Jump to content
Shipfriends

Kazaamia (και δυο και τρεις) 2015


Recommended Posts

Ιανουαριος

Ηρθε και το 2015 και μαζι του ερχεται η αναπτυξη στη χωρα. Το Διονυσιος Σολωμος φευγει για Τουρκια προκειμενου να κανει τις απαραιτητες μετασκευες για τη νεα του γραμμη. Οι εργασιες που θα γινουν ειναι τοποθετηση μοκετας και βαψιμο καταστρωματων. To Eξπρες Σκιαθος πωλειται στο Γουτο, ο οποιος παει στο Πολυτεχνειο για μελετες. Τελικα αποφασιζεται να μπει και τριτη καρινα, να επιμηκυνθει, να ψηλωσει το γκαραζ, να αλλαξει μηχανες και να βαλει waterjet. Στο τελος θυμιζει λιγο απο Bejijingua Express. Στα δοκιμαστικα παταει μπαλα ξεσαβουρωτο και οι μελετες ξαναρχιζουν να δουν τι πηγε τελικα στραβα. Ο Γουτος 19 χρονια μετα αισθανεται την ιδια απογοητευση και τα βαζει με οσους τον κοροιδεψαν και του εφαγαν λεφτα.
 
Φεβρουαριος
Το Λευκα Ορη με νεο ονομα Blue Mountains ντυμενο στα πρασινα (τα χρωματα της κοινοπραξιας ντε) ξεκιναει δρομολογια στη γραμμη του Ηρακλειου. Ναι ξερω τον καζαμια περιμενατε να σας το πει. Η Αegean Speed Lines πουλαει στη Ζανζιβαρη το Speedrunner IΙΙ και φημολογειται οτι θα αγορασει το Επτανησος θα το ονομασει Παναγια Χρυσοπηγη και θα το δρομολογησει το Πασχα. Ο proud ionian το σημειωνει για το φιδεμπορα του 2015. Γινονται εκλογες και πρωτος βγαινει ο Συριζα. Νεος ΥΕΝ ο Γιωργος Σταθακης. Απο το Shipfriends συστηνεται επιτροπη και ψαχνει να ναυλωσει βαπορι να φερει τα χρυσα κουταλια με τα οποια θα τρωει ο λαος απο δω και περα.
 
Μαρτιος
03.03.2015 Το shipfriends κλεινει δεκα χρονια στον Αερα. Ο r2d2 & o c3po γιορταζουν το γεγονος τιμωντας την παραδοση και κανουν ακομη ενα πολυημερο update στο forum. Η Seajets αγοραζει ενα ακομα αδερφακι του Master Jet και το ονομαζει Kenteris Jet. Συμφωνα με πληροφοριες θα δρομολογηθει απο Ραφηνα-Ανδρο-Παρο-Σαντορινη-Ικαρια. Η ΝΕΛ βγαζει ανακοινωση οτι το Kenteris Jet δεν εχει καμια σχεση με τη ΝΕΛ και οτι ο Ηλιοπουλος προφανεστα παει να εκμεταλλευτει την εμπορικη επιτυχια και να κλεψει τους πελατες των υπερταχυπλοων της.
Η πωληση του Scandinavia στη Ventouris Ferries ακυρωνεται λογω ηλικιας του πλοιου (πολυ νεο και δεν ταιριαζει στο προφιλ της εταιριας), κατι που ανακοινωνει ο Neptune. Αμεσως ολοι οι γειτονες το εχουν "αποκλειστικη" ειδηση και ο Neptune αρχιζει παλι το κραξιμο.
 
Απριλιος
Το Αγιος Γεωργιος ξεκιναει δρομολογια στη γραμμη Ραφηνα-Ανδρο-Τηνο-Μυκονο φερνοντας την επανασταση. Η εταιρια του το δουλευει με λογικη παντοφλας του Ριου (το πλοιο φευγει μολις πιασει πρωτοκολο) και ετσι λυνεται επιτελους το προβλημα της πετρελευσης την τελευταια στιγμη. Λιγο πριν ξεκινησει το πρωτο του δρομολογιο το πληρωμα κανει επισχεση εργασιας. Οι επιβατες προωθουνται στους προορισμους τους με μεριμνα της εταιριας. Ο Polmyt πηγαινει στα μερη του για Πασχα αεροπορικως απο Σαμο οπου εφτασε με το Μυτιληνη. Πασχα + ΝΕΛ πανε μαζι γιατι το αιμα νερο δε γινεται.
 
