Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 7 months later...

Από τον καναπέ βέβαια  B), αλλά βλέπω ότι το λιμάνι της Ρόδου αποδεικνύει το πόσο ασφαλές αγκυροβόλιο είναι: Το "Διαγόρας" τώρα πηγαινοέρχεται μεταξύ Κοσκινούς και Φαληρακίου, μάλλον για να απαγκιάσει....

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Με πτώση της τάξης του 8% «έκλεισε» η φετινή χρονιά στην κρουαζιέρα για τη Ρόδο, σύμφωνα με την ολοκλήρωση της καταγραφής των στοιχείων κατάπλου. Τη χρονιά που έφυγε επισκέφθηκαν το νησί μας, 299 κρουαζιερόπλοια που έφεραν στη Ρόδο 314.689 άτομα έναντι 340 κρουαζιερόπλοιων πέρσι με τα οποία ήρθαν 342.063 άτομα.

Πηγή: ΡΟΔΙΑΚΗ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

«Ποδαρικό» από το κρουαζιερόπλοιο Magnifica σήμερα το πρωί στη Ρόδο

Quote

Με 2.702 επιβάτες καταπλέει σήμερα στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Magnifica της εταιρίας MSC, κάνοντας ποδαρικό στο λιμάνι μας για τη φετινή χρονιά.

Για την υποδοχή του πλοίου έχει καταρτιστεί πρόγραμμα το οποίο προσαρμόστηκε στο test event που θα πραγματοποιηθεί σήμερα για τη διοργάνωση του Rhodes circuit. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη «Ρ» ο πράκτορας του πλοίου Νίκος Ψυλλάκης το κρουαζιερόπλοιο αναμένεται να προσεγγίσει το λιμάνι μας στις 7.30 το πρωί προερχόμενο από τη Λεμεσό όπου και θα το υποδεχτεί η φιλαρμονική του δήμου Ρόδου. Όπως αποφασίστηκε η υποδοχή των επιβατών θα περιλαμβάνει τοπικά κεράσματα και εδέσματα, όπως μελεκούνι ενώ θα δοθεί έντυπο πληροφοριακό υλικό και αναμνηστικοί σελιδοδείκτες που δημιουργήθηκαν ειδικά για τη σημερινή μέρα. Στη συνέχεια και γύρω στις 9.15 (νωρίτερα από ότι προγραμματιζόταν) θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Home porting στο λιμάνι η επίσημη τελετή καλωσορίσματος του πλοίου κατά την οποία θα τιμηθεί ο πλοίαρχος του κρουαζιεροπλοίου Ferdinando Ponti καθώς και οι αξιωματικοί του πλοίου. Στην εκδήλωση στην οποία θα παραβρεθεί ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και αρχών του λιμανιού, θα γίνει ανταλλαγή αναμνηστικών και δώρων.

Το Magnifica που είναι ένα από τα νεότερα πλοία της εταιρίας θα έρθει από τη Λεμεσό και θα αναχωρήσει στις 5 το απόγευμα για το Ηράκλειο, ενώ θα επισκεφτεί και πάλι τη Ρόδο στις 17 Φεβρουαρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι κρουαζιερόπλοια της ίδιας εταιρίας κάνουν συνεχώς ποδαρικό στη Ρόδο τα τελευταία χρόνια καθώς έχουν καταπλεύσει πρώτα τα έτη 2012, 2015 και 2016.
Επίσης θα πρέπει να επισημανθεί ότι όπως δήλωσε ο κ. Ψυλλάκης η εταιρία εξακολουθεί να στηρίζει την περιοχή μας και γενικά το θαλάσσιο τουρισμό της Ελλάδας, και απόδειξη αυτής της στάσης της είναι και το γεγονός ότι οι προσεγγίσεις των κρουαζιεροπλοίων της δεν έχουν μεταβληθεί και παραμένουν σταθερές σε αντίθεση με άλλες εταιρίες που αποσύρονται από τα Ελληνικά λιμάνια. Τέλος υπογραμμίζεται ότι η εταιρία και οι επιβάτες έχουν ενημερωθεί για το πρόγραμμα του test event με τα super cars που θα βρίσκονται στην πόλη της Ρόδου, ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν περιμετρικά των τειχών.

Πηγή : ΡΟΔΙΑΚΗ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Κράτηση του M/V Perla Del Mare στη Ρόδο

Quote

Στο μέτρο της κράτησης τέθηκε το M/V ”PERLA DEL MARE” σημαίας Παναμά, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου.

