε την ικανοποίηση της ανάγκης να μοιραστώ 1-2 ιδέες μαζί σας για ένα απόγευμα. Για να είμαι ειλικρινής, γράφοντας αυτές τις γραμμές γελάω με τον εαυτό μου γιατί μου θυμίζω κάτι διευθυντές εφημερίδων ή ιστοσελίδων που για να αυξήσουν τις πωλήσεις των φυλλάδων τους, αναφέρονται σε "βαρυσήμαντο άρθρο του τάδε δημοσιογράφου στο σημερινό φύλλο" ή σε "άρθρο-παρέμβαση της δείνα στρατευμένης πένας". Δεν είμαι τίποτε από τα δύο, και ο λόγοι της απουσίας μου έχουν καθαρά να κάνουν με το φόρτο και τη φύση της εργασίας μου. Οπότε σας γράφω με την ιδιότητα ενός ανθρώπου που ήταν παρών εν τη γενέσει της προσπάθειας.

 

Προσωπικά για μένα, δεν έχει απολύτως σημασία πως το Shipfriends έφτασε τα 10 χρόνια παρουσίας στα τεκταινόμενα. Και τι έγινε δηλαδή? Σιγά τα ωά, που έλεγε κι Νίκος Φέρμας σαν παλιός Περαιώτης βαρύμαγκας στον ελληνικό κινηματογράφο. Σκεφθείτε για παράδειγμα τον Κώστα το Μητσοτάκη, που έχει φτάσει τα 2,500 χιλιάδες χρόνια ενεργούς παρουσίας στα ελληνικά πολιτικά πράγματα.Ο Διόδωρος ο Σικελιώτης μάλιστα αναφέρει πως η πρώτη του πολιτική παρέμβαση, ήταν επερώτηση στην Βουλή των 500 γύρω στο 441πΧ, σχετικά με το κόστος κατασκευής της δεύτερης από αριστερά Καρυάτιδος του Ερέχθειου, όπως τη βλέπει κανείς από το κεμπαμπτζίδικο του Μπαιρακτάρη :D. Όλοι από κει και πέρα ξέρουμε ποιά είναι η επίδραση του Μητσοτάκη και των ομοίων του στη χώρα μας, και δε νομίζω πως οι περισσότεροι εξ' ημών είμαστε ευτυχισμένοι γι' αυτό. Συνεπώς η μακροβιότητα είναι εν πολλοίς ασήμαντη.

 

Σημασία για την ταπεινότητά μου, έχει η συνέπεια και ο σεβασμός των αρχών που έχεις βάλει στον εαυτό σου, προσωπικά και συνολικά. Αν μιλήσω συνολικά για την ομάδα που ξεκίνησε το εγχείρημα και για όσους το στήριξαν εις το διηνεκές(τι έγραψες πάλι αγόρι μου, ο Στέφανος Χίος είσαι? :D), χαίρομαι και γιορτάζω τα 10 χρόνια αυτά γιατί θεωρώ πως αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία που έχουμε καταφέρει με τη συνδρομή σας. Η παρούσα ιστοσελίδα, τότε όπως και τώρα, δεν κάνει διαφήμιση σε εταιρείες, δεν φτιάχτηκε για την προσωπική προβολή των συμμετεχόντων, δεν σκοπεύει στην προσέλκυσή σας σε παράπλευρες οικονομικές μας δραστηριότητες, δεν δημιουργήθηκε για να κερδίζουμε δωρεάν ταξίδια με τα ακτοπλοικά πλοία, δεν αποβλέπει στο να αποκτήσουμε κοινωνικές επαφές με πλοιάρχους, πληρώματα και στελέχη των εταιρειών, δεν αποβλέπει στο να μας ανοίξει την πόρτα καμιάς βαρδιόλας της ακτοπλοίας, δεν έχει σκοπό την εμπορία φωτογραφιών ή εκδόσεων :D, δεν σκοπεύει στο να αγιοποιεί πλοιάρχους και εταιρείες, ούτε να αναλώνεται σε διάφορα κλισέ περί του μεγαλείου της ελληνικής ναυτιλίας και των ναυτικών της, δεν έχει γενικά κανένα άμεσο ή έμμεσο εμπορικό ή ιδιοτελή σκοπό. Δημιουργήθηκε και συνεχίζει για έναν και μόνο λόγο: γιατί μας φάνηκε καλή ιδέα εκείνη την εποχή, ώστε να κάνουμε το κέφι μας.

