Jump to content
Shipfriends

Celestyal Cruises


Recommended Posts

On 1/8/2014 at 1:42 PM, Petros P said:

Μπορεί να μη δούμε νέο πλοίο ακόμα..αλλα πιθανόν να δούμε νέα εταιρεία ...

 

Quote

Αυτό το Φθινόπωρο πες καλημέρα στη Celestyal Cruises, πες καλημέρα στην πραγματική ελληνική εμπειρία» αναφέρετε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της «Louis» Το τέλος μιας ολόκληρης εποχής για την ελληνική κρουαζιέρα σηματοδοτεί η αλλαγή της ονομασίας της εταιρείας «Louis Cruises» σε «Celestya Cruises» καθώς και η υιοθέτηση νέων ονομάτων για τα πλοία της. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιστώτριες τράπεζες της «Louis Cruises» θεώρησαν ότι το όνομα της εταιρείας, λόγω της κρίσης στην ελληνική και κυπριακή οικονομία, είχε υποστεί σημαντική φθορά με αποτέλεσμα να αδυνατεί να ανταπεξέλθει στους στόχους που έχουν τεθεί.

Οι ίδιες πληροφορίες μάλιστα, θέλουν τις πιστώτριες τράπεζες να αναζητούν ακόμη και αγοραστή για την κυπριακών συμφερόντων εταιρεία, δεδομένου ότι οι υψηλές ζημιές που καταγράφει συνεχώς κατά τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει σχεδόν ανέφικτη την όποια προσπάθεια εξυγίανσή της. Όπως προκύπτει εξάλλου και από την ανακοίνωση, με τίτλο «Look to the stars: Louis Cruises Becomes Celestyal Cruises», που απέστειλε η «Louis» προς τους ταξιδιωτικούς της πράκτορες, η αλλαγή της ονομασίας θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο.

«Το Σεπτέμβρη του 2014 θα δώσουμε ένα όνομα σε αυτή την υπόσχεση όταν θα ονομαστούμε Celestyal Cruise. Το Celestyal είναι ένα γαλαξιακό παιχνίδι, το οποίο σημαίνει να “εισχωρήσεις στα αστέρια” όπως σημαίνει επίσης “ουράνιο” ή “θεϊκό”. Πιστεύουμε ότι το νέο μας όνομα περιγράφει την έννοια του να ταξιδεύει κάποιος μαζί μας. Επίσης διαλέξαμε αυτό το όνομα για να τιμήσουμε τους πρόγονούς μας, τους αρχαίους Έλληνες, οι οποίοι ήταν μεταξύ των πρώτων λαών που χρησιμοποίησαν τα άστρα για την πλοήγησή τους.

Αυτό το Φθινόπωρο πες καλημέρα στη Celestyal Cruises, πες καλημέρα στην πραγματική ελληνική εμπειρία» αναφέρετε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της «Louis» . Να σημειώσουμε πως η προηγούμενη τετραετία υπήρξε εξαιρετικά δύσκολη για τον κυπριακό όμιλο κυρίως λόγω της δραστηριοποίησης του στην αγορά κρουαζιέρας από τον Πειραιά.

Αποτέλεσμα της μεγάλης μείωσης του αριθμού επιβατών, εξαιτίας της γενικότερης κατάστασης στην Ελλάδα, ήταν η μείωση για τον τομέα κρουαζιέρων του λειτουργικού κέρδους από εργασίες προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων από 24,7 εκατ. ευρώ, στα 14,0 εκατ. ευρώ και η αύξηση της καθαρής ζημίας από εργασίες μετά τα έξοδα χρηματοδότησης από 18,3 εκατ. ευρώ, σε 24,7 εκατ. ευρώ. Συνολικά και μόνο κατά την τελευταία τριετία, οι ζημιές της εταιρείας έχουν ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ. protothema.grΚαι απο σήμερα (?) Celestyal Cruises

Και μια ιδέα πως θα είναι τα πλοία

Edited by proud_ionian
quote/split/tag
Link to comment
Share on other sites

Πολύ έξυπνο moto, σούπερ γραμματοσειρά με ωραίο χρώμα και αντίθεση bold/κανονικό τύπου HELLENICSEAWAYS, αλλά το -επίσης όμορφο- λογότυπο στις μπάντες και η χρυσαφιά γραμμή παραπέμπουν σε budget cruises, νομίζω (και δεν το θέλουμε αυτό, άσχετα με το αν είμαστε).

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

Μπάμ ...μπούμ!!

 

 

Louis: Agreement for charter of cruise ship by subsidiary
    


Louis plc announces that its subsidiary, Louis Cruises Limited, has reached an agreement for the charter of cruise ship m/v Explorer (construction year 2002) for the period of 3 years starting from May 2015. This modern cruise ship of 420 cabins will make cruises to the Aegean Sea and will contribute positively to the further development of the Company’s activities and its profitability

 

πηγη http://www.louisgroup.com/index.php/en/announcements/csa-announcements

 

Μπράβο στην εταιρεία...

Link to comment
Share on other sites

Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, ο κος Κυριάκος Αναστασιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Louis Cruises, παρουσίασε τη «Celestyal Cruises» και το νέο λογότυπο που εντάσσεται στη συνολική αναπτυξιακή στρατηγική της εταιρείας.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Υιοθετούμε μία λέξη που κυριολεκτικά σημαίνει «ουράνια» και συνδέεται με έννοιες όπως τα αστέρια, ενώ μεταφορικά αποτυπώνει τη ‘Θεϊκή’ εμπειρία – την εμπειρία που οι ίδιοι οι επιβάτες μας έχουν νιώσει.