Ειδικότερα, κατόπιν επιθεώρησης που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του PARIS MOU από αρμόδιους επιθεωρητές PSC της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις- αντικανονικότητες στους τομείς ασφάλειας (SOLAS), (STCW), και (LOAND LINE) .

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου κινήθηκε παράλληλα η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Χθες στο λιμάνι της Ρόδου ήταν τα κρουαζιερόπλοια MSC Magnifica που ήρθε από Λεμεσό και στη συνέχεια αναχώρησε για Ηράκλειο. Το Viking sky που έφθασε επίσης στο λιμάνι της Ρόδου από Λεμεσό και στη συνέχεια αναχώρησε για Μύκονο και το Celestyal Nefeli που έφθασε στη Ρόδο από Πάτμο και αναχώρησε αργά το απόγευμα για Ηράκλειο. Το σύνολο των τουριστών που ήρθαν με τα κρουαζιερόπλοια στο νησί της Ρόδου υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 6.000 τουλάχιστον.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Κράτηση του M/Y Indigo Star στη Ρόδο

Quote

Το μέτρο της κράτησης (DETENTION) επιβλήθηκε στο Μ/Υ ''INDIGO STAR I'' σημαίας Μάλτας, κατόπιν επιθεώρησης που διενεργήθηκε σήμερα, στο πλαίσιο του PARIS MOU από αρμόδιο επιθεωρητή PARIS MOU της Λιμενικής Αρχής Ρόδου, διότι διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις – αντικανονικότητες στους τομείς ασφάλειας (Δ.Σ. SOLAS, MLC 2006).
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Κράτηση του Μ/Υ Esma Sultan 2 στη Ρόδο στις 20/08/17

Quote

Στο μέτρο της κράτησης τέθηκε το Μ/Υ ''ESMA SULTAN 2'' σημαίας Τουρκίας, από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου.
Ειδικότερα, κατόπιν επιθεώρησης που διενεργήθηκε χθες στο πλαίσιο του PARIS MOU από αρμόδιο επιθεωρητή PSC της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις – αντικανονικότητες στους τομείς ασφάλειας (ΔΣ SOLAS) και (ΔΣ MLC), που οδήγησαν στο μέτρο της κράτησης (DETENTION).
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

«Ανάσα» στην αγορά της φθινοπωρινής Ρόδου έδωσαν χθες οι 1.987 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Norwegian Spirit. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα γίνουν 13 προσεγγίσεις, στις περισσότερες όμως των περιπτώσεων πρόκειται για μικρότερα κρουαζιερόπλοια από το Norwegian Spirit. Τα αποτελέσματα από το θαλάσσιο τουρισμό δεν ήταν φέτος θετικά, όπως άλλωστε αναμενόταν. Συγκεκριμένα μέχρι το Νοέμβριο, η Ρόδος δέχθηκε 267.000 επιβάτες. Την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου του 2016 είχε δεχθεί 314.000 και παρουσιάζεται συνεπώς μείωση της τάξης του 8% στις αφίξεις επιβατών κρουαζιέρας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σημαντική μείωση του αριθμού των κρουαζιεροπλοίων στην Ρόδο

Quote

Με αισθητά μειωμένη κίνηση φαίνεται ότι θα κλείσει φέτος η τουριστική περίοδος σε ότι αφορά το θαλάσσιο τουρισμό και ειδικά την κρουαζιέρα στη Ρόδο, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2017 παρουσίασε υστέρηση τόσο από πλευράς αριθμού κρουαζιεροπλοίων όσο και από πλευράς επισκεπτών-επιβατών

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμοδίων αρχών το διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Οκτώβριο, κατέπλευσαν στη Ρόδο 234 κρουαζιερόπλοια με τα οποία μεταφέρθηκαν 261.703 άτομα,  ενώ το ίδιο διάστημα πέρσι κατέπλευσαν 280 κρουαζιερόπλοια με 291.942 άτομα.