Μαιος
Ξεκιναει δρομολογια το τ.Blue Star Ithaki στη γραμμη Saint John - Digby. Διατηρει το ονομα Canada 2014. To Σοφοκλης Βενιζελος διπλωνει το Blue Mountains (Λευκα Ορη) στη γραμμη του Ηρακλειου. Στο πρωτο δρομολογιο παιρνει φωτια ο ιστος και καιγεται η σημαια της Smart Ferries. Το πλοιο φτανει αυτοδυναμο στο Περαμα με σβησμενα σινιαλα και οι φημες οτι θα παει για παλιοσιδερα δινουν και παιρνουν. Τη θεση του στα δρομολογια παιρνει το Λατω. Την πρωτη βδομαδα πραγματοποιει δρομολογια με μια μηχανη ενω η αλλη επισκευαζεται εν πλω λογω ελλειψης χρονου. Η λιστα του proud για το φιδεμπορα του 2015 εχει παρει ανεξελεγκτες διαστασεις.
 
Ιουνιος
Η τιμη του πετρελαιου ειναι πλεον $25/τονο και στο Αιγαιο γινεται ο πολεμος της αρκουδας. Η Νελ εβγαλε στη φορα τους Κεντερηδες μετα απο πολλα χρονια, ο μεγαλος για Χιο Μυτιληνη κανει πλακα με 42 κομβους στα συμβατικα με πλοιαρχο παντα το Χαρη Τσουκαλα, στην Παροναξια το ΙΙ, και το Ι Συρο-Τηνο-Μυκονο, το TeraJet βαζει και τις 2 τουρμπινες και ανεβοκατεβαινει με 40αρια. Οι Μινωικες εξυπηρετουν το Ηρακλειο με το Κνωσσος Παλας, το πρωι απο Πειραια και το βραδυ απο Ηρακλειο, ενω το Φαιστος αν και ναυτολογηθηκε το πληρωμα του Ικαρου για να ξεκινησει ημερησια στα Χανια, τελικα ναυλωνεται και κανει δρομολογια απο Πατρα για Πριντεζι-Μπαρι-Ορτονα-Ανκονα-Βενετια. Παρολα αυτα οι τιμες των εισητηριων αυξανονται 30% για να ισοφαρισουν οι εταιριες τη χασουρα των προηγουμενων ετων.
 
Ιουλιος
Οι Σουηδοι της Gotlandbaten ναυλωνουν το Ευτυχια Π (πρωην Θεομητωρ). Θα χρηματοδοτησουν την αποπερατωση του και θα το δρομολογησουν ως Vastervik 2 το 2016. Η Levante Ferries φημολογειται οτι γλυκοκοιταζει το καμμενο Σοφοκλης Βενιζελος προκειμενου να το μετασκευασει στην Κινα αλλαζοντας ολοκληρωτικα την εμφανιση του. Προθεση της ειναι να το δρομολογησει οπου υπαρχει αναγκη. Σε δηλωσεις του ο Γιωργος Θεοδοσης τονιζει οτι το Ιονιο θα γινει κιτρινο θυμιζοντας παλιες καλες εποχες σε ορισμενους. Ο Proud σημειωνει για το φιδεμπορα.

07.07.2015 συμπληρωνονται 20 χρονια απο το πρωτο ταξιδι του Κεφαλονια στη γραμμη Πατρα Σαμη Ιθακη. Εις αναμνησιν του γεγονοτος το πλοιο εκτελει ενα κυκλικο δρομολογιο απο βαθυ για σαμη πατρα μονο για vip καλεσμενους, με πλοιαρχο το γερασιμο παξινο και σβησμενο το νησος.

Αυγουστος
Το Διονυσιος Σολωμος ξεκιναει δρομολογια στις Δυτικες Κυκλαδες. Παρολα αυτα οι Δημαρχοι των νησιων σε συναντηση με τον νεο ΥΕΝ κο Σταθακη ζητανε τη δρομολογηση ενος ακομα πλοιου. Φευγουν με κατεβασμενα κεφαλια ομως αφου ενημερωθηκαν πως το Ιθακη εχει πουληθει, και το Μηλος Εξπρες εχει ανακυκλωθει εδω και 10 χρονια. Το Αγιος Γεωργιος επιασε επιτελους πρωτοκολο και ετοιμαζεται να αναχωρησει. Μπλεκουν ομως οι προπελες του με τις καδενες του και τελικα παλι δε γινεται το δρομολογιο.
 