Η επιλογή του ονόματος αποτελεί μία ένδειξη τιμής στους Αρχαίους Έλληνες Θαλασσοπόρους, είναι όμως ένα όνομα που απευθύνεται κυρίως στις διεθνείς αγορές στις οποίες λειτουργούμε ως πρεσβευτές της χώρας μας.» Επίσης ο κος Αναστασιάδης πρόσθεσε: «Τα πλοία μας Louis Crystal και Louis Olympia θα μετονομαστούν σε Celestyal Crystal και Celestyal Olympia, ενώ ήδη λειτουργούμε εμπορικά ως Celestyal σε όλες τις αγορές εκτός από την Κύπρο, όπου θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας ως Louis Cruises.

Στη συνέχεια, μίλησε o Διευθυντής Πωλήσεων, κος Πυθαγόρας Νάγος ο οποίος έκανε ένα απολογισμό της χρονιάς η οποία έκλεισε με αύξηση της τάξης του 28%, διακινώντας 117.361 επιβάτες από 140 εθνικότητες οι οποίοι επισκέφτηκαν τα ελληνικά λιμάνια με τα κρουαζιερόπλοια της Louis Cruises. Ανεφέρθη στη θετική ανταπόκριση της αγοράς στους νέους προορισμούς και στο πρόγραμμα ‘Ειδυλλιακό Αιγαίο’, που σημείωσε υψηλές πληρότητες για τον Ιούλιο και Αύγουστο, δίνοντας την ευκαιρία σε 15.538 επιβάτες να επισκεφτούν ‘κρυμμένους θησαυρούς στο Αιγαίο. Για το 2015 τέλος είπε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι θα είναι ακόμα καλύτερη χρονιά, αρκεί να συνεχίσει η ηρεμία και η πολιτική σταθερότητα στην περιοχή.

Ο κος Πυθαγόρας Νάγος κλείνοντας ανέφερε ότι: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στις θετικές προοπτικές που υπάρχουν στον τουρισμό. Για αυτό το λόγο και για να καλύψουμε τις υψηλές ανάγκες και απαιτήσεις σε κλίνες που υπάρχουν για την επόμενη χρονιά, προχωρήσαμε σε τριετή συμφωνία ναύλωσης του κρουαζιεροπλοίου m/v Explorer (ναυπήγησης 2002) που μετονομάζεται σε Celestyal Odyssey, διαθέτει 420 καμπίνες και θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες στο Αιγαίο».

Το λόγο έλαβε επίσης, ο καπ. Γιώργος , Αντιπρόεδρος Επιχειρήσεων της Louis Cruises οποίος τόνισε τη συνολική συνεισφορά της εταιρείας στην εθνική οικονομία που ανέρχεται σε ετήσια βάση στα 128 εκ ευρώ. Ο καπ. Γ. Κουμπενάς ανέλυσε πως προκύπτει η ετήσια συμβολή της εταιρείας από τις δαπάνες επιβατών λόγω του home porting, καθώς και από τη δραστηριοποίηση της εταιρείας στην Ελλάδα, αφού μόνο την τελευταία τριετία και παρά την κρίση έχουν δαπανηθεί περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ σε αναβαθμίσεις και επισκευές σε ελληνικά ναυπηγεία, ενώ οι συνολικές άμεσες δαπάνες για τα τελευταία 7 χρόνια αγγίζουν τα 425 εκατομμύρια ευρώ. Και ο καπ. Κουμπενάς κατέληξε τονίζοντας ότι «μέσα σε ένα δυσχερές οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα όπου η ανάπτυξη και οι επενδύσεις είναι το ζητούμενο, η εταιρεία μας συνεισφέρει πολύπλευρα στην ελληνική οικονομία, στηρίζοντας παράλληλα τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη».

Επίσης, παρουσιάστηκε το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας που συνεχίζει τη στήριξη του ελληνικού πολιτισμού μέσω της χορηγίας του Λυκείου Ελληνίδων καθώς και τη φιλοξενία παιδιών από την Κιβωτό του Κόσμου. Παράλληλα, εμπλουτίζεται με ένα ετήσιο πρόγραμμα υποτροφιών για την προώθηση της τεχνογνωσίας της κρουαζιέρας στις ΑΕΝ Σύρου και αντίστοιχα στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, καθώς και τη συνεργασία με το Μουσείο Ηρακλειδών για το ‘ταξίδι’ γνώσης σε παιδιά της νησιωτικής Ελλάδας που δεν έχουν τη δυνατότητα, λόγω της απόστασης που τα χωρίζει από τη μητρόπολη, να το ακολουθήσουν.

Στη συνέντευξη τύπου τέλος παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος της Μήλου, κος Δαμουλάκης Γεράσιμος, ο Δήμαρχος της Σάμου, κος Νίκος Αγγελόπουλος και ο Δήμαρχος της Ίου κος Πετρόπουλος Μιχάλης, οι οποίοι απηύθυναν ένα σύντομο χαιρετισμό και αναφέρθηκαν στη φετινή θετική εμπειρία τους από την κρουαζιέρα και στους χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο που είχαν τη δυνατότητα να τους επισκεφτούν.