 

Θεωρώ λοιπόν πως όπως και την 3η Μαρτίου του 2005, έτσι και την 3η Μαρτίου του 2015, με όλα τα λάθη που έχουμε κάνει, με όλες τις αστοχίες που έγιναν, είτε αρέσουμε σαν πνεύμα και στύλ φόρουμ αλλά και σαν ξεχωριστοί χαρακτήρες, ακόμα κι αν είμαστε φασίστες/ελιτιστές/ηλίθιοι/κολλημένοι/αυστηροί και ό,τι άλλο μας έχει προσαφθεί όλα αυτά τα χρόνια, τουλάχιστον δεν σας είπαμε ψέμματα, ή υποτιμήσαμε τη νοημοσύνη σας. Και είναι τελικά τρομακτικό αυτό, αν κάτσω και σκεφτώ πόσο λίγοι ανθρώποι, στη δική μου ζωή τουλάχιστον, το έχουν κάνει αυτό.

 

Ευτυχισμένα 10ετή γενέθλια Shiprfiends λοιπόν. Και αντί για τα γνωστά κλισέ, Ψυχή Βαθιά σε εκτέλεση του Λαυρέντη και του Αντώνη Μιτζέλου:

 

Με Οικουμενικούς Χαιρετισμούς,

Ο Πειραιώς Ναιάσιος

 

 

Link to comment
Share on other sites

Σύντροφε Ελληνα Νικόλαε,

 

Σπεύδω να είμαι ο πρώτος (ελπίζω) που θα απαντήση στο επετειακό διάγγελμά σου,όχι διότι η πρωτιά αυτή θα μού αποφέρη κανένα οικονομικόν ή άλλο τι όφελος σχετικόν πρός το διά την ναυτιλίαν ενδιαφέρον μου,αλλά απλώς διότι φαίνεται ότι είμαι ο μόνος shipfriend που κάθεται και γράφει στον υπολογιστή του (τον έναν απ'τους τρείς που έχω,δηλαδή) αυτήν την ώρα.Συμπίπτει δέ το 2015 να είναι το εικοστόν έτος από τότε που άρχισα την περιπλάνησή μου εις τάς ατραπούς τού διαδικτύου,οπότε ελπίζω να συγχωρήσης κάπως και το ιδικόν μου επίσημον ύφος.

 

Αφού λοιπόν υπενθυμίσω ότι το shipfriends είναι,ούτως ειπείν,η "μετεξέλιξη" τού ταπεινού www.shiplovers.gr (αυτό γιά όσους δέν το γνωρίζουν,βεβαίως),και πρίν σε ευχηθώ (Θεσσαλονικιώτικη σύνταξις,που όμως απαντάται και εις τα κείμενα τού Αδαμαντίου Κοραή,όπως "ο Παπατρέχας" που υπάρχει σε κάποιο αναγνωστικό τού τότε εξαταξίου γυμνασίου) να ευρίσκεσαι μαζι μας και διά τα επόμενα 20,30,40 και βάλε έτη και το shipfriends να γίνη το μακροβιώτερον Ελληνικό site,εξικνούμενον μέχρι και τού 22ου αιώνος,έχω να επισημάνω επίσης ότι το εν λόγω site είναι εκ τών ολίγων ιστοτόπων που έχει διατηρήσει εις το διάβα τού χρόνου την ευγένεια,τον πολιτισμό και-κυρίως-τον χαρακτήρα του ώς "θεματικό" site.Εχοντας διατελέσει μέλος σε αρκετά sites όλα αυτά τα χρόνια (είκοσι,είπαμε...) είδα αρκετά απ'αυτά να μετατρέπωνται σε ιστοτόπους γενικού "κουτσομπολιού" ή να χάνουν τον αρχικό τους χαρακτήρα λόγω παρείσφρυσης ατόμων που δέν είχαν κανένα ενδιαφέρον γιά τον θεματικό προσανατολισμό του ιστοτόπου και απλώς έμπαιναν διά να κάνουν χαβαλέ και ιδίως να εξυβρίζουν και να παρενοχλούν άλλα μέλη.Πλήν όμως το shipfriends.gr έχει διατηρήσει,όπως είπα,αυτήν την κοσμιότητα,ευγένεια και σεβασμό μεταξύ τών μελών του τα οποία,ακόμη και όταν διαφωνούν εντόνως μεταξύ τους,δέν παρεκτρέπονται και δέν προβαίνουν σε ύβρεις και προσβολές τών λοιπών μελών.