Σεπτεμβριος
Βγαινει το πορισμα για τη φωτια στο Ιεραπετρα, και η ΑΝΕΚ πρεπει να αποζημιωσει τα πυροσβεστικα του Πριντεζι και οσους συνεβαλαν στην κατασβεση. Ο Κωστας Αγαπητος εχοντας πουλησει πλεον ολα τα πλοια της Aegean Cargo επιστρεφει στην Hellenic Seaways ως μη εκτελεστικος προεδρος, με προταση της Τραπεζας Πειραιως. Ο Γερασιμος Στριντζης επιστρεφει χολωμενος στην Κεφαλονια, οπου σκοπευει να χτισει πολυτελες ξενοδοχειο ημιδιαμονης.

Ανακοινωνεται κοινοπραξια μεταξυ του ομιλου Grimaldi (Grimaldi & Minoan) και της Ventouris Ferries σε ολες τις γραμμες που εξυπηρετουν στην Αδριατικη μεταξυ Ιταλιας Ελλαδας και Αλβανιας. Τα πλοια στις μπαντες θα γραφουν Grimouris Ferries και στην τσιμινιερα απο δεξια θα ειναι το G του Grimaldi και απο αριστερα το Β του Βεντουρη.
 
Οκτωβριος

Οι εταιριες ανακοινωνουν αποτελεσμενα εννιαμηνου. Ολες εχουν θετικο προσημο εκτος της ΝΕΛ.
Το Πηνελοπη Α φευγει απο τη ντανα Ελευσινας ρυμουλκουμενο για Αλιαγα. Πλοιαρχος στο ρυμουλκο Αγιος Νεκταριος εχει αναλαβει ο καπτα Ηλιας Βερβενιωτης που θεωρει χρεος του να περασει το πλοιο απο Ραφηνα-Ανδρο-Τηνο-Μυκονο και να χαιρετισει για τελευταια φορα τα νησια που τοσο πολυ αγαπησαν το πλοιο. Το παρον στην τελευταια αυτη παρουσια του πλοιου στα νησια δινουν το CNN, το BBC, το ΤV5, το Canal+, το Al Jazeera, το Beijing News, και η Κοινη Γνωμη. Παρα τις προσπαθειες που εγιναν, το πλοιο δεν μπορεσε να χαιρετισει και τα λιμανια που εξυπηρετουσε επι Sealink.
 
Νοεμβριος
31.10.2015 εκλεισε δυο χρονια χωρις πλοιο η γραμμη πατρα σαμη ιθακη. εξαιτερικα συγκινητικες επιμνημοσυνες εκδηλωσεις λαμβανουν χωρα ολο το νοεμβριο σε πατρα, κεφαλονια και ιθακη, με τους kerkini, ariadne & proud ionian, να εκφωνουν σπαραξικαρδιους λογους. Η εκδηλωση διαλυεται αμεσως μετα απο τηλεφωνημα για βομβα που εκανε ο Nick the Greek. Ανακοινωνεται η πωληση του Blue Star Paros στους Καναδους. Μετονομαζεται σε Canada2015. Για να αποφευχθουν σκηνικα σαν τον αποχαιρετισμο του Ιθακη το βαπορι παραδιδεται μια ωρα μετα την υπογραφη του ΜΟΑ εν πλω. Η ΑΝΕΚ(αλυμνου) ανακυρησσεται εταιρεια της χρονιας απο τα Lloyd's List Greek Shipping Awards. Στα ιδια βραβεια ο Neptune παιρνει τον τιτλο του moderator της χρονιας λογω της αυτοκυριαρχιας του και της εσωτερικης του ισορροπιας. Τη βραβευση κανει ο Δαλαι Λαμα.
 
Δεκεμβριος

Η Zante δενει και τα δυο βαπορια της στα 200αρια και τα βγαζει προς πωληση. Οι Δημαρχοι Δυτικων Κυκλαδων στελνουν επιστολες στους αρμοδιους φορεις ζητωντας την αμεση επιστροφη του Αγιος Γεωργιος στη γραμμη που αγαπηθηκε οσο κανενα αλλο. O Proud ανακοινωνει νωρις τις ψηφοφοριες και αρχιζει τα παρακαλια να ψηφισουμε. Τρεις μερες του πηρε να γραψει τη λιστα για το φιδεμπορα ο οποιος μαζευει ρεκορ ψηφων και για 10 μερες το φορουμ παραμενει κλειστο λογω φορτου στο server. Ομως το γεγονος της χρονιας δεν ηταν μεσα στην ψηφοφορια καθως τελευταια μερα του χρονου ο Μακης Αγουδημος αγοραζει το Siljia Europa και σκοπευει να το δρομολογησει με το ονομα Αλκμηνη Α στα Δωδεκανησα.

Link to comment
Share on other sites

Να κάνω και μια προσθήκη για τις 31/12/2014:

Η επιτυχία του καζαμία είναι πέραν κάθε φαντασίας και μάλιστα παίρνει διεθνείς διαστάσεις. Ο Neptune αναγκάζεται να τη μεταφράσει σε 8 γλώσσες για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα από το εξωτερικό. Η επιτυχία, έτσι, γίνεται ακόμα μεγαλύτερη.