Πηγη: Portnet

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

πολλα βραβεια για το νεο μαγαζι.
 
 





Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Celestyal Cruises απέσπασε ένα χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Κρουαζιέρα - Θεματικές Εκδηλώσεις» για τις πάνω από 80 θεματικές εκδηλώσεις ετησίως,
που προάγουν την ιστορία, τη μουσική, τη γαστρονομία, το κρασί και την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά. Απέσπασε επιπλέον και δύο αργυρά βραβεία στις κατηγορίες «Συνεισφορά στην εθνική οικονομία» και «Υποστήριξη τοπικών κοινοτήτων – Νέοι προορισμοί».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Celestyal Cruises είναι η μοναδική εταιρεία που έλαβε βραβείο στις δύο τελευταίες συγκεκριμένες κατηγορίες.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Εκπτώσεις που φτάνουν το 50% στο δεύτερο άτομο για κρουαζιέρες στο πρόγραμμα «Ειδυλλιακό Αιγαίο» προσφέρει η Celestyal Cruises.

Η εταιρεία με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να δώσει τη δυνατότητα στους Ελληνες να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και να κάνουν τις φετινές διακοπές τους σε πολύ προνομιακή και συμφέρουσα τιμή.

Σε αυτό το πλαίσιο, προτείνει κρουαζιέρες με το Celestyal Crystal στο πρόγραμμα «Ειδυλλιακό Αιγαίο», προσφέροντας στη μισή τιμή το δεύτερο άτομο ή την επιλογή για οικογενειακή κρουαζιέρα, καθώς τα παιδιά ταξιδεύουν δωρεάν μόνο με τη χρέωση των λιμενικών τελών.

Το ειδικό πακέτο διακοπών περιλαμβάνει πλήρη διατροφή και οκτώ ποτά την ημέρα, ανά άτομο, ενώ κάθε βράδυ υπάρχει ένα πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες και όλες τις προτιμήσεις.

Επίσης, στην τιμή της επταήμερης κρουαζιέρας περιλαμβάνονται και δύο δωρεάν οργανωμένες εκδρομές στη Σμύρνη και στην Εφεσο και στην τριήμερη και τετραήμερη προσφέρεται αντίστοιχα από μία δωρεάν εκδρομή.

Πιο συγκεκριμένα, οι επιβάτες θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στις τριήμερες, τετραήμερες και επταήμερες κρουαζιέρες με την ονομασία «Ειδυλλιακό Αιγαίο» και με προορισμούς τη Μύκονο, Κουσάντασι, Σάμο, Μήλο, Σύρο, Τσεσμέ, Κω, Ίο και Σαντορίνη.

Πηγη: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Link to comment
Share on other sites

Celestyal Cruises: Νέοι προορισμοί στην Ελλάδα και Home porting

 

Διαχειρίσιμες χαρακτηρίζει τις απώλειες που προέκυψαν για την Celestyal Cruises, λόγω της μεγάλης κρίσης του Ιουλίου, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κυριάκος Αναστασιάδης, ο οποίος επισημαίνει ότι αν επικρατήσει σταθερότητα θα συνεχιστεί η ανοδική πορεία της ελληνικής κρουαζιέρας.

«Τους τελευταίους μήνες ζήσαμε μία ουσιαστικά μεγάλη ανατροπή. Υπήρχε ένα πολύ σοφό ρητό που το χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Ελληνες και το έλεγαν “ες το εναντίον μεταβολή”.

Μία χρονιά που έδειχνε εξαιρετικά θετική βάσει και του ρυθμού κρατήσεων τον χειμώνα, οι τελευταίες εξελίξεις αναμφισβήτητα δημιούργησαν ένα κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας για το πώς τελικά θα καταλήξει. Είναι γεγονός ότι παρατηρήθηκε ανάσχεση του ρυθμού κρατήσεων και υπήρξαν κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις ακυρώσεων. Οι απώλειες που προέκυψαν όμως μπορούμε να πούμε ότι είναι διαχειρίσιμες και είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι μετά την επίτευξη της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση οι κρατήσεις και οι πληρότητες θα επανακάμψουν και θα καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό το χαμένο έδαφος», επισημαίνει μιλώντας στη «Ν» ο κ. Ανασταδιάδης.

Μέχρι στιγμής, η Celestyal Cruises προχωρά με σταθερά βήματα και θετική προοπτική, και ούσα η μοναδική εταιρεία κρουαζιέρας η οποία κάνει home porting στην Ελλάδα, φέτος θα πραγματοποιήσει 841 προσεγγίσεις σε ελληνικά λιμάνια από τις 627 πέρυσι.

«Συνεχίζουμε τη στρατηγική της βιώσιμης ανάπτυξης με έμφαση στους νέους προορισμούς, συμβάλλοντας σημαντικά τόσο στην τοπική όσο και εθνική οικονομία. Είμαστε αισιόδοξοι ότι αν επικρατήσει πολιτική και οικονομική σταθερότητα θα συνεχιστεί και η ανοδική πορεία της ελληνικής κρουαζιέρας που εκπροσωπούμε, καθώς πέρυσι σημειώσαμε αύξηση 30% στους επιβάτες, ενώ προχωρήσαμε και σε εκτεταμένο πρόγραμμα συντήρησης, επισκευών και αναβαθμίσεων των πλοίων μας ύψους 18 εκατ. ευρώ, χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο ελληνικά συνεργεία και εταιρείες», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Αναδεικνύει το γεγονός ότι η Celestyal έχει αναλάβει ήδη από το 2014 την πρωτοβουλία να εντάξει στα προγράμματά της ελληνικά μικρά νησιά, μέσω των προγραμμάτων κρουαζιέρας «Ειδυλλιακό Αιγαίο», τα οποία μπορεί να τα προσεγγίσει χωρίς να διαταράσσεται η ηρεμία του φυσικού πε-ριβάλλοντος αλλά και η τοπική πολιτιστική ιδιαιτερότητα. «Και αυτό γιατί έχουμε το ασύγκριτο πλεονέκτημα του μεσαίου μεγέθους των πλοίων που μας εξασφαλίζει πιο εύκολη πρόσβαση σε αυτά τα μικρά νησιά.