 

Βάζουμε,λοιπόν,κι'άλλο κάρβουνο,μαζούτ και ντήζελ και συνεχίζουμε "πρόσω ολοταχώς" γιά τίς επόμενες δεκαετίες........

 

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

 

Ο Αλάσκας,Ταϊτής και Βορείου Πόλου Μέγας Μαραμπού Σίντι Σίχ

Link to comment
Share on other sites

Shipfriends.gr,πολλα τα ετη coυ !!

 

Η μονη μου ευχη,περα απο τα αυτονοητα αλλα πολυ σημαντικα για υγεια σε ολους,ειναι σε 10 χρονια απο σημερα να εχει συλληφθει απο την αστυνομια καβου ^_^ και ο τελευταιος φιδ-εμπορας παραισθησιογονων ουσιων σε νεαρους καραβολατρες. :D

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει κανείς και πολλά να προσθέσει στα όσα έγραψε παραπάνω ο Νίκος. Η ουσία είναι ότι σε αυτή την πορεία των 10 ετών και μέσα από τριβές (πόλεμος πατήρ πάντων ;) ) βρέθηκε μια κοινή συνισταμένη που χαρακτηρίζει το σεμνό τούτο "καφενείο" μας...και το διαφοροποιεί από άλλα μαγαζιά, που καλώς ή κακώς τραβούν τον δικό τους δρόμο.

 

Και είναι πολλά τα μέλη που έχουν συνεισφέρει, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, στην διαμόρφωση του χαρακτήρα του φόρουμ, που βασίζεται σε πολύ απλές βασικές αρχές ανθρώπινης επικοινωνίας και δεοντολογίας, οι οποίες σπανίζουν στην ζούγκλα του διαδικτύου, παρόλο που είναι βασικές και θα έπρεπε να τις τηρούν όλοι.

 

Να κάνω και μια ιδιαίτερη μνεία και να ευχαριστήσω όσους υποστηρίζουν τεχνικά το "καφενείο" μας και σε όσους βγάζουν όλη την αφανή "βρωμοδουλειά". :rolleyes:

 

Και του χρόνου λοιπόν νάμαστε καλά να ξαναγιορτάσουμε

Edited by ΝΗΡΕΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Περασαν 10 χρονια ε? Πωπω!!!

Να ζησει το φορουμ, να ζησουμε και μεις, με τα καλα, τα κακα, τα στραβα μας και οτι εχει ο καθενας τελοσπαντων. Οντως ο Nick τα ειπε ολα σε ενα ποστ οπως και ο  Hastaroth μη αφηνοντας περιθωριο καποιας προσθηκης ουσιας αλλα μονο ευχων. Γι αυτο λοιπον ευχομαι στα επομενα 10 χρονια να ειμαστε ολοι καλα, με ασπρα μαλλια οσοι δεν εχετε  :D  το Κεφαλονια να μην ταξιδευει, και παντα να εχουμε υγεια να κανουμε το κεφι μας  :wub:

Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσω στο μήνυμα του Neptune περά από το Κεφαλονιά να μην ταξιδεύει σε 10 χρόνια, το Θεόφιλος και το Εξπρές Πήγασος!! Χαχα!

 

Χρόνια μας πολλά για τα πρώτα 10 χρόνια ζωής μας!!! Και του χρόνου στα γενέθλια να ανακοινώσουμε πρώτοι ξανά καμιά νεα αγορά πλοίου από ακτοπλοϊκή εταιρεία!!