Εκτιμάται ότι μέχρι και το τέλος του χρόνου αναμένεται να καταπλεύσουν επιπλέον 15 κρουαζιερόπλοια σύμφωνα με το πρόγραμμα στο νησί μας, με τα οποία θα μεταφερθούν κατ’ εκτίμηση άλλοι 16.000 τουρίστες και ως εκ τούτου ο συνολικός τους αριθμός θα ανέλθει σε 249 κρουαζιερόπλοια και οι επιβάτες της χρονιάς σε περίπου 277.000 άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς κατέπλευσαν στη Ρόδο 299 κρουαζιερόπλοια με τα οποία μεταφέρθηκαν στο νησί 314.689 άτομα. Η πτώση στην κρουαζιέρα από πέρσι μέχρι φέτος είναι εμφανής ενώ η κίνηση συρρικνώνεται σταδιακά τα τελευταία χρόνια με μεγάλες απώλειες, ως απόρροια πολλών εξωγενών παραγόντων.

Πάντως σύμφωνα με όσα κατεγράφησαν το μεγαλύτερο ποσοστό τουριστών που επισκέφθηκαν τη Ρόδο ως επιβάτες κρουαζιεροπλοίων είναι Αμερικάνοι και ακολουθούν Άγγλοι, Ισραηλινοί, Ισπανοί, Γερμανοί, Τούρκοι κλπ.

Πιο αναλυτικά από τα στοιχεία προκύπτει ότι:
- Οι Αμερικανοί ανήλθαν σε 53.502 άτομα
- Οι Άγγλοι ανήλθαν σε 41.608 άτομα
- Οι Ισραηλινοί ανήλθαν σε 26.202 άτομα
- Οι Ισπανοί ανήλθαν σε 21.622 άτομα
- Οι Γερμανοί ανήλθαν σε 17.845 άτομα
- Οι Τούρκοι ανήλθαν σε 18.003 άτομα

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σταδιακή μείωση της κρουαζιέρας στην Ρόδο, τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία

Quote

Με πτώση της τάξης του 12% «κλείνει» η τουριστική περίοδος στο θαλάσσιο τουρισμό φέτος στη Ρόδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέγραψε το τμήμα ασφαλείας του δημοτικού λιμενικού ταμείου νότιας Δωδεκανήσου στο λιμάνι.

Η σεζόν τερματίστηκε με το τέλος του Νοέμβρη, καθώς το Δεκέμβριο, σύμφωνα με το πρόγραμμα, δεν αναμένονται κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της Ρόδου.

Κατά τον απολογισμό λοιπόν του έτους που έγινε,  αποδείχτηκε ότι φέτος κατέπλευσαν στο λιμάνι μας μόλις 247 κρουαζιερόπλοια με τα οποία μεταφέρθηκαν 274.961 άτομα. Το 2016 ο αριθμός των πλοίων ήταν μεγαλύτερος καθώς τα κρουαζιερόπλοια είχαν ανέλθει σε 299 με 314.689 επιβάτες.

Αντίστοιχα, το 2015 τα νούμερα ήταν ακόμα πιο υψηλά μετά από δύο χρονιές κατά τις οποίες ο θαλάσσιος τουρισμός γνώρισε μεγάλη καθίζηση. Δυστυχώς, μετά από αυτή τη χρονιά που έδειξε να αρχίζει να ανακάμπτει, στη συνέχεια σημειώθηκε κάμψη, κυρίως λόγω των συγκρούσεων στην Τουρκία και στη Μέση Ανατολή που επηρέασαν τα προγράμματα των εταιριών.

Ενδεικτικό του προβληματισμού και της κρίσης που γνωρίζει ο κλάδος της κρουαζιέρας είναι και το γεγονός ότι αυξάνονται οι “νεκροί” μήνες κατά τους οποίους κανένα κρουαζιερόπλοιο δεν επισκέπτεται το νησί. 

Έτσι, για παράδειγμα, εκτός από το Δεκέμβριο και τις αρχές του 2017 κατά τους οποίους δεν είχαμε κρουαζιερόπλοια στη Ρόδο, κενούς μήνες θα έχουμε και στις αρχές της νέας χρονιάς, καθώς, σύμφωνα με το πρόγραμμα, δεν έχουν δηλωθεί προσεγγίσεις για τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του 2018.

Η σεζόν θα ανοίξει εκτός απροόπτου το Μάρτιο με τα πλοία της εταιρίας Louis. Για την ιστορία ενδεικτικά να επισημάνουμε ότι το έτος 2001 είχαν καταπλεύσει στη Ρόδο 799 κρουαζιερόπλοια με 416.584 τουρίστες, το 2007 κατέπλευσαν 729 κρουαζιερόπλοια με 684.132 τουρίστες και το 2009 κατέπλευσαν 635 κρουαζιερόπλοια με 725.108 επιβάτες.