Επιπλέον η χωρητικότητα των πλοίων της εταιρείας μας που είναι κατά μέσο όρο 1.200 άτομα μαζί με το πλήρωμα είναι η πλέον κατάλληλη, ώστε τα μικρά νησιά που δεν ξεπερνούν τις 2.000 κατοίκους το καλοκαίρι να μπορούν να ανταποκριθούν και να τους εξυπηρετήσουν» επισημαίνει, δίνοντας με αυτό τον τρόπο ένα προϊόν που διαφοροποιεί την εταιρεία από τα μεγαθήρια της παγκόσμιας κρουαζιέρας.

Επίσης φέτος η Celestyal Cruises ενέταξε στα προγράμματά της την Αδριατική και το Ιόνιο με τρία νέα δρομολόγια, ενώ προσφέρει τη δυνατότητα επιβίβασης από την Τουρκία με απλουστευμένη διαδικασία διαβατηριακού ελέγχου για επιβάτες εκτός Σένγκεν, διευκολύνοντας έτσι αυτούς που μέχρι πρότινος δυσκολεύονταν να επισκεφτούν την Ελλάδα ως προορισμό διακοπών.

Παράλληλα, είναι και η μοναδική εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο που δίνει για τρίτη χρονιά το «παρών» στην Κούβα με την Cuba Cruises. Ειδικά φέτος υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον των επιβατών αλλά και ενθουσιώδης υποδοχή από την αγορά της Αμερικής και του Καναδά.

«Σε αυτό το πλαίσιο εκτιμούμε ότι παρά τη δύσκολη συγκυρία η ελληνική κρουαζιέρα θα κλείσει θετικά» σημειώνει ο κ. Αναστασιάδης και προσθέτει: «Για τη Celestyal Cruises, όμως, μια επιτυχημένη τουριστική περίοδος δεν μεταφράζεται μόνο σε αύξηση του επιβατικού κοινού, αλλά κυρίως στην πολυδιάστατη ενίσχυση της εθνικής οικονομίας. Και πρέπει να τονίσω ότι μέσα από την κρουαζιέρα που εκπροσωπούμε στηρίζεται σημαντικά τόσο η ναυτιλία όσο και η ελληνική επιχειρηματικότητα.

Η εταιρεία αυτή τη στιγμή χαρακτηριστικά απασχολεί 260 Ελληνες ναυτικούς που ουσιαστικά αντιστοιχούν σε εργατικό δυναμικό 52 φορτηγών πλοίων, ενώ αποφέρει περί τα 5 εκατομμύρια ευρώ σε επιχειρήσεις μέσω των συνεργασιών για την παροχή ελληνικών προϊόντων, καθώς προάγουμε την αυθεντική ελληνική φιλοξενία σε επιβάτες από όλο τον κόσμο».

Σταθερότητα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Celestyal Cruises Κυριάκος Αναστασιάδης επισημαίνει μεταξύ άλλων στη «Ν»: «Οπως κάθε επιχειρηματική επένδυση που υπάγεται σε συνθήκες σκληρού διεθνούς ανταγωνισμού, έτσι και η κρουαζιέρα στην Ελλάδα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει απόλυτη ανάγκη από σταθερό οικονομικό και νομοθετικό πλαίσιο, νομική βεβαιότητα, ασφάλεια επενδύσεων, αλλά και πολιτική σταθερότητα. Εμείς στη Celestyal Cruises συνεχίζουμε να επενδύουμε στη χώρα μας και να δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης».

Πηγη: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ναύλωση νέου πλοίου από την Celestyal Cruises. Πρόκειται για το πλοίο Celestyal Nefeli (πρώην Gemini) που θα αντικαταστήσει το Celestyal Odyssey, του οποίου η σύμβαση ναύλωσης θα ολοκληρωθεί στο τέλος Οκτωβρίου. Θα παραδοθεί πλήρως ανακαινισμένο στη Celestyal Cruises τον Φεβρουάριο του 2016,πριν από την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου

 

Πηγη: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

 

Απο οτι δειχνουν τα πραγματα το πλοιο που ενδιαφερει την Louis Cruises πρεπει να ειναι το Gemini, με πιθανο χρονο παραδοσης το τελος της επομενης καλοκαιρινης περιοδου (Αυγουστο 2015). Στην αρχη ειχε ακουστει καποιο απο τα δυο πρωην πλοια της ROC (Explorer & Voyager)

 
Η προφητεια μου βγηκε αληθινη!! Στην αρχη ναυλωσε το Explorer και στη συνεχεια το Gemini
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

η εταιρεια του γιωργου τελωνη (πρακτορας της blue star γενικως, της attica για το bari, της ionian group και παλιοτερα της strintzis ferries) ανελαβε την πρακτορευση της Celestyal για την πατρα και την ευρυτερη δυτικη ελλαδα.