Link to comment
Share on other sites

Στο πλοίο "Shipfriends.gr" έχω μπαρκάρει εδώ και περίπου 3 χρόνια....Χρόνια καραβολατρικά και κυρίως απολύτως ενημερωτικά... Εκτός απο λίγα παιδιά απο εδώ που τα ξέρω απο κοντά,τους περισσότερους απο εσάς δεν σας ξέρω παρα μόνο απο τα nicknames... H 10ετής επιτυχία του shipfriends.gr έγκειται σε όλα τα μέλη που πέρασαν απο εδώ είτε ποστάρουν ακόμα είτε όχι. Η θέληση για ενημέρωση και όχι  για αυτοπροβολή έχει βοηθήσει στο να παραδέχονται αυτό εδώ το forum όλοι όσο και αν τους πονάει...και δεν αναφέρουν πηγές...

 

Χρόνια πολλά στο υπερβάπορα shipfriends.gr που δε καταλαβαίνει απο κανένα είδος κρίσης!! Το Κεφαλονιά ,ο Τεο και η Πηγασάρα μπορει να μη ταξιδεύουν σε λίγα χρόνια αλλα όλοι μας εδώ θα είμαστε να πηγαίνουμε το παπόρο σε full speed .. Καλό κουράγιο στο administration team που μας ανέχεται όλους με τη τρέλα που κουβαλά ο καθένας... 

 

Είτε ένα deal γίνεται είτε όχι και καταλήγει στο φιδέμπορα,είτε μια δρομολόγηση γίνεται πράξη είτε όχι,είτε πρωτηφορά αριστεροκεντροδεξιά ,η όλη αντιμετώπιση της εν θαλάσσει και μή πραγματικότητας απο το forum πιστεύω δικαιολογεί τη συνεχή ενασχόληση όλων εδώ με το φόρουμ .

 

υ.γ. έτσι για να πρωτοτυπήσω δε θα βάλω κανένα βίντεο μου σε πόστ . (άραγε στα μισά ποστς μου πρέπει να έχω βίντεο δικά μου και μετά λέω για αυτοπροβολή :P )

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ!!

Link to comment
Share on other sites

Πέρα από την αυτοπροβολή του Πέτρου και την απογοήτευση του proud που δεν έγραψε ακόμα ευχή γιατί τον πληγώσατε ανεπανόρθωτα  :D το πλοίο shipfriends νομίζω πέρασε επιτυχώς όλες τις επιθεωρήσεις των τελευταίων ετών για αυτό και φέτος μπορούμε με χαρά να λέμε οτι φτάσαμε αξίως εδώ που φτάσαμε! Με το καλό στα χρόνια του επίτιμου! (όνομα δεν λέω, φοβούμαι  :P )

 

ΥΓ Το παράπονό μου από την εταιρεία βέβαια είναι οτι μπάρκαρα στο shipfriends το 2008 και 7 έτη μετά δεν έχω κατέβει από το βαπόρι ούτε για γιατρό (χτύπα ξύλο).  :P ΜΟΝΟΒΑΠΟΡΗ είστεεε;;;;

 

Χρόνια Πολλά!

Link to comment
Share on other sites

Μην κανετε αναφορες σε πολιτικους απο την Κρητη. Παλιοτερα επεσε ο σερβερ οταν καποιος τον εβαλε αβαταρ. Νικο κανουμε δευτερο σπεσιαλ αισιως.  :D

Οσο για αυτοπροβολη κτλ τι να μας πει ο πετραν οταν στο φορουμ γραφει ο γκρινιαρης Neptune  :P

Link to comment
Share on other sites

Xρόνια πολλά στο "My Number One" και φυσικά στην Ελενάρα την Παπαρίζου που τέτοια μέρα, πριν 10 χρόνια ακριβώς πήρε τη νίκη στον Ελληνικό τελικό της Euroβυζιon με 152.269 ψήφους! Τα ποσοστά τηλεθέασης σπάσανε κάθε ρεκόρ αγγίζοντας το 94,2%. Συγκλονιστική μέρα, μιας και θυμάμαι πως σε ένα διάλειμμα του τελικού, επιστρέφοντας ανακουφισμένος από την τουαλέτα και συνδέοντας το PSTN, τότε, ίντερνέτ μου, είδα την καταστροφή να έρχεται! Το shipfriends είχε ξεκινήσει να εκπέμπει! Φήμες θέλουν και την Έλενα σοκαρισμένη από την είδηση, μιας και στο reprise του τελικού βγήκε με το μαλλί... αναστατωμένο και αντί χορευτικού προτείμησε να χαιρετάει τα πρώτα τραπέζια λες και είναι στο Fever!