Τα νούμερα δείχνουν τη σταδιακή συρρίκνωση του αριθμού των κρουαζιεροπλοίων στη Ρόδο και την αντικατάσταση του στόλου των εταιριών, με μεγαλύτερα πλοία που έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς περισσότερων επισκεπτών.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Μικρή αύξηση παρουσίασε η κίνηση στο λιμάνι της Ρόδου, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν πολλοί παράγοντες που την επηρέασαν –κυρίως η κατάσταση που επικρατεί στην γείτονα Τουρκία που προκάλεσε την μεγάλη πτώση στην κρουαζιέρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χτες το Γραφείο Ελέγχου Διαβατηρίων Λιμένος Ρόδου, το 2017 διακινήθηκαν συνολικά, 534.025 επιβάτες στο Λιμάνι της Ρόδου, έναντι 526.023 επιβατών που διακινήθηκαν το 2016 (και 655.556 επιβατών, που διακινήθηκαν το έτος 2015!) Η αύξηση δηλαδή που καταγράφτηκε ήταν 8.002 περισσότεροι επιβάτες σε σχέση με το 2016. Ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία που παρουσιάζουν μια μικρή μείωση στις προσεγγίσεις των θαλαμηγών, και ειδικότερα σε αριθμό και σε διακίνηση επιβατών. Επίσης, αυξημένη ήταν το 2017 και η κίνηση επιβατών από την Τουρκία προς την Ρόδο αλλά και των επιβατών με προορισμό την Τουρκία. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως τον μήνα Δεκέμβριο του 2017, η κίνηση που παρατηρήθηκε ήταν πάρα πολύ μειωμένη (από 5.957 άτομα του 2016, μόνον 1.610 άτομα το 2017). Αναλυτικότερα:

Quote

Α. Κίνηση του Ελέγχου Διαβατηρίων για το έτος 2017
Επιβατική κίνηση γραμμής Ρόδος-Τουρκία-Ρόδος
1. Επιβάτες με προορισμό την Τουρκία 27.238 άτομα
2. Επιβάτες προερχόμενοι από Τουρκία 33.140 άτομα
3. Σύνολο 60.543 άτομα.
Επιβατική κίνηση γραμμής Τουρκία-Ρόδος-Τουρκία
1. Επιβάτες με προορισμό την Ρόδο 72.435 άτομα
2. Επιβάτες με προορισμό την Τουρκία 65.883 άτομα
Σύνολο 138.430 άτομα
Κίνηση κρουαζιεροπλοίων
1. Προσεγγίσεις-Αναχωρήσεις 241 πλοίων
2. Επιβαίνοντες συνολικά επιβάτες 156.543 άτομα
Θαλαμηγοί Ε. Διαβατηρίων Λιμένος Ρόδου
1. Προσεγγίσεις 1.627 θαλαμηγών με 6.910 επιβαίνοντα άτομα (έναντι 1.695 θαλαμηγών με 6.900 επιβαίνοντα άτομα το 2016)
2. Αναχωρήσεις 1.611 θαλαμηγών με 7.940 επιβαίνοντα άτομα (έναντι 1.657 θαλαμηγών με 8.005 επιβαίνοντα άτομα του 2016)
Σύνολο 14.850 άτομα
• Η συνολική διακίνηση μέσω σημείου Ε. Διαβατηρίων Λιμένος Ρόδου για το έτος 2016 ανήλθε σε 501.949 άτομα
• Η συνολική διακίνηση του έτους 2016 ανήλθε σε 534.025 άτομα
Β. Κίνηση του Ελέγχου Διαβατηρίων για τον μήνα Δεκέμβριο 2017
Επιβατική κίνηση γραμμής Ρόδος-Τουρκία-Ρόδος
1. Επιβάτες με προορισμό την Τουρκία 141 άτομα
2. Επιβάτες προερχόμενοι από Τουρκία 0 άτομα
3. Σύνολο 141 άτομα
Επιβατική κίνηση γραμμής Τουρκία-Ρόδος-Τουρκία
1. Επιβάτες με προορισμό την Ρόδο 762 άτομα
2. Επιβάτες με προορισμό την Τουρκία 615 άτομα
3. Ημερήσιοι εκδρομείς 277 άτομα
Σύνολο 1.377 άτομα
Κίνηση κρουαζιεροπλοίων
1. Προσεγγίσεις-Αναχωρήσεις 0 πλοίων
2. Επιβαίνοντες συνολικά επιβάτες 0 άτομα
Θαλαμηγοί Ε. Διαβατηρίων Λιμένος Ρόδου
1. Προσεγγίσεις 15 θαλαμηγών με 43 επιβαίνοντα άτομα
2. Αναχωρήσεις 19 θαλαμηγών με 49 επιβαίνοντα άτομα
Σύνολο 92 άτομα
• Η συνολική διακίνηση μέσω σημείου Ε. Διαβατηρίων Λιμένος Ρόδου για τον μήνα Δεκέμβριο 2017 ανήλθε σε 1.610 άτομα
• Η συνολική διακίνηση τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2016 ανήλθε σε 5.957 άτομα.