 

η σχετικη ανακοινωση που μοιραστηκε στα τοπικα ΜΜΕ, αναφερει οτι θα εχει και αρμοδιοτητες για τη διευρυνση της παρουσιας της εταιρειας σε προορισμους του ιονιου

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ευοίωνοι οι ορίζοντες για την Celestyal Cruises

Eυοίωνες είναι οι προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη του έργου που συντελεί στον τομέα της κρουαζιέρας η Celestyal Cruises, σύμφωνα με τα στοιχεία αλλά και τις εκτιμήσεις που παρουσίασε προ ολίγου ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Κυριάκος Αναστασιάδης.

 Η εταιρία, που στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της πρόσθεσε ένα υπερσύγχρονο τεχνολογικά σύστημα, που στοχεύει στην διάσωση επιβατών σε περιπτώσεις ατυχημάτων και φέρει το όνομα του Αργοναύτη «Lynceus» ή στα ελληνικά «Λυγκέας» ανακοίνωσε και νέους προορισμούς που προσθέτει στα προγράμματά της με ορίζοντα την προσεχή τριετία διευρύνοντας έτσι την πλειάδα των προτάσεων προς το πελατειακό της δυναμικό και όχι μόνο.

Η αποτίμηση του 2015, όπως με στοιχεία παρουσιάστηκε«έκλεισε» θετικά για την εταιρία. Ειδικότερα ο κ. Κυριάκος Αναστασιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Celestyal Cruises και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής CLIA Ευρώπης, απαρίθμησε τα θετικά μηνύματα που στέλνει η κρουαζιέρα στην Ελλάδα παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπήρξαν ιδιαίτερα τον Ιούλιο, γεγονός που επηρέασε τις κρατήσεις του Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, ενώ επισήμανε την πολυδιάστατη συμβολή της Celestyal Cruises στην ελληνική οικονομία ιδιαίτερα το 2015.

Αντίστοιχα ο κ. Πυθαγόρας Νάγος, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων της Celestyal Cruises, αναφέρθηκε στην αύξηση κατά 20% στη διακίνηση επιβατών σε σχέση με το 2014, καθώς η εταιρεία μετέφερε με τα κρουαζιερόπλοιά της συνολικά 129.731 επιβάτες που αντιστοιχούν σε 516.000 διανυκτερεύσεις ξένων επιβατών.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «Υπήρξε μία σημαντική άνοδος σε όλες τις αγορές μας, όπως στη Βόρεια +13% και Νότια Αμερική +17%, την Ευρώπη +25% ενώ εντυπωσιακή ήταν η αύξηση των επιβατών από την Τουρκία +135%».

Ο κ. Νάγος, επίσης, αναφέρθηκε στους νέους προορισμούς που σταθερά επενδύει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια, καθώς προστίθενται στα δρομολόγια του 2016 το Ναύπλιο, τα Χανιά και η Μυτιλήνη, από το νέο κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας Celestyal Nefeli.

Στο σχεδιασμό της εταιρείας για το 2018 είναι η προσθήκη μιας χειμερινής επταήμερης κρουαζιέρας με την ονομασία «Τρεις Ήπειροι» με το Celestyal Olympia, η οποία θα ξεκινάει από το Λαύριο και θα επισκέπτεται τρεις ηπείρους, Ευρώπη (Ρόδο), Ασία (Αντάλεια – Τουρκία, Άγιοι Τόποι - Ισραήλ) και Αφρική (Πορτ Σαίντ - Αίγυπτος).

Παράλληλα, ο κ. Νάγος αναφέρθηκε στην τρίτη χρονιά δραστηριοποίησης στην Κούβα με την Cuba Cruise, η οποία πλέον επεκτείνεται για τέσσερις εβδομάδες, και απολαμβάνει το αυξανόμενο ενδιαφέρον των επιβατών αλλά και την ενθουσιώδη υποδοχή από την αγορά της Αμερικής και του Καναδά.

Η Celestyal Cruises, όχι μόνο αποτελεί τη μοναδική ελληνική εταιρεία κρουαζιέρας που πραγματοποιεί δρομολόγια στην Κούβα αλλά είναι και η μοναδική εταιρεία παγκοσμίως που επισκέπτεται συνολικά τέσσερα λιμάνια.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού για το 2016, ο Αντιπρόεδρος επιχειρήσεων καπ. Γιώργος Κουμπενάς, αναφέρθηκε στη συνεχή αναβάθμιση που πραγματοποιείται στα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας, στηρίζοντας τις ελληνικές ναυπηγοεπισκευαστικές μονάδες με συνολικά 20 εκατ. ευρώ για το 2015, ενώ παρουσίασε αναλυτικά το σημαντικό έργο προσθήκης 51 μπαλκονιών στο Celestyal Crystal, τονίζοντας την ανταγωνιστικότητα και τεχνογνωσία των ελληνικών ναυπηγοεπισκευαστικών μονάδων.

Στη συνέχεια μίλησε για τη συνολική συνεισφορά της Celestyal Cruises, καθώς πραγματοποίησε συνολικά 977 προσεγγίσεις στα ελληνικά λιμάνια (ποσοστό 25% επί συνόλου 4.162 προσεγγίσεων).