 

Χρόνια πολλά!

Link to comment
Share on other sites

Εχουν περασει χρονοι δεκα λοιπον.

Δεκα χρονια στα οποια πολλα πραγματα αλλαξαν αλλα αυτο που εχει μεινει ιδιο ειναι το φορουμ,ιδιο στις αξιες και τις αρχες με τις οποιες ξεκινησε πριν 10 χρονια.

Το βασικο δεν ειναι μονο να προσελκυσεις κοσμο αλλα να προσπαθησεις πανω απο ολα να κρατησεις στο περασμα του χρονου το ιδιο υψηλο επιπεδο.

Οπως καθε χρονο ετσι και φετος θελω να ευχαριστησω ολα τα μελη ειτε συμμετεχουν με ποστ είτε απλως διαβαζοντας το φορουμ.

 

Να ειμαστε καλα ολοι ωστε να γιορτασουμε τα επομενα γενεθλια του φορουμ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήθηκε και συνεχίζει για έναν και μόνο λόγο: γιατί μας φάνηκε καλή ιδέα εκείνη την εποχή, ώστε να κάνουμε το κέφι μας.

αυτη  η φραση του Nick the Greek νομιζω πως τα λεει ολα.

 

Οσοι μεγαλωσαμε στις 10ετιες '70 & '80 (ορισμενοι εδω μεσα και πιο παλια), εχουμε ζησει "πετρινα" :unsure:   χρονια οσον αφορα την κοινη μας... ασθενεια.

 

το χομπυ ηταν καθαρα για solo καριερα, ενω ετσι και ανοιγοσουν λιγο αντιμετωπιζες ειρωνεια και χλευη, ακομη και απο τους στενους συγγενεις και τους κολλητους φιλους.

 

μοναχικες οι βολτες, σπανιες οι φωτογραφισεις (η μηχανη ηταν της οικογενειας και δεν την ειχες παντα και τα φιλμ και η εμφανιση τους ροκανιζαν το παιδικο και εφηβικο χαρτζηλικι), ανυπαρκτα εντυπα (εκανες σαφαρι στην αργω, τα ναυτικα χρονικα, τα φυλλαδια των εταιρειων και τους τουριστικους οδηγους, για μια ειδηση ή μια φωτογραφια).

 

ουτε θεματικα περιοδικα υπηρχαν, ουτε λεσχες απο ferry enthousiasts, ουτε κατι αλλο σχετικο που θα εφερνε τον κοσμο κοντα.

 

προσωπικα δεν στερηθηκα τα ταξιδια και την επαφη με τα πλοια και τη θαλασσα εκεινα τα χρονια. κατι που ο μπαμπας ηταν καπετανιος της ποντοπορου, κατι η νησιωτικη καταγωγη και των δυο γονιων και ορισμενων στενων συγγενων, καθε χρονο ειχα την ευκαιρια για αρκετα μιλια εν πλω. επισης η πατρα μπορει να μην ειναι πειραιας, αλλα συνεχεια, ειδικα τα καλοκαιρια απολαμβανες μεγαλη γκαμα απο ferries (τοτε, γιατι τωρα χεσε μεσα). μια βολτα μετα το σχολειο, πριν το φροντιστηριο ή μετα το μπανιο το καλοκαιρι, ηταν αρκετη για να μην παθει στερητικο συνδρομο ο... ασθενης.  ολα αυτα οπως ειπα, ηταν μοναχικο σπορ.

 

το 1993 που εμφανισθηκε ο Εφοπλιστης, ηταν ενα βημα προς τα μπρος, γιατι αποτελεσε σημειο αναφορας για ολους, στην προ ιντερνετ εποχη, αλλα παλι δεν ηταν αρκετο για να ερθει κοντα ο κοσμος που ειχε την ιδια "λοξα".

 

το ιντερνετ ηταν που μας εφερε ολους κοντα.

 

η παρεα που ξεκινησε το shipfriends δεν γνωριστηκε στους ντοκους, ουτε στο σχολειο. σε προηγουμενο βραχυβιο μαγαζι γνωριστηκε και ανακαλυψε οτι υπαρχουν και αλλοι που γουσταρουν τα πλοια και τη θαλασσα, που και αυτοι ειναι κανονικοι ανθρωποι (λεμε τωρα :P ) και που γλυκαθηκε οταν ειδε οτι μπορεις να μαθαινεις νεα και να κουβεντιαζεις για την κ@@λα με τα πλοια απ'ευθειας με ανθρωπους που εχουν το ιδιο μερακι, χωρις να μεσολαβει αλλος.