Στις 23:00 καταφθάνει πρόταση βόμβα στο φόρουμ από τον σείχη του Κατάρ (αλ Θάνι) και το φόρουμ θα γράφεται πλέον στα αραβικά!

Link to comment
Share on other sites

Να κάνω και μιά διόρθωση στον κατά τ'άλλα εξαιρετικό Καζαμία 2015 (το άν θα βγή και προφητικός θα το διαπιστώσουμε το 2016):

 

Το Πηνελοπη Α φευγει απο τη ντανα Ελευσινας ρυμουλκουμενο για Αλιαγα. Πλοιαρχος στο ρυμουλκο Αγιος Νεκταριος εχει αναλαβει ο καπτα Κώστας Βελαλόπουλος που θεωρει χρεος του να περασει το πλοιο απο Ραφηνα-Ανδρο-Τηνο-Μυκονο και να χαιρετισει για τελευταια φορα τα νησια κλπ κλπ

 

Και μιά ακόμη προσθήκη γιά τίς 31.12.2015:διεθνείς κινηματογραφικοί παραγωγοί κάνουν προτάσεις στον Neptune να αναλάβη την σκηνοθεσία και το σενάριο γιά όλους τους επόμενους καζαμίες μέχρι το έτος 2080,προσφέροντάς του ιλιγγιώδη και αστρονομική αμοιβή.Ο Neptune δέχεται,υπό τον όρο να υπάρχη στο σενάριο ρόλος γιά τον Proud_Ionian ώς Φιδέμπορας...

Link to comment
Share on other sites

Ο Polmyt πηγαινει στα μερη του για Πασχα αεροπορικως απο Σαμο οπου εφτασε με το Μυτιληνη. Πασχα + ΝΕΛ πανε μαζι γιατι το αιμα νερο δε γινεται.

ειναι ωραιο να'σαι αιο :D

Link to comment
Share on other sites

Να κάνω και μια προσθήκη για τις 31/12/2014:

Η επιτυχία του καζαμία είναι πέραν κάθε φαντασίας και μάλιστα παίρνει διεθνείς διαστάσεις. Ο Neptune αναγκάζεται να τη μεταφράσει σε 8 γλώσσες για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα από το εξωτερικό. Η επιτυχία, έτσι, γίνεται ακόμα μεγαλύτερη.

Στις 23:00 καταφθάνει πρόταση βόμβα στο φόρουμ από τον σείχη του Κατάρ (αλ Θάνι) και το φόρουμ θα γράφεται πλέον στα αραβικά!

 

Χαιρομαι να βλεπω οτι υπαρχουν και χειροτεροι απο μενα  :D  :D  :D

Link to comment
Share on other sites

έξοχος!!! :D

 

 

 

Ανακοινωνεται η πωληση του Blue Star Paros στους Καναδους.

Στα πλαίσια της ανανέωσης του στόλου η BS αγοράζει το Stena Hollandica το οποίο μετασκευάζει ώστε να μεταφέρει 6000 επιβάτες. Ελλείψει άλλου, θα δρομολογηθεί 2 φορές την βδομάδα και στις μικρές Κυκλάδες. Η εταιρεία αποστέλλει επιστολή στο ΥΕΝ προτείνοντας βελτιώσεις για το λιμάνι της Ηρακλειάς. :lol:

Link to comment
Share on other sites

Neptune είναι τοσο "αρρωστα" αυτά που σκαρωσες που δε θελει και πολύ καποια από αυτά να βγουν αληθινα!!!

 

:D :D :D :D

 

Κ του Χρονου!

 

Ευχομαι  σε όλα τα μελη κ τους αναγνωστες Καλη (Ναυτιλιακή) Χρονια.

Edited by e_2
Link to comment
Share on other sites

....Υπό κανονικές συνθήκες, ποδαρικό στον Πειραιά, πρέπει να κάνει ο Διαγόρας που φθάνει κατά τις 10:00 από Ρόδο-Κάλυμνο-Πάτμο και αλλάζει χρόνο ταξιδεύοντας (τα Αιγινίτικα δεν δουλεύουν Πρωτοχρονιά...

 

Κύριε Neptune, μετά την αδιαμφισβήτητη επιτυχία μου (και δεδομένου ότι δεν έχω ακόμα κλείσει με τον Πητ Παπαδάκο), διατίθεμαι να συμβάλλω στην συγγραφή του Καζαμίου 2016. Προσφορές δεκτές δημοσίως.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...