Η συνολική εκτιμώμενη δαπάνη των επιβατών άγγιξε τα 77 εκατ. ευρώ το 2015 και τα άμεσα έξοδα λειτουργίας της εταιρείας ανήλθαν στα 33 εκ. ευρώ. Η δε συνολική εκτιμώμενη συμβολή της εταιρείας στην εθνική οικονομία ανήλθε συνολικά στα 110 εκατ. ευρώ, προσφέροντας σημαντική οικονομική ανάσα στη χώρα.

Να σημειωθεί ότι η εταιρία, όπως αναφέρθηκε, αξιοποιεί την ελληνική εφοδιαστική αλυσίδα και στον τομέα των τροφίμων και αναλωσίμων γενικότερα αλλά και υλικών για τα πλοία της που διατίθενται στην ελληνική αγορά γεγονός που επιδρά θετικά και στην διατήρηση μεγάλου αριθμού θέσεων εργασίας στις εταιρίες τροφοεφοδίων.

Στις πρωτοβουλίες του τμήματος Marketing της εταιρείας ανεφέρθη η κ. Σαλώμη Πνευματικού- Διευθύντρια Marketing τόσο για την προώθηση της Ελλάδας σε όλες τις αγορές του εξωτερικού όσο και στην προσπάθεια εκπαίδευσης και άνοιγμα της ελληνικής αγοράς με τις ειδικές και δελεαστικές προσφορές για τους Έλληνες επιβάτες για τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς και για το Φθινόπωρο, παρά τις πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικράτησαν εκείνη την περίοδο.

Πρόσθεση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά

Όπως προαναφέρθηκε η εταιρία πρόσθεσε στα ποιοτικά της χαρακτηριστικά και ένα νέο σύστημα για την ασφάλεια των επιβατών. Και επειδή η κρουαζιέρα δεν είναι μόνο νούμερα επιβατών αλλά και πρωτοποριακές δράσεις για την ασφάλεια, όπως αναφέρθηκε, ο κ. Βασίλης Γκάζικας, Διευθυντής του Ναυτιλιακού Τμήματος της Celestyal Cruises παρουσίασε ένα καινοτόμο πρόγραμμα που συμμετέχει η εταιρεία για το οποίο και βραβεύτηκε από τα Lloyds List Awards - ένα υπερσύγχρονο τεχνολογικά σύστημα, που στοχεύει στην διάσωση επιβατών σε περιπτώσεις ατυχημάτων και φέρει το όνομα του Αργοναύτη «Lynceus» ή στα ελληνικά «Λυγκέας».

Τέλος, για την εταιρεία εξίσου σημαντική είναι και η συνεισφορά στις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιείται. Η Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων κ. Φρόσω Ζαρουλέα, , τόνισε ότι οι ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί η Celestyal Cruises συνεχίζονται σταθερά, αναδεικνύοντας τη συνεργασία με το Μουσείο Ηρακλειδών, στο πλαίσιο της οποίας περισσότεροι από 500 μαθητές όλων των σχολείων της Μήλου απόλαυσαν αυτή τη χρονιά ένα «ταξίδι» στη γνώση, με την παρακολούθηση του προγράμματος «Παίζω και Καταλαβαίνω», το οποίο η εταιρεία μετέφερε αποκλειστικά στο νησί. Το 2015 θα κλείσει με την παρακολούθηση του προγράμματος και από όλους τους μαθητές των σχολείων της Ίου.

Με σταθερά βήματα ανάπτυξης και στοχευμένες πρακτικές, τόσο η Celestyal Cruises, όσο και η κρουαζιέρα εν γένει, απολαμβάνει τα θετικά αποτελέσματα της φετινής τουριστικής περιόδου, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που αντιμετωπίζει η χώρα και βλέπει με συγκρατημένη αισιοδοξία την επόμενη χρονιά.

H Celestyal Cruises με 30 χρόνια εμπειρίας σήμερα είναι η μοναδική εταιρεία κρουαζιέρας η οποία εδρεύει στην Ελλάδα. Επισκέπτεται τα περισσότερα ελληνικά λιμάνια από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία (συνολικά 30 λιμάνια) προωθώντας την αυθεντική ελληνική εμπειρία και προβάλλοντας τις ομορφιές, τη φιλοξενία, τις γεύσεις και τον πολιτισμό της χώρας μας στους ξένους επισκέπτες.

Διαχειρίζεται έξι κρουαζιερόπλοια εκ των οποίων τα τέσσερα εκκινούν από ελληνικά λιμάνια ενώ τα άλλα δύο είναι ναυλωμένα στον μεγάλο τουριστικό όμιλο TUI. Παράλληλα, δραστηριοποιείται εδώ και τρία χρόνια στην Κούβα μέσω της Cuba Cruise.

Ως επιβεβαίωση τέλος των καινοτόμων πρακτικών της, η εταιρεία , μεταξύ των άλλων διακρίθηκε και στο θεσμό των HR Community Awards με πέντε Silver Awards.

Τέλος, η Celestyal Cruises είναι η μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρουαζιέρας (CLIA Europe).

