Jump to content
Shipfriends

Προσάραξη του Παναγία Σπηλιανή, ανοικτά της Νισύρου


Recommended Posts

Σύμφωνα με ανάρτηση στη Ναυτεμπορική είχαμε προσάραξη στη βραχονησίδα Γυαλί βορειοδυτικά της Νισύρου του «Παναγία Σπηλιανή» με έξι επιβαίνοντες, χωρίς κάποιο πρόβλημα για το πλήρωμα ή τους επιβαίνοντες.
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι το πλοίο αναχώρησε από το λιμάνι της Νισύρου (σύμφωνα με το δημοσίευμα) για να προστατευθεί από τον καιρό και προσάραξε όταν ξέσυρε η άγκυρά του.

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

Στο facebook υπαρχει και φωτο στην οποια φανεται το πλοιο σαν να κοπαναει στο λιμανι της Νισυρου.Στα σχολια αναφεραν οτι εγιναν μικρες ζημιες στην αριστερη πλευρα του πλοιου.Αυτος ηταν και ο λογος που βγηκε απο το λιμανι

Link to comment
Share on other sites

Οφείλω να πώ πάντως πως το συγκεκριμένο πλοίο δέν το θεωρώ και από τα πλέον ευσταθή.Πρίν χρόνια,ώς ΔΕΣΠΟΙΝΑ και πρίν την επιμήκυνσή του,είχε σπάσει κάβο στο "λιμάνι" τής Αγίας Μαρίνας στην Αίγινα (ήμουν παρών στο περιστατικό),ένα καλοκαιρινό απογευματάκι με κυματισμό στο 1/10000 τού κυματισμού στην Νίσυρο.Είχε μάλιστα τραυματιστεί ένας ναυτικός στο πόδι-ευτυχώς ελαφρά.

Link to comment
Share on other sites

Δε ξέρω τι κάνει στην Κάλυμνο, αλλά η ανακοίνωση  του ΛΣ, λέει ότι πήγε εκεί όταν έφυγε από το Γυαλί.

 

 

 Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νισύρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ “ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΠΗΛΙΑΝΗ” Ν.Π. 10556, ότι προσάραξε με την πίσω δεξιά πλευρά σε βράχο δυτικά της νησίδας Γυαλί ν. Νισύρου, χωρίς να αιτεί συνδρομή, με επιβαίνοντες πέντε (05) μέλη πληρώματος, καλά στη υγεία τους.

    Άμεσα στην ανωτέρω περιοχή κατέπλευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ καθώς και το Ε/Π-Α/Κ ΄΄ΔΕΣΠΟΙΝΑ'' ν. Κω 143 προς παροχή τυχόν συνδρομής.

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το πλοίο αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του Ε/Π-Α/Κ ''ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ΄΄ ν.Καλύμνου 220 το οποίο συνόδευε μέχρι τον όρμο Καλύμνου όπου κατέπλευσε πρωινές ώρες.

   Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΠΗΛΙΑΝΗ'' μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε ρύπανση.

Edited by express skiathos
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...