οταν υπηρξε κενο, πηραμε την αποφαση και συνεχισαμε μονοι μας. δυσκολα στην αρχη, γιατι εκει που ψαχναμε να μαθαινουμε για τα πλοια, βρεθηκαμε να ψαχνουμε για site, host, λογισμικα και τα σχετικα, αλλα το αποτελεσμα μας δικαιωσε.

ναι το shipfriends δεν ηταν το πρωτο σχετικο site/forum στο ελληνοφωνο internet. και λοιπον; κανεις δεν ειναι.

 

η επιτυχια ανηκει σε ολους οσους συμμετειχαν ολα αυτα τα χρονια, αυθορμητα και ανυστεροβουλα και συμμεριζονταν ολα αυτα που πρεσβευει το shipfriends και τα προασπιστηκαν.

συμμετοχη ειναι ακομη και η απλη αναγνωση, οταν γινεται απο εμπιστοσυνη και εκτιμηση προς το site και το περιεχομενο του, χωρις δευτερες σκεψεις.

 

περα απο τα μελη που συμμετεχουν σταθερα 10 χρονια και αποτελεσαν τη ραχοκοκαλια σε δυσκολες εποχες, δεν θα ειχαμε διατηρησει τη ζωντανια μας, αν δεν ειχαν γραφτει τα τελευταια χρονια πολλα νεωτερα μελη, που συμμετεχουν με περισσοτερο δυναμισμο, διαθεση, γνωση και χιουμορ. μεγαλο μεριδιο στην επιτυχια εχουν και μελη που πια μπορει να μη συμμετεχουν, αλλα που στηριξαν το shipfriends, το βοηθησαν να καθιερωθει και να αντεξει και που οταν αλλαξαν ενδιαφεροντα, συνεχισαν να σεβονται οσα ειχαν προσφερει εδω.

 

θελω να ευχηθω σε ολους μας να εχουμε πρωτα απο ολα την υγεια μας, εμεις και οι δικοι μας και να συνεχισουμε αντεχουμε στις δυσκολες εποχες που περναμε.

ελπιζω να συνεχισουμε να εχουμε τη διαθεση και την ορεξη να συμμετεχουμε ολοι μας και βεβαιως να συνεχισουν και στο μελλον να ερχονται νεοι φιλοι με την ιδια διαθεση, το ιδιο κεφι, τα ιδια πιστευω και την ιδια αγαπη για τα πλοια για να συνεχισει το Shipfriends.

 

ΥΓ1: ξερω οτι ο χρονος δεν περισσευει σε κανεναν, αλλα θα αξιζε να κανετε εναν γυρο στα παλιοτερα τοπικ γενεθλιων, στο τοπικ της ψυχαναλυσης και στις ταξιδιωτικες αναφορες, για να θυμηθειτε οι παλιοτεροι και να μαθετε οι νεωτεροι :D

 

ΥΓ2: αγνωστο ποσο θα συνεχισουν τα αγαπημενα ηλικιωμενα πλοια του καθενος μας, αλλα ευχομαι να φυγουν εγκαιρως, με το κεφαλι ψηλα, χωρις (αλλο) εξευτελισμο.

 

ΥΓ3: μακαρι τα 11α γενεθλια να τα γιορτασουμε με τη γραμμη πατρα σαμη ιθακη ξανα ζωντανη :)

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Ήταν Οκτώβριος του 2005 όταν ανακάλυψα και γράφτηκα στο shipfriends.gr. Και πραγματικά απορώ όσο σκέφτομαι ότι πέρασαν κιόλας 10 χρόνια από τότε.

10 χρόνια με δημοσιεύσεις, αποκλειστικότητες, αντιπαραθέσεις, γκρίνιες αλλά πάνω από όλα τη μεγάλη αγάπη όλων για τη θάλασσα και τα καράβια.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τη μεριά μου σε όσους τρώνε το λούκι της τεχνικής υποστήριξης και βέβαια σε όλους όσους καταθέτουν τις πληροφορίες που έχουν, αλλά και τη γνώμη τους για να έχουμε να σκεφτόμαστε και να λέμε.

