Jump to content
Shipfriends

Αλιευτικό Καταφύγιο Παλαιού Φαλήρου


Recommended Posts

Οι εργατοπατερες και διαφοροι οικολογοι κατα καιρους θελουν να κλεισουν τα λιμανια καθε ειδους...ομως στην περιπτωση αυτη ..τους προλαβε η μητερα φυση

 

Εν τω μεταξυ το εχω προσεξει απο το Φλεβαρη .... το ξαναειδα τον Ιουνιο...αλλα Ελλαδα ειμαστε!

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

Εν τω μεταξυ το εχω προσεξει απο το Φλεβαρη .... το ξαναειδα τον Ιουνιο...αλλα Ελλαδα ειμαστε!

 

Λάθος, είναι κλειστό εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου. Απο καιρού σε καιρό, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου έστελνε έναν εκσκαφέα, που έμπαινε ο μισός στη θάλασσα, άνοιγε το πέρασμα το οποίο μετά ξανάκλεινε, κοκ.

Εν τω μεταξύ οι περισσότεροι ιδιοκτήτες λέμβων και μικρών σκαφών που είναι εγκλωβισμένα πρέπει να είναι ΄μεγάλης ηλικίας, οπότε δεν θα υπάρχουν και πολλά κέφια για φωνές και διεκδικήσεις,,,

Link to comment
Share on other sites

Σε φωτογραφίες που εχω δει από το google earth, οι περισσοτερες βάρκες είναι ξύλινες, παραδοσιακές και βαμμένες στα ίδια χρωματα, σαν να ανηκουν σε καποιον όμιλο. Πιστευα μάλιστα οτι επιτηδες ειχαν κλεισει το λιμανακι και οτι ηταν κατι σαν μουσειο παραδοσιακων σκαφων. Δεν το εχω δει απο κοντα παρολο που περναω απο διπλα παρα πολυ συχνα.

Link to comment
Share on other sites

αν δεν κάνω λάθος στο βίντεο έλεγαν ότι οι βάρκες είχαν όλες έναν ιδιοκτήτη ο οποίος δεν βρίσκεται στην ζωή το  δε "πλοιάριο" είναι "παροπλισμένο" (Μπορεί να πρόκειται για γρι-γρι?). αλλη μια βαρκούλα αριστερά δεν "δείχνει" να είναι της "ομάδας"

Link to comment
Share on other sites

Φαίνεται ότι ο Δήμος Π.Φαλήρου ή κάποιος άλλος φορέας είχε ξεκινήσει να φτιάχνη αυτήν την "μαρίνα" αλλά τα λεφτά τελείωσαν πρίν ολοκληρωθή το έργο.Εξ ού και αφέθηκε να μπαζωθή απ'τίς προσχώσεις.

 

Απορία μου είναι γιά ποιόν λόγο οι "καιρικές συνθήκες" δέν επιτρέπουν να ανοιχτή μονίμως το πέρασμα.

 

Επίσης με παραξενεύει ότι πάνε εκεί άνθρωποι και ψαρεύουν.Αφού το "λιμανάκι" είναι τελείως κλειστό,δέν θα'πρεπε να μήν έχουν μείνει πλέον μέσα ψάρια;

Link to comment
Share on other sites

Υποθέτω ότι πρόκειται για αυθαιρετη κατασκεύη, χωρις τις απαραίτητες άδειες και χωρίς καμία μελέτη φυσικά.

Το ότι εχει μπαζωθεί το ανοιγμα δε σημαίνει οτι δεν υπάρχει καποιο μικρο περασμα αναμεσα στα μπλοκια π.χ για να περνανε καποια ψαρακια, δεν νομιζω να εχει τιποτα φαλαινοκαρχαρίες μεσα  :eek:

Link to comment
Share on other sites

Φαίνεται ότι ο Δήμος Π.Φαλήρου ή κάποιος άλλος φορέας είχε ξεκινήσει να φτιάχνη αυτήν την "μαρίνα" αλλά τα λεφτά τελείωσαν πρίν ολοκληρωθή το έργο.

 

Για πλήρη διαλεύκανση του θέματος, το λιμανάκι ήταν έδρα του "Ναυτικού Ομίλου Ιστιοπλόων και Αλιέων Παλαιού Φαλήρου", από το 1967-γι' αυτό έχει και τις γλίστρες. Τα προβλήματα άρχισαν να δημιουργούνται μετά την προσπάθεια να δημιουργηθεί πλαζ με χαλίκι στα δεξιά του ανοίγματος του λιμενίσκου, εκεί που κάποτε υπήρχαν μόνο βράχια. Αυτό πρέπει να έγινε όταν στο επίπεδο της παραλιακής ακριβώς απο πάνω κατασκευάσθηκε η στάση του Τραμ. Ιδιαίτερα με νοτιά τα χαλίκια άρχισαν να επιχωματώνουν την είσοδο (στην φωτογραφία τώρα φαίνεται ένας πράσινος κάδος αποριμμάτων). Στην αρχή φαίνεται ότι το πάλευαν με την πρόσχωση, αλλά τώρα πλέον όχι. Όσοι ψαρεύουν, δεν ψαρεύουν μέσα, αλλά εξωτερικά του κυματοθραύστη.

post-1907-0-07946000-1411839118_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...