Jump to content
Shipfriends

Boμβαρδισμός του ελληνόκτητου tanker Araevο, από Λιβυκές κυβερνητικές δυνάμεις


Recommended Posts

τι εγινε στη λιβυη;
εβληθη ελληνοκτητο δεξαμενοπλοιο, απο λιβυκο αεροπλανο γιατι εκανε λαθρεμποριο ακι υπαρχε εγλληνας νεκρος;

στην εκπομπη ενικος στο σταρ, ο φιλης της αυγης ειπε οτι το πλοιο ειναι του μελισανιδη και η κυβερνη το καλυπτει.
ειχαν πλακα οι αντιδρασεις λοβερδου και βουλτεψη

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

Ο Διευθυντής της Αυγής είχε ένα σχετικό παραλήρημα ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση καλύπτει τον "ευνοούμενό της" Μελισσανίδη (πλοιοκτήτη του πλοίου) μη κατονομάζοντάς τον. Κατά την άποψή μου απέτυχε ολοσχερώς στο να μας δώσει να καταλάβουμε αν η δραστηριότητα του πλοίου ήταν παράνομη (αναφέρθηκε διαδοχικά σε λαθρεμπόριο, τριγωνική πώληση καυσίμου και αν κατάλαβα καλά απώλεια εν τέλει απώλεια εσόδων του δημοσίου κλπ.)

Κατά την άποψή μου θα έπρεπε να είχε κατ΄αρχήν διευκρινήσει/τεκμηριώσει σε μας τους μη γνωρίζοντες αν υπήρξε κάποια παρανομία (και ποιά) προκειμένου να έχει νόημα η "καταγγελία" του. Έτσι όπως προσέλαβα έγω τα πράγματα μου φάνηκε, ότι ως ένας ακόμη από τους "εγκριτους δημοσιογράφους" προσπάθησε να δημιουργήσει για τους δικούς του (προφανείς) λόγους εντυπώσεις συσχετίζοντας εν είδη "αχταρμά" ότι του κατέβηκε στην "κλάβα".

Αν δεν είναι έτσι θα υπάρξουν φαντάζομαι σύντομα διευκρινήσεις, αλλιώς είναι λυπηρή η διαπίστωση να πέφτουν σε τέτοια επίπεδα.

Σε κάθε περίπτωση το θλιβερότερο γεγονός είναι ότι 2 ζωές εργαζομένων χάθηκαν.

Link to comment
Share on other sites

ο Φιλης κατονόμασε τον Μελισσανίδη αλλά εγκάλεσε τους κυβερνώντες για την μη ανακοίνωση του ονόματος. Υποτίθεται ότι η Λιβυκή κυβέρνηση (αυτή που φιλοξενήθηκε στο Ελυρος?) ζήτησε συγνώμη για τον βομβαρδισμό.

Link to comment
Share on other sites

παρε το αυγο και κουρευ'το ;)

 

περα απο το λογυδριο του φιλη, αυτο για το οποιο εγκαλειτο η κυβερνηση (γενικως απο τους αντιπολιτευομενους) ειναι οτι ειπε το (ξενικο) ονομα εταιρειας, αλλα οχι τον πραγματικο πλοιοκτητη.

 

γενικως παντως υπηρχε μια παραφιλολογια στα ΜΜΕ για το τι ακριβως εκανε το ελληνοκτητο πλοιο στη λιβυη

 

το τι εξουσια εχει η λιβυκη κυβερνηση ειναι αλλο ζητημα

 

η ουσια ειναι οτι δυο ανθρωποι εχασαν τη ζωη τους και οι δικοι τους δεν θα μαθουν ποτε το γιατι

Link to comment
Share on other sites

προκαταρκτικη για τις συνθηκες θανατου των δυο ναυτικων στο Araevo
 
 

Οι συνθήκες θανάτου των δύο άτυχων ναυτικών μελών του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου Araevo ελληνικών συμφερόντων που δέχτηκε επίθεση από πολεμικό αεροσκάφος της Λιβύης ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι Ντέρνα, βρίσκονται στο επίκεντρο προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε η προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά.