Υγεία σε όλους και μακάρι να φθάσουμε την 35ετία αλλά να έχουν καταργηθεί τα όρια ηλικίας μέχρι τότε! :-P

(Φήμες λένε πως τα 11α γενέθλια θα γιορταστούν σε ειδικό ταξίδι του Κεφαλονιά Πάτρα - Σάμη - Ιθάκη, ναυλωμένο από τον Proud παρά τις ενστάσεις του Neptun και του Π100!)

Link to comment
Share on other sites

Όταν δημιουργήθηκε το σαιτ (με αυτήν ή την πρόδρομη ονομασία του) απόκτησα ένα λόγο να μείνω και ένα απόγευμα στο σπίτι..

Δεν ξέρω αν ήταν καλό αυτό,  αλλά μάλλον ήταν,γιατί ήταν ένα συμπληρωματικό φάρμακο στην ασθένεια μου και δεν χρειαζόταν να πηγαίνω τόσο τακτικά στον Πειραιά, στο Πέραμα και τον ΝΜΔ για να λαμβάνω την "αγωγή" μου.

Επίσης χάρηκα που ήλθα σε επαφή και με άλλους συμπάσχοντες και δεν ένοιωθα εκείνη την απελπιστική μοναξιά του παρελθόντος.

Τότε που απαθανάτιζα τις στιγμές μόνο μέσα στο μυαλό μου και που όπως λέει και ο πραουντ αντιμετωπίζαμε την ειρωνεία από τους γύρω μας και αυτό για πολλά χρόνια.

Ακόμα και ο ίδιος ο αδελφός μου να μην κατανοεί ότι σε κάποιον του αρέσει το καράβι, η θάλασσα, το ταξίδι, όπως σε άλλους το τραίνο, το αεροπλάνο κλπ.

Τώρα μετά από τόσο καιρό δεν τα βλέπω όλα πλέον τόσο ρομαντικά, αλλά είναι λογικό, μεγαλώνω και εγώ μαζί με το σηπφρεντς και συνεχίζω μαζί του και μαζί σας αυτό το ταξίδι.

Μερικές φορές μπορεί να έχει και μποφωράκια αλλά το πιο ωραίο είναι ότι δεν έχει τελικό λιμάνι-προορισμό.

Ανεφοδιασμός εν πλώ λοιπόν, και καλή συνέχεια.. με συμβατική ταχύτητα για να κρατήσει περισσότερο.

Πέραν των τετριμμένων ευχών, χάρηκα που είδα ξανά μετά από καιρό να ξεσκονίζει την "πένα" του ο Νικ και ελπίζω να μην συμβαίνει αυτό κάθε 10 χρόνια.

Όσον αφορά εμένα, νοιώθω και είμαι χαρούμενος που μετά από τόσο καιρό παραμένω παρών, εδώ, μαζί σας..

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν εύχομαι μακροημέρευση στο shipfriends, στους αξίους συντελεστές του και σε όλα τα μέλη, τα οποία με την συνεισφορά σας στηρίζετε το εγχείρημα αυτό. Θα ήταν χαρά μου αν, όποτε και εφόσον μου ζητηθεί να σταθώ αρωγός στην προσπάθεια αυτή.

Σας "ανακάλυψα" τυχαία πριν αρκετά χρόνια -πιθανόν όταν κάνατε τα πρώτα "βήματα" σας (θυμάμαι νομίζω κάποιο χρονικό διάστημα που η σελίδα ήταν down λόγω αλλαγών server αν δεν κάνω λάθος και την ανυπομονησία μου να ξαναδουλεψει) όμως το πότε ακριβώς δεν το θυμάμαι. Για αρκετό χρονικό διάστημα ήμουν περιστασιακός επισκέπτης μέχρι που αποφάσισα να "μονιμοποιηθώ". Σας ευχαριστώ που με δεχτήκατε, που μου παρέχετε πληροφορίες και γνώσεις σε ένα αντικείμενο που αγαπάω από παιδί και που εντέλει γίναμε κατά κάποιον τρόπο φίλοι -χωρίς να γνωριζόμαστε προσωπικά- μέσα στον φιλόξενο χώρο του shifriends. Υγεία, χαρά και επιτυχίες σε όλους. 