 

Link to comment
Share on other sites

Η χειρότερη χρονιά εδώ και 15 χρόνια για τα κρουαζιερόπλοια στη Ρόδο ήταν το 2017

Quote

Τη μεγαλύτερη υστέρηση σε αριθμό κρουαζιερόπλοιων αλλά και επιβατών τα τελευταία 15 χρόνια, κατέγραψε στη Ρόδο η χρονιά που έφυγε, αποτυπώνοντας την πτωτική τάση που είχε ειδικά το 2017 για την περιοχή μας η κρουαζιέρα. 

Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το γραφείο ασφαλείας του δημοτικού λιμενικού ταμείου νότιας Δωδεκανήσου, αποδεικνύουν ότι η περσινή χρονιά, ήταν η λιγότερο αποδοτική από πλευράς κίνησης στο λιμάνι της Ρόδου από το 2003 και έπειτα, με τους λόγους να είναι γνωστοί και να έχουν επισημανθεί αρκετές φορές.

Έτσι στο 2017 το γραφείο κατέγραψε τον κατάπλου 247 κρουαζιερόπλοιων από λιμάνια εντός και εκτός συνθήκης Σένγκεν με τα οποία μεταφέρθηκαν στη Ρόδο συνολικά 274.921 άτομα, έναντι 299 κρουαζιερόπλοιων το έτος 2016 με τα οποία μεταφέρθηκαν 314.689 επισκέπτες.

Από το 2003 μέχρι και το 2009, σημειώνεται μία σταδιακή αύξηση κρουαζιερόπλοιων και τουριστών η οποία σταματά το 2010. Από εκείνη τη χρονιά και έπειτα καταγράφεται συνεχής μείωση τόσο σε σκάφη όσο και σε τουρίστες για να φτάσουμε στο 2017 τη χρονιά ρεκόρ, κατά την οποία η μείωση διαμορφώθηκε στο 12%.

Από τα στοιχεία της τελευταία 15ετίας προκύπτει ότι η χρονιά με τα περισσότερα κρουαζιερόπλοια ήταν το 2007 καθώς κατέπλευσαν στο λιμάνι 724, ενώ το έτος με τους περισσότερους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων ήταν το 2009. Εκείνη τη χρονιά είχαν μεταφερθεί με αυτά 723.885 τουρίστες.

Ο καλύτερος μήνας όλων των ετών ήταν ο Αύγουστος του 2007 με 111 κρουαζιερόπλοια ενώ ο μήνας με τη μεγαλύτερη κίνηση τουριστών ήταν ο Αύγουστος του 2009 με 108.915 τουρίστες. Επίσης το 2014 ήταν η χρονιά κατά την οποία δεν κατέπλευσε κανένα κρουαζιερόπλοιο τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο όπως συνηθιζόταν μέχρι τότε και μάλιστα κάποιες φορές, είχαμε κρουαζιερόπλοιο ανήμερα την Πρωτοχρονιά, που έκανε ποδαρικό στο λιμάνι μας.

Πάντως εκείνη τη χρονιά αν και είχαμε άσχημο ξεκίνημα στους επόμενους μήνες η κίνηση αυξήθηκε χωρίς όμως να σημειώσει τις αποδώσεις των προηγούμενων ετών.
Στα αξιοσημείωτα κατατάσσεται επίσης και το ότι στο 2017 κατά το μήνα Δεκέμβριο δεν κατέπλευσε κανένα κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι μας, επίσης μοναδική φορά που συνέβη αυτό κατά τα τελευταία 15 χρόνια.

