Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 1 year later...

Σκέπαστρο μπορεί να έβαλαν, αλλά σε λίγο θα είναι άχρηστο γιατί δεν θα μπορούν να πιάνουν τα πλοία ;)

 

Ο Έπαρχος Καρπάθου – Κάσου,  κ. Γιάννης Γ. Μηνατσής  έστειλε επιστολή στον  πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Δωδεκανήσου κ. Μιχάλη Χριστοδούλου σχετικά με προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο πλοίαρχοι του Ε/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» όσον αφορά τις ελλείψεις στα τρία λιμάνια.  Το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής είναι το παρακάτω:

 

«Αγαπητέ κύριε πρόεδρε
Μετά από τη συζήτηση που είχα με τους δύο πλοιάρχους του Ε/Γ πλοίου «Πρέβελης» οι οποίοι ζήτησαν την παρέμβασή μου προκειμένου να προωθηθεί η άμεση επίλυση κάποιων προβλημάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων σας και έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των επιβατών αλλά και των πληρωμάτων, έχω να σας κάνω γνωστά τα εξής:

1) Θα πρέπει άμεσα και χωρίς καμία χρονοτριβή, να γίνει η παρέμβαση για την αποκατάσταση του ρήγματος στον προβλήτα του Διαφανιού, γιατί θεωρείται βέβαιο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πλοιάρχων, το κομμάτι του προβλήτα που έχει αποκοπεί, να αποκολληθεί εντελώς είτε από τους ισχυρούς νοτιάδες που αναμένονται, είτε από την πίεση που ασκείται από τον κάβο στην αριστερή πίντα κατά την πρόσδεση του πλοίου, η οποία είναι στο αποκολλημένο κομμάτι.

Κατά συνέπεια, θα πρέπει άμεσα να γίνει παρέμβαση για την αποκατάσταση του ρήγματος και την συγκόλληση του προβλήτα και στη συνέχεια υπάρχει ο χρόνος για να προχωρήσει η υλοποίηση της μελέτης που είναι ήδη έτοιμη, (ηλεκτροφωτισμός, νέες πίντες κ.λ.π.).

2) Μετά την έκκληση των πλοιάρχων του «Πρέβελης» θα πρέπει άμεσα για την ασφαλή προσέγγιση του πλοίου τις νυχτερινές ώρες, να τοποθετηθεί περιμετρικά του προβλήτα στο λιμάνι των Πηγαδίων αλλά και του Διαφανιού, φωσφορούχο υλικό (ταινία η χρώμα), ώστε να είναι ορατή η περίμετρος του προβλήτα από ικανή απόσταση, για να γίνονται έγκαιρα οι απαραίτητες εκτιμήσεις και διαδικασίες για την ασφαλή πρόσδεση και προσέγγιση του πλοίου κατά τις νυχτερινές ώρες.

Σήμερα η κατάσταση είναι απαράδεχτη και άκρως επικίνδυνη, αφού ο προβλήτας δεν είναι ορατός τη νύχτα από το πλοίο, ούτε στα πενήντα μέτρα!!

Παράλληλα θα ήταν ευχής έργον όπως συμβαίνει στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, να τοποθετηθεί από μία WEB CAMERA (το κόστος είναι μικρό) στα λιμάνια των Πηγαδίων του Διαφανιού και της Κάσου, τις οποίες θα χειρίζονται το Λιμεναρχείο Καρπάθου και οι Λιμενικοί Σταθμοί Διαφανίου και Κάσου αντίστοιχα.

Μέσω αυτών οι πλοίαρχοι θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν όλη την εικόνα των λιμανιών και της γύρω περιοχής.

Για όλα τα θέματα έχω συζητήσει ήδη με την κ. Δεληγιάννη κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στο Λιμενικό Ταμείο και είχα την σύμφωνη γνώμη της για τις άμεσες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.

Παρακαλώ για την έγκριση και υλοποίηση των παραπάνω θεμάτων, προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφάλεια των επιβατών και των πληρωμάτων.

Σε αντίθετη περίπτωση, ο καθένας θα είναι συνυπεύθυνος για ότι συμβεί.
Στη διάθεσή σας για ότι χρειασθεί.»

 

 
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, παρέστη ο Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου κ. Γιάννης Μηνατσής προκειμένου να προωθήσει θέματα που αφορούν τα δύο νησιά.

Ο κ. Έπαρχος είχε αποστείλει στον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλη Χριστοδούλου επείγουσα επιστολή, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση του ρήγματος στην προβλήτα του Διαφανίου, να τοποθετηθούν κάμερες WEB στα τρία λιμάνια Πηγαδίων, Κάσου και Διαφανίου, καθώς επίσης και ταινίες φωσφορίζουσες περιμετρικά της προβλήτας, για την ευκολότερη και ασφαλέστερη προσέγγιση του πλοίου «Πρέβελης» τις νυχτερινές κυρίως ώρες.

Το αίτημα αυτό, είχαν υποβάλει στον Έπαρχο, οι δύο πλοίαρχοι του «Πρέβελης».
Τόσο ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Χριστοδούλου, όσο και η προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Λ.Τ. κ. Μαρία Δεληγιάννη, δεσμεύθηκαν να προχωρήσει άμεσα η προμήθεια των καμερών και να τοποθετηθεί φωσφορίζουσα ταινία ή άλλο υλικό, περιμετρικά των προβλητών των τριών λιμανιών.

Όσον αφορά την αποκατάσταση του ρήγματος στην προβλήτα του Διαφανίου, υπήρξε δέσμευση, ότι θα ολοκληρωθούν άμεσα η διαδικασίες για την επισκευή της, πριν αποκολληθεί λόγω καιρού, το κομμάτι που έχει αποκοπεί από την προβλήτα.

Παράλληλα δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα τοποθετηθεί άμεσα νέα πίντα σε άλλο σημείο της προβλήτας, προκειμένου να μην επιβαρύνεται η πίντα που ήδη υπάρχει στο αποκομμένο κομμάτι, κατά την πρόσδεση του πλοίου.

Πηγή  ΡΟΔΙΑΚΗ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Όσον αφορά την αποκατάσταση του ρήγματος στην προβλήτα του Διαφανίου, υπήρξε δέσμευση, ότι θα ολοκληρωθούν άμεσα η διαδικασίες για την επισκευή της, πριν αποκολληθεί λόγω καιρού, το κομμάτι που έχει αποκοπεί από την προβλήτα.

 

Με τις δεσμεύσεις...ρήγματα δεν αποκαθίστανται,  έτσι και το ρήγμα μεγάλωσε και το καράβι αρνείται να πιάσει στο Διαφάνι.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης της ζημιάς που έχει υποστεί εδώ και καιρό η προβλήτα στο Διαφάνι. https://kasosnews.wordpress.com/2016/06/01/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CE%B9/

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Το έργο της αποκατάστασης των ζημιών στη προβλήτα του Διαφανίου στη Κάρπαθο προχώρησε με εντατικούς ρυθμούς και ολοκληρώθηκε τη Τρίτη 28 Ιουνίου. Το Σάββατο 09 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο δρομολόγιο του Πρεβελης στο λιμάνι του Διαφανιου μετά τη διακοπή δρομολογίων που είχε υποστεί ο προβλήτας.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...