Link to comment
Share on other sites

Πράγματι ειπώθηκαν και γράφτηκαν όλα (σχεδόν), μένουν οι ευχές.

Για εμάς, τους όχι και τόσο συμμετέχοντες, αλλά σίγουρα τακτκούς αναγνώστες, παραμένει μια όαση στη ζούγκλα του διαδικτύου και από τις ελάχιστες και νηφάλιες πηγές ενημέρωσης και σχολιασμών για τα τεκταινόμενα κυρίως της ακτοπλοΐας.

Ενίοτε υπάρχουν και τριβές, φιδέμπορες και τα συναφή, ευτυχώς όμως παραμένουν ελάχιστα και μετά από λίγο καιρό εύκολα γίνονται αντιληπτά.

Και στην επόμενη δεκαετία λοιπόν και εύχομαι καλή δύναμη σε όλους εσσς που φροντίζετε το shipfriends να είναι αυτό που είναι και αγαπάμε.

Link to comment
Share on other sites

Εύχομαι τα καλύτερα στο shipfriends και στα μέλη του. Αν και δεν ήμουν on board απο την αρχή της λειτουργίας του, τα τελευταία χρονια που συμμετέχω κυρίως διαβάζοντας και όχι γράφοντας το εκτιμώ ολοένα και περισσότερο. Οπως έγραψαν και πολλοί συμφορουμιτες πιο πανω υπάρχουν κι άλλες ιστοσελίδες ανάλογου περιεχομένου στο διαδίκτυο, νομίζω πως το shipfriends ειναι αυτή που ξεχωρίζει. Ειναι η παρουσίαση της πραγματικότητας με αντικειμενικό και καυστικό τροπο, οι αποκλειστικότητες αλλα κυρίως νομίζω οτι ειναι ενα "μέρος" που ειναι τακτοποιημένο κι όχι "ο,τι να ναι" που το κάνουν να ξεχωρίζει.

Προσωπικά, μου εχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι κι ελπιζω να συνεχίσει στην ίδια ρότα! Καλη συνεχεια λοιπόν!!

Link to comment
Share on other sites

Χρόνια πολλά σε όλους!!! Το shipfriends έχει γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Πέρασαν 10 χρόνια από τότε που βρήκα το site ψάχνοντας στο internet (θυμάμαι τότε είχε ως logo το ΠΑΤΜΟΣ). Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους mods και να είμαστε όλοι καλά να συνεχίσουμε έτσι για πολλά χρόνια!!! Καλά ταξίδια με το καράβι των shipfriends!!!

Link to comment
Share on other sites

Χρόνια Πολλά Shipfriends!!!

 

Είμαι νέος μέλος στην παρέα και χαίρομαι που βρήκα ανθρώπους που μας ενώνει η αγάπη για τη θάλασσα και τα πλοία! Καλά ταξίδια να έχουμε!

Link to comment
Share on other sites

Να κάνω και μια ιδιαίτερη μνεία και να ευχαριστήσω όσους υποστηρίζουν τεχνικά το "καφενείο" μας και σε όσους βγάζουν όλη την αφανή "βρωμοδουλειά". :rolleyes:

 

...αλλα κυρίως νομίζω οτι ειναι ενα "μέρος" που ειναι τακτοποιημένο κι όχι "ο,τι να ναι" που το κάνουν να ξεχωρίζει.

 

 

Αυτή ακριβώς την τακτοποίηση είναι που εννοώ "αφανή βρωμοδουλειά"...και δεν είναι κάτι που γίνεται από μόνο του, θέλει κόπο και χρόνο από τους moderators. Βέβαια με τα χρόνια έμαθαν και τα μέλη να τακτοποιούν κάπως το φόρουμ και να μη ποστάρουν ό,τι νάναι και όπου νάναι και να διευκολύνουν τους moderators, αλλά όπως και να το κάνεις, πάντα θα υπάρχει μια ακαταστασία που χρειάζεται...τον moderator της :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και απο εμένα !!
ευτυχώς που υπάρχει και το shipfriends και μεσα σε αυτό τον χαμό βγάζουμε καμιά άκρη  :)

πραγματικά σε όλους σας αξίζουν συγχαρητήρια !!

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...