Πηγη: The Seanation

Link to comment
Share on other sites

Στον μεγαλομέτοχο και ουσιαστικά ιδιοκτήτη της Celestyal Cruises (πρώην Louis) επιλέγει να απαντήσει ο Γιάννης Μώραλης. Όπως δήλωσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά τη Δευτέρα ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης σχεδιάζει να απαντήσει στις πρόσφατες αιτιάσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της Celestyal Cruises γιατί προτιμάει το λιμάνι του Λαυρίου αντί για το Πειραιά

 

Πηγή: Portnet

Link to comment
Share on other sites

Με δήλωσή της που έρχεται ουσιαστικά ως απάντηση σταόσα είπε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας, η Celestyal Cruises καταγράφει τα προβλήματα που εκτιμά ότι καθιστούν τον Πειραιά μη φιλόξενο για τους τουρίστες της κρουαζιέρας, αλλά παράλληλα δηλώνει ότι είναι ανοιχτή στο να συζητήσει με τον Δήμο Πειραιά, ώστε να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα.

 

«Η Celestyal Cruises, η μοναδική εταιρεία κρουαζιέρας με έδρα της την Ελλάδα, προωθεί συστηματικά τις μοναδικές ομορφιές της χώρας μας σε όλο τον κόσμο. Δεδομένου ότι η πρώτη εικόνα που αποκτούν οι τουρίστες ερχόμενοι στην Ελλάδα για να επιβιβαστούν στα κρουαζιερόπλοια είναι η πόλη του Πειραιά, προσπαθούμε με κάθε τρόπο να επιστήσουμε την προσοχή όλων των τοπικών φορέων στη δημιουργία μιας πρώτης θετικής εικόνας. Δυστυχώς, η κατάσταση που επικρατεί μέχρι στιγμής στο κέντρο του Πειραιά, συγκριτικά και με άλλες πόλεις απο/ επιβίβασης κρουαζιέρας σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, δεν είναι αντιπροσωπευτική της ποιότητας διακοπών που προσφέρει η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, υπάρχει έντονη συμφόρηση και προβλήματα κυκλοφορίας τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδο από την πόλη του Πειραιά, με έλλειψη αστυνόμευσης και ρύθμισης της κυκλοφορίας με αποτέλεσμα πολλές καθυστερήσεις που προκαλούν την αγανάκτηση και τα παράπονα των επιβατών. Εξίσου σημαντικό είναι και το ζήτημα της καθαριότητας και γενικής εικόνας της πόλης του Πειραιά, γεγονός που αναπόφευκτα προκαλεί μια αρνητική πρώτη εντύπωση στους επισκέπτες. Κοινός μας στόχος είναι οι επισκέπτες στη χώρα μας να έχουν μια συνολικά θετική εικόνα για την Ελλάδα και επιστρέφοντας στη χώρα τους να γίνουν «πρεσβευτές» της φιλοξενίας που θα απολαύσουν χωρίς να εκτίθενται σε καθυστερήσεις ή απρόσμενες αλλαγές στο πρόγραμμα των διακοπών τους. Επίσης σημαντική είναι η σωστή σήμανση καθώς και η δημιουργία ‘διαδρομών’ για τους επισκέπτες κρουαζιεροπλοίων, προκειμένου να μπορούν με ασφάλεια να περιηγηθούν στο κέντρο της πόλης καθώς και να θαυμάσουν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς και τον πολιτισμό που αναμφισβήτητα έχει να επιδείξει.
Στη Celestyal Cruises, παραμένουμε στη διάθεση των δημοτικών αρχών και άλλων πολιτικών και πολιτειακών φορέων, ώστε να συζητήσουμε ιδέες και λύσεις προς την αντιμετώπιση και βελτίωση αυτής της κατάστασης για το κοινό όφελος».

 

Πηγη: Portnet

Link to comment
Share on other sites

η celestyal προσπαθει να κρατηθει στην επιφανεια, πηγαινοντας στο λαυριο με τα χαμηλοτερα τελη ελλιμενισμου και επιλεγοντας νεες (β΄εθνικης) προσεγγισεις.

 

τους hot ελληνικους προορισμους θα τους σαρωσουν οι μεγαλες εταιρειες.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αυστηρός προς την Celestyal Cruises ήταν σε ερώτηση του Portnet ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης αναφορικά με τις δημόσιες δηλώσεις που ανταλλάσσουν οι δύο πλευρές σε σχέση με τη εικόνα για τους τουρίστες της κρουαζιέρας που περνούν από τον Πειραιά. 

 

Πηγη: Portnet

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η Celestyal Cruises σας καλεί να βρείτε τα κρυμμένα καλοκαιρινά αντικείμενα της χριστουγεννιάτικης εικόνας για  να κερδίσετε μια αξέχαστη κρουαζιέρα για το καλοκαίρι του 2016.

 

Ονειρεύεστε ήδη ένα Celestyal καλοκαίρι μέσα στην καρδιά των Χριστουγέννων; Η Celestyal Cruises σας δίνει την ευκαιρία να είστε ένας από τους 2016 τυχερούς για το καλοκαίρι του νέου έτους. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να παίξετε και να κερδίσετε!

Με μια πρωτότυπη και άκρως διασκεδαστική ιδέα, η Celestyal Cruises υποδέχεται και γιορτάζει το νέο έτος χαρίζοντας δώρα στους επιβάτες της. Γίνετε πάλι παιδί, παίζοντας το χριστουγεννιάτικο παιχνίδι της Celestyal Cruises, και προετοιμαστείτε από τώρα για ένα εκρηκτικό καλοκαίρι καθώς σας περιμένουν16 κρουαζιέρες, μια 7ήμερη κρουαζιέρα στην Κούβα και μια αντίστοιχης διάρκειας στο Αιγαίο, επτά τετραήμερες και ακόμη επτά τριήήμερες κρουαζιέρες στο Αιγαίο. Επιπλέον, για όλες τις αναχωρήσεις του Μαρτίου η Celestyal Cruises σας κάνει δώρο το δεύτερο άτομο, ενώ 50€ έκπτωση/άτομο θα έχουν όσοι επιλέξουν την 7ήμερη κρουαζιέρα στο Ειδυλλιακό Αιγαίο!

