Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Εχθές ήρθε και πάλι στον Πειραιά η θαλαμηγός Topaz που ανήκει στο σεΐχη Mansour Βin Zayed Al Nahyan, ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μάντσεστερ Σίτι.

 

 

 

Ιστορικό

Το μηκος του πλοιου ειναι 147 μετρα και έχει ολική χωρητικότητα 11,589. κ.οχ. Το κόστος του γιοτ έχει εκτιμηθεί σε € 400 εκατομμύρια (περίπου. $ 527 εκατομμύρια). Το Topaz χτίστηκε στο ίδιο γερμανικό ναυπηγείο με το Azzam, το μεγαλύτερο ιδιωτικό γιοτ στον κόσμο.

Το σκάφος διαθέτει μια γάστρα απο χάλυβα, μια υπερκατασκευή από αλουμίνιο και αποτελείται από οκτώ ορόφους.  Το σκάφος είχε αρχικά χτίζεται με μηκος 169 m (554 ft)αλλά για να ολοκληρωθεί το έργο, το σκάφος θα έπρεπε να γινει η κατασκευή του σε δεξαμενη μεγεθους 220 m (720 ft) dock για να κατασκευαστεί παράλληλα.  Το Topaz είναι επίσης το μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο πολυτέλειας που κατασκευαστηκε το 2012

 

Μηχανες

Οι κύριες μηχανες του Topaz είναι ειδικά σχεδιασμένες από τα Lürssen. Ειναι δυο dieselομαηχανες Pielstick, η καθε μια έχει ιπποδύναμη 7990 ίππων. Αυτή ειναι αρκετή για το σκάφος ωστε να φτάσει την υπηρεσιακή ταχύτητα των 22,9 κόμβων, ενώ η μέγιστη ταχύτητα είναι πάνω από 25,5 κόμβους. Το σκάφος είναι εξοπλισμένο επίσης με shaft generator (σε περιπτωση αναγκης για να μη μεινει ακυβερνητο), γεννήτρια diesel έκτακτης ανάγκης και δύο γεννήτριες ντίζελ. Τα μεγέθη αυτά παρέχουν ενέργεια στους σταθεροποιητές, τον εξοπλισμό πλοήγησης και όλες τις διευκολύνσεις επί της πλεύσης.

 

Εσωτερικό του σκάφους

Το  Topaz είναι εξοπλισμένο με  Jacuzzi (στο κατάστρωμα), Ασανσέρ, Ελικοδρόμιο, Πισίνα, , Πισίνα Πλατφόρμα(ετσι την αναφέρει στο wiki), Κλιματισμός, υποβρύχια φώτα. Επίσης, επί του πλοίου υπάρχει αίθουσα γυμναστικής,  κινηματογράφος και  μεγάλη αίθουσα συνεδρίων.

post-3066-0-41949700-1414395515_thumb.jp

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...