Με την έρευνα, που ανατέθηκε ήδη στον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά, ο οποίος έχει αναλάβει την προανάκριση, ζητείται επιπλέον να διευρευνηθεί κάτω υπό ποιες συνθήκες έλαβε μέρος το τραγικό περιστατικό, μετά και από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι αξιωματικοί του στρατού της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης είχαν δηλώσει, ότι το πλοίο είχε προειδοποιηθεί να μην εισέλθει στον λιμένα Ντέρνα, υποστηρίζοντας, ότι μεταφέρει ισλαμιστές μαχητές στην πόλη.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών που έχει καταδικάσει με τον πιο έντονο τρόπο την αεροπορική επίθεση που δέχθηκε το ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο, έχει ανακοινώσει, ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς τις λιβυκές Αρχές- παρά την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί- προκειμένου να καταστεί δυνατή η διαλεύκανση των συνθηκών του τραγικού συμβάντος, η ταυτοποίηση και τιμωρία των δραστών της επίθεσης και η καταβολή αποζημιώσεων προς τις οικογένειες των θυμάτων.

Σύμφωνα με ενημέρωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας, το δεξαμενόπλοιο ήταν ναυλωμένο από τη λιβυκή κρατική εταιρεία «National Oil Corporation» (NOC) και εκτελούσε επί σειρά ετών το δρομολόγιο Μέρσα Ελ Μπέρκα- Ντέρνα, χωρίς προβλήματα.

Επίσης έχει διαψεύσει τις «αναφορές» περί δήθεν άρνησης και μη συμμόρφωσης του πλοίου σε διαταγές να σταματήσει μόλις προσεγγίσει τον Λιμένα της Ντέρνα για να επιβεβαιωθεί το φορτίο του.

Το δεξαμενόπλοιο ARAEVO της εταιρείας Aegean Shipping Management S.A. αναμένεται να καταπλεύσει στις 6 το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά μεταφέροντας και τις σορούς των δύο ναυτικών, (ενός Έλληνα και ενός Ρουμάνου), οι οποίες θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο για τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.

Το πλοίο είχε 26 άτομα πλήρωμα, εκ των οποίων τρεις Έλληνες και 23 αλλοδαπούς- 21 Φιλιππινέζους και δύο Ρουμάνους.

Edited by proud_ionian
link/τεχνικη βοηθεια
Link to comment
Share on other sites

και η επιστολη του τιγρεως στον οικοδεσποτη της εκπομπης, απο το enikos.gr
 

...Για την αποκατάσταση επομένως της τάξης και της αλήθειας, επιθυμώ να διευκρινίσω τα ακόλουθα:

Το πλοίο που δέχτηκε την άνανδρη και απρόκλητη επίθεση, που ας σημειωθεί καταδικάστηκε ρητά από όλα τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και με απόλυτο και αυστηρό τρόπο από το αμερικανικό Στέητ Ντιπάρτμεντ, ήταν ναυλωμένο από την κρατική εταιρεία πετρελαίων της Λιβύης τα τελευταία δέκα χρόνια για την μεταφορά πετρελαιοειδών προϊόντων μόνο στα λιμάνια της λιβυκής επικράτειας, αποκλειστικά για λογαριασμό κρατικών οργανισμών της Λιβύης. Αυτό είναι ευρέως γνωστό και αποδεικνύεται με αδιάσειστα ντοκουμέντα, ενώ επιβεβαιώνεται και από επίσημες δηλώσεις των λιβυκών αρχών. Επομένως ουδεμία σχέση μπορεί να είχε με λαθρεμπόριο καυσίμων, όπως ξεδιάντροπα ισχυρίστηκε ο κ. Φίλης, ο οποίος προφανώς επανέλαβε από την εκπομπή σας αστήρικτες και υβριστικές συκοφαντίες που διακινούνται από διάφορους κύκλους, εξυπηρετώντας γνωστά συμφέροντα.

Υπό αυτή την έννοια, λοιπόν, επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς περί διαπλοκής στον κ. φίλη, τον οποίο θα έπρεπε να έχει ανακαλέσει στην τάξη η ηγεσία του κόμματος του μόλις κατέστη σαφές το μέγεθος του ατοπήματος του, υπό το βάρος της αποκάλυψης των πραγματικών γεγονότων...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...