 

Rhodes.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Τo πλωτό εστιατόριο Kon-Tiki στη Ρόδο ηταν έμπνευση Κεφαλλονίτη επιχειρηματία

Quote

Χρόνια τώρα στην Ρόδο ένα πλωτό εστιατόριο δύο ορόφων κλέβει τις εντυπώσεις!

Το εστιατόριο εμπνεύστηκε και δημιούργησε επιχειρηματίας Κεφαλλονίτης από το χωριό Νύφι, ο επιχειρηματίας Βανδώρος. Αν και με τα χρόνια η διεύθυνση άλλαξε οι κάτοικοι της Ρόδου δείχνουν να τον ευγνωμονούν για την επιχειρηματική του ιδέα!

Το Kon-Tiki Floating Restaurant είναι το μοναδικό εστιατόριο στη Ρόδο που βρίσκεται στην κυριολεξία πάνω στη θάλασσα, στο λιμάνι Μανδράκι σε ένα μοναδικά ρομαντικό χώρο.

Το «Kontiki Floating Restaurant», έχει βραβευτεί από το Trip Advisor, με πιστοποιητικό διάκρισης και σας ταξιδεύει νοερά πάνω στο κύμα, ενώ απολαμβάνεις τη θέα του μπλε του ουρανού και της θάλασσας, του κάστρου των Ιπποτών της Ρόδου και των ιστορικών κτιρίων που είναι χτισμένα περιμετρικά στη στεριά του νησιού.

Το Kon-Tiki Floating Restaurant βρίσκεται έξω από τα Τείχη της Παλιάς Πόλης, σε έναν χώρο άνετο, φωτεινό, ατμοσφαιρικό τα βράδια λόγω της τοποθεσίας, του φωτισμού και της θάλασσας. Όπου στο ισόγειο, συνοδεία πιάνου, μπορείς να απολαύσεις μοναδικά πιάτα γαστρονομικής πανδαισίας και στον πρώτο όροφο, σε ένα πιο χαλαρό περιβάλλον, μπορείς να πιεις ένα ποτό ή απλά τον καφέ σου!

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Απαγόρευση απόπλου του Φ/Γ Naftocement III στη Ρόδο στις 19/08/18

Quote

Στη σύλληψη του πλοιάρχου του Φ/Γ πλοίου «ΝΑΦΤΟΣΕΜΕΝΤ ΙΙΙ» Ν.Π. 12422, προέβησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου.

Συγκεκριμένα, κατόπιν καταγγελίας που δέχθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου και κατόπιν έκτακτης επιθεώρησης από αρμόδιους επιθεωρητές του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Ρόδου στο ανωτέρω πλοίο, διαπιστώθηκε η ύπαρξη ρήγματος στην πρωραία δεξαμενή ζυγοστάθμισης (forepeak) στο ακρότατο σημείο της πλώρης 30 εκατοστά περίπου πάνω από την ίσαλο γραμμή, διαστάσεων 20 εκατοστών περίπου και στρέβλωση της μεταλλικής κατασκευής του πλοίου και του εσωτερικού νομέως.

Δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΝΑΦΤΟΣΕΜΕΝΤ ΙΙΙ» μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον αρμόδιο νηογνώμονα, ενώ κινήθηκε παράλληλα η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Πραγματοποίηση άσκησης ετοιμότητας στη Ρόδο

Quote

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου «Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών», μεσημβρινές ώρες χθες (10-10-2018), άσκηση ετοιμότητας με θέμα «Διαχείριση Κρίσεως», στο λιμένα “ΑΚΑΝΤΙΑΣ” ν. Ρόδου και επί του Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ» Ν.Π. 11520. 

Στην εν λόγω άσκηση, που έλαβε χώρα παρουσία του Διευθυντή του Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Υποναυάρχου Λ.Σ. ΑΡΓΥΡΙΟΥ Ιωάννη, συμμετείχαν το προσωπικό, το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών και πυροτεχνουργοί του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, ελικόπτερο Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολικά σκάφη Λ.Σ .-ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολικά οχήματα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του ανωτέρω Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου, το Τμήμα Τροχαίας Ρόδου, στρατιωτικά κλιμάκια, κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας Ρόδου και του Δήμου Ρόδου, σκύλος ανίχνευσης εκρηκτικών υλών, πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, ασθενοφόρα οχήματα του ΕΚΑΒ, καθώς και τρία (03) ρυμουλκά του λιμένα Ρόδου.