Μη χάνετε χρόνο, λοιπόν. Μπείτε στο www.celestyalcruises.com/greecemas, πλοηγηθείτε στη χριστουγεννιάτικη εικόνα, βρείτε τα κρυμμένα καλοκαιρινά αντικείμενα και μπείτε στην κλήρωση για να είστε ένας από τους 2016 τυχερούς που θα κερδίσουν μια από τις 1018 καμπίνες για μια αξέχαστη κρουαζιέρα στο Αιγαίο!

Η Celestyal Cruises, η μοναδική ελληνική εταιρεία κρουαζιέρας, επικροτεί και προωθεί ενεργά σε Ελλάδα και εξωτερικό την αυθεντική ελληνική εμπειρία. Μέσα από αυτήν την ενέργεια η Celestyal Cruises φιλοδοξεί να προωθήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως μόνο αυτή γνωρίζει, την Ελλάδα, την ιστορία και τον πολιτισμό της. Ακόμη περισσότερες εκπλήξεις περιμένουν τους επιβάτες της το νέο έτος. Μέχρι τότε, η Celestyal Cruises σας εύχεται καλή επιτυχία και… Merry Greecemas!

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Έτσι ειπε ο Κυριακος Αναστασιάδης στο Cruise Industry news. Αλλα το επίσης ενδιαφέρον ήταν οτι θέλουν να έχουν επι 12 μήνες πλοία στη Κουβα..Για αυτο και πιστεύω θέλουν τα νεοτευκτα 1800 επιβατών  

 

 

Celestyal Cruises is considering building two new 1,800-passenger vessels, according to CEO Kyriakos (Kerry) Anastassiadis, in an interview with Cruise Industry News.

He said the brand had carried 20 percent more passengers in 2015 year-over-year, and was looking at expansion of its fleet.

“We have now reached the point where newbuilds will be necessary for the continued development of our brand,” he said. “Our continued success has given us the confidence we need to take this step, and we are now considering building two new mid-sized vessels with a maximum of 1,800 lower berths. We see this as the next major phase of our development, one that will contribute significantly to further bolstering Celestyal Cruises as a global cruise line whose itineraries our passengers want to sail again and again. “

The company is set to operate a three-ship Eastern Mediterranean program this summer, offering three-, four- and seven-day cruises embarking passengers in Greek and Turkish ports. In Cuba, what started as an 11-week seasonal deployment will now extend 22 weeks on the Celestyal Crystal for 2016-2017, a deployment that Anastassiadis said, could, over time, move to a year-round program.

Edited by Petros P
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ο κ. Αναστασιάδης μίλησε στο Cruise industry news και είπε ότι είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί η παραγγελία των δυο πλοίων που θέλει να κατασκευάσει η Celestyal Cruises. Επιπλέον είπε ότι το Celestyal Olympia το χειμώνα του 2016-2017 θα δουλέψει στην Ανατολική μεσόγειο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Η Celestyal Cruises επιβεβαίωσε την παραμονή του Celestyal Cristal στην Κούβα, όπου θα πραγματοποιεί όλο το χρόνο κρουαζιέρες στην περιοχή της Καραϊβικής, μετά την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν στην Ανατολική Μεσόγειο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Η Celestyal Cruises και το Miles+Bonus, το πρόγραμμα πιστότητας της Aegean και της Olympic Air, ανακοινώνουν τη συνεργασία τους, δίνοντας στο ταξιδιωτικό κοινό ακόμα περισσότερα οφέλη και μοναδικές ευκαιρίες για διακοπές.  Πιο συγκεκριμένα, από τις 30 Μαΐου 2016, όλα τα μέλη του Miles+Bonus και αντίστοιχα πελάτες της Celestyal Cruises, κερδίζουν μίλια ενώ βρίσκονται εν πλω!

  • 5 μίλια για κάθε ευρώ που ξοδεύουν κατά την αγορά κάθε πακέτου κρουαζιέρας.
  • 1 μίλι για κάθε ευρώ που καταναλώνεται στις αγορές πάνω στο πλοίο.
  • Για τους κατόχους Gold Miles+Bonus κάρτας, δωρεάν αναβάθμιση στην κατηγορία της καμπίνας που έχουν επιλέξει, όπως, επίσης, και ένα κουπόνι 50€ για μία περιποίηση στο Spa του πλοίου.
Link to comment
Share on other sites

Η φετινή χρονιά του Celestyal Crystal θα είναι η τελευταία σεζόν στο Αιγαίο μιας και από το φθινόπωρο θα πάει για μόνιμη δραστηριοποίηση στη Κούβα. Το φθινόπωρο του 2017 αναμένεται να σταματήσει η ναύλωση του Thomson Majesty και του Thomson Spirit από την Thomson Cruises. Ένα θέμα είναι ποιο πλοίο θα αντικαταστήσει το Celestyal Crystal την επομένη σεζόν στις κρουαζιέρες στο Αιγαίο?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...