Στο πλαίσιο της άσκησης, πραγματοποιήθηκαν σενάρια πυρκαγιάς και τρομοκρατικής απειλής επί του πλοίου, καθώς και αντιμετώπισης διαρροής τοξικού αερίου εντός της χερσαίας ζώνης του εμπορικού λιμένα. Με τον τρόπο αυτόν, το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Ρόδου είχε την ευκαιρία να εξοικειωθεί ακόμα περισσότερο με τα καθήκοντα ασφαλείας και καταστολής τρομοκρατικής ενέργειας, αναβαθμίζοντας την επιχειρησιακή του ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα, να προάγει το επίπεδο εκπαίδευσής του σε καταστάσεις κρίσεων, να εντοπίσει αδυναμίες / ελλείψεις και να τις εξαλείψει, να βελτιώσει τους χρόνους ανταπόκρισης του καθώς και να βελτιστοποιήσει τη συνεργασία του με συναρμόδιους φορείς σε περιπτώσεις κρίσεων.

 

S2.jpgS3.jpg

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Λογω του  καιρου το  blue star 2 χτες ξεφορτωσε το πρωι κ βγηκε κ πηγε στον ιαλυσσο κ φουνταρε κ εμεινε εκει ολη νυκτα κ γυρισε το πρωι φορτωσε κ εφυγε για πειραια

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το άρθρο της Ροδιακής μάλλον λίγο διαφορετικά έγιναν τα πράγματα!! Γιατί λέει ότι είχαν μείνει μέσα επιβάτες και οχήματα και ξεφορτώθηκαν αφού επέστρεψε στο λιμάνι της Ρόδου.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς μετά από τόσα έργα στο λιμάνι της Ρόδο , ενα από τα μεγάλο νησιά της χώρας, που συμβάλει αρκετά στο ΑΕΠ της χώρας με τον τουρισμό που έχει κάθε χρόνο, στη κατηγορία των μεγάλων νησιών έχει -ισως- το χειρότερο λιμάνι στο θέμα του καιρού... Τόσα χρόνια θα μπορούσαν να είχαν βρει ένα ακόμα μέρος να έφτιαχναν λιμάνι ώστε είτε με τον ένα καιρό είτε με τον άλλο καιρό να μπορούσε να δέσει το κάθε πλοίο και να μην ταλαιπωρούνται ούτε οι επιβάτες ούτε τα πληρώματα

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίων στη Ρόδο

Quote

Κατά τη διάρκεια έκτακτων επιθεωρήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε όλους τους τομείς στα Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΝΤΙΣΚΑΒΕΡΙ'' Ν.Π. 50 και ''ΚΟΥΙΝ ΚΡΙΣΤΙΝ'' Ν.Ρ. 396 από αρμόδιους επιθεωρητές Κ.Ε.Ε./ΚΕΠ του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, διαπιστώθηκαν αντίστοιχα έξι (06) και έντεκα (11) παρατηρήσεις.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω πλοίων μέχρι την αποκατάσταση των παρατηρήσεων και την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης αυτών.

 

Link to comment
Share on other sites

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίων στη Ρόδο

Quote

Κατά τη διάρκεια έκτακτων επιθεωρήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε όλους τους τομείς στα Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΒΙΒΑ ΙΙ'' Ν.Ρ. 292, ''ΑΛΚΜΗΝΗ'' Ν.Ρ. 104, ''ΜΠΟΣΣ'' Ν.Ρ. 338 και ''ΑΦΡΟΝΤΑΙΤ ΚΟΥΙΝ'' Ν.Σ. 82 από αρμόδιους επιθεωρητές Κ.Ε.Ε./ΚΕΠ του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, διαπιστώθηκαν αντίστοιχα εννέα (09), επτά (07), έξι (06) και τρεις (03) παρατηρήσεις.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω πλοίων μέχρι την αποκατάσταση των παρατηρήσεων και την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης αυτών, ενώ για το ''ΑΦΡΟΝΤΑΙΤ ΚΟΥΙΝ'' στη συνέχεια του επετράπη.

 

Link to comment
Share on other sites

Οι έλεγχοι έγιναν την περασμένη εβδομάδα και ανακαλύφθηκαν παραλείψεις και παρατηρήσεις. Δηλαδή από τον Απρίλιο έως προχθές που τα ΕΓ/ΤΡ χρησιμοποιήθηκαν από δεκάδες χιλιάδες τουρίστες δεν υπήρχε κάτι το μεμπτό, τώρα εμφανίσθηκαν τα προβλήματα.  Μάλιστα 😂

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

300 κρουαζιερόπλοια αναμένονται στη Ρόδο το 2020

Quote

Ακόμα και τα 300 μπορεί να φτάσουν τα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν στη Ρόδο, την επόμενη χρονιά, καθώς τα μηνύματα είναι αρκετά θετικά και μάλιστα έχουν αποτυπωθεί και στην πράξη από τις εταιρείες που άρχισαν να δηλώνουν τις προσεγγίσεις τους για το 2020.

Μέχρι στιγμής, ο συνολικός αριθμός των κρουαζιεροπλοίων σύμφωνα με το γραφείο ασφαλείας του λιμενικού ταμείου νότιας Δωδεκανήσου, ανέρχεται σε 274, νούμερο που ξεπερνά ακόμα και τα φετινά δεδομένα. Αν το ενδιαφέρον συνεχιστεί από τις εταιρείες για ακόμα περισσότερα ταξίδια την επόμενη χρονιά τότε ο αριθμός τους θα προσεγγίσει τα 300.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι και σήμερα έχουν καταπλεύσει στη Ρόδο συνολικά 258 κρουαζιερόπλοια τα οποία έφεραν συνολικά 307.308  τουρίστες, ενώ το 2018 ο αριθμός τους είχε ανέλθει σε 209 και οι επιβάτες σε 294.000 άτομα. Σημειώθηκε δηλαδή μία αύξηση σε ποσοστό 23%.

Αν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις για την ανοδική πορεία του θαλάσσιου τουρισμού και την επόμενη χρονιά και δεν υπάρχουν απρόοπτα και γεγονότα που θα αποσταθεροποιήσουν την περιοχή, τότε θεωρείται εφικτό να «πιάσουμε» ως περιοχή τον αριθμό των 300 κρουαζιεροπλοίων.
Αυτό σημαίνει μεγάλα οφέλη τόσο για τις εγκαταστάσεις το λιμανιού λόγω των εσόδων από τα τέλη, όσο και οφέλη για την τοπική αγορά από τις εκδρομές, τις ξεναγήσεις, τις αγορές και τις δαπάνες κάθε είδους.

Νέο σύστημα φύλαξης και επέκταση του ξυλοπεζόδρομου
Αξίζει να σημειωθεί ότι από την επόμενη χρονιά θα τεθεί σε λειτουργία και το νέο σύστημα φύλαξης στα λιμάνια της Ακαντιάς, της Κολώνας και στο τουριστικό λιμάνι, που έχει ήδη τοποθετηθεί.

Το σύστημα φύλαξης περιλαμβάνει 70 συνολικά κάμερες και στα τρία λιμάνια και μάλιστα ο έλεγχος των επιβατών θα γίνεται με μαγνητικές κάρτες, οι οποίες θα επιτρέπουν στον επιβάτη να περάσει μέσα στον περιορισμένο χώρο του λιμανιού, ενώ η πρόσβαση για όσους δεν έχουν κάποια εργασία ή δεν θα ταξιδεύουν δεν θα επιτρέπεται.

Επίσης, έχει δημοπρατηθεί και είναι έτοιμο να ξεκινήσει το τμήμα του έργου που αφορά τον ξύλινο πεζόδρομο από το λιμάνι της Ακαντιάς μέχρι την οδό Καναδά. Τα υπόλοιπο αυτό κομμάτι ως συνέχεια του υπάρχοντος ξύλινου πεζόδρομου καθυστέρησε να ξεκινήσει, καθώς υπάρχει ένα υπόγειο καλώδιο της ΔΕΗ στο πεζοδρόμιο που πρέπει να μεταφερθεί, ώστε να αρχίσουν στη συνέχεια οι εργασίες.

Στη συνέχεια, θα προχωρήσει από το λιμενικό ταμείο η δημοπράτηση και του υπόλοιπου τμήματος του ξύλινου πεζόδρομου από την Καναδά έως το τουριστικό λιμάνι. Εκτιμάται ότι έως τις αρχές του 2020 να διενεργηθεί ο διαγωνισμός για να εγκατασταθεί και ο εργολάβος, ώστε έως το τέλος του 2020 να τελειώσει το έργο.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...